Written by AbangNara | October 29th, 2009

aifashla juraimi

Perhatian kepada encik-encik polis traffik di luar sana, sila perhatikan kereta Honda Civic berwarna biru milik Adifashla Juraimi, deejay radio Era. Teknik pemanduan dia sangat membahayakan pemandu lain dan boleh menyebabkan kemalangan. Teknik pemanduan Adifashla yang paling bahaya ialah mengambil gambar kereta orang lain semasa tengah memandu. Di bawah ialah kenyataan daripada sebuah suratkhabar yang boleh dijadikan bukti kecuaiannya:-

[note]Sambil melihat pemandu di sebelah, ada beberapa ketika Adi sempat mengambil gambar menggunakan kamera telefon bimbit kalau ada kereta berdekatan, yang memang amat diminati. Begitu nakal sekali perangai Adi yang bergelar pemandu ini sampaikan dia sibuk ingin mengambil foto kereta lain walaupun sedang memegang stereng![/note]

Kawan kami sendiri pernah disaman oleh pihak polis kerana memandu sambil menghisap rokok. Alasan yang diberikan ialah tak boleh memandu dengan sebelah tangan. Kalau bawak kereta sambil hisap rokok pun dah disaman, inikan pulak memandu sambil menangkap gambar? Bukan wajar disaman je nie, kami cadangkan agar lesen memandu si Adi ini digantung!!!

Satu lagi rutin memandu si Adi ini ialah suka memandang ke kiri dan ke kanan sampai kadang-kadang termasuk ke lorong orang lain. Memang membahayakan dan menyusahkan orang lain. Sila baiki mutu pemanduan anda. Bawak kereta pandang depan ye. Jangan pandang kiri kanan. Kang eksiden rosak pulak kereta Civic baru anda tue.

Buat pemandu-pemandu lain, sila jangan contohi teknik memandu si Adi nie. Selari dengan motto kami “Bergosip Secara Berhemah”, memandu jugak perlu secara berhemah dan tak menyusahkan orang lain. Pesanan Khidmat Masyarakat ini dibawakan oleh Sekolah Memandu BeautifulNara.

Written by AbangNara | October 28th, 2009

Sesuai dengan moto kami, harap-harap cerita ni bukanlah dari pembaca Beautiful Nara. Kami ambil cerita ni daripada blog Linda Onn. Lain kali nak bergosip tengok kiri kanan depan belakang & gosiplah dengan berhemah ye! :)

[note] Al-kisahnya, semalam Linda ke cyber cafe,teman kawan Linda nak print kertas kerja dia. So,Linda pun masuk ke cyber cafe tu dengan muka selamba jer.. takde orang perasan Linda masuk sebab masing2 tengah sibuk mengadap komputer. Ada yang main game,ada yang chatting,ada yang layan facebook dan ada yang tengah bergosip di forum artis !

Hmmm.. nak dijadikan cerita,Linda duduk sebelah seorang budak perempuan ni. Linda duduk agak belakang sikit dari dia. So,dia tak perasan yang duduk kat belakang dia ni adalah LINDA ONN. Jadi, Linda pun sempat ‘skodeng’ apa yang dia gosipkan..di ruangan forum artis . Huh! Kalau artis baca, boleh berdarah jugak lah tengok apa yang dia type ! Lepas satu topik,satu lagi topik dia bukak.. dah tu..dia hentam artis baeeeeekkkkk punya ! Macam takde perasaan.

Tiba satu part ni,dok hentam tentang muka artis… antara yang dia taip ialah

“eleh..takat muka jawa lubang hidung besar…nak jadi artis? hampeh! Monyet tengok pun belum tentu nak jadikan couple! Sah tak laku!”…

OK ni lagi satu.. Linda tak ingat satu persatu apa yang dia taip, tapi Linda ingat isinya..

“Paha besar macam *&^%$# . Takat muka macam dia ni,nak jadi gf mamat tu? telinga capang. Aku lagi layak lah.. Minah tu dah lah hidung macam serombong kapal! “

Lepas tu..dia boleh pulak sama-sama join ‘memfitnah’ dalam forum yang tajuknya ‘Dagu Linda Onn runcing’. Dia taip gini ->

“….cantik sangatlah tu dagu di injek..botox! Tak guna dapat duit banyak tapi semua ke dagu. Patutlah kena tinggal balak dia dulu sbb dagu tak cukup panjang! choyyy!”.

Linda pun sabar je … Rasa macam nak cekik je budak tu dari belakang. Dia tak perasan yang Linda Onn yang dia fitnah tu ada kat belakang dia. Pelik Linda tengok. Walhal dia pakai tudung. Dari sudut aurat,dia perfect sebagai seorang muslim sejati! Tapi dari sudut hati,perangai,pemikiran…dia kotor! Jijik! Jadi tudungnya itu untuk menutup jijiknya ke? Ya Allah,itu kan semua ciptaan tuhan..kenapa dia sebagai hambaNYA mengeji ciptaanNYA?

