Written by Bella | May 19th, 2017

Dikecam teruk oleh rakyat Malaysia, David Teo telah tampil mempertahankan dirinya.  David memberitahu beliau tidak bertindak biadab kerana Perdana Menteri Malaysia sendiri yang sudah memberikan keizinan untuk beliau bercakap. Namun, Mat Over tiba-tiba datang menyerang beliau sebelum sempat untuk mengajukan sebarang soalan kepada PM.

Bukan niat saya untuk bersikap biadab kepada perdana menteri. Saya cuma beritahu Rosyam sebahagian peserta tidak diberikan peluang yang sama untuk bercakap. Saya belum bercakap dengan perdana menteri. Saya tiada masalah dengan sesiapa. Bagaimana saya dikatakan biadab dengan perdana menteri?

Terdahulu, beberapa pihak mendakwa kejadian itu berlaku kerana David bersikap “kurang ajar” di hadapan Datuk Seri Najib Razak. Kejadian berlaku ketika  David cuba bertanyakan soalan pada sesi program Dialog TN50 Bersama Perdana Menteri: Segmen Penggiat Seni.

Menurut beberapa sumber, David juga dikatakan tidak berpuas hati dengan cara Datuk Rosyam Nor sebagai moderator yang mengendalikan majlis tersebut. Mat Over yang tiba-tiba muncul dari tempat duduk penonton meluru ke arah David dan meminta David menghormati Datuk Seri Najib Razak sebelum bertindak menampar penerbit tersebut.

Sumber Berita : THE MALAY MAIL ONLINE

94 responses to David Teo Nafi Biadab Dengan Perdana Menteri Malaysia

  1. Anonymous says:

    cakap melayu pun bersepah..berterabur lgi mau menyalak apek. fuck off.

    2

    41
    • Ali Zizou Zizou says:

      mat dang mat salleh relaks je ckp melayu loghat ganu. che ta-zain asuh anak si ecah cakap melayu loghat kedah pekat. yg ko…i.c malaysia, cakap melayu pun mcm taik. hey apek, sesuai lu kena tampar, biar lidah lu lembut sikit. tua2 pun bodohhh lah lu….

      3

      42
      • Bila Kak Mah Berbicara says:

        bila masuk majlis org, cakap tu biar beradap berlapik sket. terutama dgn pemimpin2 negara. mcmana pun, Najib tetap PM Msia, dipilih melalui prosess demokrasi berparlimen. mmg betul ckp mamat khalid, si sepet ni ingat dia ckp dengan staff atau budak2 produksi dia ke? sbb tu ada pepatah dikkk, masuk ke dlm kandang kambing mengembek, masuk ke dlm kandang kerbau menguak! xkn itu pun nk kena ajar. letih la weiii.

        7

        20
        • gangster kg melayu says:

          Misal kata, kalau kita lah Melayu2 masuk majlis/event DAP atau MCA…buat gaya mcm si apek ni, haruslah dilabel sbg rasis oleh diaorang. Diaorang buat takpe pulak, bila Melayu jentik sikit jer.. da menggelupur. Barua betul bangsa yg x mengenang budi mcm ni…

          21

          7
        • Anonymous says:

          padan muka..biadap. lain kali kasi flying kick terus.
          baru puassss. hahahahah…

          4

          11
        • Fed Up With A Mess says:

          Ya, Mat Dang duduk Malaysia x sampai 5 tahun dah fasih loghat Ganu. Yg Cina2 bukit mcm DT apa alasan? Lancauuuu..tu pun memekik nk hak yg sama?
          Belajar beradab dulu la beb. I .C dan menetap je di Malaysia.. pun masih terhegeh-hegeh berbahasa Melayu. Dasar bontot x basuh..bau taik tu keluar melalui mulut…

          8

          10
        • Sue says:

          @kak mah, cina malaysia mmg mcmtu. aku lebih suka india.
          cina malaysia ni biadap diaorg satu mcm sikit. maklumlah bangsa nenek moyang naik tongkang yg pernah ditindas oleh British. Kini nk tindas Melayu pulak. Dream on….

