Dikecam Buat Lawak Hambar Isu Kimia Di Pasir Gudang, Shuk Sahar Tampil Mohon Maaf

Hiburan

Dikecam Buat Lawak Hambar Isu Kimia Di Pasir Gudang, Shuk Sahar Tampil Mohon Maaf

Didakwa tidak sensitif dengan nasib penduduk dan mangsa pencemaran bahan kimia berbahaya di Pasir Gudang, Johor, pelawak dan penyampai radio, Shuk Sahar yang menerima kecaman daripada netizen tampil memohon maaf. Shuk menerima setiap teguran sebagai pengajaran untuk beliau memperbaiki kekurangannya.

Advertisement

Saya memohon maaf sekiranya apa yang disampaikan menyinggung mana-mana pihak. Segala teguran saya ambil sebagai pengajaran untuk sentiasa memperbaiki kekurangan yang ada.

Saya sentiasa mendoakan supaya semua warga Pasir Gudang berada dalam keadaan selamat dan sama-sama berharap musibah ini akan berakhir dengan kadar segera.

Terdahulu, Shuk yang juga salah seorang penyampai Geng Pahit Hot di stesen radio Hot FM membuat lawak ‘hambar’ degan mengatakan batapa beruntungnya jika mereka bekerja di Johor kerana boleh bercuti disebabkan musibah bahan kimia tersebut.

Kata-kata Syuk berbunyi,  “Kenapalah konti kita bukan dekat Johor, kalau tidak mesti dah cuti” membangkitkan kemarahan netizen, kenapa musibah yang berlaku dijadikan bahan lawak pula. Seolah-olah mempersendakan kejadian yang mengancam nyawa itu.

Sumber Berita : Harian Metro

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

19 Comments

  1. Bukan isu besar. Tutup pintu

    March 15, 2019 at 1:44 pm

    Kesian rupa dah la takde. Kerja pulak lawak radio je. Bodo pulak tu. Tak rasa macam kau manusia paling loser kat dunia ni ke. Eh aku pulak yang sedih kau wujud kat dunia ni tapi ini je hasilnya

  2. Anonymous

    March 15, 2019 at 1:26 pm

    AWAL2 LAGI DAH KATA MALAYSIA NI SUKA SGT NAK MENAIKKAN RATING RADIO PUNYA PASAL….AMBIL PELAWAK2 JADI DJ RADIO..PELAJARAN TK SEBERAPA..CETEK ILMU…IKUTLAH CONTOH NEGARA JIRAN..JGN MAIN HEMBUS JER CARI DJ..HARUS ADA PENGETAHUAN DALAM BAYK HAL..BUKAN BOLE BUAT MAIN2 DLM HAL MENEMURAMAH SESEORANG.. HARUS MENGELUARKAN KATA2 YG BAIK2..HARUS BERPENGETAHUAN LUAS DAN ADA KEPANDAIAN..BUKAN MAIN HEMBUS JER..BILA ORANG TEGUR MARAH..TGK APA DAH JADI..

    • Hayrin Matahir

      March 15, 2019 at 7:21 pm

      BETUL. RADIO DAERAH PUN BAGUS JUGA

  3. ex fans lofa

    March 15, 2019 at 1:06 pm

    da lama wei tak bukak radio just dengar lagu dari apps spotify je connect dengan bluetooth kereta tiap pagi… boleh mendatangkan kemarahan dengar sore2 dj radio kat malaysia sekarang.. cakapnye sikit ketawanye lebih pastu iklan..

  4. Jokerstupidity

    March 15, 2019 at 12:39 pm

    Well..what do u expect from a joker..they will make a joke from everything..no sense of empathy. Yet radio station still chose them.

  5. faraj

    March 15, 2019 at 12:02 pm

    Masa Ajak aritu Hot FM ok jer..!!! masuk jer sipendek tu…..Punoh semua….tgk lah SEPAH dan SEPAHTU SINAR…pasal si pendek ni lah..!!!

    • Anonymous

      March 15, 2019 at 12:12 pm

      kalau bencana atau musibah perlu ke nak buat lawak. kalau xde niat nak bantu atau tolong, ko senyap. warga facebook pun sama…x payah nk budget menteri alam sekitar. kalau setakat taip entah apa2 je..no need lah.

    • Anonymous

      March 15, 2019 at 12:25 pm

      aku mmg xleh masuk/hadam la “lawak2” diaorang waktu pagi terutamanye. lagi sakit hati. bagi aku yg boleh pun abby fana sorang je dulu. lawak dia x keterlaluan.

    • Hayrin Matahir

      March 15, 2019 at 7:19 pm

      ITU TIDAK WAJIB LA

    • nyampah

      March 15, 2019 at 12:17 pm

      paling aku menyampah kalau ada rancangan yg diinterview pelawak2 ni. contoh meletop kt astro…org nk dengar guest punya cerita lepas tu badut2 mcm ni mencelah…entah apa2 je mcm bengong sgt. lepas tu segment 10 minit habis camtu je. separuh penuh dgn komen dan lawak hambar bodoh badut2 ni.

    • Anonymous

      March 15, 2019 at 12:20 pm

      2 badut pengacara si nabil & lopak tu memang muka tempayan….

    • akak opis

      March 15, 2019 at 12:21 pm

      akak heran mcm mana pagi2 korang pegi kerje layan celoteh diaorang ha. akak dengar 5 minit cara sembang diaorang semak kepala. nk pergi cari rezeki nk tenang-tenang lepas tu lak lawah entah apa2 je. lagi stress baik pakai headset dengar lagu2 yg tenang.

    • minah jambu say NO to drugs

      March 15, 2019 at 6:00 pm

      ape dh shukkk..

Loading...