Nak dijadikan cerita,dia bangun sebab dah penat buat dosa agaknya. Dia toleh ke arah Linda dan terkejut badak!! Linda pun cuma senyum… dan sempat cakap

“..dik.. Kak Linda Onn tak buat dagu..tak percaya? peganglah dagu ni? “

Minah ni punyalah malu,dia tak terkata apa. Cuma sempat cakap “eh..hi..kak..”.

Lepas tu terus keluar dari cyber cafe tu. Linda dah tak nampak sangat muka dia.. yang Linda nampak cuma seorang perempuan yang rendah nilai dirinya..

DAGU LINDA ? Buat apalah nak buat dagu? Linda sendiri tak faham kenapa orang kena cucuk muka? Nampak bengkak tau tak.. But who knows..mungkin mereka ada sebab lain utk inject. BTW,my dearest blog readers…sayangku,manjaku,cintaku…dengarlah cakap Linda ni…Dagu Linda ni,dah berpuluh kali Linda katakan..nampak runcing bila kurus,cara mekap & cara senyum yang buat dagu nampak panjang. Linda tak pernah inject dagu ni.. Lillahi.. Ishhhh ..selisih! [/note]

Written by AbangNara | October 28th, 2009

awie akhil

Panas, panas dan panas lagi. Awie bengang dengan Akhil Hayy dalam Harian Metro semalam. Ingat lagi tak tiba-tiba je Akhil Hayy bagitau Metro yang ada artis Malaysia yang mengamalkan ajaran sesat? Kalau tak silap minggu lepas rasanya dia buat kenyataan tue. Tiba-tiba semalam Awie dengan gagahnya membantai balik Akhil Hayy. Antara key-key point Awie ialah:-

  1. Akhil patut cermin diri sendiri dulu sebelum try nak tarbiah orang lain.
  2. Gelaran Ustaz untuk Akhil tak sesuai sebab Akhil tak ada kredibiliti tue. Rumah tangga sendiri pun tunggang langgang.
  3. Kenapa tetiba je Akhil nak kondem golongan artis terlibat ngan ajaran sesat? Macam nak cari populariti murahan je.
  4. Jangan ingat golongan artis nie buta agama. Diorang pun tau pasal akhirat gak.

Cuba baca sikit statement Abang Awie kita:-

[note]Saya meminta penceramah muda ini supaya tidak menilai seseorang itu secara melulu dan melalui ‘kulit’ saja, kerana ada ketikanya ada individu mempunyai ‘kulit’ yang baik, tetapi sebenarnya busuk di dalam. Dia baru setahun jagung dalam dunia artis dan terlalu mudah serta sewenang-wenangnya mahu menilai kehidupan artis sekarang kononnya terpengaruh dengan ajaran sesat.[/note]

Tapi mana mungkin “Ustaz” Akhil Hayy kita berdiam diri. Ada jawapan balik dari dia kepada Abang Awie:-

[note]Apa yang saya luahkan (amalan ajaran sesat di kalangan artis) atas dasar dakwah dan saling mengingati sesama golongan artis dan tiada niat untuk menunjukkan saya ini ‘suci’ berbanding orang lain. Saya juga manusia dan tidak menafikan ada melakukan kesilapan, tetapi saya mahu melihat kehidupan golongan artis diperbaiki agar berada di landasan sepatutnya. [/note]

Hmmmmmmmmmm (sambil menggaru-garu kepala berfikir). Susah kami nak cakap nak sokong sapa. Niat Akhil Hayy nak menegur tue memang dah baik dah. Tapi apa yang Abang Awie cakap pasal cerminkan diri tue pun betul jugak. Mungkin dua-dua ada kebenaran masing-masing kot? Secara peribadi memang kami rasa Akhil Hayy nie cuba mencari populariti murahan dan agak poyo dengan statementnya yang tiba-tiba tue.

Apa pendapat korang? Kalau nak tau citer penuh Akhil dan Awie nie, sila baca artikel ini selengkapnya.

 
Written by AbangNara | October 27th, 2009

Tengku Ratu Haidar. Wah, glemer sungguh nama itu. Tak terpikir dek fikiran kami yang rakyat biasa ini. lepas ni akan ada trend baru menamakan anak macam itu. Mesti comel lote putih gebu anak Linda & Que Haidar ni…tengok mak nya lah yer.

Linda selamat melahirkan Tengku Ratu Haidar semalam, di Gleaneagles Ampang. Que Haidar masuk dalam bilik bedah temankan isterinya, yeah memang inilah lelaki gentleman yang kita boleh contohi.  Sesapa yang ada pengalaman gempak di bilik bersalin boleh share mana tau ada tips-tips yang berguna.

Gambar baby Ratu belum ada ya, kena tungguuuu~~

Tahniah Linda Jasmine & Que Haidar daripada kami semua di Beautiful Nara….