Written by Bella | September 10th, 2018

Meskipun lagu Bobo Dimana nyanyian Datuk Aliff Syukri, Nur Sajat dan penyanyi dangdut Indonesia, Lucinta Luna sedang trending di YouTube, ia bagaimanapun tetap dikecam oleh netizen yang bengang dengan lagu yang dianggap penuh kontroversi itu. Mereka turut mengkritik tindakan Aliff Syukri yang berterusan menyokong golongan LGBT.

Muzik video yang dimuat naik juga dikatakan mempunyai unsur lucah dan langsung tidak sesuai untuk menjadi tontonan umum kerana ia memberi pengaruh yang buruk kepada masyarakat.

Netizen kini sedang membuat laporan terhadap video tersebut agar dipadam dan dihapuskan terus dari YouTube agar tidak lagi merosakkan minda anak muda khususnya.

Ketika artikel ini ditulis, video Bobo Dimana sudah mendapat lebih 2.5 juta tontonan  tetapi tetap ada ‘dislike’ sebanyak 215,000.

Sumber Berita : Twitter

30 responses to Didakwa Ada Unsur Lucah : Netizen Mahu Lagu Bobo Dimana Dihapuskan Dari YouTube

  1. Pohdah says:

    Tautakpe…. Memang lucah pun! Report & ban! Tu yang sepatutnya.. Alif! Alif!!!….
    Sajat kau tengok ‘Di Pintu Tabrur’ sebijik macam cerita kau…cuma kau belom mati lagi ada masa lagi untuk bertaubat!!! Hu hu sedih aku…kenapa jadik macam ni…

    7

    1
    • Anonymous says:

      Pg ni terdengar budak 12 thn nyanyi lagu ni dlm bas sekolah. Tahniah dato’ awak berjaya popularkan diri awak, jd trending sprti mn yg awak idam2 Kan. Dan tahniah jugak sbb berjaya jd ejen perosak ank bangsa. Attention to teachers… Bnyak kerja korang sekrang ni. Salah satunya ialah untk menghalang unsur2 negative ni Dr terus mempengaruhi n merosakkan ank bangsa. Tahniah dato’ n good luck teachers!

      11

      2
  2. Anti LGBT says:

    Memang dia sokong la golongan tu…sebab dia pun dari golongan tu…

    5

    0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      kenape nak di hapuskan dari youtube? biar kan aje lah kenape? yg baik jadi kan pedoman n yg tak baik jadi kan tauladan kenape bodoh sangat !! kalau tau itu benda tak baik jangan di buat n jangan tengok !! kenapa nak hapus kan pulak ??? contoh nye dadah..dh tau itu benda tak baik kenape ramai yg terjerumus pasal dadah ??? pasal dorang pileh jalan yg salah terpulang pada individu itu sendiri lah nak pileh jalan yg baik atau tak baik ..kenape nak salah kan orang ? kt youtube bukan datuk aliff je banyak lagi benda2 yg tak baik kenape datuk aliff n kenape tak yg lain nye ? bukan kerana vdeo datuk aliff orang akan jadi tak baik…banyk lagi bende2 lain yg buat orang jadi tak baik dengan sendiri nye..

      1

      10
      • Anonymous says:

        Yg ko ni pon satu… masuk citer dadah pesal?! Dia tu islam… islam MELAKNAT kaum camtu… jdi sebagai orang islam… sokong benda tu dah satu hal… mempulisitikan benda tu dgn video berunsur lucah tu lebih menghinakan agama islam… x kira lah siapa pun yg tgk… kalau xde video tu.. ade x yg tgk?!

        0

        0
    • bawang says:

      kawan lgbt yg sahkan gak. mcm tak percaya u olls

      0

      1
  3. Anonymous says:

    Manusia jijik yang hanya fikirkan kepentingan sendiri. Demi nak perhatian sanggup buat video macam tu.

    2

    1
  4. Passive Liberal says:

    Kite yang non muslim pun jijik tengok soft porn dieorg ni.

    Cheap publicity. Terbaring baring on all four atas bed. Macam front page porn site je.

    GROSS MOVE.

    12

    1
  5. 030303 says:

    Syukri lupa anak2 dia

    3

    1
  6. Bobo Di Mana says:

    Lagu nmpk mcm tiada masalah, cuma aksi mereka yg nmpk porn..
    Aku bkn penyokong2 LGBT tapi lagu dia mmg sedap..ikhlas beritau tu yg bdk2 suka..lahai..byk lg aksi video yg teruk2, n tlg gam sekali baru adil.

