Written by serenity | November 24th, 2017

Malam tadi penerbitan majalah InTrend telah menganjurkan Malam Gala Intrend yang berlangsung di sebuah hotel di KL Sentral. Antara yang hadir ialah pelakon dan pengacara sensasi Neelofa.

Neelofa telah hadir dengan mengenakan satu busana elegan, bagaimanapun, dia telah dikecam kerana busana itu dianggap terlalu seksi dan menonjolkan bahagian dada untuk seseorang yang bergelar Hajah sepertinya.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Netizen menulis:
Screen_Shot_2017-11-24_at_9.41.30_AM

Screen_Shot_2017-11-24_at_9.42.05_AM

Screen_Shot_2017-11-24_at_9.42.35_AM

Screen_Shot_2017-11-24_at_9.43.27_AM

Bagaimanapun, peminat-peminat Neelofa menganggap komen menghentam itu berunsur kebencian dan tidak mengikut cara menegur sebenar yang dianjurkan dalam agama Islam.
Screen_Shot_2017-11-24_at_9.55.42_AM

Apa pun, penuis suka dengan solekan Neelofa untuk Malam Gala Intrend. Untuk makluman, Neelofa telah disolek oleh Bosco, jurusolek yang telah menghasilkan tatarias untuk Izara Aishah pada malam resepsi perkahwinannya yang berlangsung Ahad lepas.

Neelofa juga telah membolot tiga anugerah Intrend iaitu Selebriti Paling Menawan, Anugerah Suri Teladan Inspirasi dan satu anugerah khas iaitu Anugerah Aditeladan untuk tahun 2017.

Penulis berpendapat baju Neelofa cantik dan trendy sekali. Cuma mungkin sekarang Netizen memang memerhatikan busana selebriti dari segenap sudut. Sebelum ini Mira Filzah juga pernah dikecam kerana memakai busana warna kulit walaupun ia busana patuh syariah. Tahniah Neelofa atas anugerah yang diterima malam tadi.- beautifulnara.com

Kredit gambar: @intrendmalaysia, @rojakdailyskop

85 responses to Dianggap Seksi Di Malam Gala InTrend 2017, Neelofa Ditegur Netizen

  1. aku says:

    haha..aku dh agak msti kena kecam..aku mula2 tgk pun de perasan gak.. tp sblom2 ni xde la menonjol sgt..apsal kali ni lebih tertonjol? frust ke..or..dtg bulan kot..hehe

    41

    0
    • kitty says:

      ustazah kat sebelah rumah aku cakap, kalau nak pakai tudung tapi seksi, baik buang jer tudung tu. sebab kalau ditimbang tara, yg tak pakai tudung tapi baju longgar pun tidak ghairah macam mereka.

      36

      4
      • Anonymous says:

        Bgtau dkt ustazah sblh rumah ko, ada sirah psl pelacur masuk syurga sbb dia bg makan dkt anjing je. Ada juga sirah psl laki alim yg beribu tahun hidup tak pernah tinggal solat tp masuk neraka sbb terbuat 1 salah. Jgn judge org pd pakaian. Kalau mcm tu org yg xpakai tudung tu lg teruk dr Neelofa sbb sah2 masuk neraka? Nak jd ustaz ustazah segera sila study dulu betul2. byk benda leh tgk, dkt dada dia jgk korg nk perati dah kenapa? gila seks ke apa? dan nak ingtkan hajah haji tu antara dia dgn Allah. Allah yg jemput dia untuk buat haji. Jadi tak pyh nk pertikaikan gelaran tu.

        18

        35
        • Siti Kassem says:

          Fattah nak bertunang dgn Faz, tu yg gigih tayang bonjolan..dan mcm keneneng x keruan nengok ko Lopak.

          31

          10
        • cekkk says:

          Engko pun jangan refer pada satu pengajaran zaman nabi dulu. Nak belajar agama kena ada cikgu jangan belajar sendiri. Jadi kau nak suruh orang yang belum cukup sempurna tu refer pada sirah pelacur tu? Macam tu? Ohh takpe kalau jadi pelacur pun masuk syurga sbb buat baik, so teruskan la jadi pelacur asal aku bersedekah. Gitu?? Amalan baik dibalas baik amalan buruk dibalas buruk. Ingat tu.