          4

          8
        • MARI BELAJAR SEJARAH says:

          TAHUKAH ANDA, PUTERI HANG LI POH ADALAH PELACUR @ GRO DIBAWA UTK MERASUAH KESULATANAN MELAKA???

          6

          6
        • Anonymous says:

          i agree….you make a good point here.

          6

          2
        • proud malaysian says:

          padan muka…karma menghina tan sri p ramlee. ko ingat melayu mudah lupa! senang2 ko nk hina seniman agung kot. agak2 la…dendam kesumat melayu xkn lupa. keceluparan ko akhirnya terbalas oleh mat over. tahniah…

          6

          6
        • Anonymous says:

          tarik balik anugerah mejar tu weyyyyyy.

          4

          4
        • fakta says:

          hang li po tu hamba seks yg dihantar la. itu lama aku tahu.
          takda dalam rekod mengatakan dia puteri raja.
          dia tu x lebih dari…ayam china doll yg sekarang ni bercambah kt pusat urut.
          k bye..

          4

          0
        • LMFAO says:

          hang li po pulah dahhhh….apa kena mengena dgn david teoh dibelasah. mat over nampk kelibat hang li po ke atas bahu david teoh????

          11

          0
        • Anonymous says:

          laaaa…tak tahu pulak pasal hang li po tu. yg aku tahu saki baki keterunan dia ada kt astro tu. nama dia michael ang puk puk. ok bye.

          3

          2
      • damai says:

        apa kehal kau nie, kalau lidah susah nak ckp melayu ker apa salah dia ker, mcm org kita yg susah nak ngaji, susah nak sebut huruf “R”, salah org tu ker.

        8

        2
        • Anonymous says:

          tiada sebab mengapa x boleh bertutur. pusat bahasa bercambah. hendak serbu daya….ckp mcm baru turun tongkang.

          3

          2
      • Muniandy says:

        david teoh ingat dia ni saper dik? cicit kpd puteri hang li poh ke?
        filem2 dia pun sampah sarap. baik layan movie hindustan.

        2

        8
      • cicit hang li po says:

        pehal??? lanjiau la korang petik nama nenek aku weiiiiii!!!!

        4

        0
    • Anonymous says:

      apek cakap melayu bersepah, duit pun bersepah. bukan macam engkau menyalak serupa anjing apek yang tunggu org baling dedak, eh bukan, baling tulang.

      3

      7
      • Anonymous says:

        duit dia bersepah ada dia kasi BRIM kat ko ke???
        dasar penjilat bontot cina x basuh. ada ko dpt 20% ke dari kekayaan dia. please lah…ngok!

        1

        14
        • zzz says:

          duit hasil dr filem2 yg mcm taik. hanya org2 bodoh je pergi buang rm10.
          belah la woi.

          1

          7
        • Anonymous says:

          cina berak x basuh mau tunjuk lagak sesuai ditampar. dah la ckp melayu pon x reti lagi mau jadi warga negara msia? so funny!!!

          1

          5
      • PAS says:

        tampar je..kasi mulut tu longgar. cakap mcm cina komunis.

        1

        8
      • Minah Over says:

        Org mcm ko ni lah punca Penang terlepas ke tangan DAPig.
        Puihhh…

        2

        9
        • Corse 848 says:

          Sbb Melayu mcm ni la..Cina DAP..makin kurang ajar..Cina MCA..Gerakan tak kurang ajar..pandai respect org..

          0

          11
    • Miss Unibes says:

      Mat Over yg over. Dah terang lagi bersuluh DT cakap ngan RN je. Cuma waktu tu depan PM nampak tak elok lah tapi PM sendiri yg suruh DT teruskan. Tapi tiba2 datang si tua over sesuai nama dia MAT OVER BODOH.

      40

      0
      • dotdotdot... says:

        sokong…
        Mat OverAll…
        yg buat Kecoh..
        Dia pun WAJIB mintak MAAF..
        sebab malukan
        PM Najib….
        omputeh kata..
        Mat Over…Fools

        19

        0
      • Anak campuran says:

        Mintak sangat2 korang jgn kutuk bangsa lain hanya dsebabkn seorg je yg buat taik… mk aku cina mualaf. Pak aku melayu. Dua2 family hidup saling hormat menghormati. Dalam situasi ni bg aku dua2 sama. DT kurang sopan dpn PM. Mat Over kurang ajar…tu jeeer….k…bye

        4

        0
    • Anonymous says:

      Dasar bontot x basuh..bau taik keluar melalui mulut. haahahaha..siapa punya ayat tu???

