“Jelas Tangan Curi..” – Tular Video Rakaman CCTV, Wanita Kantoi ‘Rembat’ Telefon Orang

Kehidupan

“Jelas Tangan Curi..” – Tular Video Rakaman CCTV, Wanita Kantoi ‘Rembat’ Telefon Orang

Tular di laman Twitter, video rakaman CCTV yang memaparkan seorang wanita bertudung hijau mengambil telefon pelanggan lain yang tertinggal di kaunter bayaran sebuah kedai roti Haruka Bakery, Melawati mall.

Menurut ciapan tersebut, pemilik telefon berkenaan yang dikenali sebagai Nalissa Azmee menggesa orang ramai membantu dirinya mencari wanita tersebut.

Advertisement

Difahamkan, dia turut membuat laporan polis dan meminta wanita tudung hijau dalam rakaman CCTV memberi kerjasama memulangkan telefon.

curi

Saya cuma perlukan handphone sebab urusan umrah saya semua dalam phone. Tolong saya warga Ampang atau Melawati.

Lebih menyedihkan, menurut hantaran di laman Facebook staf kedai yang bertugas, pemilik telefon sedang mengandung dan bakal tunai umrah hujung minggu ini dan segala dokumen penting ada di dalam telefon itu.

Kami cuma membantu apa yang boleh sebab kesian owner handphone tu ibu mengandung, menangis dia tadi.

Walau bagaimanapun, dengan kuasa sosial media, pemilik telefon bersama 5 pegawai polis telah berjaya menangkap pencuri pada jam 3.30 pagi.

Kenyataan yang diberikan memang berunsur mencuri dan pencuri mengaku mencuri kerana berniat untuk menjual.

Handphone memang dah kena reset, dokument umrah semua gone. Takpelah mungkin situ kita boleh belajar.

Dalam pada itu, pemilik telefon berkenaan turut mengucapkan terima kasih kepada warga media sosial dan pihak polis kerana sudi membantu kes kecil kecurian telefon sewaktu kes Covid-19 yang semakin meningkat naik.

pengantin urus semua sendiri
9 bulan lalu

Ingatkan 'Special' Tarikh Nikah 22.2.2022, Sekali Pengantin Urus Semua Sendiri Sebab…

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : Twitter

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

7 Comments

  1. Buduhuduh

    February 24, 2022 at 1:28 pm

    Pompuan melayu sekarang, tgn panjang. Pakaian tak serupa. Senang aja kau rembat!

  2. anonymous

    February 24, 2022 at 11:03 am

    korang rasa kalau dia bagi kat budak kaunter tu sampai ke pada tangan empunya I DONT THINK SO…..mana ada org jujur sekarang nih kalau lah korang jumpa apa korang buat ..tepuk dada tanya setan kiri kanan ….huaa huaa haa ha ha ha ha

  3. panasjek

    February 23, 2022 at 4:30 pm

    tak boleh cakap jumpa, tak nampak pun dia bertanya pada org disitu. niat aja dah tak elok, kaunter tu bukan kaunter rumah hang. itu kedai kot. satu pengajaran buat hang. tangan jgn dok mengeratil.

  4. Anonymousjugak

    February 23, 2022 at 2:40 pm

    What?! Kalau bukan milik apasal ambik @yeye…benda tu atas counter dah sah salah satu pekerja punya. Kalau jumpa on the floor, tengah jalan, bawah pokok, yang takde orang. But still kalau bukan hak apasal ambil? Itu namanya mencuri. Engkau bff dia ke apa? Lagi satu dah la bertudung, sangat memalukan perangai…

  5. Yeye

    February 23, 2022 at 1:02 pm

    Curi? Kau tertinggal dekat kaunter pastu org lain jumpa dan org tu amik. Thats not stealing. Stealing kalau dia merampas phone tu dari awak. Ini awak tinggal dkt kaunter dan org tu terjumpa. Siapa jumpa dia dapat la unless kalau ko nampak dia amik dan berjaya buktikan tu phone kau di tempat kejadian tapi dia enggan bagi, yes, itu mencuri. Tolong ya… sendiri cuai, sendiri nyanyuk pastu nak salahkan org. Tak salah kalau war-warkan pasal kehilangan hp tp jgn tuduh sebarangan org mencuri. Kenapa tak akui kelalaian dan kealpaan sendiri yg membuatkan phone awak tertinggal? Aku just komen based on this post yang aku rasa tak logik nak sewenang panggil org mencuri walhal org tu jumpa phone tu dkt kaunter tu.

    • anonymous

      February 23, 2022 at 3:06 pm

      betul jugak tu owner phone apasal tulis CURI patutnya tulis AMBIL ataupun tulis TOLONG PULANGKAN as simple as that… nak viral utk dapatkan phone tu balik kan sebab penting so mesti la ada common sense utk mohon dipulangkan ini kau tulis CURI hmmm triggered la

    • ali

      February 24, 2022 at 10:14 am

      @yeye oooo @yeye.. bukak kamus bahasa melayu balik..then tengok apa maksud mencuri, merompak, menyamun.. atau google je senang. merampas denga paksa ni cam kau kata itu menyamun. mencuri ni ambik hak orang dalam diam-diam tanpa pengetahuan tuan. ada paham? kalau kau ambek duit tengah jalan dengan tujuan kepentingan diri itu namanya mencuri. sebab itu bukan hak kau. kalau ambek dengan niat nak kembalikan ke balai ke/masjid ke tu namanya ambil dan pulangkan @anonymous oo @anonymous

Loading...