February 17th, 2019

Memang sudah ada pernyataan di awal video bahawa ia hanya rekaan dan tidak kena mengena dengan yang hidup atau yang mati, namun ramai mendakwa kumpulan Drama Band telah menghasilkan parodi insiden minum arak di kelab malam oleh pemenang Dewi Remaja (yang gelarannya ditarik balik) baru-baru ini.

Bukan itu saja, video klip untuk lagu berjudul ‘Drama’ itu didakwa Netizen telah memparodi beberapa artis lain yang membuat gimik untuk memperkenalkan lagu, antaranya Haqiem Rusli dan Nabila Razali.

Video itu boleh ditonton di bawah:

Seorang pengguna YouTube berkata agak mudah untuk mengesan parodi dalam video klip tersebut:

Namun begitu, Haneesya Hanee yang sebelum ini terlibat dalam video kontroversi kelab malam tersebut dikatakan memberi reaksi tidak puas hati terhadap video tersebut yang dianggapnya tidak kelakar melalui satu muat naik InstaStory.

Dia juga mengatakan muzik Drama Band tidak bagus.

Malah ibu Haneesya Hanee juga dikatakan meninggalkan komen tidak berpuas hati buat Drama Band mengatakan kumpulan itu ‘batak isu’.

Drama Band bagaimanapun belum memberi sebarang reaksi terhadap komen-komen Haneesya dan ibunya. – beautifulnara.com

Sumber: Alan Al Padat

60 responses to “Haneesya Hanee Dan Ibu Tak Puas Hati Dengan Muzik Video Drama Band?”

  1. ex-fans lofa says:

    patutnya kau dgan mak kau takyah la respon isu ni, sebab netizen tau buat keje derang kecam band ni, kau gigih pegi respon isu ni dengan harapan menambah simpati orang ke atas diri kau. sekarang, terimalah kecaman dari netizen untuk kau. kalau kau tak respon nampak lah yang kau dah move on dari kes tu dan nampaklah mature and professional handle situation. haneesya oii wake up. kalau nak lama dalam industri, mental kene kuat. sikit2 nak touching. mende ???

    • Misto says:

      Betul, beta pun nak komen perkara yang sama. Memang benar, haneesya tidak perlu memberikan apa apa pendapat berkaitan hal ini. Biarkan isu ini berlalu sahaja.. Orang akan beri simpati seandainya anda tidak cepat melatah. Ingat najib jatuh sebab banyak nasihat yang salah. Hati hati dengan orang disekeliling annda, ramai yang mahu menangguk air yang keruh, nak gunakan kesempatan keatas diri kamu

  2. siti says:

    ok je muzik video tu, dh tajuk pun drama kan….
    sapa yg makan cili dia la yg rasa pedasnya kan… huhuhu

  3. Wayang says:

    Sesuatu yg buruk mmg org ingat sampai mati, itulh harga perbuatan kita, jgn kisah org nk ajuk ke,nk dramakn kisah tragis itu pun kita takleh nk control, makcik mulut baik doa utk anak makcik dpt kerja halal n dpt jodoh awal dgn org baik2…ok makcik, jgn stres2 makcik nnti cepat tua sebelum masa

    • Nona says:

      Yang ni aku setuju.. Couldnt agree more.. Thats the price u have to pay baby.. Masa x boleh putar utk undo semua yg tjadi. Yg boleh nko buat cuma move on n learn from the mistake. Surround urself with good n honest people. Kalau beria jugak nak masuk celebs world, pekak kan telinga n prove it with ur talent. Remember, org x simpati sebab ni bala yg nko cari sendiri. Tapi malaysian ni easy to forgive.. Repent n do the right things the right way.. Ada la rezeki tu..

  4. Anonymous says:

    Alahai makcik… ayat pun boleh tahan… “batak isu”. Mcm ni la makcik, kalau betul sayangkan anak jgn biarkan dia jd retis. Cari la pekerjaan lain. Byk lagi anak makcik boleh jd dgn kulit hitam dia tu. What did you expect? Nak org sanjung acah anak awak innocent? Asyik nak menangkan anak even when anak buat salah. Tak jd kesalahan dari segi undang2 pun buat parody. Siapa mkn petai taik dia la paling wangi.

    • makhanesya says:

      abistu makcik tak batak ke? batak glamour. anak ko je sudahlah bg statement, menyibukkk je ko ni. klu tak blh kena kutuk mcmtu baik ko perap je anak ko kt rumah. kalau anak ko perangai elok xde nye org nk kutuk selain hitam je. dramaaa je . BATAK Glemerrr

  5. Damai says:

    Apa yg haneesya telah buat dia mengaku dan dah minta maaf. Dia dah taubat kita x tahu, yg parodi dikatanya tiada kena mengena tapi sah2 org tengok dah terang org teringat pasal kes haneesya, so itu nasihat ker, dan dgn pakai pakaiaan wanita hukum nya apa yea

    • Anonymous says:

      mak haneesya ni free betul skrg… g check satu ke satu blog komen…
      backup anak malas belajar… kaki mabuk.. nafikan laaa nk sgt mkn duit hasil modeling anak tu…
      keje malas.. anak beranak sama cari glamor jer hidup… dulu hidup merempat asek mintak ehsan org nk hidup.. xserik2 masih jgk keje susah skit malas