September 17th, 2019

Teka- teki mengenai pergolakan rumah tangga Lufya Omar akhirnya terjawab apabila suaminya, Dr Che Muhammad Hafiz mengesahkan sudah menceraikan isterinya itu minggu lalu.

lufya bercerai

Menurut Dr Che Hafiz, dia melafazkan talak menerusi WhatsApp selepas semua usaha dan perbincangan untuk menyelesaikan kemelut mereka tidak berjaya. Dia hanya memenuhi permintaan Lufya untuk berpisah.

Saya sudah menerima permintaan Lufya untuk meminta cerai. Akhirnya saya menyambutnya dengan cara baik minggu lalu ketika kami berhubung menerusi WhatsApp bagi membincangkan hal rumah tangga.

dr che hafiz sahkan cerai lufya

Bagaimanapun, apa yang boleh saya katakan, perbualan kami tidak mencapai kata sepakat.

Namun, Dr Che Hafiz enggan mendedahkan punca perceraiannya dan berharap kes mereka ini dapat diselesaikan dengan baik. Pada masa yang sama, dengan penjelasan ini, dia mengharap netizen tidak mencetuskan pelbagai spekulasi lagi.

dr che hafiz lufya omar bercerai

Saya harap penjelasan ini sudah pun jelas. Ia terlalu peribadi untuk saya kongsi. Banyak hati yang perlu dijaga. Namun, saya mengharapkan netizen tidak membuat sebarang spekulasi.

Saya lebih mengenalinya dan begitu juga dengan dia. Doakan yang terbaik buat kami demi anak. Selebihnya, biarlah kami yang selesaikan.

lufya omar berceraiTerdahulu, krisis rumah tangga mereka mula hangat diperkatakan dan menjadi perhatian ramai selepas Lufya menerusi akaun Instagramnya mendedahkan dia telah mengalami kemurungan selepas berkahwin. Lufya turut mendedahkan Dr Che Hafiz tidak menjalankan tanggungjawab sebagai seorang suami dan pernah melakukan penganiayaan yang disifatkan sebagai ‘tidak terjangkau dek fikiran’ terhadap dirinya.

Sumber Berita : Media Hiburan


33 responses to “Dr Che Hafiz Mengaku Sudah Ceraikan Lufya Melalui WhatsApp”

  1. Jerebu yang menebal dihatiku says:

    Ada org terdekat dia kata laki dia ni klu nak bersama suka buat cara mcm pron movie… Smpai ikat lufya dan pukul jika tak menurut kemahuan die… Agak private utk diceritakan tapi apa nak buat lufya kena luahkan juga akhirnya.. Banyak lagi skill tapi tak berani nak cakap lebih…. Cuma i nak ckp laki dia ni psy ?

    • Anonymous says:

      mcm dalam filem 50 shades tu ke??nk buat seks kne ikat perempuan tu lps tu jolok dgn bnde ntah ape2…urmm…aku rs fantasi seks laki dia ni pelik2…ade org ske stail seks camtu pun..seks ganas..tp klu ikut dlm islam haram buat camtu…seolah2 kt buat isteri tu cam hamba seks je…org putih x pyh ikut…diorg tu mmg gile..

  2. dragon ball says:

    ala.. dayus arr cerai guna wassap.. mmg tak gune arr.. sharnaz gak macho.. tu baru jantan.. masih nak pertahankan rumah tangga.. ni bini melalak sikit dah gelabah.. minta cerai.. dicerainya betul2.. sebab kau nnt habis semua laki kena cop tak guna.. belajar pandai.. tapi ada jugak terselit bodoh piang

  3. Anonymous says:

    geng kunyit ni. tat y la lufya ckp penganiayaan tak tercapai dek akal. hurmmm

  4. anak makcik bawang says:

    jantan kelantan mmg tak de telur. ex bro in law pun tak bertelur from kelantan ceruk ulu… dabung nama kampungnya. cerai pun pakai org tengah. dah cerai nafkah anak2 pun liat nak bayar. alasan hujan tak leh niaga, alasan sakit dan macam2. lepas tu 1 family kelantan dia pun duk bash macam2 siap bagi tazkirah konon nafkah anak2 adalah tanggunjawab ibu bapa bukan tanggungjawan adik beradik lelaki (sekiranya si bekas suami tak mampu). konon sekeluarga ahli syurga bincang soal hadis. duduk pulak di serambi mekah. kononnya lah… jadi moral of the story jangan sesekali kawin dengan org kelantan

  5. Anonymous says:

    bukan ke si lufya ni dulu bangga sgt dapat laki title “doctor” skg ape citerrrr…..

    • Anonymous says:

      sijil diploma ijazah master bla.bla..itu cuma di atas kertas.
      tahap pendidikan sebenar adalah terlihat dri sikap dan akhlak yang telah diajar oleh ibubapa masa kecil dirumah.
      pengalaman itu amat bsr nilainya.

Loading...