Written by Bella | October 31st, 2018

Gara-gara memuat naik foto berpelukan dan seakan mahu bercumbu, pelakon Janna Nick dan Eyka Farhan dikecam teruk oleh netizen. Mereka disifatkan seakan sengaja mahu mengundang kontroversi dan mempromosikan lagi LGBT.

Rata-rata netizen mahu foto tersebut dipadam kerana tidak mahu lebih ramai pihak mencetuskan spekulasi selain memberikan imej yang kurang sopan.

Walaubagaimanapun, masih ada lagi peminat yang mempertahankan kedua-dua selebriti itu dan berkata ia adalah perkara biasa sekiranya seorang perempuan berjumpa dengan rakan baik mereka. Fikir positif dan tidak perlu cepat melatah.

Mungkin Janna dan Eyka tidak ada sebarang niat untuk menggalakkan lagi budaya LGBT, biasalah kalau dah teruja jumpa kawan mestilah ada kalanya tidak perasan kelakuan kita bagaimana. Relaks, korang pun mesti ada yang pernah macam ini kan?

43 responses to Foto Janna Nick Dan Eyka Farhana ‘Bercumbu’ Dikritik Netizen, Anggap Galakkan LGBT

  1. Anonymous says:

    Sikit2 LGBT. Yang Najib rembat duit sampai hutang 38 bilion 1MDB tu…boleh? Rasuah tak haram?

    4

    16
    • Zulin says:

      melayu biasa lah tu. babi haram…makan rasuah ok.

      0

      0
    • melati says:

      gosip lopak kantoi dibayar duduk hotel di maldives hari tu xde ke min? wakakaka

      5

      4
    • Sajat says:

      Agreed, yang pakat2 buang anak semua anak-anak wanita bertudung. 2 kes di Kelantan bulan October saja. Serambi Mekah la sangat….

      7

      11
      • Anonymous says:

        janna ni ingat jd anak angkat shiela rusly bole laa perangai2 tomboy duk terkangkang dlm masjid pastu penjilat2 dtg backup puji cun2..
        mak janna ni org kelantan… tu ayat nara bunyi backup… cer retis lain buat sure nara tulis penggalak LBGT

        6

        1
  2. Anonymous says:

    jom kita tanya bekas menteri umno azalina….hihiks.

    5

    3
  3. wekkkkkkk says:

    terus tgkp je dn beri penjelasan kenapa…tidak adil jika rakyat marhaen yg di terengganu sudah di sebat, maka mereka perlu disebat jugak. Walaupun “‘seakan2”.

    5

    4
  4. Anonymous says:

    Macam2 kelaku lh kau Jannah…nape nk undang kontroversi..tak fhm..kn ke kau bkn retis sendu…

    3

    0
    • Ropi says:

      Boikot je la artis2 yg x ada manners dan berpotensi pengaruh anak2 sekolah perkara2 mungkar ni . Jakim dh ckp ada peningkatan dlm bilangan lgbtq. Artis2 yg mempromosi life style mcm ni boleh lah kita boikot. Nama nya islam. Tapi apa lah guna ada jutaan followers jika tak tahu mmberikan manafaat kpd followers tu. #donedakwah

      11

      0
      • Anonymous says:

        peningkatan buang anak pun byk. jakim buat apa?

        2

        2
        • wekkkkkkk says:

          peningkatan LGBT pun dh melampau, semlm berita budak 14 tahun mengaku meliwat di P.Pinang, apa nk jadi, ni disebabkan pengaruh org dewasa, dtg dri mana, jika bkn dri org peniage2 berjaya dn retis sampah.

          budak mmglah takut diselidik, nk berbohong takut, org dewasa pulak, lebih lembut gigi dri lidah.

          2

          0
        • Din says:

          Jakim patut dijadikan kementerian. Bagi kuasa lebih. Skrg mereka hanya satu jabatan.

          0

          0
      • Done Dakyah says:

        Nak sebat, sebat pemimpin2 atasan UMNO dulu. K bye.

        1

        7
      • Smartphone says:

        Tulh hairan dak kecik baru darjah satu dh pandai main kocak2 dlm almari kat bilik darjah..cer kau baca Oh Bulan..ish..ish…takut dak skrg dok tiru sgt perangai contoh cam dak Jannah ni lh kan..

        0

        0
        • Anonymous says:

          ibu bapapun memainkan peranan, kalau nk buat seks pun tungu anak2 semua dh lentok mimpi sampai berliur2 keluar air liur di bantal. Ini anak baru je nk pjm, bapa dh tarik tgn bini.

          1

          0
  5. LGBTbodoh says:

    Geli laaa… simpan utk diri sendiri je bole x.. Janna nama u dh besar skrg.. jgn la tunjuk bebenda yg xelok cmni… U byk followers especially budak2 dan teenagers.. Pengaruh beb.. Tunjuk la yg manis sikit.. Dah femes, dh kaya, dh lawa jd cmni ke??? Malu laaaa….