          103

          1
        • Anonymous says:

          Susah ckp org cetek ilmu ni. Benda elok taknak tgk, yg ditengok benda x elok. dasar bodoh otak letak dkt tapak kaki sbb tu tunggu je dgn keyboard depan komputer, bila artis2 buat salah, attack. Ko lg teruk dr pelacur tu.

          6

          3
        • Anonymous says:

          terang2 kan nak menutup aurat tu bukan setakat lilit leher…jangan nak twist pasal amalan dia apa sume la..menutup aurat yang sempurna itu wajib dalam Islam. ramai yang da tau tapi buat2 tak tau..bukan tak pernah blaja masa sekolah aurat lelaki aurat perempuan

          21

          0
        • Cili says:

          serious x cantik. mcm kain balut mayat.

          35

          0
        • anonymous says:

          jadi nak biarkan? dari judge mereka?
          biar kemasiatan bermaharajalela di bumi malaysia or di dunia?
          step by step hilang terus Islam.. yang ada tinggal nama saja..

          sikit2 lama2 jadi besar kemunafikan..

          nilah tanda akhir zaman.. nak tegur kena kondem..

          orang kata Islam ne agama kalau salah sikit.. semua kondem.. padahal semua menegur demi amar maruf nahi mungkar.

          Islam bukan agama sorang2 aku Islam .. tapi agama tuk semua.. jangan sampai salah seorang menyebabnya negara di laknat Allah.

          10

          1
      • fossil says:

        ustazah saya cakap:

        Dosa luaran boleh nampak dengan mata:
        baju ketat + tak pakai tudung = 2 dosa (dosa baju dan dosa rambut)
        baju ketat + pakai tudung = 1 dosa (dosa baju sahaja)

        Dosa luaran dan dalaman:
        baju ketat + tak pakai tudung + hati baik = 2 dosa (dosa baju dan rambut)
        baju ketat + tak pakai tudung + hati busuk = 3 dosa (dosa baju, rambut, hati)
        baju ketat + pakai tudung + hati busuk = 2 dosa (dosa baju dan dosa hati)
        baju ketat + pakai tudung + hati baik = 1 dosa (dosa baju sahaja)

        Yang bertudung, walau akhlak buruk tapi sekurang-kurangnya terlepas satu azab rambut. Yang lain2 tetap kena azab. Jangan kata alah beza satu azab ja. No no no.. jangan anggap azab tu ringan. Betapa beratnya azab Allah tu sampai kalu kurang satu azab dosa yang lain dah rasa cukup lega dah. Entah la.. tak reti nak explain by words.

        6

        1
      • letopan kentut telur padu says:

        berak je atas kepala orang tutup aurat ???

        0

        0
    • Lopk says:

      Knapa nk tiru outfit dayang masa ajl lelaki teragung? Copycat

      36

      0
    • xdetaste says:

      first time tgk semalam dia post…mmg hati ni dah terdetik…ketat nya tang dada tu. rupanya bukan aku sorang yg perasan. pakai padding ke cik hajah…sebelum ni xde pon camtu….just to release the sadness or just to limelight urself….letih kdg tgk dia ni berfesyen….

      14

      0
    • anyn says:

      tengah tension tu…. dulu perasan fattah cipta lagu la utk dia… last2 fattah meminang musuh dia…. mgkin nk fattah tgk aset dia lg mengancam kot…. ataupun izara aishah wannabe… kalut nak kawin dgn org berduit…

      9

      1
    • Lopes says:

      BN ni klu psl lopak kemain ko sanjung khen…bile time retis lain sibuk nasihat itu ini..ni lopak pakai macam sarung nangka pun cakap elok..bengong..

      10

      0
      • anon says:

        ehh puak kelantan yg buruk di mata kita baik dia mata diorg’
        cuba yg buruk datang dari kita bukan kelantan mahu dia kecam tak hengat
        hahahha

        0

        1
  2. Anonymous says:

    Sebenarnye, kalau tak suka, mmg sampai sudah tak suka. Betol, kalau ko suka, semua benda jadi suka. Biarlah lofa dengan hidup dia, komen puji ke kutuk ke sebenarnya aku rasa tak bagi impact pon kat dia. Dia jadi artis ke x ke, dia dah ada ape dia nak. Kita yang lebih2 heran n concernkan pasal artis nih. Unfolo je dia ni senang kalau xsuka.

