Kaki Dibelah Tapi Tiada Darah Keluar, 6 Doktor Pakar Masih Tak Dapat Kesan Penyakit Misteri Ustaz Kazim Elias

Kehidupan

Kaki Dibelah Tapi Tiada Darah Keluar, 6 Doktor Pakar Masih Tak Dapat Kesan Penyakit Misteri Ustaz Kazim Elias

Pendakwah terkenal, Datuk Ustaz Kazim Elias yang mengalami sakit misteri sejak tahun lalu memaklumkan beliau masih meneruskan rawatan di hospital.

Menurut laporan, ustaz berusia 49 tahun itu telah dirawat oleh enam doktor pakar namun penyakit misterinya masih gagal dikesan.

Advertisement

 

Ikhtiar rawatan alternatif

Meskipun begitu, beliau akui tetap istiqamah dan berikhtiar untuk meneruskan kedua-dua rawatan moden dan alternatif.

Mereka sampai sekarang tidak dapat kenal pasti penyakit saya hadapi.”

Kata Ustaz Kazim lagi, beliau sudah jangka jawapan yang akan diterima setiap kali membuat rawatan namun dia tetap mengikut prosedur hospital untuk membuat MRI, ambil darah dan sampel spesimen.

Jadi bila mengatakan tidak ada penyakit, tidak diketahui masalah, saya teruskan dengan rawatan alternatif. Tapi dengan doktor saya tetap buat rawatan susulan.”

 

Kaki dibelah tapi tiada darah

Beliau turut berkongsi pengalaman ketika kakinya dibedah hujung tahun lalu. Katanya, doktor tidak menemui sebarang masalah malah tiada darah atau nanah yang keluar sedangkan ubat cair darah sudah dimakan sebelum ini.

Sebab kaki saya dah bengkak maka saya izinkan doktor untuk membelah. Bila dibelah, tidak ada darah dan nanah.”

Meskipun ada menyimpan bukti video kejadian itu, beliau tidak tunjukkan kepada media kerana takut ada yang tidak percaya.

Sama-sama kita doakan kesejahteraan Ustaz Kazim Elias dan semoga urusan mendapatkan rawatan bagi menyembuhkannya, dipermudahkan.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending yang lain pada pautan di bawah.

Ayu Damit
11 bulan lalu

Kerap Mimpi Ular Dan Alami Perkara Pelik, Ayu Damit Terima Amaran Akan Disihir

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : Gempak

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

5 Comments

  1. Doktor

    February 23, 2022 at 3:51 am

    Macam gout saja ni. Doktor dah check ke untuk gout? Selalu diorg check untuk fracture, DVT ngan Septic arthritis tapi selalu miss gout.

  2. Liana

    February 18, 2022 at 1:45 pm

    Semuga ustaz segera sembuh…mintak Allah angkat penyakit ni sekiranya ia melibatkan angkara sihir dengki dan khianat pada ustaz…

  3. Anonymous

    February 18, 2022 at 9:19 am

    Moga cepat sembuh ustaz..ujian yang hebat untuk orang yang hebat…

  4. Ani

    February 17, 2022 at 10:36 pm

    Ustaz sedang diuji..yg sedang baca ni semua pun diuji..yaAllah, sembuhkanlah ustaz dari penyakit yg dialami, kelilingi dia dgn pakar2 dan sahabat2 yg dpt membantu, kuatkanlah imannya dalam menghadapi ujianMu..aamiin

  5. Anonymous

    February 17, 2022 at 5:12 pm

    pertama, tajuk sgt2 mengelirukan. aku igt dia bedah kaki x keluar darah, mcm org mati. rupanya bedah bahagian bengkak tiada darah atau nanah.

    kedua, tak sangka ustaz baru 49 tahun. muda lagi. boleh kata sebaya.

    ketiga, aku takde point ketiga. cuma dulu bila terseliuh, retak dll, kaki aku juga bengkak tapi tiada darah. tempat bengkak aku juga sama seperti ustaz iaitu di bhg navicular. tp doctor dh buat mri pada ustaz, pastinya kalau ada retak dll, doktor akan nampak di mri tersebut.

    ustaz pasti diuji keimanannya. so tiada apa yg aku boleh bantu melainkan doa. nabi Ayub a.s juga diuji sakit hingga 18 tahun lamanya. hanya sabar dan doa penawarnya

Loading...