Written by AbangNara | October 25th, 2018

Baru-baru ini, sekeping gambar yang telah dimuatnaik oleh pelakon Raysha Rizrose telah mendapat kritikan daripada para pengikutnya di laman Instagram. Menurut pandangan para pengkritik, gambar tersebut menunjukkan bahagian dada Raysha dengan begitu jelas sekali kerana baju yang dipakai itu terlalu ketat. Pelbagai komen telah diterima oleh Raysha termasuklah yang meminta dirinya memadam gambar tersebut kerana ia terlalu seksi.

gambar raysha

gambar yang telah menyebabkan banyak pihak tidak senang duduk

Antara komen-komen yang telah ditulis oleh netizen ialah:-
raysha

rayshaTernyata ramai lelaki yang telah gugur imannya melihat gambar tersebut. Namun bagi Raysha Rizrose, dia tidak akan membuang gambar tersebut kerana ia tidaklah keterlaluan seperti yang dilontarkan di ruangan komennya. Kata Raysha:-

Golongan yang menghentam ini hanya memalukan diri mereka sendiri apabila menggunakan perkataan kesat dan kasar. Siapa yang mahu dikecam? Tidak dinafikan, saya agak terkesan dengan kecaman itu, tetapi sebagai selebriti, saya harus bersikap terbuka menerima komen netizen. Sekalipun memakai jubah, mereka tetap akan kecam. Bagi saya, gambar itu tidak keterlaluan kerana baju yang dipakai itu tidak ketat. Kecaman netizen itu secara tidak langsung melambangkan diri dan cara mereka berfikir

raysha

Kemungkinan besar baju yang dipakai oleh Raysha sememangnya tidak ketat namun sudut gambar tersebut diambil telah menyebabkan gambar itu menjadi bualan ramai. Seharusnya mereka yang memberikan komen juga menasihati dengan cara berhemah dan bukannya menulis kata-kata yang berbaur lucah, sekaligus menunjukkan kerendahan mentaliti. Apa pula kata anda? Sumber Berita Harian.

60 responses to Gambar Itu Tidak Keterlaluan Kerana Baju Dipakai Tidak Ketat – Raysha Rizrose

  1. Cik B says:

    Nara..sudah2 la bukak aib orang.
    Tak takut ke bencana huh?

    16

    1
    • Reset Minda says:

      kan…besok kena pada anak dia lebih teruk. tengok pak jib cukup lah. konon melayu terbangsat bila umno tak berkuasa tpi sekarang bukan dia saja..seluruh keluarganya menjadi bangsat. cakap mesti berlapik sbb tuhan maha kaya. sekejap je kehidupan duniawi berputar.

      15

      3
      • Jojie says:

        Setuju, semuanya bersangkut paut amalan seharian. Sebab tu i pun jarang update status di FB. Berselfie saja pun boleh jatuh riak, inikan hari-hari menggalakkan gosip. Eee.. i takut. Ustaz ada cakap bentuk penjelmaan dajjal zaman moden adalah smarphone dan teknologi. Nak mengumpat tekan je handphone, type dan send!!!

        10

        0
      • slowlybutsurely says:

        obvious melayu terbangsat kot ko x baca ker berita yg terbaru ni menteri p warthy morty nk daftar rektifikasi ICERD(ko google lebih apa benda tu) belum tambah lg menteri sumber manusia kt melayu ni pendatang..mohon ko bukak mata luas2 dan rajin2kan diri MEMBACA

        1

        3
    • CIK T says:

      NAMA PUN BLOG GOSSIP CIK B OI KALAU TAKNAK SESI MEMBUKA AIB, SILALA JANGAN SINGGAH BLOCK NI CIK B OI.

      NARA PUN SAMA SALAH.

      3

      2
      • Anonymous says:

        Carlah hobi atau kerja halal bengong jugak ko ni pun 2×5 tukang sebar aib.