    39

    0
    • betik says:

      apa tujuan pakai tudung sebenarnya? semata2 nak tutup rambut ke? kalau tutup rambut pastu nenen terbojol, umpama tak tinggal solat tapi berzina. bukan aku cakap. ustaz kat sekolah aku cakap.

      27

      0
      • biarbetik says:

        Kau dah kenapa…ustazah…ustazah…apa dia suruh kau masuk gossip ke pe kek? Haish…agak2 kita yg hanya tau menilai ni, baca gossip then sampaikan gossip apa kata ustazah kau? Dengar syarahan untuk perbaiki diri sendiri bukan untuk kutuk dan menilai org ahli neraka…apa kata ustazah engkau.

        4

        4
      • Karl hanafi says:

        Tujuan dia pakai tudung sbb nak jual tudung… Sekian…

        24

        1
      • Anonymous says:

        teringat video dia mula berhijab tahun 2014…..menangis dan sebak dia masa tu seakan2 nk berhijrah mcm mizznina……..but end up terbalik dah….apa2 pon semoga dia diberi petunjuk dan hidayah dari Allah supaya menjaga imej dia selaras dgn syariat Islam. Aminn…Allahumma Amin

        11

        0
  3. Gossip gurl says:

    Sebenarnye, kalau tak suka, mmg sampai sudah tak suka. Betol, kalau ko suka, semua benda jadi suka. Biarlah lofa dengan hidup dia, komen puji ke kutuk ke sebenarnya aku rasa tak bagi impact pon kat dia. Dia jadi artis ke x ke, dia dah ada ape dia nak. Kita yang lebih2 heran n concernkan pasal artis nih. Unfolo je dia ni senang kalau xsuka, tambah dosa je sindir kutuk dia.

    6

    6
    • kak teh says:

      tak letih ke usung jaket besar tu kehulu kehilir….

      21

      2
      • Dia says:

        yg usung jaket tuu dia…. bkn minta tlg ko pon kan?? apa lee dosa lofa dah buat kat korang? kenal korang pon tak? dosa pahala, syurga neraka tuu bkn urusan kita? semua rahsia ALLAH, kan tegur biar berpada & jgn sampai mengaibkan org yg ditegur. lg pon lofa tak baca kot kalau korang tegur kat sini. berat sungguh timbangan pahala lofa coz ramai yg bersedekah pahala kat dia dengan mengutuk/mengata dia. kalau kita nampak sesuatu yg baik/buruk, amik ia sebagai panduan kita tuk jd yg lebih baik… doa yg baik2, insyaallah org akan doakan yg baik2 jugak kat kita… insyaallah.

        3

        6
        • Anonymous says:

          Aik cakap dosa pahala bukan urusan kita tapi tau pulak kau pahala dia banyak. Mengutuk & mengata memang berdosa, tapi kalau kau sendiri pun yang undang kutukan semua tu, dosa jugak.

          6

          1
  4. miamore says:

    hmmm….macam desperate nak tunjuk kat seseorang jer….

    17

    1
  5. buahpearlofa says:

    haruslah pakai seksi..konsep balut aurat..atau mgkin nak goda mana2 kerabat atau jejantz yang boleh dibuat laki..kan sidia dah officially taken..

    16

    1
  6. Syira says:

    Ya rabbi Nara, nampak sangat you are bias right? Dah terang-terang apa neelofa buat ni salah, kau masih kata dia trendy? Tak tau aku nak cakap apa dah. I really lost respect lah dengan kau Nara.

    37

    0
    • nyah senduk says:

      dia kata trendy, dia tak kata tak salah pun. benda yg trendy memang kadang2 salah, tp nak buat mcm mana. takkan nak tunjuk sgt kecam artis dorang ni pun cari makan tulis pasal retis nok. kalau tak puas ati, kay tulislah blog kau sendiri.

