Written by AbangNara | August 14th, 2009

Seorang lagi artis Malaysia meninggal dunia. Param, korang sure kenal kan, dia pelakon dan pelawak cerita lama-lama macam Badul, Anak Tunggal .

Beliau meninggal pagi tadi kerana sakit jantung di Hospital Kuala Lumpur. Nama sebenar Param ialah P. Paramasivam, meninggal pada umur 55.

 
Written by AbangNara | August 14th, 2009

Aku adalah pengejar syurga akhirat,bagiku dunia ini adalah tempat mempersiapkan segala sesuatu untuk meraih syurga akhirat;aku yakin bahawa syurga akhirat tidak akan pernah dapat aku raih kecuali aku boleh menikmati syurga dunia terlebih dahulu.Maka rumah dan keluargaku adalah syurga dunia paling indah buatku. Tempat kerja syurga dunia harianku. Tetangga, masyarakat,dan bangsa adalah syurga duniaku yang lebih luas.Ke manapun dan sampai bila-bila pun syurgaku selalu bersamaku…


Inilah yang ditulis oleh Ustaz Asri dalam blognya. Penuh makna, terlalu menyayat hati lebih-lebih lagi bila dibaca selepas pemergian beliau. Ustaz Asri terlalu banyak berjasa, melalui lagu nasyid, penulisan, dan aktiviti beliau melalui dakwah dalam dunia hiburan.

Kawan-kawan artis yang lain pon amat menghormati allahyarham, dan beliau adalah tempat rujuk untuk banyak benda berkaitan hal-hal agama.

“Ustaz Asri merupakan seorang sahabat yang banyak memberi sentuhan rohani kepada semua. Saya tidak nampak sesuatu yang buruk dalam diri beliau baik dari segi pergaulan ataupun tingkah lakunya. – NASH

“Kita kehilangan seorang yang boleh dianggap sebagai ‘reference’. Kehebatan beliau ketika mengaji memang tidak boleh dipertikaikan dan bakat menyanyi memang sukar dicari diganti.-Ramli MS

Tetapi yang akan rasa kehilangan beliau tentulah keluarga. Tapi sejuk benar hati kami bila baca kisah malam terakhir allahyarham dengan isteri, Haliza.

“Sebelum ni, dia selalu sibuk dan tak ada masa, tapi malam semalam dia ‘call’ saya dia kata” Abi dah on the way balik, kita makan kat luar jom?.” Saya pun kata: “Ok lah, Ummi pun lapar…”

 
Written by AbangNara | August 14th, 2009

Unik betul kes Maizawati ngan Akhil ni. Unik sebab deorang ni bersoal jawab macam main balas-balas surat cinta zaman sekolah dedulu, tapi ni guna suratkhabar. Hari tu (07/August) Akhil kata Maiza tak mintak izin dia untuk bekerja, seminggu lepas tu (14/Aug) , Maiza jawab persoalan Akhil tu.

Kata Maiza, dia dah SMS Akhil tapi macam biasalah Akhil tak reply. Busy kot, tak sempat nak reply cakap YES or NO. So ikut pemikiran lurus seorang yang berstatus J + 6 orang anak nak dikasik makan, maka Maiza terima tawaran jadi duta tudung, produk kek cokelat dan buat bisnes import baju dari Arab.

“Saya dah banyak kali menangis depan anak-anak tetapi sekarang saya dah sebulat hati kerana tiada apa yang nak dinangiskan sekarang.

 
Written by AbangNara | August 13th, 2009

jojo struys

Hi nama saya Jojo Struys. Saya ialah salah seorang selebriti, deejay Mix FM dan pengacara rancangan Health Buzz di TV3. Kalau anda tak ingat saya, mungkin anda perlu baca artikel gambar Jojo Struys untuk recall balik memori anda.

Mesti anda tertanya-tanya kenapa saya menulis di sini kan? Sebenarnya saya dan BeautifulNara dah membuat satu kerjasama bersempena dengan pembukaan kedai baju saya di Plaza Damas di Hartamas Shopping Centre. Saya bagi nama kedai saya Global Gypsy sebab baju-baju dan fesyen-fesyen dalam tue unik dan datang dari banyak negara.

Berbalik kepada tujuan saya menulis di sini, saya sebenarnya nak bagi peluang kepada pembaca BeautifulNara untuk memenangi hadiah-hadiah lumayan bersempena dengan pembukaan kedai saya. Cuba baca hadiah-hadiah yang bakal anda menangi di bawah ini:-

  1. Diskaun sehingga 50% dengan sebarang pembelian di kedai Global Gypsy.
  2. Voucher membeli belah RM200 di kedai saya.
  3. Peluang nak bershopping dengan saya secara personal dan private.

Dengar betul-betul tau macam mana cara nak menang hadiah-hadiah nie. Untuk memang diskaun 50% tue, anda perlu pergi ke Plaza Damas di Hartamas Shopping Centre. Cari signboard kedai nama The Square Room”, berdekatan Kenny Rogers Roaster.  Bila dah jumpa kedai tue, masuk dalam dan carilah patung di dalam gambar di bawah.

patung kedai jojo

Bila dah jumpa patung nie, cuba anda ushar-ushar kat belakang patung tue. Saya dah lekatkan nama patung nie. Mungkin saya bagi nama dia Daisy, mungkin Lily, mungkin jugak saya letak nama BeautifulNara. Bila anda dah tau nama patung nie, apa lagi beli ajer semua baju-baju yang anda nak kat kedai saya. Time nak bayar nanti cuma sebutkan ajer nama patung nie kat cashier dan anda akan dapat 50% diskaun. Senang kan?

Untuk menang hadiah no 2 dan no 3 tue lagi lah teramat senang. Jangan risau saya nie jenis happy go lucky. Saya akan pastikan anda akan enjoy keluar bershopping berdua dengan saya. Takut-takut anda jer yang tak sanggup layan saya cakap nanti. Saya nie jenis cakap banyak skit. Hehehe..

Cara dia anda perlulah pergi ke kedai saya terlebih dulu. Beli baju ke apa ke yang anda nak (pastikan sebut nama patung tue untuk dapatkan diskaun 50%). Lepas dah beli, bawak balik rumah, pakai kat badan anda dan cerita pasal baju yang anda beli tue kat blog anda.

[UPDATED] Selepas tue jangan lupa hantar URL blog kat email saya (jojostruys.com [at] gmail.com).   {ni email yang betul. sebelum ni tersilap}

Kalau nak cerita pasal kedai saya tue pun boleh jugak. Lagi bagus kalau bawak kamera masa membeli belah kat Global Gypsy. Senang kan nak menang?

Oh ye terlupa pulak saya nak bagitau yang harga-harga pakaian kat kedai saya tue murah-murah jer. Semuanya bawah RM100. Tak mahal tapi kualiti terjamin. Lagi satu semua baju-baju nie hand-made dari Eropah, Jepun dan banyak negara lagilah. Saya berani jamin tak akan ada orang lain yang akan ada baju yang sama dengan baju yang anda beli kat kedai saya.

Mesti anda nak tengok sample-sample baju kat kedai saya kan? Bacalah artikel ini sepenuhnya untuk tengok gambar-gambar baju baju kat kedai Global Gypsy.

Korang boleh jugak usya website Jojo Struys dulu kat sini