        3

        0
        • Erna says:

          Byk lgi yg halal sis. Jual karipap lgi dpt pahala. Sumber wang dan saluran tu harus ditanya. Berkat ke? Aku xkenal pun retis ni tpi sbb nara update terus tahu cerita. Kalau aku sorang xpe. Kalau 100 org tengok, gandakanlah dosa2.. no no no!

          4

          0
      • Sekadar Renungan says:

        Berat oii penyebar aib ni besok. Al Quran pun melarang kita pulak berbuat dan menggalakan. Sbb kerana ko ramai yg berbuat dosa. Mcm juga arak. Yg menjual lagi berat sbb kerana ko byk org melakukan kedurjanaan minum, mabuk, langgar, maksiat dll. Dah sumber pendatan pun menjadi haram. Kiranya mcm ko “kepala” atau ejen la. Jgn main2 bab hukum ni.

        6

        0
    • Raisya says:

      Tak keterlaluan kau ckp? Ko pegi tnya ustaz, ni ke pakaian islam..nauzubillah..ntah la org mcm ko ni bila nk sedar..

      4

      0
      • Wekkkkkkk says:

        Baju tu ko kata tak ketatkn. Tpi baju tu jenis longgar dn jenis yg melekat kat badan. Mmg ada kain mcm itu.
        Lagi2 ko punya C CUP. Mmglh ketara nmpk.
        Baju tu jenis..fit kt pinggang dan longgar kt lengan.

        2

        1
        • Anonymous says:

          Ko ni sgt annoying la. Komen berapa byk kali la. Buruk tul perangai. Dah la komen sbg wekkkkk, pastu komen plak guna nama lain. Sakit otak ke apa. Apa kata ko komen je dari no satu tu smpai habis semua komen ko je, baru puas hati kot.

          2

          1
        • wekkkkkkk says:

          wekk dh sign kontrak..dh byr wang jaminan keselamatan.

          kalau boleh block, blocklah, kalau x leh, jgn baca, biar mata ko sakit tgok logo coklat wekkk.
          boleh je guna tagline lain..selain wekk., lainlh mcm ko..no identiti..hanya entiti.

          0

          2
        • Anonymous says:

          bila kain swimming suit dibuat jadi baju…………..

          0

          0
    • Anonymous says:

      dia ni tkdelaa cantik sgt klu nk dibandingkan dgn senrose yg lain…

      6

      0
    • Mata mata says:

      Aku rasa dia kata x ketat tu kat bwh je. Atas tu mmg sah2 la nampak kan… Seriously over do it tek pun tercacak

      2

      0
  2. merecikhawau says:

    lantak la kopek kau, x de spe heran.

    7

    0
  3. kak halia rempah @ ginger spice says:

    amboi abang nara ni. “menunjukkan kerendahan mentaliti konon”.
    yang bini ko tu pakai turban pergi taiwan ke mana entah dulu….pandai je ko kan?

    20

    0
  4. tanya je says:

    Nara kalau nasihat orang macam tak pernah buat dosa. Yang kau menyebarkan aib orang tu..apa jenis mentaliti tu?

    10

    0
  5. kak vi says:

    besok anak cucu nara pulak pakai macam ni…
    korang tengok lah. selalunya yang mengata orang tu akan dibayar cash!

    6

    0
  6. Anonymous says:

    who?

    0

    0
  7. wekkkkkkk says:

    korang x perasan ke, hari itu si kakak pegi thailand, lepas balik thailand, si adik mulalah kuar citer dgn baju dn kisah nenen ni., anda boleh fikir, apa “motif” ke thai, besarkan nenen lagi atau baru nk berjinak bsr2kan nenen.

    5

    0
  8. OhAku! says:

    WAHAI PEREMPUAN ISLAM, KAUM HAWA, ANDA DILARANG SAMA SEKALI MEMAKAI PAKAIAN YG MENDATANGKAN FITNAH. BILA SEMUA KECAM N KATA KESAT, KIRA PAKAIAN KO MNDTGKAN FITNAH ORG. SILA BDOSE. BYE

    4

    0
  9. mona says:

    alahai.. cte ni dah lama lah.. lapuk… bru nak post….

