Written by Bella | September 24th, 2018

Pernah membangkitkan isu mengenai LGBT dan juga hukuman sebat yang dijalankan terhadap pasangan lesbian di Terengganu sebelum ini, pelakon dan model Alicia Amin sekali lagi mencetuskan kontroversi apabila mempertikaikan pula kandugan buku teks Pengajian Islam SPM tentang rasional hukuman bunuh terhadap orang murtad.

Alicia menerusi Insta Stories di akaun Instagramnya, menganggap ianya tidak masuk akal untuk mengajar pelajar sekolah tentang hukuman bunuh itu.

Tambah Alicia, tidak mustahil satu hari nanti akan ada kes remaja melakukan tembakan rambang di sekolah semata-mata kerana menyifatkan orang Islam liberal sudah murtad.

Sebelum hendak mempertikaikan sesuatu perkara, mungkin seseorang itu perlu membuat kajian terperinci. Pasti dalam setiap ajaran Islam akan ada sebabnya tersendiri. Kita yang tidak arif ini janganlah sewenang-wenangnya menuduh apa yang diajar itu membawa kepada keburukan.

Sumber Berita : Forum CARI

98 responses to Kenapa Agama Perlu Ajar Budak- Budak Bunuh Orang Murtad, Tidak Masuk Akal! – Alicia Amin

  1. Sini telinga aku azan says:

    Smoga hidayah smpi pada anda dlu dari hukum Tuhan.. Aaminnn

    124

    0
    • bbycumil says:

      Ade org amik peduli ke kata2 dr seorang perempuan yg kadang2 berbaju kadang2 x berbaju ni? abaikan dia..doakan dia dpt hidayah je la mampu..ok next gosip pls nara.

      89

      0
      • geli says:

        Screwed up people and religious belief. Not only that and they claim it comes from god. No where in the text it justifies killing.

        0

        73
        • Anonymous says:

          bunuh tu bkn bunuh main bunuh tu je bodohnya minah oiii. mcm kesalahan lain jgk, hukuman dibuat ikut aturannya. ada yg menjalankan setiap hukuman dgn penilaian pertimbangan dan cara yg betul. klau ada yg main suka2 hukum sendiri, aku rasa kau dah lama kena hukum oleh sapa2 yg lalu lalang tngok keadaan ko tu

          33

          1
        • anony says:

          the tenginest of the tenginest

          0

          1
        • Beautifulmind says:

          If u want d answer u look for it.. dont askd here.. even if smone here try to explain it to u, show u d text or any other material abt ths topic, u will juz deny it simply bcoz u r a moron N ignorant person tht always busybody abt smone’s belief N jump into ur stupid conclusion juz like ths alicia bitch without having even a small 1% of d knowledge.. Shame on u..

          10

          1
        • Anonymous says:

          Eh pedulik pulak ngkau dgn apa yg Di ajar dlm buku Agama Tu???

          6

          1
        • Anonymous says:

          Sister… You don’t even care about what agama says for being a good muslim, why you should care about killing the murtad?

          22

          0
      • Anonymous says:

        Aku x faham ke Beautifulnara nak publish article psl sampah ni. Dia bukan celebrity. Dari org xtau, habis semua dah tau pasal minah ni. Kemon abg nara. kata belajar sampai korea. cerdiklah sikit otak tu.

        86

        0
        • Anonymous says:

          setuju,abg nara pls la nak cari bahan pun, takyah la bende2 sampah macam ni. tau la blog ni quite fames bab gosip.so gunakanla landasan ni dgn sebaiknye,takyah sebar sgt la cte minah ni. lgpun siapa dia.

          22

          0
        • nina says:

          so agree with this..why are you publicizing about this…i mean come on…it just goes to show you are an opportunist..im sure u make a lot of money from these..

          3

          0
    • kona says:

      alahaii, ditulis je dalam buku, supaya kita tau betapa berdosanya murtad.. hakikatnya bukan ada pun budak yg nak pergi cari org murtad then gi tembak bagi mati..
      nak jalankan hukuman sebat utk penzina pun bergaduh2 malaysia nih, inikan nak hukum mati org murtad..

      anyway, yg ko menggelabah sgt sbb hukum bunuh org murtad tu kenapa..??? ada kaitan ke..???

