Da’i Wan Sudah Serik, Tiada Lagi Surat Terbuka Untuk Artis

Hiburan

Da’i Wan Sudah Serik, Tiada Lagi Surat Terbuka Untuk Artis

Sebelum ini, pendakwah bebas Da’i Wan agak rajin menulis surat terbuka untuk artis, contohnya ketika Uqasha Senrose dan Emma Maembong buka tudung.

Advertisement

Baru-baru ini pula, kecoh dengan isu pelakon Fathia Latiff pula membuat keputusan untuk membuka tudung. Kali ini, ramai juga yang hendak Da’i Wan menegur pelakon itu, tidak ada warkah terbuka ke buat Fathia?

Bagaimanapun, Da’i Wan menerusi akaun Twitternya memberitahu beliau tidak lagi mahu mengeluarkan sebarang surat terbuka kepada mana-mana selebriti ataupun pihak menteri kerana sudah serik dengan sikap netizen.

Semuanya gara-gara beliau dikecam apabila bertindak mendiamkan diri dan enggan memberikan sebarang teguran kepada PU Abu yang  menceraikan isterinya ketika hamil semata-mata ingin berkahwin dengan janda anak satu.

Rata-rata netizen bagaimanapun mempersoalkan mengapa Da’i Wan ingin menyalahkan mereka pula kerana viralkan nukilannya? Bukankah surat terbuka sememangnya untuk bacaan umum apatah lagi ia dimuat naik di media sosial.

Apa pula komen anda? Tidak salah rasanya untuk Da’i Wan teruskan membuat teguran dengan surat terbuka, namun biarlah berlaku adil terhadap semua pihak. Tegurlah setiap orang yang melakukan kemungkaran tidak kisah apa status mereka

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

20 Comments

  1. Anonymous

    April 29, 2019 at 1:35 pm

    Padan Uke !

  2. li

    April 29, 2019 at 12:45 pm

    Sangat tak patut Malaysia buat program dengan tujuan untuk melahirkan ustaz/ustazah instant. Padahal mufti/agamawan spent almost all their life membaca, menelaah pasal agama, betul2 mendalami ilmu agama secara keseluruhan. Alih2, ustaz/ustazah instant yang banyak bagi kenyataan. Memang sangat tak patut.

    • Sabri Ali @ Nick

      April 29, 2019 at 7:00 pm

      BETUL. PROGRAM REALITI NYANYIAN, LAWAK JENAKA TAK PATUT BUAT SEKALI.

  3. kak n

    April 29, 2019 at 12:19 pm

    haha..sentap terus. macam mana berdakwah ni asyik sentap ja. eloh la tu. senyap dan buat keja ko ja. nak dakwah tp memilih orang. choiiii! aku serius hilang terus dah respek ngn golongan ustaz instant ni. belajar tak tara mana, dakwah konon. tapi memilih bulu. si abu tuh siap buli student sekolah agama lagi. kesian adik chubby tu. yes dia chubby, tapi kenapa kurang ajar sangat kau layan dia. maruah orang ko tak peduli, maruah ko pandai pulak sembunyi di sebalik ayah. Oh God. berentilah dari muncul kat socmed. benci lahanat tau tak

  4. Mee instant

    April 29, 2019 at 12:03 pm

    Ustaz instant.komen instantly, merajuk instantly, aktif mengomen balik pun nanti almost instantly.

  5. zaza

    April 29, 2019 at 11:54 am

    Ingat golongan mcm ni xda yg jenis Munafiq ke?
    Ramaiii

Loading...