Written by Bella | August 7th, 2018

Penyanyi Haqiem Rusli sekali lagi dikatakan sebagai artis kurang ajar dan poyo apabila merampas mikrofon dari  peserta I Can See Your Voice Malaysia. Haqiem dalam penjelasannya berhubung isu tersebut memberitahu tindakannya itu sekadar untuk berseronok dan meminta netizen berhenti mencari kesalahannya.

Walaubagaimanapun, apa yang dilakukan oleh Haqiem itu sebenarnya mendatangkan kemarahan dan membuatkan peserta tersebut yang dikenali sebagai Mohd Syamul merasa sangat malu. Menurut Syamsul, perbuatan Haqiem itu tidak wajar.

Meskipun dia menyanyikan lagu Tergantung Sepi dalam nada sumbang, apa salahnya untuk penyanyi asal lagu berkenaan menghormati dan membiarkan dia menghabiskan nyanyiannya terlebih dahulu.

Pendapat saya, mungkin tindakan Haqiem itu tidak wajar dilakukan apatah lagi dia seorang artis. Kerana setiap tindak tanduk anda diperhatikan.

Biarpun suara saya sumbang, sepatutnya dia kena hormat dan membiarkan saya menyanyikan lagu sampai habis. Kalau tonton program itu versi Korea, juri-juri mereka tidak akan melakukan seperti itu. Tapi saya tak marah dia, cuma rasa terkejut dan tak sangka Haqiem tiba-tiba naik ke pentas dan rampas mikrofon itu.

Bukan hati Syamsul sahaja yang tersinggung tetapi keluarganya juga, bagaimanapun mereka tidak mahu memanjangkan perkara ini. Syamsul berharap sebagai seorang artis Haqiem akan lebih berhati-hati ketika melakukan sesuatu perkara selepas ini.

Sumber Berita : mStar Online

52 responses to Hormatlah Walau Suara Saya Sumbang Biar Saya Nyanyi Sampai Habis, Jangan Rampas Mic – Peserta ICSYVMY

  1. Anonymous says:

    Diakan depression. Rilekk

    25

    0
    • Anonymous says:

      Org depression dia byk fikir & menyendiri. Dorang bukan mcm si Hakim Rusli ni yang mencari publisiti dgn cara kurang ajar.

      20

      0
    • Mata mata says:

      Mmg teruk sgt peserta tu
      Depa x tapis k
      Kalau aku pun stress gak.hahaha

      1

      26
      • Anonymous says:

        Itu baru konsep yang betul. Kalau semua peserta nak suara sedang2 sumbang, boringlah rancangan tu.

        10

        0
      • hmmm says:

        ko tak pernah tengok original show.. jangan nak sembang kencang sangatlah.. show nie mmg tujuan untuk tone deaf lah bingai.. buka mata tue luas-luas jangan jadi katak bawah tempurung sangat lah yea..

        7

        1
    • minah jambu say NO to drugs says:

      memang dia kurang di ajar..

      3

      1
  2. ui says:

    nanti mst akan ada kenyataan dari haqiem die cuma nk brgurau or make things funny.. pastu ade pulak maybe artis or pelawak yg akan backup….sush la nk bergurau atau nk melawak pasni…it just a joke..why take serious…so you can see perlu x adab or manner dijaga skrg??????… …so perlu x skrg sikap2 org yg semua bnde nk dilawakkan tu..mindset anda perlu di ubah…x semua bnde boleh dibuat lawak…just advice ..satu lagi kejadian yg membabitkan manner x dijaga…xtau la kali ni klu ade lagi org yg nk back up incident camni..hhaha

    0

    0
  3. stingray says:

    org kalau perasan bagus jd macamtu lah…bergurau tak kira tempat…
    gurau pada dia…tp org tengok kurang ajau…..
    klau dia yg kena agak2laaaa… bila kita cakap gurau
    mau toreh tangan gamaknya…depresssiiii sangat

    28

    0
  4. Anonymous says:

    nnti dia ckp depression dengar org nyanyi lagu dia tak ikut tempo… mesti perfect like his style… retis bermasalah & excuses 2×5

    13

    1
  5. Baldu says:

    Aku rasa budak ni memang poyo..ekspresi dia bila brother tu nyanyi mmg tak leh blah..versi korea punya lagi santai kot..artis boleh have fun dengan peserta. Malaysia ni suka tiru rancangan dari S.korea lately tapi semua separuh jalan. Lari (runningman) la..ye ke (strong heart) la..sekarang ni i can see your voice pulak tp semua ke laut..nanti ada la yang tiru knowing brothers, 2 days 1 night, infinity challenge..?

    44

    0
    • peminat tegar ICSYV Korea says:

      hrpnye xde la nk tiru variety lain weyh. hancus semuanya… tak hingin nak tgok. kalau next episod pun panel buat perangai mcm ni lg, memg tak lama la ICSYVMy ni.

      12

      0
    • peminat kpop says:

      nak tunggu WGM versi Malaysia plak…boleh la main kawen2 sebulan dua..

