Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Che Ta Tegur Wanita Selekeh Selepas Kahwin, Harus Sentiasa Jaga Penampilan

Bab fesyen dan bergaya, pastinya pelakon Rozita Che Wan ataupun Che Ta yang paling menyerlah, anggun dan eksklusif. Macam anak dara berjiwa muda.

Advertisement

Menerusi akaun Instagramnya, Che Ta sempat berpesan kepada wanita di luar sana untuk terus menjaga penampilan mereka walaupun sudah berkahwin dan mempunyai anak. Jangan jadikan ia alasan untuk kelihatan selekeh.

Meskipun sibuk menguruskan rumah tangga, tidak salah untuk wanita yang sudah berkahwin bergaya cantik.

Rata-rata netizen setuju dengan nasihat Che Ta itu sehingga turut terinspirasi. Tips ringkas ini sebenarnya penting dalam menjaga keharmonian rumah tangga. Buat si suami pula, bagilah isteri masa dan ruang untuk pergi spa dan ‘belanja’ sedikit untuk penjagaan diri mereka. Betul tak? Heh..

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

47 Comments

  1. Madam

    February 14, 2019 at 11:49 pm

    Aku setuju cakap cik ta tu.cuba tgk dr sudut positif.kebanyakan perempyan dh kawin mcm dh tak kisah psl penampilan dgn harapan suami kena terima seadanya.ye..mmg sbb kita pn terima suami seadanya TAPI,haa tgk tu big tapi..kita sebagai isteri harus buat benda yg mengembirakan/jaga suami supaya bila kita dh buat semua segala2 tp suami masih cr lain,yg itu mmg x boleh nk buat apalah,sekurang2nya isteri dh buat yg terbaik.tp klu isteri pn jenis x kisah selekeh kepam pemalas degil dan suami cari lain,salah sendiri juga sbb tak usaha.
    1. Harus stay maintain bentuk bdn selain dr kecantikan tp utk kesihatan.makan kena jaga sbb dr cara mkn la bdn naik gelebeh sana sini.
    2. Tiada alasan nak jd kemas/comel,tak perlu budget besar pn,sekadar bedak biasa,lipstik biasa,perfume, handbag,bj,x kisah brand biasa sekalipun masih boleh kelihatan segar dan kemas.sekurg2nya ada sikit dr x ada lgsg.
    3. Tak ada masa sbb jaga anak?boleh je sebenarnye..yg betulnye malas.lps mandi tu boleh je pki bedak lipstik wangi siap.tak suruh makeup mcm che ta.klu nk mekap cm retis boleh je klu laki jenis tgk anak.klu laki pn kelabu asap baik mekap simple je asalkan berbedak dan wangi.sepuluh minit dh settle.
    4. Beli skincare yg sesuai dgn kulit.jaga muka jaga kulit sekurang2nya manis sikit dipandang.tak perlu mntk laki yg mahal2 klu laki x mampu.klu kluar duit sendiri pn apa slhnya.jgn berkira sgt..utk kecantikan diri sndiri jgk.
    Akhirnya,bkn org laki je yg rungsing tgk bini mcm hantu kak limah,org perempuan pn naik lemas pening bila tgk jenis yg tak heran lgsg psl diri.sekurang2nya jaga la sikit ye.bila org puji kita sndiri pn seronok lg2 klu laki usik2 puji2.apa2 pn haruslah usaha jgn malas

  2. makhluk

    February 14, 2019 at 3:54 pm

    mace mung tu buleh la cik ta oooii…duit kepok2 den..nok melawa…try kalu mung tu kijo noreh ko nebah pokok ko… goreng kerepek ko..raso2 mung den ko mung nk melawa?…mace kito ni kijo gini..xden nk melawa bowok handbag jinjit …paka high heel …gonamo…la mung ni wak statement… piiiiiraaaahhhh

  3. nn

    February 14, 2019 at 3:36 pm

    kak gorgeous,

    jgn la tuduh kalo tak tau. cheta bole la nk bergaya 24jam rumah de maid, nk mkn de chef masak kt rumah. kite ni ade ke??kalo da sume bende kt rumah kne buat de mase nk bergaya bercantik2 kt rumah?dr bukak mata sampai nk tutup mata tu pon keje tak abes. bukan semua org mampu, setiap org tak sama. rezeki masing2.

  4. Anonymous

    February 14, 2019 at 2:33 pm

    Lelaki mcmana pn selekeh nya dia , mereka suka kecantikan . Kalo bole jangan pakai baju lusuh2 , sekali sekala seksi sikit halal kn. Mulut badan rambut ketiak jangan berbau . Duduk rumah calit gincu dan celak sikit blusher sikit2 ala nampak pink sikit biar muka nampak segar. Beli minyak wangi pakai di rumah utk suami. Sbb isteri mmg kena berhias dan berwangi utk suami. Ni kita sibuk nk pi keluar aj3 cantkk2 kat rumah serabai.nasihat utk diri sendiri. Yg ptg usaha kalo suami terpesong pn at least kita dh berusaha kn

    • Anonymous

      February 15, 2019 at 10:56 am

      mcm ni la, en laki nak bina lawa, sediakan semuanya, baju make up. lepas tu kerja2 rumah pun buat sama2, jaga anak, masak, lipat baju, kemas rumah. so kita tgk, sama2 melaram ke, sama2 selekeh

  5. Anonymous

    February 14, 2019 at 2:31 pm

    sorry la, aku ni kalau nak melaram ke, nak selekeh ke, bukan sebab nak sedapkan hati orng lain. kalau aku selesa nak melaram, aku melaram, kalau tgh mood nak selekeh, aku selekeh. so en laki, terima je la aku seadanye ye.

Loading...
To Top