      117

      -1
    • Anonymous says:

      NARA OII! BANYAK JER GAMBAR2 SI ALICIA NI YG SOPAN ..AT LEAST YG PAKAI BAJU. KENAPA KO NAK UP GAMBAR NI JGK??? BINI MU TAK TEGUR KE?? MU NI ISLAM KE NARA KE DAG MURTAD JUGOK??

      6

      0
    • apalah nak jadi? says:

      boleh tak minah tak betul ni berambus dr malaysia? semak jerla!!

      2

      0
  2. hida says:

    makcik ni dah boleh naik satu bot dgn siti kasim….lancang nk pertikai knape islam itu ini tpi diri sendiri londeh….setiap kali up muka diorg ni kt newsfeed otomatik mulut rasa nk sumpah seranah….cheap cheap cheap

    51

    0
  3. Anonymous says:

    Erm, nak komen sila pastikan ilmu tu at least cukup untuk faham bebetul isunya please.

    13

    0
  4. TetekKecik says:

    Kaulah org pertama yg patut d ikat d pokok mangga bg mkn semut nasi lemak 20sen tu

    16

    0
  5. MokcikKau says:

    Patut ko baca buku “Menjadi Muslimah yg Baik” atau bukan agama darjah 1…psl kau lbh memerlukan pemahaman dr budak kecik

    14

    0
  6. anon says:

    NARA , PLS STOP POSTING ABOUT THIS IDIOT LADY.
    SERIOUSLY PLS STOP…….

    93

    0
  7. Anonymous says:

    Nara pls lah jgn letak gambar yg seksi mcmni..tolong lah..klu gambar2 dia semua buka bju pun x usah lh letak gambar dia.

    37

    0
  8. Anonymous says:

    ko pon agama tah kemana nk ckp pasal hukum hakam konon…puihh

    12

    0
  9. Anonymous says:

    Tu lah nak faham lebih mendalam tentang agama islam tapi pegi baca buku pendidikan islam je. Allah dah turunkan Al-Quran dan Hadis yang lengkap untuk panduan umat islam untuk kita lebih faham tentang agama islam tak nak pulak baca.

    16

    0
  10. Anonymous says:

    Menyemak dlm industri.

    9

    0
  11. Anonymous says:

    Dia ni bukan awal tahun hari tu depression sampai nk bunuh diri ke? So who is actually the sociopath here?

    15

    1
  12. Anonymous says:

    Nara pun satu hal gak..nk post cite psl minah ni tkyah la letak gambar seksi dia. Nk ramai2 berjemaah tgk kopek dia buatpe..duhh

    8

    0
    • anonymous says:

      nara main lepas je skrg ni aku tengok..

      2

      0
    • Anonymous says:

      Tu lah..nara ni nak menarik perhatian pembaca guna benda mcm ni..saya sangat x setuju.kita tgur hrap nara ambil perhatian.x kan nak tunggu org dh x ada baru nak blur gmbar.x letak gmbar minah ni pun x jd mslh pun.

      2

      0
  13. Wekkkkkkk says:

    Dlm Malaysia kenalh ikut undg2 malaysia. Kita bkn mcm negara islam lain contoh mcm negara india. Islm boleh kawen org hindu..tapi bila mati..memasing punya kubur. Bgaimana pula jika suami isteri serumh..anak2 pulak tetanya2 kita dlm hati..apakh agamanya..contoh mcm saif ali khan..bini hindu…shah rukh khan bini hindu..nk bawa pegi jejak mekah tak bolehkn…itulh yg rugi…sampai skrg masih tak trdgr pun saif dan shah rukh khan tu ke mekah..duit byk sungguh.
    Jadi indahnya islam di malaysia.
    Tetapi tahukh anda..byk juga org islm dlm malaysia ni bercouple2 dgn bkn islam malahan ada yg bersekedudukn tanpa di ketahui family.
    Cuma x bernikah je. Smpai masa..habis madu sepah di buang…moga2 org islam mcm ini..cepat di sedarkan sebelum murtad.
    Kekadang…semuanya SBB CINTA PADA SESEORG.