    4

    0
  6. Duh says:

    Makin menjadi2 Janna ni buat perangai. Aku ni bukan Islam ekstreme. But I strongly feel dua dua ni patut disekolahkan pasal sensitiviti ……., Allah SWT bagi kita otak. So gunakan lah sebaikn Mungkn ya!!! Pikir dulu bila nk buat apa2 to avoid urself from being labelled ‘ Stupid’ pendek akal. Many artis buat kontroversi will give jawapan cliche … oh tuhan tahu niat saya. Atau “ Itu antara aku dengan Tuhan”. Kesiannya …,,

    10

    0
    • Nobita says:

      Unfollow je bagi pengajaran. Dulu neelofa launch tudung kat disko kemain mengelepar netizen. Jannah nick ni mula2 keluar kemain suci mcm ada nur dlm drama Nurkasih. Skrg dah mcm pondan korea. Sorry jika terkasar tapi sungguh merudum attitude selepas dianggap berjaya dlm bidang seni. Please lah org2 production ni. Jgn tunggu bala mcm kaum luth sampai baru korang nk insaf. It will be too late.

      9

      0
      • Anonymous says:

        sbb laki sheila rusly tolong cari kan job tuk janna… tu yg dia rase megah bole sukahati paksa org tgk drama yg ade pelakon2 best..
        drama kalo ade muka janna ni tak ingin tgk… tp production house ni geng2 laki shiela kan… balik2 muka janna jerr dah laa berlakon muka sekata jer basii tgk

        3

        0
  7. Anonymous says:

    dah melampau!

    3

    0
  8. Anonymous says:

    Kalau betul nk tegur LGBT. Tu sajat and safiey illiyas tu. Jantan. Tapi dh jd mcm perempuan murahan. Lelaki bercinta bersayang2 berpeluk dengan lelaki di soc med and so forth. Sajat tu x payah lah nk temberang dia khunsa. Dia lelaki. Lelaki. Ubah mcm mana pun.. Features lelaki tu tetap ada. Nk control and address LGBT… Deal with issues sajat and safiey

    1

    0
    • Jiran sebelah says:

      Ada je yg tegur mereka. Kau dok dlm gua atau saja x faham?

      1

      0
    • Anonymous says:

      aduiii lembab bengap tu simpan skit tuk anak cucu
      tak kan lah tunggu sajat safiey pakai baju jantan baru terhengeh2 nk bendung yg lain… 2org tu dh kebal muka tempayan mcm lopak jgk… jenis cari isu tu makanan diorg utk nama in industry.. tak layan di tegur dah…
      skrg ni pengikut2 LBGT makin ramai.. paham!! tegur laaa semua termasuk yg baru nk berjinak2 pun kene tegur dr awal… tangani isu sekali gus

      5

      0
  9. Akak Kantin 2.0 says:

    sebelum gambar ni jadi isu..ada lagi 2 orang artis bergambar camni..tapi mungkin orang kurang kenal sebab tu xjadi isu..Oktavia Manrose dengan Nadia Shahab…Akak tengok pun [email protected] la bergambar camtu..Baik la cium pipi..nampak la Bff nye tu.::

    0

    0
  10. wekkkkkkk says:

    bergmbr seksi mcm amelia henderson org kata “terima-kasih belanja kami hari2”., sbb dia perempuan. Jika pondan, jika lesbian mmglah x boleh, semua tu ajaran songsang.

    2

    0
  11. wekkkkkkk says:

    kalau x buat mcm ni, siapa nk kenal Erka Farhana, katanya sudh bertapak dlm industri ni 5 tahun, tiada org kenal, dn tiada kontroversi, maka nk mencari populariti, buatlah benda2 pelik2 dn menjengkelkan2 sbb nk kn prhatian langsung mmbuat duit.

    0

    0
  12. benci love janna says:

    apa punya biul laaa … bukan dorang main jilat² pun, setakat gambor bodo fake kiss mcm tu kena label lesbo ke? puii netizen sengal

    1

    4
    • Anonymous says:

      beri betis nk peha, mcm tulah pepatahnya..sikit2 lama2 jdi byk.

      0

      0
    • Anonymous says:

      ramai betul penjilat janna ni… geng terkangkang dlm masjid dah dtg backup
      jd retis ni kene lah contoh perangai elok skit.. rase2 tak bole jaga adab jgn jd retis tak sedar diri tak nak ditegur

      0

      0
  13. ninie says:

    Jijik

    1

    0
  14. bantah icerd says:

    bukan semua gay “mencelup”
    so???….
    #jakim kata ada 300 ribu lgbt

    0

    0
  15. Elliza Razak says:

    MOHON HARAMKAN JANNA NICK DARIPADA MUNCUL DI MANA-MANA KACA TV! HARAMKAN SEKALI LAGU-LAGU NYANYIAN JANNA NICK DI MANA-MANA SALURAN RADIO!

    1

    0

Leave a Comment

Optional