      4

      9
    • Anonymous says:

      kelantan dgn puak dia…benda salah pun sentiasa betul

      15

      1
  7. kak jah says:

    apsal dia dok mendada jer bila amik gambau ni… hai la mak aji oiiii… baju mmg tutup tp bukan tutup aurat…

    8

    1
  8. Lullaby says:

    Agak2 la baju cik lopak oiii… Depan dah terjojol.. Belakang kain jenis fashion apo singkat cenggitu??? Banjir yg aku tau dkt penang je.. Ni sampai nampak betis tp bertudung ko dah kenape? Sejak2 frust menonggeng dgn pattah amin apasal fashion ko pelik2 hajah oiii??? Ko tu cantikk…. Byk cara lain lg nak cari attention laki2 kayo dkt luar sano tu..

    13

    2
  9. justme says:

    being intention seekers recent and obviously to hide the feeling towards “something” … she is also over gedik last night mungkin sebab nk tunjuk yg hati tk terusik .. there also might be some reason that we don’t know bila dia terover meng’expose diri sejak dua menjak dgn fesyen perbagai … hanya lofa tau .. and she can look more professional and matured kalau dia just be humble and cool cool …… over cook

    55

    1
  10. Atan says:

    Mesti Lopa pakai undergarment Victoria Secret ni…posing pun dah macam model VS je…

    2

    0
  11. LOFATTZURA says:

    alhamdullillah.
    syukur.
    berkat jadi muslim pertama ke VS…..

    4

    1
  12. Anonymous says:

    tudung makin singkat.. didiyanaehsan hijab stylist lopak.. tolong la labuhkan sikit.. nak drape pn sampai nampak gunung baek cabut je tudung tu

    1

    0
  13. mia othman says:

    teringat uqasha sensrose msa dia pkai tudung g.. smua nak tonjol bagai.. mngkin lopak akan menjejaki uqasha????lol.

    3

    0
  14. Anonymous says:

    Nk nasihat la klu bertudung tu labuhkan sikit tutup dada. Klu tudung fesyen tak labuh ko pandai pandai la posing dg over coat / cape tu. Or else u posing atau ambil foto dari angle yg sesuai

    2

    0
  15. Anonymous says:

    nara takde gosip lofa keluar dinner n anak najib kt shanghai ke ?

    3

    0
    • Anonymous says:

      Well well dia harap ada gosip tp tak ado. Kecewa so buat oerangai gini pulak. After all bad publicity is still publicity! Hahahah

      4

      1
  16. Anonymous says:

    fazura makin jadi lebih baik..

    35

    0
  17. Anonymous says:

    aku gase la kan yg menjwb backing utk lopak tue ahli keluarga sekentut dgn lopak nie…kekekeke gigih pertahankan aduyaiiii

    22

    0
  18. MHZ says:

    salah 1 tanda mendapat haji yg mabrur ialah diri semakin bertakwa..kalau gini caranya..pikir2 sendiri lah.

    21

    0
  19. melati says:

    Bior lah dia…tgh Meroyan , takder jantan nk..!!!

    7

    0
  20. macam-macam says:

    ntah pape ntah…balut sana balut sini…bungkus sana bungkus sini,,,pas tu dada terjojol…tlng laa jgn pakai tudung kerana fesyen n bisnes semata…x faham laa aku….merapu meraban……bodoh!

    6

    0
  21. Anonymous says:

    in the beningging, lopa nak pakai baju lain, tapi tak jadi in the beni beningging..

    7

    0
  22. Anonymous says:

    dulu pun kaki tunjuk geduak,sudah kembali ke zaman jahiliyah kot.

    1

    0
  23. makhayam says:

    so cheap

    5

    0
  24. joyah says:

    Eeee geramnya tengok tetek neelopah nii aum

    3

    1
  25. Karl hanafi says:

    Cantik…Tapi lebih cantik lagi kalau tudung tu dilabuh kan, tutup bahagian dada, baju tu dilonggar kan & tidak nampak ketat….Posing pulak tak perlu lah keterlaluan spt pose model seksi….

    2

    1
  26. Yun says:

    Baju dh tutup aurat…ko posing x rasa cm …jenuh mmbentuk tubuh,.