    2

    0
  10. aih says:

    wow.. that breast.. nicee figure!.. side boob mmg menarik kalau perempuan mempunyai buah dada yang perfect.. good example macam dia ni.. breast pun x berapa jatuh, still solid, and good bra selection…. what a view…

    1

    4
  11. Anonymous says:

    mantop. i likeeeee.

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Sedap kalau dpt ni.

    1

    1
  13. Anonymous says:

    Aset wow!
    Muka alamak!

    3

    0
  14. Anonymous says:

    Astafirullah..

    0

    0
  15. joniyespapa says:

    – bergambar sedemikian dan tetap mahu mengekalkan gambar tersebut di ig beliau kerana dia berasa dia cantik, seksi dan boleh menaikkan rating/populariti
    – kecaman dan populariti membawa lebih banyak job untuk beliau
    – netizen sudah menegur tetapi teguran tidak diendahkan (bodoh sombong)
    – biasanya bila muka tak berapa cantik kena tayang shape/body sikit baru dia rasa ada keyakinan diri mcm resharizros ni zizikrana, kilaferi dll,

    5

    0
  16. Anonymous says:

    kelantan mmg perangai terok ya amat, pompuan pun sama, muka je molek, tapi dapur berkeladak…jijik..kotor.
    Nara tu pun bini bkn dri kelantan.

    jauhkanlah bermenantukan kelantan betina…

    6

    2
  17. DX says:

    Baru2 ni Sinead O’Connor (of Nothing Compares 2U fame) masuk Islam. Cerita yang baik macam ni tak nak publish… Tetek jugak yang u suka jaja ye Abang Nara. LOL !

    6

    0
  18. sst says:

    ALAHAII….

    sudah2 laaa raysha oiii
    aku tak kenal pun ko kalau bukan kakak2 kau si penagih tuu..
    muka ibarat longkang.. tunjuk tu jelaa mampu utk naikkan nama,
    kalau takde cerita nanti SENDU… bak kata Dato V

    5

    0
  19. Anonymous says:

    cakap sini abis sini.. tetek tersembul tu umpan nak tackle vvip…kbai

    2

    0
  20. joniyespapa says:

    tak lawa
    tak bijak
    tak malu………….
    eeee…..

    6

    0
  21. Betikk says:

    Klu da gtu kkak2 nya,gtu la adiknya.

    0

    0
  22. Apa says:

    Muka tak cantik, terpaksa lah pakai baju yang menyalut tetek untuk dapatkan perhatian.

    2

    0
  23. Anonymous says:

    Harap sprm cepat tamkp banyak lagi yg terlibat rasuah rakyat nk tengok berapa ramai orang amno yg akn kena masa njit jadi pm tk bolh tamkp apa pasal sekrng tukr kerajaan bru boleh tamkp,

    0

    0
  24. Anonymous says:

    kau ckp bju atu tidak ketat…tpi nampak susu landir…

    0

    0
  25. jemput je tu says:

    tak besaq mana pun, kecik je tu, besar lgi meriam kota melaka vida tu.

    0

    0
  26. No nama says:

    Macam popeye the sailor man.. Tagap… Hahaha…

    0

    0
  27. Choc Mint says:

    Hahah, nenen dia kecik je tu ?

    0

    0
  28. OwlME says:

    Tak ketat kau kata..dah Nampak buah dada kau yg menonjol tu tak ketat.. Otak ses pakailah otak sebelum bagi statement..

    0

    0
  29. ioiipi says:

    oklah…..bukan Nampak tetek…bentu jer macam tetek….lapun bukan dia tunjuk pantat,,oklah..tu..kan kita semua Malaysia baru….tunjuk lah apa yang patut..lain kali tunjuk lagi k………

    0

    0

Leave a Comment

Optional