    3

    2
    • Cikbwg says:

      Kalau x silap kareena kapoor dah masuk islam sblom kawen dgn saif. Yang shah rukh, mak ayah dia meninggal masa dia muda, jadi xde ajaran ttg islam. Takpelah doakan dua2 famili ni n semua muslim termasuk kita ni diberi hidayah…amiiin

      0

      0
  14. Hamba Allah says:

    Org yg nk diberikan hidayah ni, biasanya dia akn kritik dan kecam agama Islam, dlm masa yg sama, dia mencari jwpn demi jwpn. Akhirnya mndekatkan dia kpd kebenaran. Mudah2an mkcik ni mndpt hidayah. Hidayah itu milik Allah…

    26

    0
  15. Wekkkkkkk says:

    Ko masuk parlimenlh..wakil2 dari org2 mcm ko then tanya dkt menteri pendidikan.
    Nk tanya kt keyboard warrior buat hape..
    Tunggang langganglh jwapn…bkn pkar dlm hal mcm ini.

    5

    0
  16. Anonymous says:

    Nk ambil exam spm ke..dh tualh..tetek londeh

    1

    0
  17. Wekkkkkkk says:

    Ini manusia hanya model..tetapi adakh layak masuk blog nara ni. Blog nara..bukankh utk artis je. Ohhh…saya fhm..dlm ni ada 2 kategori.
    1. Artis.
    2. Retis.

    …so yg mana satu ko layak…adakah no. 2.

    4

    0
  18. Now, people rely on sites like Facebook, Twitter, and Linked – In to communicate, get information and content, and promote
    their brands. This is the time when you are able send a link out with the blue even though you
    haven’t spoken in a few days. Then fill out
    your profile with information congruent from what the niche market you decided on in step one.

    0

    0
  19. Hamba Allah says:

    Dah kenapa dia ni? Dulu aku belajar pendidikan Islam kat sekolah, tak ada pun ajar kitaorg bunuh orang. Kan just stated that apa hukuman utk org2 yg murtad. Tu pun bukan terus d hukum bunuh. Ada proses lain sebelum hukuman bunuh tu dijatuhkan. Itu pun bukan pelajar2 sekolah yg jalankan hukuman. Bukan semua orang boleh laksanakan hukuman. Jadi, apa yg ajar membunuhnya? Islam ajar kita buat baik kat org lain, ihsan, semua tu kau tak nak mention pula? Kat luar negara tu kau tak nak persoalkan pula kes2 tembak rambang d sekolah? Bukan orang Islam yg buat pun! Org bukan Islam, org tk da agama ada jek yg terlibat. Kau memang bias bila buat statements. Gunakan hak berfikir sebelum hak bersuara. Aku post kt sni komen aku sb dh terlalu bengang dgn kau. Nk personal massage kat ig, aku dh block kau lama dah. Sebab tak nak terkomen bnda2 yg tk baik. Tapi aku harap sgt kau baca komen aku ni.

    3

    0
  20. Anonymous says:

    Pelakon bercakap mcm org mabuk ketum!

    1

    0
  21. AJ says:

    lenkali BN jgn up kan story mcm ni.. bahaya… xsemua ada pegangan agama yg kuat. takut dari story camni, ada yg terpengaruh… dunia akhir zaman.. please elakkan cerita ttg agama. pompuan ni mmg tau, bila dia usik citer bab agama semua org melantun,. dan itu yg dia nak. dia nk pengaruh org2 yg sealiran mcm dia

    10

    0
  22. Alicia Tetek Kecik says:

    Jangan nk mempersoalkan hukum Allah…Baik cover tetek kau tu dulu.

    6

    1
  23. bodopiang says:

    xpayah la korang kecah dia..
    nanti golongan2 mcm nih akan guna si ebit tu buat perisai ..
    konon2 tegur secra lembut ..
    tapi tak insaf pun ..
    zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

    1

    0
  24. Anonymous says:

    setakat ni di Malaysia tak ada lagi tembakan rambang disekolah walaupun textbook tu tulis camtu. Aku rasa baik kau comparekan dengan textbook barat agama lain walau pun tak tulis camtu tapi masalah open shooting kat sekolah melambak2. Nampak tak sape lebih mental? ko ke atau orang yang tulis textbook tu..