      7

      0
  6. nok gebuzzz says:

    sebab dia ingat gurauan mcm tu boleh buat org have fun!!tapi no….org x pke mcm tu..org just npk benda tu mcm x btol terus akan kecam dan nama retis tersebut automatic mmg busuk smpi bila2….lainkali sblom buat sesuatu pke dulu ye…

    7

    0
  7. Pls hmble says:

    Haqiem,org bkn nk ltak ksalahan kt ko tp skrg ni lbih kes tlong hormat x ksah la sumbang.rzeki ko blh nyanyi dn ade rpa kot.tp klu tnye aku ,aku mmg x knl ko dn pe lgu femes ko.tau2 kcoh psl rbut mic.

    12

    0
  8. haihh says:

    itu sebab depresi..sebab dia rasa diri dia selalu bagus dari orang lain..

    7

    0
  9. Acik Bawang says:

    Alah tak pelik pon dengan HR ni. Mmg takdek manners. Masa dia menang AJL dulu pon, lepas nama diumumkan, terus bangun naik pentas. takdek pon salam orang kiri kanan, lambai2 kat peminat. Bajet orang lama.

    Eh dik, orang lama menang award pon, reti bahasa nak hormat orang kiri kanan depan belakang. kau bajet menang AJL mcm menang penyanyi terbaik dunia jek. Huh

    23

    0
  10. peratijangantakperati says:

    Haqiem : biadap , perasan bagus ( lagu seketol dua je org igt )

    Tak yah masuk dunia senilah….ko keje je restoran..

    8

    0
  11. hafizdonplayplay says:

    Percayalah kataku, ini semuaaa gimikk sajo nak naikkan rating penonton!!

    1

    2
  12. alfie says:

    Dah tak boleh nyanyi,sifat Loser pulak!!

    2

    0
  13. Anonymous says:

    perasan suara sdp sgt smpi x pandai nk hormat org..bg la pluang org nyanyi..ko x puas2 lg ke nk nyanyi…saja nk tunjuk kt cakra yg ko penyanyi sbnr la 2…..

    1

    0
  14. makcikbawangputih says:

    chill la korang, asik nak menghentam orang je!

    0

    8
  15. bedah says:

    sepanjang aku tengok I Can See Your Voice yg Korea punya takde lagi scene rampas mic mcm apa si hakiem ni buat…..

    16

    0
  16. Blank says:

    Sekarang tuan punya badan dah bersuara. Dia kecik hati dengan hr. Jadi terbukti ape yang hr buat adalah salah dan memalukan dia. So istilah chill la korang, asyik hentam orang dah tak boleh pkai.

    11

    0
    • damai says:

      tak rampas tapi ambil mcm tu dgn muka bengang x puas hati apa cerita, kat bawah lagi blh nampak muka x happy terus naik stage, take a mic from peserta, peserta tu sendiri cakap dia terkejut dan rasa malu kan dibuat seperti itu, so simple aja cant you wait sampai org tu habis nyanyi

      3

      0
  17. xo says:

    hati2 , org tak puas hati boleh buat mcm2.

    0

    0
  18. Sungai sempit says:

    Ntahla.. aku neutral je, xde minat sgt n xdela benci sgt kt dia..
    Tp aku tgk, dia x rampas pon mic tu.. nmpk tangan dia mcm minta n pastu dia ambil mic tu. Org ckp rampas, seolah mcm budak tu tgh tarik chorus pastu HR rampas mic ?
    Ke aku salah tgk?

    11

    1
  19. watever says:

    si HR ni senang cakap je la.seorang yang POYO..memanjang je la nak bercermin mata hitam.ko igt ko tu retis hollywood ke.prasan glemer sgt..suara biasa biasa je aku rs die ni.y buat kan die meletup sebab lagu je.sepatut nye org yg gubah lagu tu y glemer.hahaha.kalo kasi khai bahar nyanyi semua lagu lagu si HR ni aku rs lagi better si khai bahar nyanyi dr si HR poyo..tk payah nak dipression sgt la HR oiiiiii…ko sendiri y cari pasal tu sbb la ko rs dipression..#watever

    4

    2
  20. SIS says:

    kalau tgk video tu..nampak la MA suruh HR naik ostage…tapi mabe la suruh guide tepi telinga contestant tu utk be on track ikut tempo…kot maybe HR nebes…dia lak rampas mic and nyanyi..huhuhuh….. gelabah punya pasal la ni kot…. ops jgn kecam sis…..

    2

    5
  21. Anonymous says:

    Dah tau suara sumbang, sibuk nak nyanyi kenapa. Mmg patut kena rampas mic. Buat sakit telinga je

    0

    13
    • Anonymous says:

      memang macam tu program i can see your voice. ada campur suara sumbang dgn suara sedap. penyanyi kena teka.. kalau awak tengok version korea awak mesti faham.

