“Hormatilah Bulan Mulia!”- Ustazah Asma’ Harun Selar Model Berhijab Pakai Baju Raya Ketat

Kehidupan

“Hormatilah Bulan Mulia!”- Ustazah Asma’ Harun Selar Model Berhijab Pakai Baju Raya Ketat

Menjelangnya Aidilfitri yang akan tiba tidak lama sahaja lagi, pastinya orang ramai berpusu-pusu memilih baju raya untuk digayakan di hari kemenangan umat Islam itu nanti.

Maka, ramai model-model wanita dan lelaki berpakaian baju raya yang anggun dan segak bagi menarik perhatian pembeli di luar sana.

Advertisement
Ustazah Asma HarunSumber : Google  

Namun, satu perkongsian daripada penceramah media sosial terkenal iaitu Ustazah Asma’ Harun mungkin akan ‘menjentik’ hati mereka di luar sana berikutan ramai yang berbusana agak seksi meskipun berhijab.

Dalam hantaran Facebook miliknya, Ustazah Asma’ berkata bahawa dia segan melihat ramai model iklan baju raya memakai baju yang menampakkan lekuk badan meskipun bertudung.

Dia dalam pada itu turut menyampaikan pesanan agar orang ramai di luar sana tidak kiralah sesiapun agar menghormati bulan Ramadan dan berusahalah untuk tidak melanggar larangan Allah.

Menjengah ke ruangan komen, ramai netizen turut bersetuju dengan luahan rasa Ustazah Asma’ dan turut berterima kasih di atas teguran tersebut.

“Alhamdulillah syukur atas teguran ustazah. Betul tu sana sini kita nampak mereka tiada segan silu berpakaian seperti itu. Tak kira tua atau muda. Allahuakbar.” komen seorang netizen.

cikgu mengajar live
8 bulan lalu

"Tegur Pastu Kena Block" - Cikgu Mengajar Secara 'Live', Netizen Minta PPD Ambil Tindakan Sewajarnya

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : Facebook

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

5 Comments

  1. Anonymous

    April 14, 2022 at 11:50 am

    Ramai nya manusia akhir zaman.. betul kata Nabi Muhammad

  2. Anonymous

    April 14, 2022 at 10:02 am

    omg it is 2022, suka hati orang lh nak pakai ape, jumud sgt lah malaysians ni, i abhor the growing religious conservatisms

  3. Anonymous

    April 14, 2022 at 9:33 am

    tugas ustaz & ustazah utk menegur terpulang pada orangramai nak terima atau tidak. Mereka hanya menjalankan kewajipan menegur disisi ugama. Tak nak terima teguran tak per kalau terima Alhamdullillah. Hidup bermasyarakat saling tegur menegur.

  4. Y

    April 13, 2022 at 7:42 pm

    Dan ngkau pun ustazah internet, belajar juga menghormati hak individu lain. Jgn ingat sbb ngko pakai jubah jilbab org lain pun kena pakai membosankan mcm ngko. Org pegi konsert justin ko duk sibuk ckp takde pekdah walhal bukan duit ngkau. Org body lawa pakai lawa2 ko sibuk duk kondem. Ko ingat ko bagus la tu? Yg sama spesis ngan ngko akan sokong la penyibuk tepi kain org mcm ngko… tp org yg rasional dan maju ke depan takde nye ms nk pikir benda tak berpekdah mcm ni… pastu pasni spesis uztazah internet pun dtg dgn ayat sama… bila mati bergolek masuk kubur sdiri. Takde ayat lain.

    • anonymous

      April 14, 2022 at 8:36 am

      WELL SAID…ostajah ni patut dok dalam gua kih kih kih ki ki ki ki

Loading...