June 23rd, 2020

Sejak daripada kemunculannya dalam ‘Asia’s Next Top Model’, nama Alicia Amin tak henti-henti terpalit dengan pelbagai kontroversi. Mungkin kerana gaya kehidupannya yang bebas, ia nampak tidak bersesuaian dengan dirinya sebagai seorang penganut agama Islam.

Terbaru, salah seorang daripada adiknya iaitu Raja Adam Iskandar telah memuat naik potret mereka sekeluarga bagi menyambut Hari Bapa.

keluarga alicia amin

Dalam usaha untuk mengabdikan momen indah itu, terdapat seorang individu yang telah meninggalkan komen mempersoalkan agama Alicia Amin.

alicia amin

Tidak mendiamkan diri, bapa kepada model itu iaitu Dr Raja Amin telah memberikan balasan padu kepada individu tersebut dan menjelaskan bahawa siapa kita untuk membuka aib orang lain selain mengatakan hidayah itu milik Allah.

Malahan Alicia Amin juga telah memuat naik tangkapan skrin komen ayahnya itu dan memuji tindakan doktor itu ‘membahasakan’ individu tersebut.

alicia amin

Rata-rata netizen memuji tindakan Dr Raja Amin kerana tidak kisah untuk ‘back-up’ satu-satu anak perempuannya itu daripada terus diserang oleh orang yang berterusan tidak puas hati dengan wanita tersebut.

ayah back up alicia amin ayah back up alicia amin ayah back up alicia amin ayah back up alicia amin

Pun begitu, ada juga segelintir netizen yang berterusan mempertikaikan gaya hidup model itu selain mengatakan bahawa doktor tersebut langsung tidak menjawab persoalan yang diajukan individu itu.

ayah back up alicia amin ayah back up alicia amin ayah back up alicia amin ayah back up alicia amin

Saban hari ada sahaja yang tak kena di mata netizen mengenai Alicia Amin kan?

Sumber: Twitter


16 responses to ““Islam Tak Ajar Buka Aib Orang Di Khalayak Ramai” – Persoal Agama Alicia Amin, Bapa Tampil ‘Bahasakan’ Individu”

  1. SantanKelapa says:

    Aku heran dgn org Melayu ni, suka betul nak jaga body perempuan! Kau orang jugak lah yang terintai-intai instagram Alicia. Pegi la instagram ustaz ke, islam ke…ni perangai hipokrit! Video lucah tengok, body perempuan kau usha dari atas ke bawah, lagi ada hati nak kasi nasihat agama! Ludah jer atas muka! Puiii!

  2. Anonymous says:

    Ni nk tunjuk dia hebat padalah tunjuk bodoh… Org tu tanya islam ke tidak sbb terang2 badan bertatoo, pakaian langsung tk de ciri2 muslimah.. Nama pon harapkan nama bapak Amin, kalau tak org dah kata bukan islam…
    As a father kau sendiri biarkan anak kau hidup mcm yahudi… Kau biarkan satu2nya anak perempuan kau menarik kau dan semua adik beradik lelaki dia masok neraka jahanam…
    Kau kata org buka aib, tp sebenarnya kau sdiri buka pekong anak kau.. Bila kau tembak soalan org dgn cara mcm ni, boleh je org kata anak kau tu mmg dah bukan islam… Tgok gambar yg kau post, yg lelaki bukan main tutup aurat, yg tunggal ppuan tu habis terdedah… Ayah yg baik adalah yg memelihara aurat dan maruah anak2 nya… Jgn kerana anak ppuan sorg, seluruh keturunan lelaki mu terjerumus ke neraka… Kasihan sunggoh keluarga ni… Ayah nya pincang…

  3. 38.7 says:

    ada bapak rupanya….nape bior anak bertelanjang dlm majalah? kata islam…

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...