May 22nd, 2018

Baru-baru ini, usahawan kosmetik Safiey Illias telah mengadakan majlis iftar Ramadhan dan sambutan hari jadinya yang ke 24 di JW Marriot Hotel, Kuala Lumpur dengan menjemput pelajar tahfiz serta anak yatim.

Ingin berkongsi kegembiraan beliau, Safiey turut memuat naik beberapa foto sekitar kemeriahan majlis tersebut di akaun Instagramnya.

Namun, apa yang menarik perhatian ramai adalah kapsyen yang disertakan. Sering dihimpit dengan kontroversi serta menerima pelbagai cacian daripada orang ramai kerana keputusannya untuk berubah menjadi seorang perempuan semula selepas bersungguh-sungguh mengatakan beliau bertaubat, Safiey berkata, beliau sebenarnya sedang cuba sedaya upaya untuk mencari hidayah yang hilang.

Memang beliau mempunyai keburukan tetapi tidak adil untuk masyarakat terus menghakimi serta menjatuhkan hukum kepada dirinya.

Jika masyarakat terus kecam Safiey, mungkin sahaja jiwanya akan terus “memberontak”  dan terus tampil sebegini. Doakan yang baik-baik sahaja agar satu hari nanti beliau kembali ke pangkal jalan.


48 responses to “Kalau Tak Jumpa Di Syurga, Carilah Saya Di Neraka – Safiey Illias”

  1. Anonymous says:

    Sape nak masuk neraka dik?. Menakutkan..

  2. miss A says:

    Ya Allah.. aku pun jahil tapi masih impikan masuk syurga.. dia cakap macamtu macam nak menempah name ke neraka.. Allah..

  3. SAJA KEPOH says:

    KO INGAT KELUAR MASUK SYURGA NERAKA NI MACAM KELUAR MASUK SHOPING MALL KE?
    KENA LIBAS DENGAN MALAIKAT SERIBU TAHUN SAKIT NYA TERASA.
    BUAT MAIN-MAIN JE CAKAP MACAM TU.

  4. harimaubintang says:

    speechless..

  5. Anonymous says:

    Siapa yg nak pergi cari u di neraka..sebab takde sorg pun berhajat utk mendekati neraka apatah lagi masuk ke dalam neraka utk cari u.

    • doktor asli says:

      Ada ke neraka pun? Ada sesiapa yang kembali dari kubur cerita pasal neraka dan syurga?Please la….semua ni bullshit

    • Anonymous says:

      everyone have their own belief..kau pernah mati dan hidup semula ke? dont spread your bullshit here..

    • wtf says:

      bicara org x berapa cerdik. dik, ko sendiri yg mengundang tohmahan lepas satu satu…pastu ko pulak yg sentap. apa punya jenis mentaliti mcm ni.

    • Anonymous says:

      TAK KISAH LA NK PAKAI POMPUAN KE APA…TPI JADILAH PONDAN HIGH- CLASS BUKAN PONDAN CAP AYAM MCM FAIZ ROSLAN TU.

    • pak jib says:

      setuju…business mcm berjuta-juta punya kecoh. kak mah low profile je..satu handbag dah boleh beli sebijik banglo. yg ko? melalak cari publisiti murahan.

    • tipah says:

      zaman sekarang ni, duit boleh dicari tapi hidayah tak boleh dibeli. hidayah boleh ditunggang…mcm you ni lah.
      propa je…penghijrahan yg hangat2 taik ayam. kesian kt mak bapak you..menangis x berlagu anak “lelaki” dok tayang buah papaya kt umum.

    • Anonymous says:

      jangan mengata anak orang. jaga anak sendiri cukuplah.

    • Anonymous says:

      masaalahnya anak orang tapi perangai mcm anak setan. kalau anak aku.. dah lama aku rotan. ni la masaalah parents sekarang, takut kat anak. bila besar jumpa masyarakat, perangai mcm memalukkan ibu bapa. kesian..hari2 anak tu meludah kat muka ko.

    • zuk says:

      dulu konon nk insaf sebab nk jual product. bila tengok sajat okay..dia pun mula la pakai pompuan balik. org mcm layak kena boikot je. memalukkan mak bapak! tak prinsip pegangan hidup.

    • office gurl says:

      safiey ni.. dia jual kereta second hand pun aku tak teringin nk beli. lagi la nk pakai produk2 sampah ko. melayu2 yg x educated dan kurang keyakinan diri je lah yg gigih membeli nk gebu/putih bagai…

    • sekadar renungan says:

      sis, neraka dan syurga bukan urusan kita. alim ulamak pun tak jaga tu semua. hanya orang x cerdik je dok main isu neraka dan syurga ni. senyap je la safiey oii. menyampah tengok ko.

    • m says:

      Allahuakbar. dia punya tahap confident naik bulu roma aku. Ya Allah, kau bagilah hidayah buat safiy ni. manusia tak lari dari kesilapan. tapi ko ni bukan dah buat silap, kau pilih untuk buat semua ni. jgn salahkan takdir atau Tuhan sedang kita diberi akal untuk fikir baik buruk. Sudah la menjaja tabiat buruk pondan ko ni kat umum. aku respek gila masa ko berubah dulu, hidayah tak kenal orang, rupa2nya ada udang disebalik batu ‘penghijrahan’ ko tuh

Loading...