      0

      9
    • Anonymous says:

      rosyam nor ckp english pun berterabur….normal lah klu kt kurg fasih ckp bhs lain selain drpd bhs y ditutur hari2…bkn semua org lidah lembut blh tutur dgn fasih dan lancar….ko pun lum tentu lg pndai ckp cina…king coco tu lg laa ckp melayu pun pelat..org melayu tu…perasan mix..y tu ko xnk lak kondem…bodoh…

      18

      0
    • malay says:

      cina2 saki baki komunis yg x tahu adab….make me wanna puke.

      1

      4
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      helo FFFFuck u la 9:44 sape yg biadap sekarang ha ! dh tentu yg biadap depan PM si mat over …mat over dulu yg letak tangan kt david teo…david teo dh tentu dia bukan mlayu dia cina dh tentu la cakap mlayu dia berterabooo bodoh !! ape yg Fuck off ???? mungkin mat over tu anti cina agak Nye babtu dia berperangai macm gitu macm sial prangai dia huh ! depan PM dia boleh datang letak tangan kt david teo…! david teo tidak ambek tindakan tak bererti dia takot atau pon bodoh tapi dia berfikiran waras n fikir panjang babtu dia tak ambek tindakan…! sape yg letak tangan dulu itu orang nak di kenakn tindakan undang undang…sape yg kurang ajar skarang di depan PM cina ke mlayu ?? salah ke david teo luahkn pendapat dia ? kalau tk terima pon kenape tak cakap n kenape mesti dating kt depan PM sepak david teo ???? ape nak tunjok yg mat over tu terrrer sangat kt depan PM gitu ? helo boleh belah la lu mat over…! lov pak najib …! idop umno ! rosham nor pon boleh jalan dah !!

      0

      0
  2. sam kung lui says:

    david teoh ni contoh cina yg ego lagi bebal. lahir je di msia… bcakp pun mcm rojak.
    bpuluh-puluh tahun tinggal di msia pun msih pelat. puihhh…no excuse lah guys. i had it enough.

    5

    9
    • Anonymous says:

      oi anjing!! tu rosmah dah buang tulang ayam kat luar pagar sana. g kutip cepat! anak ko menangis kelaparan tggu kat umah.

      9

      4
    • wekkkkkkk says:

      DT mewakili semua …dri …yg rata2 x suka najib…itulah kenyataan nyer..apa yg aku alami…kalau ditmpt keja ada kaum tu 10, 10 sepuluh x suka PM.
      Baru je minta maaf,skrg ckp la….MENAFIKAN…
      ..org yg suka ckp lepas ni, kkedang ada gk baiknya..ada gk buruknya..
      sekali kena lempang, baru tau, lain kali..fikir byk kali, baru berckp…kalau ada apa2 ceramah dn DT mahu ckp telang2/ hrp sedakn ..baju besi dan penutup muka…takut nnti kena pelempang dn terajang lak…oleh org lain..sbb mat over org dh fokus kt dia.
      Atau bawa ” kungfu2 yg profesional dari China”..

      2

      4
      • Anonymous says:

        Eh2..najib plak yg kene..hahahahaha

        0

        1
        • wekkkkkkk says:

          ko x fhm ke…aku bkn kata PM …. ko x hdam ke apa aku kata..pemfitnah la ko ni…akau kata kaum DT tu.
          .(.kalau ditmpt keja ada kaum tu 10, 10 sepuluh x suka PM.)…aku maksugkn kaum DT la…
          baca aku nyer dn fhmi dlm2..mudh je tu..
          apa2 pun aku suka semua PM…
          di masa akan dtgpun aku harap BUMI yg jadi PM…

          0

          2
  3. Shanti Kaur says:

    padan muka kena tampar, karma menghina tan sri pramlee.

