Written by serenity | January 2nd, 2018

Fara Mendoza ialah antara personaliti yang aktif di media sosial dan seringkali memuat naik gambar serta aktiviti sehariannya. Namun dua video dan satu IG Story yang dimuat naik olehnya ke Instagram pada malam sambutan tahun baru mengejutkan banyak pihak kerana ia menampilkan Fara hanya memakai bikini top dan seluar pendek.

Kepada Utusan Online, Fara memberitahu dia hanya menjadi diri sendiri dan enggan hipokrit:

Ini adalah diri saya, memang saya berpakaian seksi tetapi saya tidak mahu menjadi seorang yang hipokrit. Saya terima mereka yang cuba memberi nasihat dengan cara yang betul tetapi yang hanya meninggalkan kata-kata kecaman saya harap mereka berhenti sahaja.

Soal pakaian ini antara saya dengan tuhan, tidak perlu mereka menghakimi saya.

vKata Fara atau nama penuhnya Norfaralinah Md Yunus,27, dia tidak akan memadam komen berunsur kecaman yang diterima disebabkan video itu:

Saya tidak akan memadamkan kata-kata kecaman mereka atau block. Saya biarkan sahaja, jika mereka tidak suka, pilihan di tangan sendiri untuk tidak mengikuti saya.
Seperti yang saya katakan tadi, saya tidak akan berubah kerana mereka.

Bagaimanapun, kenyataan yang dibuat semalam itu tidak benar kerana ramai pengguna Instagram mendakwa Fara telah memadam komen mereka yang mengkritik perbuatannya memakai pakaian menjolok mata tersebut dan memuat naiknya di Instagram. – beautifulnara.com

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

57 responses to Fara Mendoza Komen Berbikini Malam Tahun Baru: Saya Tidak Mahu Hipokrit, Hanya Jadi Diri Sendiri

  1. kak nam says:

    yer la fara.. apa2 jer la.. aku cuma doakan kau sempat bertaubat sebelum ALLAH tarik nyawa ko… sini boleh la ko cakap ini lah diri ko..xmo hipokrit kununnya laa… agaknya kalau la boleh jalan bogel kat Malaysia ni mungkin ko buat camtu ari2… apa org nak cakap lantak jer la kan… sok2 depan ALLAH di mahsyar ko rasa boleh ke ko jawab camtu?.. moga ALLAH ampunkan dosa kita semua…

    41

    0
    • mak bechok says:

      Alhamdullilah, kita tidak harus jadi hipokrit seperti ustazah2 di luar sana. Tutup dari atas sampai bawah tapi hati busuk sebusuk setan. Mulut macam tangki taik. Banyak hipokrit berselindung dengan agama. Melayu juga yang di perbodohkan

      0

      60
      • mek kepoh says:

        melayu bodoh contohnya yang membekap fara mendozzza ni. dah jumpa 1 ni ha

        63

        0
        • Anonymous says:

          Ayat ‘saya nk jd diri sy sndiri’ ini umpama lesen besar utk artis2 mesia amalkn kejahilan dalm kehidupn. Die lupa agknya die hidup ni utk siapa? Dan utk apa? Kau dah kenal ke siapa diri kau tu? Kau ingt Balik saat kau lahir Dr perut ibu kau tnpa secalit dosa. Itu lah diri kau yg sebenarnya. Sbb tu org suruh kmbali pd fitrah which is diri kau yg sebenarnya.maksud ayat nk jadi diri sendiri mksudnya kau nk jd seperti Kau mula2 dilahirkn. Suci Dan bersih. Klu mcm kt atas ni, bukannya nk jd diri sendirik tp nk jd setan. Abis setan nk jd ape??
          Tolong la Artis mesia jgnlh guna ayat tu lg.

          42

          0
      • Anonymous says:

        Bodohnya kau sokong pompan yg gadaikan badan kt ig..entah2 kau pun sama…maaf kalau salah..

        16

        0
      • Mende laa kau Mak becok.. says:

        alhamdulillah kau kate? kau fara mendozakk ke dohh? tutup aurat kewajipan dlm agama.. mulut jahat mcm taik even pakai tudung tu dek sikapnye bukan tudungnyee.. so pls laaa netizens, stop blame hijab.. ade satu cerita teladan ni, “dua org mati ditembak polis kerana merompak, slh sorangnye sempat sembahyang sblm merompak, maka ALLAH ada sediakan dia sedikit keistimewaan atas kewajipan yg dibuat wlpn mati dlm keadaan keaiban.. kau mak becok umpama menggalakkan.. lg galak laa membe tu berbikini ntuk jd diri sendiri ek..