    7

    0
    • Wekkkkkkk says:

      Waktu sekolh mcm budak2 ni lh dididik awal tntg masalh mcm ini.
      Tu sbb kena bljr. Klau dh tua..fhm2 je lh.
      Saya tahu mgkn kamu ada pljrn yg tinggi dan dgr citer dri kuarga yg baik juga…tetapi oleh kerana minat kamu mendlm bidang modeling mcm ini…dn kmi x leh buat mcm mana…hanya ibu bpa kamu je yg fhm. Tpi entah di mana silapnya pulk kuarga kamu mendidik dlm bab aurat…mgkn dah x boleh buat hape dah..janji jgn murtad atau jdi ayam klas atasan sudah ye.
      Mgkn mak atau pak mengata anak org dulu2 skrg tempias dh kena.
      Agaknya le.

      5

      1
  25. ko dah kenapa? says:

    setakat ni di Malaysia tak ada lagi tembakan rambang disekolah walaupun textbook tu tulis camtu. Aku rasa baik kau comparekan dengan textbook barat agama lain walau pun tak tulis camtu tapi masalah open shooting kat sekolah melambak2. Nampak tak sape lebih mental? ko ke atau orang yang tulis textbook tu..

    2

    0
  26. ko dah kenapa? says:

    setakat ni di Malaysia tak ada lagi tembakan rambang disekolah walaupun textbook tu tulis camtu. Aku rasa baik kau comparekan dengan textbook barat agama lain walau pun tak tulis camtu tapi masalah open shooting kat sekolah melambak2. Nampak tak sape lebih mental? ko ke atau orang yang tulis textbook tu..

    1

    0
  27. haha says:

    sebelum berkata2, bertanya dulu pada orang yg bijak pandai, bukan fikir guna logik akal aje. kan ke dah tulis situ rasional hukuman bunuh tu. fahamkan dulu. lepas tu, sebelum digelar murtad, ada kaedah2 nya..bukannya terus dibunuh..semoga Allah berikan hidayah kepadamu..aminn..

    4

    0
  28. Anonymous says:

    Bdk ni dh merapu..jauh tersasar n X fhm ttng agama Islam, usah ulas..kesian mak bpk..atau mak bpk pun dh X ikut amalan Islam..Sian..

    3

    0
    • anonymous says:

      Budak sekolah Malaysia buat tembakan rambang di sekolah? Org dewasa biasa pun susah nak dpt pistol. Mmg diharamkan memiliki pistol. Lainlah polis, org kenamaan (itupun kena ada permit) atau engkau gangster hardcore yang berjaya seludup senjata dari Siam… Sini bukan US yang gun lawnya longgar. Ingat senang budak skola nak bawak pistol gi sekolah. Tinggi btul imaginasi.

      10

      0
  29. Anonymous says:

    mana PU AMIN? pu2 sekalian? yang ni nak diam je???

    0

    0
  30. THEBEAST says:

    Bila tak tahu pasal agama, jgn sesekali menyoalkannya kerana kamu juga jahil tak tahu apa2. Jgn la kita tergolong dengan perangai alicia amin ini. Org2 yang mempertikaikan dan menyoalkan hukum Allah adalah org2 yang munafik. Dia tak sedar yang dia telah jatuh kafir. Dia ni bukan munafik perbuatan, tetapi munafik akidah iaitu munafik kafir. Apa2 pasal Islam, dia sakit hati. Samua nak benci. Mohon bertaubat, sesungguhnya Allah itu maha pengampun. Berubahlah. Time is running out.

    3

    0
  31. Anonymous says:

    Awat? Takut kena bunuh ke?

    0

    0
  32. aku suka says:

    bile last awk kena man oleh pakwe terbaru…………………….damn u…shame…..

    0

    1
  33. am not Attention seeker says:

    klu engko nk jd lesbo nk jd murtad or maybe u have..pls stop the hatred and your nonsense. Imam Syafiee berkata.. ” aku mampu berhujah dgn 10 org BERILMU tapi aku pasti kalah dgn org yg JAHIL – kerana org Jahil itu tidak pernah faham landasan ilmu”

    i know u are reading this, please bitch have mercy for yourself!