    1

    8
    • melayu je dok bekap komunis says:

      mmg tak setuju mat over bertindak menampor dia wlaupun nampak sgt apek ni provok..tapi disebabkan dia hina P Ramlee finally kena penampor huish puas hati hahahahaha

      sapa yg cakap apek ni mmg suara jerit2 bangang la cara bercakap dgn kaki tu bergerak nampak sgt nak provok…pastu nak bekap sgt komunis hina P Ramlee ni..hari tu pulak buat movie tanpa pengetahuan kartunis Zack Kapchai lagi byk melayu bodoh sokong dia ni…

      5

      3
  4. nyonya says:

    Ego betul. Ko ckp mcm kt pasar org nk jual ikan, nk sound2x moderator dpn PM. Tak biadab ker??? seriously dia nh tidak kenal apa tu adab. Br duk Malaysia ker dia nh?

    2

    4
  5. nok gebuzzz says:

    hadoi aii….dlm bln ni asik borak pasal kes ni jer la…
    zed zaidi mana??kes ni melibat kan ramai artis2 …kenapa dok diam jer,kalau kes yg x berat mcm najib ali haritu bukan main lagi kecoh!riuh sekampung…ni najib razak sbb dia PM konon x nak campur la…x layak langsung jd ketua seniman…
    dlm kes ni semua salah….septtnyer semua professional…bukan ikut kepala angin..!

    9

    0
  6. Anonymous says:

    tiada alasan tk fasih berbahasa m’sia. sya bukan melayu, tp dari darjah 1 dah start belajar melayu. hendak seribu daya hoi apek …

    2

    4
  7. Anonymous says:

    bangsa ni mmg kurang ajar pon…rasa diri mereka superior. tengok org spore dan penang dah la…

    4

    2
    • peace yo says:

      dah kenapa kau nie, pasal David Teo tapi babitkan spore dan penang. Gua ckp dgn lu ok melayu, kalau x ada bangsa gua cina nie rasa2 kaum hang ada keje tak, tengok brp banyak company cina dari melayu dinegara kita. so pls stop your stop nonsense, kita satu serumpun perlu memerlukan, kalau x nak cina dinegara sini, lu pergi ckp dgn lu punya menteri besar, stop kasi project2 besar pada kaum gua, tengok apa kan jadi, cibai lah yg suka mengeruhkan keadaan

      3

      1
      • Kk says:

        Setuju dgn peace yo. Malay ke, chinese ke, indian ke. Kt sume 1 rumpun. Bila hal2 begini, ramai suka kaitkan isu perkauman. Mentaliti mcm ni la buat ramai yg ssh nak maju ke hadapan. Tak sume chinese berkelakuan tak elok. And tak sume malay berkelakuan sopan. Ianya atas individu itu sendiri tidak kira kita bangsa apa. Please stop this nonsense.

        4

        0
  8. Anonymous says:

    hahahah..bagus. tampar lagi…

    3

    3
  9. anon says:

    Kalau apek tak sedar diri ni nak kurang ajar, gihlah kurang ajar dgn bapak kominis dia, kit siang & guan eng tu, takyah mengada2 nak bersemuka dgn pemimpin melayu. Nilah akibatnya bila melayu sendiri duk mengutuk2 bangsa sendir, bangsa lain berani menumpang sekaki.
    Aku sampai mati pun takkan percaya dgn kominis dua ekor tu….

    3

    3
  10. joshua says:

    Kebodohan melayu sngt2 terserlah, menyokong pergabungan dgn DAP. Org cina ni suka berpura2 buat baik depan melayu, belakang dia org mengutuk habis, Tak mcm melayu yg mudah tertipu dgn kepura2an cina. Mcm si kuan yew dulu masa kat s’pore nak pikat pengundi sampai pakai songkok. Pahtu bila dia dah menang dia sisihka melayu habis2. Ingatlah wahai org2 melayu penang tu mcm mana. Kalau dah jatuh kat tangan dia org menangis air mata darah takkan dpt balek kat melayu.
    Org2 melayu ade yg mengundi cina, tapi org cina takkan sekali2 mengundi melayu. Dia org ni kuat perkauman dia, tak mcm melayu yg suka berpecah belah, dengki mendengki…

    7

    1
    • wekkkkkkk says:

      btultu “joshua”…sokongggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg.