        7

        0
      • Shame on you Mak Becok says:

        alhamdulillah kau kate? kau fara mendozakk ke dohh? tutup aurat kewajipan dlm agama.. mulut jahat mcm taik even pakai tudung tu dek sikapnye bukan tudungnyee.. so pls laaa netizens, stop blame hijab.. ade satu cerita teladan ni, “dua org mati ditembak polis kerana merompak, slh sorangnye sempat sembahyang sblm merompak, maka ALLAH ada sediakan dia sedikit keistimewaan atas kewajipan yg dibuat wlpn mati dlm keadaan keaiban.. kau mak becok umpama menggalakkan.. lg galak laa membe tu berbikini ntuk jd diri sendiri ek..

        3

        0
      • BOIKOT says:

        BOIKOT!!!! Tak guna dah nak nasihat manusia mcm ni. gaya hidup mengalahkan org western!

        3

        0
      • Mak puaka says:

        Dengan ini saya anugerahkan anda gelaran babi mondokza.

        4

        0
      • Khalifah al-fateh says:

        Tutup dr atas sampai bawah itu wajib bagi setiap muslim x kira la dia jahat ke dia pencuri ke itu adalah kewajiban seorang muslim sama seperti solat kerana ia wajib dilaksanakan walaupun dia jahat sekalipun, hal jahat itu adalah no2….org jahat tidak semestinya tinggal solat, tidak menutup aurat dll yg disyariatkan Allah sebagai perkara yg wajib dilakukan melainkan seseorang itu hilang kewarasan atau gila maka terlepaslah kewajiban solat dan menutup aurat dan sebagainya.. Hipokrit sebenar ialah meninggal kan kewajiban kita sebagai umat islam seperti kes diatas menutup aurat or solat dan bila kita tidak menutup aurat atau tidak solat itu adalah definisi sebenar hipokrit kerana perbuatan itu bukan lumrah atau fitrah umat islam tapi lumrah bagi org non muslim yg bkn beragama islam… Itu sebenarnya hipokrit.. Jika ada yg non muslim sekalipun dia ada adat dan cara yg lebih sopan sebenarnya bila kita berpakaian sebenarnya… Maka pesanan saya jgn kita tinggalkan agama kita kerana kelak agama yg menjadi anutan kita nanti akan tinggalkan kita dan mungkin jg dia xmengenali kita lagi..pintu taubat dan pintu keampunan masih terbuka lagi buat kita, maka kejarlah sebelum pintu2 itu tertutup buat selama-lamanya setelah terbitnya matahari disebelah barat… Wallahuaklam…

        0

        0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      memang la kau tak hipokrit fara dh alang2 tu baik tunjok skali tetek engkau tu tkde beza kan hahahaha..

      5

      0
    • Anonymous says:

      Wow tetek putih..jantan tgk mesti geram mesti bwh pun putih..lebih2 lagi kalau dah cukur
      .

      1

      3
    • Corse 848 says:

      badan dah le xde shape..tayang plak..kot xsmpat taubat..Tgah enjoy nyawa kena tarik

      3

      0
    • Anonymous says:

      Aku bukan nak hipokrit tapi seriously speaking, who is she? Serious aku tak kenal.

      31

      0
      • Anonymous says:

        Aku pun tk kenal..biasalah maybe dia ni artis suam2 kuku..dgn cara macm nilah boleh buat nama dia naik..silap2 tk naik tapi makin jahanam reputasi

        1

        0
    • Miss kepah says:

      First of all.
      Mengaku islam. Mengaku syg Allah. Tp suruhan Allah trang2 ingkar.
      Itu tak hipokrit ?
      Secondly.
      Nk jd diri sendiri? Are you sure u have the right to say that, hamba Allah? Sedar ckit ye, kita ni smua milik Allah.
      Aku bukanlah seorang alim. Tutup aurat pun x sempurna. Cuma bila org guna alasan nak jd diri sendiri tu, mcm x kena sbb kita ni smua HAMBA.

      22

      0
    • Anonymous says:

      Kalau gitu kalau buat video tgh main aatas katil pun oklah ya pada kau..sbb nk jadi diri sendiri..boleh gitu..bangang!!!

      3

      0
    • Anonymous says:

      Pepek dia mesti busuk kalau dh perangai macm tu

      2

      0
    • Cik kiah says:

      Alaaa tetek fake je pun. Kwn dia izubella tu inject filler. Selama ni push up bra je, now dah inject bru boleh tayang tetek. Kalau korang check kwn dia izubella tu mmg kerja cucuk tetek org, tapi bkn pakar ke apa, tah ada certificate ke tak tu. Esk lusa fara mendosa kena breat cancer jgn terkejut lah ye..