    8

    0
  34. anonymous says:

    Bapaknya surgeon, maknya lawyer. Mak kacukan melayu & german tapi, Alicia ni tak nampak mix pun.

    5

    0
  35. Anonymous says:

    mesti tak pernah tengak cerita SEMERAH PADI…malam tadi dh kluar kat TV2..dalam cite tue banyak pengajaran kalau menghayati dan faham maksud cite tue…orang seni/artis/pelakon mesti faham makna disebalik cerita SEMERAH PADI..

    1

    0
  36. hantu says:

    mesti tak prnh tgk cite SEMERAH PADI..banyak pengajaran pd cite tue klau dihayati dan difahami..xkan org seni/pelakon/artis atau pejuang undang2 tak kan xfhm makna disebalik cite tue?..sy nak tau ms sek ren atau men, waktu cikgu ajar pendidikan agama islam, tgh watpe ms tue?..tgh ponteng kelas atau ponteng sekolah?..fikir2 kan dan selamat beramal..

    0

    0
  37. Tomi says:

    Kalau bodoh pun simpan sikit utk anak cucu

    1

    0
  38. Anonymous says:

    ayat yang sesuai digunakan adalah “hukuman mati”.

    2

    0
  39. Anonymous says:

    Entah2 minah ni sendiri dh pun murtad. That’s why la gemuruh semcm about bab ni.
    Kesian budak ni. Moga2 cepat la bertaubat. #apadahjadidenganmalaysiani

    1

    0
  40. Anonymous says:

    SEMOGA MAKCIK NI MENDAPAT HIDAYAH DARI ALLAH……BEGITU JUGA DENGAN KITA SEMUA…..

    1

    0
  41. Pembela islam says:

    Eh aku dari kecik dah diajar tntang agama islam .. Murtad hukum bunuh tp bile aku besar x dek lah plak aku g bnuh org murtad.. Ko ni je yg bodoh nk mmpus knowledge kne la update .. Lagi2 pasal ur religion .. Biar la org nak pndang ape pon pasal islam .. Yg ko malu sngat ke jadi org islam ..kalau ikutkan alquran dah lama ko tu yg mati dulu .. Kecik2 x nak mati dah besar mnyusahkan org2 lain je .. Jng nk prkata lg pasal agama islam sbb ko tu sndri x menunjukan org islam .. Sape ko nak tgur agama islam .. Biar la islam nak ajar ape pon yg pasti semua kebaikan bukan mcm ko ajar berbogel je tau .. Tu baik sngat ke buat cmtu ? Bgus ke ? Hukum bunuh lg bgus dr ko yg bogel tu tau ..

    4

    0
  42. hamba Allah says:

    kalau xda ilmu baiklah berdiam diri…takut yang dicakapkan tu menyebabkan kita jatuh syirik…

    1

    0
  43. Mat Doh says:

    Aku tak nak komen just syok tengok tetek dia kecik layut dh mcm tetek mak si Tanggang..pic muka mcm mintak cucuk je..haaaih..

    2

    0
  44. james handley says:

    Stupid Malays dont even question their faith, they only follow blindly. That is why they can do no wrong, rape a child its ok, kill another human being its ok, kill animal its ok, hit a woman its ok, pedophile is ok etc….what kind of religion is this, my god please stay away or even better get out

    1

    9
    • Ina says:

      The mass shootings at school, the thousands of kids raped by the paedophile priests around the world i.e Australia, Britain, US, the invasion of other countries since centuries ago through wars, World War 1 & II where millions of people died were not done by the Malays and the Muslims STUPID!

      7

      0
    • nina says:

      hold on…yo bruh..how the hell u end up here btw??? can u read what’s its sayin??screw u!

