Elly Mazlein Tuntut Belanja Raya Anak Daripada Bekas Suami

Hiburan

Elly Mazlein Tuntut Belanja Raya Anak Daripada Bekas Suami

Isu Elly Mazlein yang ingin menuntut nafkah anaknya daripada bekas suami, Azmi Hatta masih belum menemui jalan penyelesaian. Sehingga hari ini, Azmi masih berdegil untuk menunaikan tanggungjawab itu seperti yang diarahkan oleh mahkamah.

Advertisement

Lebih mengecewakan lagi, Azmi juga tidak memberikan sebarang perbelanjaan untuk persiapan hari raya yang bakal tiba beberapa hari buat anak perempuan mereka, Putri Sara Sefhia.

Terbaru, Elly menerusi akaun Instagramnya membuat tuntutan tersebut terhadap bekas suaminya secara terbuka.  Elly pada masa yang sama meningatkan Azmi untuk tidak kedekut dan berkira dengan darah dagingnya sendiri selain meluahkan rasa kesal terhadap pengarah drama itu yang melupakan tanggungjawabnya sebagai seorang bapa.

Terdahulu, Mahkamah Rendah Syariah Sepang mengeluarkan perintah agar Azmi membayar nafkah bulanan kepada anaknya sebanyak RM1,500 pada 12 Oktober 2016. Namun, Azmi memberikan alasan beliau tidak mampu memberikan nafkah sebanyak itu kerana menanggung kos bulanan motor besarnya.

Sumber Berita : mStar Online

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

23 Comments

  1. xo

    June 12, 2018 at 11:56 am

    sadnya, sudah ada anak , tolonglah BERTANGGUNGJAWAB !!!!

  2. Anonymous

    June 12, 2018 at 11:22 am

    Tak habis habis minah ni menyalak ex-suami dia tu. Kalau sekalipun ex-suami dia tak bagi nafkah anak dia..biarkanlah. Nanti dia menjawab kat akhirat. Bila dia ni dah kerap kali menyalak kat media sosial dia nampak terdesak sgt tak mampu belanja anak dia sendiri. Bengong punya pompuan.

    • JuliaPerezz

      June 13, 2018 at 11:37 pm

      Ada jugak manusia bodoh bg komen mcm ni
      ..mesti pondan tak sekolah

    • Anonymous

      August 14, 2018 at 11:07 pm

      mmg bodoh yg komen nie… dia blm rase…sok dah kene baru dia pulak terduduk…so stupid…

  3. benci_orang_hipokrit

    June 12, 2018 at 11:15 am

    Macam ni la Lina Pom Pom, rasanya suami kamu ni memang species tak bertanggungjawab. Kamu nak war-warkan dalam media social pun rasanya dah takde kesan. Kamu dah berusaha sehabis baik, mungkin suami kamu ni memang tak ikhlas nak beri nafkah sebab anak tu anak dia dgn kamu. Dia pun dah ada anak lain dengan si faye tu. Kamu dah jalankan tanggungjawab kamu, kalau dia taknak juga tu nanti dia jawabla kat akhirat. Rasanya sudah-sudah la kamu asyik post dan up status pasal nafkah anak. Suami kamu ni memang species degil. Buat penat kamu dan sakit hati kamu je. Kamu bukan takde job, kamu tengah laku sekarang. Sebab tu la bekas suami kamu ni sambil lewa je pasal nafkah anak.

    • fifi

      June 12, 2018 at 11:19 am

      If buat senyap lagi la naik lemak. So dah alang2 tak bertanggungjwb, biar kasi bising so lelaki2 pengecut mcm ni tau malu. Ini kes yg tau sebab artis, berapa byk lagi kes2 mcm ni jadi skrg ni. semoga kita dijauhkan dari lelaki2 tak guna & keturunan kita x jadi mcm ni…

    • ssss

      June 12, 2018 at 11:50 am

      agree with you

    • bekas tu mangkuk hanyun

      June 12, 2018 at 12:15 pm

      bukan suami dh..”bekas”..kena taip “bekas”..

    • Bodos

      June 12, 2018 at 1:07 pm

      Kita tak suka orang merempan attention seeking dekat socmedia juga tapi bab soal nafkah tak mahu bayor ni kita setuju dia pong pang pong pang bior malu lelaki tu. Kalau elly diamkan sajork tu yang laki dan bini baru jadi macam angel kunun2nya rupa2nya beli motosikal besar mampuuu bayar nafkah anak tak mampu pula. Lelaki bajingan.

  4. damai

    June 12, 2018 at 11:14 am

    pd sang bapak, masih kau dgn sang ibu, x cukup mcm mana, dan mcm2 alasan kau beri, gaji x cukupalah, sang ibu tetap akan sabar sama2 bantu cari nafkah, tapi jk kau dah bercerai, sang ibu x akan diam mrk akan fight for their children, jgn kata mata duitan, dah bagus mrk tuntut hak anak, kalau mrk x tuntut, hidup kau x akan aman, mungkin blh lepas happy2 dgn kehidupan baru, tapi masa kau tua, sakit dan nak mati baru kau rasa menyesal x jlnkan tanggung jawap kau sebagai bapa, so come on yg bergelar bapa, you must know ur tanggung jawap, faham x

    • Anonymous

      June 12, 2018 at 12:13 pm

      x perlulh guna “sang2″…

    • Anonymous

      June 13, 2018 at 11:43 am

      LOL!!!

  5. kak lina pom pom meletup

    June 12, 2018 at 11:05 am

    sejenis lelaki looser yang hanya pandai memancutkan air mani…tu anak ko lah jantan darah daging ko, bertangungjawablah sikit takkan seratus dua pon ko x leh bagi untuk baju raya anak ko, walaupun mak die berduit sekalipun nafkah seorang anak adalah tangungjawab ayah sepenuhnya sampai die dewasa. Menjawablah ko kt akhirat nanti. ni kes2 yg kite tau, byk lg spesis jantan cmani dimana2 so girls hati2 dgn spesis jantan tak gune camni.

    • amoi

      June 13, 2018 at 9:42 am

      lelaki mcm ni, bila dah tua akan menyesal x sudah sbb anak dia akan ignore dia..perkara ni jadi kat aku sendiri bila bapak aku sendiri kata aku kurang ajar sbb x penah nak tanya kabar or amik peduli kat dia…nak amik peduli apa..masa kecik, haram x abg duit belanja sekolah..duit nafkah tiap2 bulan2 sekali pun x pnh bagi…tanya kabar apatah la lagi..konon nak tunjuk kat orang dia bahagia dgn anak n bini baru…aku tgk je dari jauh..tipulah sebagai anak x rasa sedih bila bapak lansung x amik kesah…n skrg bila si bapak dah tua, baru nak anak amik kesah pasal dia..ada aku kesah?

      utk elly, 1 ari nnt, anak ko akan ajar jantan x guna tu..ko tuntut, meroyan bagai pon, jantan x guna n bini baru dia tetap x kesah…xpe..nnt allah bg balasan..idop senang, kaya raya, hati tetap x tenang…muka dorg tetap xda nur..nmpk senantiasa serabut sbb nayakan ko n anak ko..apa pun, selamat hari raya semua..

Loading...