Written by serenity | March 21st, 2012

Khabarnya Sazzy Falak akan tampil dengan rangkaian pakaian jenamanya sendiri pada Jun depan. Menurut laporan Mstar, pakaian berjenama SF by SF (Street Fashion by Sazzy Falak) itu hasil minatnya pada fesyen dan idea itu tercetus semasa dia mengandungkan kembarnya iaitu Iman Lilly dan Tiara Rose yang kini berusia 11 bulan. Sazzy, 31, dikatakan melakar sendiri rekaan pakaian dalam rangkaian fesyennya itu bersama beberapa orang rakan. Nampaknya bertambah usahawan dari kalangan selebriti setelah beberapa orang selebriti menunjukkan minat dan berusaha untuk mempunyai perniagaan sendiri.
Photobucket
Ini pula gambar-gambar terbaru keluarga Sazzy Falak termasuk suami dan kembarnya. Lagi 9 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Twitter Sazzy Falak.

***

Basikal Fixie ialah sejenis basikal ‘fixed gear’ yang tidak mempunyai brek. Basikal ini ada dua jenis iaitu ‘freestyle’ dan ‘mash’ yang mana perbezaannya dapat dilihat dengan ketara menerusi saiz tayarnya. ‘Freestyle’ lebih sesuai digunakan untuk melakukan pelbagai aksi atau ‘trick’ dan menggunakan tayar lebih besar daripada biasa. Jenis ‘mash’ pula lazimnya digunakan untuk melakukan perjalanan jauh kerana ia lebih fleksibel dan ringan. Basikal ini tidak mempunyai brek, ‘suis’ utamanya terletak pada pedal pengayuh kerana ia berfungsi mengawal kelajuan, termasuk memberhentikan basikal.

Basikal ‘fixed gear’ atau ‘fixie’ digunakan oleh golongan penghantar surat di Amerika Syarikat. Mula mendapat perhatian di negara ini sekitar 2006. Tidak mempunyai brek dan memerlukan teknik ‘pull and push’ untuk memberhenti dan memperlahankan basikal. Selain itu, ia memerlukan tenaga lebih berbanding menunggang basikal biasa kerana kaki tidak sempat ‘berehat’, sebaliknya penunggang perlu sentiasa mengayuh bagi menggerakkannya. Ingin melihat aksi Basikal Fixie? Jangan lupa ke Bazar Seni Industri Budaya, 24 dan 25 Mac ini di perkarangan Panggung Bandaraya, Kuala Lumpur mulai jam 2.00 petang. Untuk maklumat lanjut, sila like Fanpage kami.

 
Written by AbangNara | June 22nd, 2009

gambar terbaru sassy falak

Sungguh comel gambar terbaru Sassy Falak masa shooting filem Rosli Dhobi. Nampak macam wanita melayu terakhir. Dengan cara pakai tudung zaman mak-mak kita dulu, Sassy nampak sangat cute.

Beruntung suami Sassy Falak si Nazril Idrus dapat isteri yang sedap mata memandang. Tapi kesian jugak kami sebab si Sassy nie tak mengandung-mengandung lagi. Rasanya kawin dah lama jugak. Belum ada rezeki lagi kot.

Lagi gambar terkini Sassy Falak dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | May 11th, 2009

fiza falak

Kami ingatkan Sassy Falak dah habis cun, seksi dan mantap dah, rupanya adiknya yang bernama Fiza Falak tak kurang comelnya jugak. Nampak lebih innocent dan cute berbanding akaknya.

Sassy Falak muka nampak lebih ganas dan matured berbanding adiknya. Susah-susah sangat korang tengok ajerlah gambar Sassy Falak dan buat perbandingan antara dia dan adiknya.

Lagi gambar Fiza Falak, adik Sassy Falak dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | February 11th, 2009

One of our favourite beautiful, sexy and stunning Malaysia celebrity, Sassy Falak show us her beauty with some stunning dress up pictures.

More pictures collection of the charming Sassy Falak by reading the full article.

 
Page 1 of 212