March 11th, 2020

Setiap ibu bapa pasti mahu anak mereka membesar menjadi seorang insan yang berguna, bukan sahaja dari segi akademik tetapi aspek lain seperti adab dan agama. Oleh itu, ibu bapa perlu menunjukkan contoh dan teladan yang baik untuk dijadikan panduan anak-anak.

elfira loy

Harapan yang sama turut diluahkan oleh pelakon Elfira Loy yang mahukan anaknya, Muhammad Rayyan Khalaf menjadi anak yang soleh.

Mahu menjadi contoh yang terbaik buat putera sulungnya itu, Elfira yang baru sahaja menyambut ulang tahun kelahiran yang ke-26, Elfira turut berazam untuk membaca satu muka surat Al-Quran setiap hari bersama anaknya.

elfira loy satu muka surat al quran

Bak kata pepatah, melentur buluh biarlah dari rebungnya. Semoga Rayyan membesar dengan sihat dan menjadi anak yang soleh.


7 responses to “Ingin Jadi Ibu Solehah, Elfira Loy Janji Baca Satu Muka Surat Al-Quran Sehari”

 1. unknown says:

  semua org cuba untuk jadi yg soleh / solehah (terbaik).. semoga kita berjaya.. amiin

 2. Pissed says:

  Better than not reading at all rite ?
  Hijab but hati busuk but is better than not wearing hijab rite?

  Think positive. Spread love not hate.

 3. well says:

  mcm ni la. stiap org yang cube merubah diri ke arah lebih baik berarti dia mengingati Allah dan rse semakin dkt dgn Allah. jdi berubah slow2. ble jdi sui rumah ank bru usia bby. sorang plk tu..so byk mse.. dpd tdo je baik mengaji2. kn..

 4. Bye2 says:

  Thts right. Org lain yg nk solehah pun xde nk up ckp cmni, ape barang sehelai, kurang2 lepas solat tu 2-5 atau 10 atau selagi terdaya. Sehari sehelai mcm ?

 5. gersang says:

  Reading but not understanding the true meaning doesn’t make you a pious person

Loading...