      0

      1
    • Beautifulmind says:

      Stupid pple is juz like u james handley..rape child, kill others, hit women, rape women, pedophile, never associates with religion.. it is more on gender.. pervert men like urself always do ths thngs bt always blame someone else or smthng to justify ur action.. it happens around d world.. especially in d West.. i dont knw if u r stupid or really stupid to see d truth.. look at d percentage of the cases, whom commit it widely, openly N make it like nothing is wrong, N spread it like a plague.. No other, sick person like u N d Westerners.. Ths is d fact..
      Bcoz u r very stupid, juz wanna tell u, most animals r food.. thts Y most human, not only muslim eat thm.. bt never kill d animal 4 pleasure juz like d stupid western so calld high class pple like Trump N his stupid sons did it or someone like u.. N thn, blame it to other pple.. #moronalert

      2

      0
    • Idiot, please do read this says:

      Alright! lets break it down and counter everything u wrote:
      1- Malays are not stupid but i think u are the one who is stupid as an individual regardless of race and religion.
      2- Our faith is the truth no need to question. However, if there are questions there are imams to go to and they always refer to sunnah and hadith of prophet . Bukan main hentam. Unlike yours perhaps.
      3- Rape, killing, hit woman, pedo is always wrong.. ever heard of hudud. Go google it now. Whatever shit u heard or read must be from an stable country. N dont get blinded by some extremist jihadist u moron. Or u just biased from the start.
      4- know the difference between killing animals or ‘ korban’ animal and dont tell me you are vegetarian. *smirk* highly doubtful
      What kind of person are you? Racist and discriminate others’ religion. Because of people like you, you made this world unsafe.

      0

      0
  45. huh says:

    lg bodoh mane2 produser or channel g ambik dia ni act…..
    gam tros jr la lagi baik
    sejak akhir2 ni kuarkn statement ngarot2…
    nk perhatian jr lebih dia ni

    1

    0
  46. Alicia Kecut says:

    Lain kali parent semua. Nak main baca dia dulu. Takde la 3some ngan setan sekali. Dapatla contoh baka tak guna mcm ni.

    0

    0
  47. Aryana says:

    Dear Alicia,

    U tak layak berckp tentang agama.
    Pls look n see urself first before u post any comment.
    I think u perlu kn bantuan ustaz untuk bersihkan hati n terang kan hati u. Smga mndpt hidayah dari NYA.

    Aamiin

    2

    0
  48. Anonymous says:

    takde pun tulis perkataan ‘bunuh’ kt buku tu… atau mengalak suruh bunuh..
    pegi jer lah bunuh diri tuh… mcm kene rasuk setan panas sentap sgt ajaran agama islam..

    0

    0
  49. retis tetek kecik says:

    retis sampah..berlakon kayu lg sendu…telanjang bogel

    1

    0
  50. Entahla says:

    I can tell she is from broken family, pethatic to have her in our sociaty Her dad might be the good surgeon in malaysia, but having her as a daughter? Havent seen her with a beautiful family picture dont we? ? apasal kita nak kena layan dia? Apasal eh.ni agama, hudud dari allah.bukan manusia. Memang islam akhir zaman adalah asing, orang yang beriman adalah nampak pelik,fitnah banyak akhir zaman.

    1

    0
    • Chohkri Yulis. says:

      Memang pn….dlu pnah masuk dlm surat khabar ayah dia pkul mak dia. X thula diaorg dh bcerai ke x. Crita ni sblm rmi thu dia Alicia Amin. Aku kesian mak ayah dia….camne mak ayah didik dia? Aritu relax pkai singlet dgn slua ala2 slua dlm bjln dpn ayah pastu wat vdeo…dia ingat dia Elizabeth Tan ke? Kalau aku ayah dia memang kena mcm2 la dia. Ayah pkar bedah….kat skola dlu result ayah dia rata2 mesti A trutama Pendidikan Islam kn. Nmpk sgt kalau pndai dlm pendidikan tp hidup x smstinya pandai.

      0

      0
  51. Anonymous says:

    tp bf die baru balik haji.confius jap

    0

    1
  52. Beautifulmind says:

    Beautifulnara..
    Can u juz focus dlm membatu api netizen psal artis2, menyebar fitnah psal deorg, membuka aib psal deorg sahaja..(dr first ko dpt duit bg anak bini makan, ko ada fikir x, dt tu halal atau haram)
    So, no need la to add ko pya saham d akhirat tu.. seems like ko mcm sengaja nak menghina agama ko sndri.. dlm ko post bnda2 mcm ni, aku nak tya, ko xde rs apa2 ke bl org hina agama ko? Oo, lupa, bg ko duit tu pentingkn, hmm.. benda2 mcm ni kalo ko/blogger x viralkn.. bnda ni akan stop smpai situ je.. tp bl ko viralkn, ko sm je mcm dia.. ko sokong tp takut nak ckp direct.. so ko promote org2 xde aqal mcm ni.. sm la jg bl ko asyik upkn ceta psal pondan2 yg msh x sedar dr N ego bongkak tu, ahli perniagaan yg tahap bongok N bongkak yg melampau tu..
    Lg 1 xde nya istilah bergosip dgn berhemah, bnda haram N berdosa tetap berdosa walau ayat tu ko tukar mcm org Yahudi bt utk meghalalkn perbuatan deorg.. membatu api, memfitnah, mengumpat, buka aib org.. xde nya dgn cr berhemah..
    Smoga mata hati ko yg buta tu akan terbuka..

    1

    0
  53. Anonymous says:

    aper lah bengap sgt dgn dia ni..itu la pasal tak belajar ilmu agama dengan teliti itu menyebabkan otak beku..cer Nara ni jangan nak tunjuk pasal budak ni lagi..bodoh sesungguh…

    0

    0
  54. Tk says:

    James handley who and what are you to simply generalise that Muslims follow Islam blindly? And who says that in Islam raping a child ect are ok? Just like in your religion (if you have any) those things you mentioned are CRIME. Next time think before you make rude offensive comment! Or call me. Let me teach you about manners!

    1

    1
    • Buyung says:

      Bukan nabi muhammad saw kawin dgn budak umur 6 tahun ke?

      That’s obviously pedophilia.

      Pastu bernafsu dgn isteri anak angkat sendiri (Zainab),
      Bagi org islam kawin 4, tp muhammad saw boleh kawin smpai 11 isteri.

      Ni semua fakta dlm hadis n quran.

      Hebat giler nabi muhammad saw.

      1

      0
  55. Anonymous says:

    Next artis murahh..mhal lgi burgger tepi jln ni

    1

    0
  56. Idiot, i hope u read this says:

    I wonder why you question these issue wahai alicia. U read yourself and dalami what it meant, why it was said like so.. please if u are a muslim (i think u are) albeit dint follow 100% hukum hakam agama kita… u should be at least be on muslim’s good side.. do you see people being punish death by becoming murtad.. at this era is No.. so u think before u speak.. dont make it sound like muslim is bad.. its bad enough the extrimist is doing so.. dont add in your nonsense burdening us muslims by questioning our ancestors way of protecting the sancitity of islam. Jgn mainkan agama.. there are line you SHOULD NOT CROSS

    0

    0
  57. haha says:

    haha,tak penah lak dengar malaysia ni ad kes shooting at school sejak drpd zaman dulu lagi,amerika kau banggakan tak de silibus ajaran Islam tiap-tiap bulan ad school shooting,fool

    0

    0
  58. Melayu oh Melayu says:

    orang melayu bodoh masih ramai lagi tgk cite dia ni blakon kat tv…patutnya makhluk mcm ni kene ban drpd stesen tv malaysia..tolong la kerajaan baru,kukuh dah alasan untuk ban dia ni,kalau dulu Datuk M Nasir kene ban sbb tanya “siapa mahathir” pun dah kene ban.

    0

    0
  59. Makhluk Allah says:

    Dah murtad ke? saje tanya. HAHAHA

    0

    0
  60. someone says:

    What wrong with this bitch!? nk crik publisiti murahan or what smpi involved agama? if u cannot except what islam ajar u.. dah stop, that its! we had enough of u kot! btw i dont even know u! this really upset me..eventho im not very good in my religion but i never judge! stop with ur nonsense bitch! before someone slap ur face! n where ur parents? i think they also lost ..same like u..

    0

    0
  61. BODOH says:

    KAKT LUAR NEGARA TU TAK PAYAH AJAR PUN DAH RARAMAI BUDAK SEKOLAH KAKI TEMBAK RAKAN SEKELAS .. TAK TENGOK BERITA KE ??

    0

    0
  62. Buyung says:

    Org islam perlu kaji apa / siapa itu:
    1. abdul malik of arabia
    2. Petra

    1

    0

Leave a Comment

Optional