      1

      0
    • Cik kiah says:

      Alaaa tetek fake je pun. Kwn dia izubella tu inject filler. Selama ni push up bra je, now dah inject bru boleh tayang tetek. Kalau korang check kwn dia izubella tu mmg kerja cucuk tetek org, tapi bkn pakar ke apa, tah ada certificate ke tak tu. Esk lusa fara mendosa kena breast cancer jgn terkejut lah ye..

      0

      0
  2. abstastic says:

    kalau perut camtu aku rela berjubah 24 jam. tak reti sit ups ke dikkk. if you got it, memangla kita boleh flaunt it. operative word nye IF YOU GOT IT. ko hado?

    35

    0
  3. benci fara slut says:

    dh sendu mula la buat gossip bogel nak attention mana tau ada org nak ambil blkon blk, ksian ko betine, even mike benci tengok muka ko ni apetah lg nak ambil belakon! dream on bitch

    3

    1
  4. Dah pernah accident pun tak sedar diri lagi. Nak kena koma dulu baru nak sedar ekk? Selagi matahari tak timbul sebelah barat, baik taubat cepat. Matahari da naik belah barat nanti jgn terhegeh² nak taubat. Ego betul jenis ni. Tak ingat Allah camni la.

    6

    0
  5. ohyeah.. says:

    lanjut.. jer aku tenguk
    dedah tak semestinya seksi

    5

    0
  6. Anonymous says:

    dia ni siapa ye? berlakon drama ke? tak kenal pun

    8

    0
  7. saasdadf says:

    mulut macam baldi

    0

    0
  8. sue says:

    hmm.. nak cakap apa.. nak ingatkan dia ttg Tuhan, dosa, pahala, syurga, neraka, malaikat & akhirat bukannya dia tak tahu. yg ni basic knowledge dalam agama. I’m sure dia tau tapi nak ikut citarasa sendiri. so, nak cakap apa? cuma harap dia dapat hidayah & dipanjangkan umur utk ubah ke arah yg lebih baik. hmm…

    3

    0
  9. abc says:

    esok lusa org tawar berlakon citer porn jangan pulak ko melalak

    2

    0
  10. Anonymous says:

    Kat thailand species ni byk kat tepi tepi jalan …

    5

    0
  11. pekerja swasta says:

    cheap.

    2

    0
  12. YANGBNUPDIANIKENAPA says:

    aduii..sakit mata tengok dia ni.. dah la lemak berlebihan.. pas tu pula, tetek tu besar mcm kelapa, bra pula.. cukup2 tutup bunga jaaa.. tak selera teman nengok kow ni.. murahan mcm ni la.. tepi2 jalan chowkit belambak..

    3

    0
  13. Minah ke do says:

    Wpn ko berbikini,wajah desa ko ttp xdpt nk ttup..bakat hauk,hrp cte2 murah cmni jela wt org knl ko fara mendoza oiii..insafla sblm tlambat

    16

    0
  14. Anonymous says:

    Kesian. Tak pandai malu pakai bikini depan orang. Aku dulu seblm convert to be muslim pun x berani pakai mcm ni depan org sbb tau malu. Pandai2 la dia pikir sendiri sbb org dah tegur pun

    10

    0
  15. Deedee says:

    20-30 years from now, bila dah tua jadi acik nenek ke & andai kate dpt hidayah n tutup aurat, sure rasa malu & menyesal dgn gambar half naked dia.

    2

    0
  16. Anyn says:

    Buang masa komen psl minah ni. Lantak engko la. Dpt masuk blog gosip pun dia dh bangga weiii

    0

    0
  17. Tk says:

    Tak da orang nk jadi orang lain. Orang lain hanya jadi contoh teladan dan sempadan. Tutup tu bukan makna ko kna bungkus dan tak cantik. Anyway you ain’t got much to flaunt. 2 kop kop ko tu cuma nasi lemak 0.20 sen (not even 0.50 sen!!)

    1

    0
  18. watever says:

    just one word CHEAP…..tk payah nak bangga sgt tayang body tayang tetek y dh lendut tu pompuan oi..bosy pun dh mcm org beranak..tk de shape langsung.. org y dh beranak lg lawa body dari ko..huhuhu..