      9

      0
    • nana says:

      tak pernah tengok original varsion and taktau format show tu macammana baik diam.. nampak kesengalan kau disitu,,

      1

      0
  22. lofa says:

    tak nmpak malu pun…tak pyh lah nak mintak diri tu femes

    1

    3
  23. Jgntunjuksgtdiritubodoh says:

    Apa yg hr biadap? Akuntgk ok jer…ni kan variety show…korang faham tak konsep variety show. Yg budak tu..bila korang2 dah heboh..dia pon ckplah dia & famili kecik hati. Hr tak rampas pon mic dia. Hello mesia..bangkit lah dari sindrom kutuk mengutuk, maki memaki & cari kesalahan org tak abis2. Bosan dgn perangai korang semua. Btw..aku bukan peminat hr..tapi bercakap secara umum.

    6

    7
  24. Jayjay says:

    Orang klau kerap buat biadap . Bg dia bukan lah biadap sbb dah jd kebiasaan. Korang bleh tgok cara dia brinteraksi dlm rancngan ni nmpak sumpah poyo.

    2

    0
  25. VV says:

    Aku benci weh HR ni start dia dok ckp dia depression segala. Wei sial, ko tau tak aku derita depression bertahun keluar masuk psychiatric clinic , makan ubat , therapy minggu2 utk rawatan. Masa ko ckp ko ada depression awal2 tu , dlm hati aku “kesiannya dia.. been there, done that” rupanya mcm sial tipu org. Skrg ni perangai lg menjadi2, bodo la HR ni.

    0

    0
  26. Tanjung says:

    Bila nak msuk tanjung rambutan bdk ni?

    1

    0
  27. Ezz says:

    Alamakkk… ngam jg bha hakim rampas tu.mic…nda ko malu ka kna kasi ktawa2 tu… duiii… hahaha .. mau pemes tp cara bgitu.. bikin jatuh maruah ja…ikut jg ko rancangan ntah apa2 ni… aduiii dogo…

    0

    3
  28. Anonymous says:

    HR takdela nmpak mcm merampas mic, yang saya nampak dia ‘ambil’ mic tu. Peserta tu pon nmpak redha siap ble ikot nyanyi bila mic tu ‘diambil’. Pastu kan si HR ‘pulangkan’ balik mic tu. Apa isu besar di sini??? Eeee propa semua ni!!!

    4

    2
  29. Vicks says:

    Sorry terlepas ketapi..ICSYVMy ni cahnnel, jam n hari apa? selalu tgk versi korea ja. Tq in advance.

    0

    0
  30. Aidi says:

    Aku sorg je ke rasa benda ni small matter je, sekejap je die nyanyi pastu pas balik pada abam baju hijau. Apa nak sentap sangat ni. Hal kecik besarkan, hal2 yang besar mcm child marriage takde sapa pertahankan. Adehh kesian bangsaku.

    3

    2
  31. aku says:

    aku tgok hakim tak rampas mic pun, malahan dia support and nyanyi sama2 , dia naik kepentas minta mic dan nyanyi serangkap dua,,,korang ni kecoh betul otak pun sempit, nak tiru rancangan korea mentaliti tu kena ubah jangan sensitif tak bertempat, peserta pun satu ko patut berterima kasih hakim sudi nyanyi ngn ko takdelah penonton rasa geli geleman kat bwh,, ni tak sensitif nooow

    4

    2
  32. Anonymous says:

    Please just remove HR dari music industry. This kid has attitude problem, lack of manners, no communication skills, no style, no personality…..he is just s damn annoying!

    3

    1
  33. soul_ahra says:

    Lain kali x payah la nk tiru variety show dr luar ni. Mengarut je..sepanjang aku tgk ICSYV version Korea,x pernah lg aku tgk artis jemputan diorg ni rampas/mintak/betulkan nyanyian peserta yg menyanyi sumbang. Diorg hormat kt peserta tu walaupun diorg penyanyi legend kt Korea nun. Dh memang konsep nya nk cari penyanyi yg tone deaf,yg Ko sibuk nk g betulkan org nyanyi dh kenapa? Paham konsep ke x? Dh tu x kn nk cari peserta yg suara sedap je? Kalo nk suara sedap, tgk mentor ke, Xpn pertandingan menyanyi @ uji bakat.

    0

    1
  34. ghadisk says:

    cmnila..klau dh tau sore xsedap xyah la msok tv..nk nyanyi..nyanyi je kt pusat karaoke..

    1

    0
    • nana says:

      camnilah.. tru tengok dulu show ni and faham format show ni.. memang show ni untuk penyanyi bersuara tak sedap pun..

      0

      0
  35. aku says:

    aku nk tnya soul_ahra tu bole tahan ke telinga dgr org nyanyi sumbang utk temph satu jam, baik tukar tajuk jdkan deaf tone programme

    0

    0
  36. Anonymous says:

    budak ni mcm batak femes je, dik bende kecik, lain la HR rentap mic dr kau

    sampai sini je la kau keluar dunia seni
    bakat pun takde
    kau kalau tak boleh nk gurau2 tak payah masuk program macam ni

    0

    0

Leave a Reply to hawau - Cancel

Optional