      0

      3
    • org Melayu mudah lupa says:

      melayu bekap komunis..pemimpin melayu yg kononnya memperjuangkan melayu dan islam pun jual negara kat komunis…yg untung komunis….dorg tgh berhijrah beramai2 dari China..org Melayu sibuk dgn gosip remeh temeh…tgk jer komen2 kat fmt hina Melayu, hina Islam, hina nabi, takde pun cina ckp dgn cina lain jgn hina melayu…melayu je dgn kebodohan nak dipijak…

      0

      3
      • Sunny says:

        a proposito di: Albero delle parentele e degli incarichisapete tutta la parentela del Sig. Vatiltine?grosseno è lastricata dalle valentiniane e valentiniani. non sarebbe l’ora di ripristinare il merito e il valore di copre incarichi non indifferenti?ciao

        0

        0
      • Thanks for any other wonderful post. Where else may anyone get that kind of info in such an ideal approach of writing? I have a presentation subsequent week, and I

        0

        0
  11. anon says:

    Teringat kawan aku yg kerja kat bank. Dia kata depan melayu staf2 cina ni tunjuk baik, selalu greet dia org. Tapi bila nak mengutuk memaki melayu dia org cakap cina sesama dia org. Banyak kali pulak tu. Kawan aku wat selamba jer. . Dia org tak tau yg kawan aku tu pandai cakap cina sb dari sek cina dari sek rendah lagi.
    Kalau nak tau cina mmg mcm nilah, berpura2 dgn melayu.

    6

    0
    • Anonymous says:

      dlm fb blh klik translate mmg ngata belakang siap hina nabi lagi..

      0

      3
    • wekkkkkkk says:

      dh lama tau “anon”…dh terjdi dpn mata aku jugk.
      Dan skrg pun dh pndai yg otai2…”hasut2 anak bumi…kata mcm2 parti UMNO ni, BN ni…PAS ini, bla2222..pdahl budk tu tak ckp pasl politik pun pada mulanyer….Hasutan…sgt bahaya la…aduhai jgnlh terpedaya….
      ..sama la mcm yg mereka ckp…u ha kalau mu beli cat, beli skrg la, amek lebih sikit…nnti bulan depn ha…harga cat naik lagi ke 8 percent…ini mcm la gomen tarak tau bisness punya..kasi ssh rakyat saja…(betul ke tu dlm fikiran ku)…last2 aku diam je..ya ke. ye ke je la…terus pegi..

      ..kalau rege cat tadi x naik cam ne…mereka gk untung/kaya

      1

      5
      • Anonymous says:

        ape y ko merapu ni weekkkkk…wekkkk…nk muntah aku bc…x fhm aku point y ko nk sampaikan…

        3

        0
        • wekkkkkkk says:

          Anonymous says:
          May 19, 2017 at 11:29 am .
          itu bkn merapu…ko x tau ke..ada yg aku terjumpa kt luar sana tu..cina..aku tak ckp pun psl politik, tetiba kaum tu ckp mcm2 tntg tng malaysia gomen..menghasut…mana ko tau…

          …ko mana tau..sbb ko kuat dduk kt nara je..dn ko sengaja menghasut natizen lain…supaya ” bodohkn aku”..ko penghasut…

          1

          0
    • Anonymous says:

      Org melayu kalau kata tau cakap cina,kau tgk muka diaorg berubah.takut ler tu.Kalau kita fasih bahasa cina kita jgn heboh kat diaorg.diam2 suda.Pastu baru tau diaorg camner.

      0

      2
  12. Anonymous says:

    cina msia..depan melayu punya baik..belakang ko dia tikam kaw2.

    6

    1
  13. Anonymous says:

    ada juga melayu sokong komunis dapig.

    5

    2
  14. Anonymous says:

    Dasar bontot x basuh..bau taik keluar melalui mulut.