    1

    0
  27. reen says:

    Bila aku tgok neelofa n fazura terasa macam nak terbanding banding pulak. Lofa n fazura mmg tak dinafikan nampak sgt sgt awesome, gojes, cantik, sangat eksklusif bila berpakaian…cuma bila bersama keluarga fattah…fazura n family nampak very down to earth..bila bersembang, berborak mesra mcm level sama je…tapi lofa n family pulak nampak terlalu menjaga standard /high class..tak tahulah nak jaga apa. Tak nak hilang eksklusif kot …
    So takdelah nak vote sape sape..
    Cuma doakan yg baik baik je, baik fattah,fazura atau neelofa

    35

    0
    • kun says:

      Kan ..kan….nampak benor lofa n family terlampau menjaga standard high class…dari adik die, kakak die, mak die…sampailah kat die…bila bercakap to media pun sedap dgr dari mulut fazura compared to neelofa…fazura relax n cool. Neelofa mcm terlampau menjaga slang.
      Apa pun dua dua tetap cantik

      16

      0
  28. No kecam2 says:

    Jangan la kecam lofa. Kesian die… Die tgh tensen tuu…

    0

    3
  29. Jemah1234567890 says:

    Ni blog citer pasal lopak 24/7 eh??? Memanjang cover citer dia.. aku ghase ramai lagi artis kat mesia nih

    6

    0
  30. Mokde says:

    Ngeri tgk pakaian neelofa ni..

    2

    0
  31. Fashion police says:

    Neelofa..neelofa…Tak tau apesal bila ada event je mesti pakaian dan solekan dia macam off giler-giler. Padahal dia ni cantik kot. Betullah…money cannot buy you class.

    Bukan apa, I selalu rasa dia ni bergaya tak kena tempat. Less is more kot. Yang ni, dia try too hard nak ikut style semasa sedangkan style tu tak kena dengan dia. Cuba buat research sket camne nak masuk majlis dan still nampak elegant. Contoh: Cik Puan Sarimah Ibrahim. Cun je..elegan lagi. Tak perlu style pelik-pelik semata-mata nak menonjolkan diri. Kalo nak ikon bertudung, cube tengok style Norjuma ke…style Cik Puan Azrinaz ke..atau ikut fashion sense Princess Rania ke. Baru nampak classy. Tolong la tukar pakaian yang pelik2 tu. Stress I tengok!

    4

    0
  32. nilofi says:

    anugerah teladan??? what the— la??
    tk phm aku teladan kt mana yg dia tunjuk? tunjuk tetek ada la aku tgok..

    3

    1
  33. Abg Nari says:

    Nara ni bila masa je pon penah ckp lopa ni tk elok? semuanya pon elok belaka kalau dah namanye lopa.

    1

    0
  34. Rania says:

    Yg ngata lofa si fans kak fakezura , mestilah pakai tudung baru balik umrah.. nak tunjuk sweet dgn adik tah

    1

    18
  35. apeeela says:

    “Sebelum ini Mira Filzah juga pernah dikecam kerana memakai busana warna kulit walaupun ia busana patuh syariah”.

    Kalau busana patuh syariah, busana tu tak mengundang reaksi negatif manusia lain. ini bila tengok, sampai nak kena tengok betul2, maksudnya xpatuh syariah la. sebab org siap nak kena fikir itu kulit sebenar atau bukan.

    BN plis la cek content writer dulu.

    8

    0
  36. Anonymous says:

    Well she choose to dress in such a way so apa yg kecoh netizen buka AIB? Dia yg buat sendiri. She is trying hard to catch yg kaya raya, tinggi darjat, kenamaan. To her skrg ni zaman gemilang dia…nk jd ambassador jenama terkenal, tgk di kemuncak so apa pun ok…gedik. Artis2 yg pegi event mcm ni agaknye maghrib bila ye?

    5

    1
  37. Anonymous says:

    Aku pelik betulla retis2 pompuan kat Mesia ni. Korang2 ni masa kecik tak blajar psl agama ke, tentang aurat semua tu haaa…. Takkan la bila pakai baju ketat metat tu, tak teringat langsung pasal aurat ke, apa masalahnya dengan orang lelaki yang melihat bentuk buah dada korang, bentuk punggung korang, aduyaiii…. Bosan sungguh laaa…. Bila netizen tegur, tau pulak sentap mentap, tak suka orang komplen2. Tapi korang jugak yang mengundang sebenarnya…
    Tak leh nak pikir sendiri ke? Kalau dah pakai tudung tu, pakai la ikut yang sebenar2nya. Kalau nak ikut je cara kesukaan korang pakai baju tu, baik tak payah pakai tudung. Vangang, bosan dan menyampah betull!!!!

