April 10th, 2012

Penyanyi remaja ini memang mendapat perhatian ramai semenjak salah satu lagunya meraih populariti di media sosial. Bagaimana pun, tidak kurang juga yang tidak dapat menerima kehadirannya, malah ada di kalangan penyanyi senior sendiri dikatakan pernah mengkritik penyanyi remaja ini.

Kerjaya penyanyi remaja ini berkait secara langsung dengan kakaknya yang juga turut menyumbangkan kreativiti kepada lagu-lagu penyanyi remaja ini tadi. Bagaimana pun, timbul soseh-soseh apabila kakak penyanyi remaja ini dikatakan memarahi individu-individu yang mengkritik adiknya itu di Twitter. Menurut seorang pembaca BeautifulNara yang menghantar surat terbuka kepada kami:-

Dia asyik kemas kini twitter cam ayat tak puas hati dengan kritikan orang kepada *****. Saya rasa sepatutnya dia tak boleh la nak kutuk org yang kritik adik dia tu. Sepatutnya die tweet je la yang elok-elok pasal adik dia, bukan nak tweet untuk balas balik kritikan tu. Sepatutnya juga dia kena la sedar hidup dalam dunia artis memang la macam tu. Ada yang suka dan ada juga yang tak suka.

 

Ini tentang karier adik dia juga. Kalau dia asyik nak balas balik kritikan orang ke atas adik dia tu, nanti lama-lama peminat ***** pun boleh kurang disebabkan kakak dia yang over tu. Saya tengok ***** tu tak ada pun nak over-over macam tu.
Seperti yang sedia maklum yang kakak ****** ni juga merupakan penulis lirik lagu-lagu *****. Tapi dia kena ingat, yang perform tu adalah *****. Dia juga kena jaga nama baik ******. Saya amat kagum dan respect kepada keluarga Elfira Loy.

 

Adik-adik dia pun berdarah seni juga. Sebagai contoh, tak ada pun Elfira sibuk atau balas kritikan-kritikan atau kutukan ke atas adik-adik dia dan sebaliknya juga.

 

Mereka nampak matang sangat. Kalau nak dibandingkan dengan umur, kakak ***** tu kan dah besar. Saya harap benda ini tidak berlarutan kerana ia melibatkan populariti ***** tu. Saya juga merupakan peminat ******. Tapi agak terkilan dengan sikap kakak dia yang terlalu suka membalas kritikan itu. Dah la ayat dia perghhhhh tak menahan.

Ada juga betulnya apa yang dikatakan peminat ini. Kepada kakak penyanyi terbabit, kami rasa anda tahu siapa anda, terimalah teguran ini dengan terbuka demi karier adik anda itu. Asam garam dikritik bila menyertai dunia seni, tapi anda boleh memilih untuk biarkan saja. Contohi Datuk Siti Nurhaliza, “Tak Hidup Dek Puji, Tak Mati Dek Keji”.


167 responses to “(GOSIP)Kakak Penyanyi Remaja Marah Orang Kritik Adiknya Di Twitter?”

  1. Aimuni MY says:

    korang janglah nak tuduh2x mcm tu, sukahati kak Najwa lah menyayi, dia cuma nak cari reziki yg halal je tu =) *fan of Najwa Latif

  2. najwa latif rupa jawa says:

    i hate najwa latif so much! i mean she became famous just because of her stupid facebook song plus i hate her bcause she tried to steal the stage from yuna . seriously blk kampung lah dik jgn kejar popularity sgt.

  3. dewi says:

    najwa latif. kakak dia memang over lebih.
    adik kau memang bukan penyanyi yg bagus. belajar terima kritikan dan jadikan itu semangat untuk terus usaha perbaiki diri.
    toksah nak emo sangatla kakak najwa latip oi.. sila hari bulan industri pulau adik kau.

  4. akulahnajwa says:

    Kakak NL ni belajar pun tak abis. Kena buang UITM sebab ponteng kelas aje. Mulut memanglah tajam kalau tidak takkan bapaknya pun dibuang sama lepas penat mengikis duit bapaknya. NL ni memang pure tapi dek hasutan kakak2, dia pun sama ajelah jadinya. Bertudung litup nampak mcm muslimah sejati tapi bila ponteng sekolah sebab kepenatan pergi show, boleh buat police report lagi kat bapak sendiri hanya kerana bapak suh gi sekolah.Sebab tu tak sampai setahun jagung dalam industri dah ada kontroversi pasal dia buang bapaknya. Betullah tu tapi kalau ditanya, no comment memanjang!

  5. aku says:

    ape ke pemesnye najwa latif ni? sore xsdap mane, muke pn biase2 xmenawan kalbu,lagupn hampeh cam budak tadika. pelik aku dgn rakyt malaysia ni

Loading...