    LOL

    4

    1
  15. cina patut dihantar pancung says:

    cina mmg sial kalau pergi majlis rasmi mmg paling bangang tak respek majlis org..

    korang terailah pi mana2 majlis konvo semua parent pakai sopan bangsa melayu sikh india tapi cina nyonya dtg majlis pakai legging dgn payung cam nak pegi pasar…nak2 drg pulang pakai short jeans mual betul….

    eloknya dihantar kat maharaja China zaman dinasti Qing kasi ajar protokol majlis rasmi tak nak ikut protokol kasi je pancung…

    2

    0
  16. Anonymous says:

    PASAL BAHASA AKU AGREE. TUA2 PUN BODOH…

    1

    2
  17. Anonymous says:

    Ingat kisah diFB bila anak babi bagitau tak boleh cakap dgn orang tak dikenali terutamanya melayu.Pasai apa?Sebab melayu bodoh kata makbapaknya.Sejahat2 melayu itulah sebaik2 babi

    2

    1
  18. anom says:

    org yang sama aje komen dlm ni dia komen dia jawab. hahahaahahaha mental prob

    1

    2
  19. ayoi says:

    lisa surihani sebut “R” pun pelat….king coco ckp melayu pun pelat….perosak bhs melayu !!!!…..

    yang MELAYU ISLAM dlm ni LANCAR DAN FASIH X BACA QURAN???ramadhan nk dekat ni….dr ko sibuk psl bhs si david ni lbh baik korg bljr mengaji dpt jgk pahala…org islam lahir islam pun MENGAJI PUN MERANGKAK…MAKHRAJ PUN BERTERABUR……huhu…ckp english pun berterabur…accent kelaut…kondem org no 1…

    3

    1
  20. Anonymous says:

    puas hati aku….lain kali kasi lebam. takkan lupa bila kau hina p ramleee!!!!

    2

    1
    • wekkkkkkk says:

      “Anonymous”says : May 19, 2017 at 12.09 pm….

      .DT x tau ke…pelacur yg pertma skali datang ke Malaya di bawa oleh YAP AH LOY adalah dari China…maka menularlh smpi ke hari ini,..mungkin anak2 generasi dri keturunan Pelacur China ni lh …yg bangsat, anak haram, mulut puaka dn haram..sampai lh ke abad ni masih terserlah kebiadapanyer….

      0

      1
      • Anonymous says:

        kot nenek ko dulu menyundal ngan atok david t yang datang naik tongkang. jgn2 ko pun keturunan hang lipo yg kangkang kat apek cina.. hahahaaaa

        1

        0
        • wekkkkkkk says:

          Anonymous says:
          May 19, 2017 at 12:47 pm

          Ko ni kalau x ada pgalaman dlm hidup, mana ada story mau citer…mau komen busuk je, j=hati hitam dn bernanh ko ni, kol la yg kerurunan Alfonso de bu kaki “yg nenek ko dh kongkek dgn diakan..sbb tu nama ko Anonymous..
          ..apa pun kturunan kami kulit sawo matang mcm buah langsat, ..bukan putih lesu mcm cina….
          bodoh, bangsat ko ni, ko buta sejarah..selalunya yg buta sejarh ni adalah “PEMBANGKANG”..
          ..U x tgok tv kn…itu hari ada TV3 ..” Dokumnetari KL Zaman Yap Ah Loy”..
          …lepas ni cari tagline aku..wekkkkkkk ..reply lah aku nyer komen…sbb otak ko x ada idea kosong…tong kosong..

          0

          1
      • Anonymous says:

        hang li po datang msia melacur….dihadiahkan utk urusan dagangan. lepas tu ramai lah yg datang sbb melaka ada hang li po situ. sebenarnya dia sundal…itulah bahasa yg paling mudah dipahami.

        0

        0
        • wekkkkkkk says:

          Anonymous
          says:
          May 19, 2017 at 12:47 pm
          ,….ini waktu “sembahyang jumaat”…ko x pegi ke…

          0

          1
      • Charleigh says:

        Best Protein Supplement: The Ha#3eaingr&rd9;s Guide To Protein Powders and Weight Gain Supplements | Mus… – view page – cached How do you decide what Protein supplement to buy? Are they even necessary? How do you know which is the best protein supplement for you? Vince DelMonte clarifies the issues once and for all. — From the page

        0

        0
  21. Anonymous says:

    aku perati perasan byk dislike bila komen2 kutuk komunis..mesti cina2 bukit sakit hati ni ha rasakan …tak pun barua2 komunis..wei satu je nak cakap jg ko ingat ko hina PRamlee ko orang blh hidup tenang…kalau aku tampar lagi berpusing2…

    4

    0
  22. Anonymous says:

    tahniah mat over…

    1

    2
  23. Anonymous says:

    hang li po la pulokkkk!!!