    1

    1
  38. true says:

    MIRA BETTER FROM LOFA lah, jauh dah walau dia bukan jutawan macam lofa, tapi dia perempuan baik dan tau adab tak pernah ada bad news from her, dia tak pernah pakai baju seksi kalau lofa dulu banyak lah , dia tak sombong and merasa high class, cakap pun relax je

    2

    0
  39. Minah ke do says:

    Alaa..die tau nti fattzura nk wt PC psl hbgn dorg,so utk ttp cte fattzura tu si lopa ni createla kontroversi yg lbh hot dr cte PC fattzura tu..sje pkai baju pesen cmni so nti biar netizen kecam die n xhrnkn cte PC fattzura tu..die kn attention seekers!!

    5

    0
  40. Anonymous says:

    aku tak pelik satu hari nanti lofa jdi mcm fathiya…bagi aku lofa ni tau je pasal aurat2 ni, dia tau apa yg perlu ditutup dan di labuhkn. tp tu la, sebab kejar dunia sgt. smua benda tu dia ketepikan. mcm fashion show victoria secret tu, dsbbkan nak kejar glamour dan penghargaan sbb satu2nya wakil dri mlysia yg pergi smpai lupa apa batas2 dia sbgai wanita muslim. xpe guys, atleast tugas korang utk tegur dh settle.

    3

    1
  41. mak c kina says:

    bkn salah baju..tp klu dia labuhkan tudung dia,xnmpk pun benda tu…
    aku tujukan pada semua artis yg pakai tudung..mereka semua cntk,tp tudung sgt singkat..
    walaupun aku xminat dgn emma maembong tu,tp pakaian dia lbh baik dr yg sedia ada ni..

    4

    0
  42. Anonymous says:

    Apa2 pn..muka neelofa x sesuai pkai anak tudung jenis jerut telinga ni. Ak nmpk pn mcm rimas..rasa nk adjust2 je bg anhin masuk bhgian tu. Buatlah shading mcm mn pn..tetap muka nmpk penuh.

    3

    0
  43. lopax says:

    sejak bila plak minah tetek leper ni bertukar jd tetek besar?

    2

    1
  44. Anonymous says:

    Kelantan bila acacah up trend,SELEBET.Nak belanja Fatah.tapi Fatah dah bertunang.So belanjala kat orang ramai.

    3

    0
  45. Shiela says:

    penampilan dia makin over sebab dia stress dalam hati tu…gelisah..ada yang xcukup..adik dapat anak Tan Sri…public asek compare dia dengan adik dia..mesti dia sebagai kakak yang lagi senior dan popular merasa tercabar..next,terus update story dinner dengan anak najib..hahahaa…

    2

    0
  46. Anonymous says:

    Korang ni da kenapa? Bila lofa pakai apa2 je korang kecam. Dia dpt invitation by OPPO pegi VS Fashion Show tu kaan.. Da dia duta. Biar jela. Rasanya kalau fazura duta oppo lepastu dpt invitation pegi fashion show tu pun mesti dia pegi.
    Pasal tudung pendek tu, bukan dia sorg mcm tu. ziana zain, rebecca pun mcm tu jugak. Sebab da hajah so kena tutup semua? Dia da dpt panggilan tunaikan Haji. So??? Dari segi dia bertudung tu, doakan jela yg terbaik utk dia. Yes tutup aurat tu wajib tapi buat apa kalau buat semua tu bukan kerana ikhlas? tapi kerana mulut org? Dosa pahala tu sendiri2 la. Sibuk jela korg ni

    0

    5
  47. noendingname says:

    mood victoria secret lg kot..

    0

    0
  48. Bibop says:

    Penulis kena baca kitab balik utk fahamkan pakaian patuh syariat tu macamana. Patuh syariat: tudung labuh tutup dada, baju longgar tidak nampak bentuk tubuh dan berstokin. Assalamualaikum.

    0

    0

Leave a Comment

Optional