“Cubalah Mudahkan Je..” – AJK Didakwa Halau Jemaah Masjid Hanya Sebab Tak Bawa Sejadah?

Kehidupan

“Cubalah Mudahkan Je..” – AJK Didakwa Halau Jemaah Masjid Hanya Sebab Tak Bawa Sejadah?

Sedia maklum, sejak berlakunya pandemik di negara kita dua tahun yang lalu, SOP untuk solat jemaah di masjid telah diperketatkan dan disebabkan itu juga, ramai yang tidak berpeluang untuk beribadat di masjid.

Bermula 1 April yang lalu, kerajaan telah melonggarkan undang-undang dan rakyat boleh menjalankan ibadah seperti biasa. Namun, melalui rungutan seorang jejaka di Facebook ini berbeza pula.

Advertisement

jemaah dihalau sebab tak bawa sejadah

Difahamkan dari hantaran yang dilakukan, pihak masjid telah menghalau jemaah untuk solat diluar dan ianya kerana hanya tidak membawa sejadah dan bawa kanak-kanak.

Melihat di ruangan komen hantaran tersebut, ada juga yang berkongsikan kisah sama yang dihadapi oleh jejaka tersebut dan meluahkan rasa tidak puas hati apabila AJK masjid terbabit berbuat demikian.

komen facebook

Malah, ada juga warganet yang berpendapat sekarang ini sudah memasuki fasa endemik, jadinya tidak perlu AJK masjid berkenaan berkelakuan sedemikian dan mudahkan urusan jemaah untuk menunaikan ibadat di sana.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending pada pautan di bawah.

veteran ATM dibiarkan berdiri di tengah panas
6 bulan lalu

Veteran ATM Berjemur Berjam Nak Tuntut Hak Pencen, Orang Atasan 'Relax' Bawah Khemah?

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : Facebook

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

1 Comment

  1. Anonymous

    May 25, 2022 at 1:49 pm

    Ada 1 masjid di kelantan tu siap halau jemaah bersin, siap kunci pintu dr dalam bile bilal dah iqamah & jemaah yg dtg x boleh masuk. Dah la kalau nk solat kat luar ruang nye sempit sekangkang kera je. Lps tu, x cukup dgn kunci, die gune access card pulak. So penduduk yg ade card je boleh masuk. Kite yg balik kmpung jumpe mk ayh ni x boleh masuk sbb x de card. Ape motif buat macam tu sbnrnye? Org yg dtg lmbt tu bawa covid ke? Org yg dtg awal bebas covid ke? Dengar2 ajk nye terdiri drpd Dr tue n cikgu tue. Apenye kolot sngt pemikiran Dr n cikgu sampai camtu skali. Buat masjid tu pun dengan duit sumbangan tibe2 berlagak cam masjid mak pak hang.

Loading...