    0

    0
  19. Anonymous says:

    alaaa…dia ni sebenarnya nk tarik perhatian dato2 tua kerepot y nk mampus tu..bese org tua2 je y ske betina2 camni…sesuai jd betina simpanan…yelaa..nk hdp mewah kann…terpaksa laaa lacurkan dri klu x ssh laa nk dpt kete mewah,dok kondo mewah…laki y muda2 pn taraf cam fizz fairuz,syukri yahya,mat2 rempit y ske betina cheap camni…elok kenduri beramai2..kah kah kah…

    0

    0
  20. takeloknipu says:

    Body OUT!

    mana tak nya..kena lenjan dek jantans2…ehehehe

    pastu ada hati nak pakai bikini..euwwwww

    ko dh tak laku, pakai la cenggitu ..sian mak bapak kau dpt anak tak brapa nk cerdik cam kau ni..ehehehe

    1

    0
  21. Anonymous says:

    mungkin kita boleh mengambil pendekatan untuk memboikot…

    1

    0
  22. BELOL says:

    kalau nak pakai bikini pon, biarla sesuai dengan bentuk badan, Omputih pakai bikini gak, takde pon mengelabah macam kau.
    1. perut buncit , berlapis dan tak toned.
    2. bikini top tu terlalu kecil, memang la Brazillian cut, tapi tali dia terlalu panjang kebawah, mungkin sebab tetek kau berat dan saggy sangat, bikini top takleh nak support tetek
    3. pakai shorts macam kampung je, looking at your perut, mesti kaki kau pon mesti selambak, gemuk and bercellulite, so bila pakai bikini bottom, takde gap, lemak je lebih.

    Conclusion nya : Go to the gym, work out, kasi toned sikit, kurangkan minum arak, kurangkan makan carbs- if else fails, carik Swimwear yg sesuai dengan bentuk badan, masih boleh nampak seksi.

    For now, yang selera tengok kau ialah lelaki yang equally as low class as you/perverts dan banglas – unless itu la target audience kau

    Sincerely,
    Bikini Expert LOL

    4

    0
  23. faraissocheap says:

    murah sgt maruah minah ni….
    at least pelacur pun suruh bayar dulu sebelom dia tayang tetek…

    4

    0
  24. Nazeeya says:

    Nak tunjuk body dia cantik, bangga semua orang dapat lihat, dia lupa berjuta manusia mempunyai body yg lebih cantik dari dia…….ingat 5 pekara sebelum 5 pekara.

    3

    0
  25. Anonymous says:

    Berani betul minah ni. Mula2 tayang lurah. Sekarang menjadi2. Siap tutup puting je. Sedih lah tgk melayu macam ni. Murah sgt harga diri tu.

    0

    0
  26. Sara says:

    perangai kampung habis la dia ni

    1

    1
  27. Anonymous says:

    Inna solati, wanusuki, wamahyaya, wamamati, Lillahirabbil ‘alamin….Sesungguhnya solatku, ibadahku, hidupku dan matiku hanyalah kerana Allah, Tuhan seluruh alam..

    Dia lupa agaknya…

    2

    0
  28. Damien thomas says:

    Sapa FARA MENDOSA ni..tak kenal..kenal sebab tengok pakai baju ncm Sapi aluas syaaiton…filem apa FARA mendosa yang top
    Drama apa dia ado…harap tetek noda mendosa je kot
    Nasihat saya..pada Para nendosa….try tak payah pakai baju berjalan di bandar Kl
    Popular tak..
    Tubggu komen ZWAN ALI

    0

    0
  29. parah buldozer says:

    sekadar bertanya..
    jadi diri sendiri ni mcmana ekk..
    kita kepal2 tanah buat bentuk badan jadi diri sendiri ker..

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Ala ape susah…boikot jela minah ni…kita duk bg attention…kita bg attention die laku job banyak…wat donno je…skrg dah nasihat..die yg taknak dengar kna

    0

    0
  31. Jojo says:

    Fara biar muka buruk jangan buruk perangai

    0

    0
  32. Akukajisebelumkutuk says:

    Pasni ko jgn slhkn laki si Almy Nadia kalau dia dok taram tetek ko.. tp aku yakin ko ni guna taktik murah nk glamer..dlu ko upload conversation ko ngn laki si Almy.. ko meletup jap je pon..
    Ni kali kedua ko upload tros tetek ko.. x yah dah laki dia nk mtk ko fwd2 pic n ckp ko hot n geram tgk ko.. Alih2 sume blh share tgk reramai… rezeki jgn ditolak..

    0

    0
  33. Anonymous says:

    Aq percaya satu hr nanti dia akn brubah jd lebih baik…bukti dh byk….noor kumalasari…lana nordin…mizz nina..plakon citer aq masih dara tu..sape ntah lupa namanya…semua tu dlu subhanaAllah..tp skang tgk la…dorg dh kejar akhirat..kite je masih x sedar lg..termasuk aq la..masih lg bace gosip gini..?

    0

    0
  34. ENTAH APA2 DIA says:

    umur 27 mendenye dia ni… 30 tahun da dia ni..penat2 je mak ayah ko hantar sekolah agama 6 tahun weyh…moga satu hari Allah bukakan pintu hati kau utk kembali semula ke jalanNya..

    0

    0