    2

    16
    • Bungataikayam says:

      Apa Yang sedapnya? Jln cerita lagi ni tntg konflik orang2 dewasa yg tidak taat kpd
      Pasangan masing2 masing2. Dlm kata lain Main belakang berselingkuh dan ada hubungan sulit hingga sanggup tak pulang kerumah….. Bermalam dgn kekasih sulit dan gelap. Bobo dlm bahasa Indonesia iya lah tidur. Bobo is not a noun but a verb!

      1

      1
  7. Noname says:

    Lps ni paparazi kejar2 la dia spt yg di idamkan..
    Tawaran dari hollywood..bollywood pn mencurah2..
    Yg komen semua x faham tuntutan kerja dia..
    Nnti kluar la video tangisan sedih dn tayangan jutaan ringgit..

    3

    1
  8. Block dato n pondan says:

    Dato ni x ptus asa nk wat lgu tp x phm knp pondan tu dia nk amik?pndai dato selitkn unsur lcah nk bg org tgk..ank2 dato da tgk ke?

    6

    1
  9. bawang says:

    bini muslimah mengaji setiap mlm tu mana??? apa guna beriman tp x.mencegah kemungkaran. setiap org melihat tu ko nk tggung dosa drg ke?

    5

    1
  10. Tak berkenan dengan lagu ini. Lagu2 zaman 90-an dan awal 2000-an lagi sedap

    1

    1
  11. Anonymous says:

    Pandai ek datok cari bini yg bertudung. Anak2 disuruh mengaji solat. Name anak2 semua islamik. Doa suruh jdi soleh solehah. Klo xbuat kne rotan. Mak and adik beradik perempuan ko alhamdulillah semua bertudung tp kenapa ko x bersyukur ape yg allah bg? Klo nak perhatian duit pon do something else lah. Tu pergi sponsor rancangan ilmuwan ke. Aku xpaham mane maruah die nie. Wife die xtegur ke?

    2

    1
  12. Anonymous says:

    tak tau mcmana nak buat ko sedar aliff.. Tuhan dah duga ko macam2.. buta gak lagi.. mak dah pesan.. still nk kerja ngan golongan ne lg.. tkyah salahkan wife dia.. asenya dia da nasihatkan cuma lakinya yg tk sedar2.. tunjuk kekayaan dengan harapan nk bg inspirasi.. tp sekali tu terleka teurs jd riak dan takbur.. Tuhan duga buat tk tau.. mak tegur taknak ikut.. kita ne sape je lah.. org yg dengki kt dia je katanya.. smoga berubah la dik..

    1

    1
  13. hantu kak limah says:

    sbnrnya lagu tu tak lucah pun..cuma pakaian dan aksi si lucinta tu yg mcm sundal.sajat pulak ikut ikutan feeling2 perempuan.alif biasa2 saja…bila bergabung tiga2 kena benci…yg tak bgusnya video ni boleh kata video persundalan lah juga.org lain pun seksi juga tapi takda lah buat aksi sundal.perasan cantek lah tu..kau cermin muka kau dulu.

    0

    1
  14. aa says:

    alif syukri, natizen tegor tak dengar, mak nasihat tak dengar, bini nasihat pun tak dengar, ako doakan, Allah tegur la si alip ni, biar dia sedar sebelum mati.

    0

    2
  15. NINA KARENA says:

    dont report and ban

    0

    1
  16. NINA KARENA says:

    done report and ban

    0

    1
  17. Anonymous says:

    report pun bkn ada tindakan. bkn ada lucah pun. malaysia je bodoh bin bangang. dh tau bnda x bgus post n share lg kt social media. ya sebodoh2 penyanyi tu bodoh lg org yg pg share,view n komen. diorg senang2 dpt duit untung dr video. kn dh bangang tu. sruh jgn bg anak2 tngk tp tangan gatal pg post n share kt fb. kn dh bodoh tu.

    2

    0
  18. Anonymous says:

    drpd kmu org menghina menyumpah org hari2 rs diri terlalu alim dr Tuhan lbh mulia dr Tuhan bagus kmu org cr kerja jgn menharapkn duit bantuan sj. dh lh pemalas. pemalas 100 kali ganda lbh pemalas dr setan. bg malu sj woii kmu org. patut negara miskin sbb kmu org…

    2

    0

Leave a Comment

Optional