    1

    0
  24. Anonymous says:

    kasi halau cina bukit ni.. asal ada duit buat filem sampah untuk orang melayu tengok.. pastu jadi bodoh macam dia

    3

    0
  25. anonymous says:

    firstly sebelum memulakan sesebuah sesi “open talk” mcm ni..semua pihak harus dimaklumkan akan, what suppose to do and what not? impak nya pasti ada pembangkang dan pencadang..makanya ia di anjurkan open talk supaya ada penyetujuan. right?? apa yang saya notis, kematangan sesetengah orang, kurang. ramai yang ambik negatif dari positif. ramai yang ambik pesonal dari komersial. kami di sin pun always have open talk with our ministers..yes agreement does occur..tanpa points begini camne nak sampai kata setuju, correct. so all I can say, some of which masih belum bersedia menerima and too emosi…dan moderator, rosyam Nor also, not being tactful, harus nya lebih peka dan prihatin terhadap perasaan ramai, bukan 3rd party who sparks the flame…be open and solve amicable…benda jadi viral, whole worlds sees, perception changes towards bangsa melayu kita…you nak have open talk…you kena terima mcm2 idea atau kritikan…anggap kritakan itu sebagai sesuatu membina bukan ikut perasaan….david teo use to have this kind of accent and loud voice, he is telling what he thinks…but people can’t accept especially moderator, by saying, “awak bebual dgn pm tau”….i guess pm has been in this kind of talk with other national delegates, he is ok but then the environment too rigid…my 2 cents worth

    4

    0
  26. Mak Becok says:

    Dasar si penipu kapir harbi! Haritu dia ni menghina Allahyarham TS P. Ramlee kita!

    Mulai sekrg. boikot filem2/drama2 si pengarah kapir harbi bangsat disyaki pemakan dedak Penjajah Parasit/Lanun/Perasuah DAPig/PAPig SingaPORK ni! Bukan main lagi – nak menghina YAB PM Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu terCINTA kami serta Datuk Rosyam!

    Kami cinta sgt. Mat Over paling berani!

    1

    3
  27. Neraka says:

    si jantan yang digelar mat over itu mmg melampau… dia ingat itu pasar malam sesuka hati nak lempang orang… hellooo.. jantan over.. kalau nak minta puji tengok2 kat mana awak bediri…ini ikut suka kepala hotak hang.. dasar jantan yang tak kuat iman. iblis!

    3

    0
  28. Mma8 says:

    Orang2 yang sokong mat over ni tak tau undang2 agaknya…mungkin iq rendah…simple saja sebenarnya…kalau bangsa lain biadap atau tak fasih bahasa malaysia adakah undang2 kata boleh pukul? Ada cara lain selain dari kekerasan..

    1

    0
  29. che tat says:

    Mat over mmg layak dihantar ke zoo..kalau tak boleh tahan sabar..tak tahu jaga adab tata susila..tak boleh berfikir secara rasional..zoo lah tempat sesuai utk hang…

    0

    1
  30. che tat says:

    Lagi satu..najib ni pun cuba la jadi hero sikit..perkara ni berlaku dirumah dia kan..patutnya dia tunjuk sikap seorang pemimpin secara spontan pergi meleraikan kekecohan yg berlaku..teringin sgt nk tgk najib jadi hero..tapi hampa..nmpknya betul lah rakyat kata dia pengecut…

    0

    0
  31. Anonymous says:

    halau DT pun, penyokong Mat Over kutuk DT cina x cuci bontot,

    check check…

    yg pegi layan filem die pun melayu..

    MAT OVER MACAAAAAAI.. MAKAN DEDAKKKKK

    0

    0

Leave a Reply to wekkkkkkk - Cancel

Optional