“Jangan Bagi Anak-Anak Jalan Sendiri” – Wanita Kongsi Detik Cemas Murid Prasekolah Hampir Dilanggar

Kehidupan

“Jangan Bagi Anak-Anak Jalan Sendiri” – Wanita Kongsi Detik Cemas Murid Prasekolah Hampir Dilanggar

Terdahulu, tular satu ciapan di Twitter memaparkan gelagat sekumpulan ibu bapa yang sedang menungggu anak-anak mereka pulang dari sekolah.

Advertisement

Namun, tidak semua ibu bapa yang mempunyai kesempatan masa untuk menjemput anak mereka pulang dari sesi persekolahan dek kerana kesibukan masa bekerja.

Baru-baru ini tular di applikasi TikTok video perkongsian oleh seorang pengguna yang berkongsi detik-detik cemas apabila dia menemui seorang kanak-kanak perempuan yang berjalan kaki sendirian di tepi jalan raya.

rara

Menerusi video tersebut, difahamkan kanak-kanak yang merupakan murid prasekolah itu bermain kejar-kejar bersama rakannya di hadapan sekolah sehingga hampir dilanggar.

Ada 2 budak berlari, yang perempuan ni berlari ke arah jalan raya, yang budak lelaki ni dia tarik budak perempuan ni. Nasib baik budak lelaki ni tarik, kalau tak tak tahu la apa jadi.

Jelasnya, dia bagaimanapun tidak dapat memberhentikan kereta yang dinaiki untuk menumpangkan kanak-kanak tersebut kerana tiada tempat untuk berhenti di jalan raya tersebut selain sudah banyak kereta di belakangnya.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata orang ramai turut berasa risau melihat kanak-kanak tersebut dan berharap agar ibu bapa tidak lewat menjemput anak-anak mereka selepas sesi persekolahan.

Sepatutnya dah kecik macam ni sekolah kena ketatkan keselamatan tunggu ayah & mak datang ambik – Netizen.

Kadang-kadang anak tu rasa dia boleh balik sendiri sebab dia ingat jalan, tapi tula kecik pulak,” tulis seorang pengguna TikTok.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending yang lain pada pautan di bawah.

gelagat ibu bapa hari pertama sekolah
10 bulan lalu

"Dah Macam Ada Protes.." - Gelagat Ibu Bapa Tunggu Anak Balik Sekolah Curi Perhatian

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : Mstar

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...

5 Comments

  1. Mommy

    March 23, 2022 at 7:19 pm

    Wei kawasan umah aku india kejar budak melayu nak culik wei ..kejar sampai ke rumah bdk tu nasib lari laju sempat masuk umah kunci tak dpt diculik… Tak sayang anak ke ni… Bahaya ..

  2. Anonymousjugak

    March 23, 2022 at 6:47 pm

    Ya Allah…kalau ibu dpt baca comment2 ni, tolonglah jgn biarkan anak2 kecil gini balik sendiri. Tak kisahla boy ke, girl ke…please la bukan hanya bahaya tapi banyak perogol durjana diluar sana tu…tolongla cikgu2 jgnla lepas tanggung jawab…kesiankan la budak2 ni

  3. Anonymous

    March 23, 2022 at 1:20 pm

    xde basikal budak2

  4. Anonymous

    March 23, 2022 at 12:42 pm

    Mne la cikgu2 ni… Lepaskan budak cm2 je.. Jgn la lepas tangan w/u bukan anak anda….

    • abg 8 inch

      March 24, 2022 at 1:54 pm

      bodo kau ni.
      apsal cikgu pulak yg nk kena jaga. mana mak bapak dia ni?
      sedap pancut dalam pastu lupa?