Written by Bella | July 5th, 2015

Chef terkenal Malaysia, Datuk Redzuawan Ismail atau lebih dikenali sebagai Chef Wan telah mendapat mendapat perhatian umum apabila memuat naik sekeping foto ketika zaman mudanya di Instagram.

Foto tersebut yang diambil  ketika berada di Pantai Cherating, Pahang sewaktu beliau baru berusia 25 tahun dan masing bujang  telah mengundang beberapa komen negatif dan tidak puas hati oleh beberapa pihak kerana ia memperlihatkan tubuh badan beliau kepada khalayak. Ia juga dianggap tidak manis mempertontonkan sesuatu seperti itu di bulan Ramadhan.

Walaubagaimanapun, Chef Wan menerusi ruangan kapsyen gambar berkenaan telah menjelaskan ia adalah perkara biasa apabila bercuti di pantai. Namun, jika berpakaian sebegini hari ini, pasti menjadi bahan kutukan lebih-lebih lagi melibatkan golongan selebriti.

Sebagai seorang yang sudah senior dalam industri sepatutnya Chef Wan lebih berhati-hati ketika memuat naik sesuatu dan tidak jadi seperti pelakon-pelakon muda lain yang berkongsi gambar tidak sepatutnya kepada khalyak ramai. Bukan semua gambar yang anda kongsi boleh diterima baik oleh semua pihak.

Sumber Berita: Kosmo

Written by serenity | October 3rd, 2011

Orang cakap, majlis sudah siap, tetapi pahat masih berbunyi.

Majlis resepsi Norman Hakim dan Memey Suhaiza yang digembar-gemburkan bernilai RM 12 juta oleh pihak Rafflesia 28 September lepas menimbulkan kontroversi terbaru apabila kakak Norman Hakim yang bernama Norish Zaid telah mengeluarkan kenyataan tentang majlis tersebut, khususnya kepada chef terkenal, Datuk Redzuawan Ismail atau Chef Wan di ruangan komen portal berita MyNewsHub.

“Personally I felt a number of Chef Wan’s statements were a little bit too much. (Secara peribadi, saya merasakan beberapa komen Chef Wan sebagai agak keterlaluan). Especially ‘menyifatkan gaun yang dipakai Memey seolah-olah baru keluar dari mesin basuh & Setakat Berlian and pearls berjuta tu non of the pengantin can take the jewellery pun. Entah2 mlm ni jugak kena telanjang lepas tu Rafelessia ambil la balik simpan.’ IS ACTUALLY TOO MUCH”.

Sebenarnya kami agak pening dengan kesalahan tatabahasa Inggeris di komen tersebut, dan tertanya-tanya mengapa beliau tidak menggunakan bahasa Melayu saja.

Menurut Norish, mereka dan pasangan tersebut dilayan dengan baik oleh pihak penaja dan Rafflesia dari awal lagi memaklumkan bahawa majlis berkenaan sememangnya bertujuan untuk mempromosikan industri mutiara negara dan perkahwinan itu ke seluruh dunia.

They were actually served very well by Rafflesis’s group etc throughout the whole wedding preparation – In a Royal Suite for a couple of days & nights, no such thing as ‘diorang kena telanhjang terus, laa…!!!’….Rafflessia’s crews were all NICE PEOPLE specially selected to be the main SPONSORS…all the suits were taken care of perfectly well by the crews + the specially hired guards.

“I (as a concerned sister & as critical minded as chef wan—or may be more) had observed & analysed it myself…& we (family) were also made known earlier that the 12million is not actually for them, (kan dah buat completely dah 3 hari 3 malam di Tenggaroh) but for the WHOLE CEREMONY which is actually aimed to promote Malaysian Pearl Industry & Wedding to the whole wide world”

Seterusnya, menurut beliau:

“Norman & Sweet Memey r selected as their embassy after a number of job done & good record performed to this company long b4 this —tak salah kan? To help promote Malaysia? (see— MALAYs ..stop NEGATIVITY & jealousy-correct ur mind set, please!!!…(..or u r one of them after u’ve gone so far?” ujarnya mempersoalkan pihak yang mempertikaikan majlis tersebut.

“Correction-lagu tu, bukan lagu gereja….ahli choir tu, majority anak2 melayu kita dari satu club choir—- lagu2 tu, memang begitu syahdu; sedap (takkan nak nyanyi rock atau dangdut)….munkin Chef Wan nak lagu nasyid kot? atau tak pernah dengar Choir , kot? Dia hanya ingat choir hanya di gereja?.”

Pihak BeautifulNara ingin menampilkan satu artikel yang ditulis oleh pembaca kami (yang juga telah menulis kepada kami untuk memberitahu tentang kenyataan kakak Norman) yang menekankan beberapa poin yang gagal dilihat oleh kakak Norman Hakim berkenaan isu ini. Sila baca entri ini sepenuhnya untuk membaca tulisan tersebut.

 
Written by AbangNara | August 13th, 2009

chef wan

Memang hebat betul Chef Wan nie. Kagum dibuatnya. Dapat jemputan untuk jadi tetamu talk show Oprah Winfrey tue. Bukan calang-calang orang boleh dijemput tau untuk rancangan Oprah nie. Lagi-lagi rakyat Malaysia nie. Chef Wan nie orang pertama dari Malaysia yang ada peluang untuk keluar dalam talk show Oprah. Mantap beb!!!

Kata Chef Wan lepas dia diberi anugerah The Best Celebrity Chef In The World, cerita pasal kemenangan tue kuar kat suratkhabar New York Times. Dari situlah Oprah nie berminat nak dapatkan dia kot. Memang kalau rezeki tak ke mana kata orang. Sekarang nie kita tunggu jerlah bila dia nak kuar TV nanti. Leh tengok ramai-ramai.

Tahniah sekali buat Chef Wan. Anda memang hebat. Silalah bagi gelaran Dato’ kat Chef Wan nie. Kalau tak dapat gak tak tau la kena keluar dalam program apa baru leh dapat. U deserve the “Dato” Chef Wan.

Written by AbangNara | August 5th, 2009

chef zam

Fuiiyooo. Itulah perkataan pertama keluar daripada mulut kami bila tengok gambar Chef Zam yang terbaru nie. Memang dah lama kami tau saiz badan Chef Zam dah bertukar, tapi rasanya dulu tak lah sekurus nie. Kagum sungguh kami dibuatnya.

Ternyata saiz dan bentuk badan memainkan peranan dalam menentukan wajah seseorang. Chef Zam dulu masa saiz besar-besar tak terserlah sangat kehenseman dia. Sekarang nie baru lah leh nampak skit kekacakan tue. Tak gitu?

Apa-apa pun, nasihat kami ialah nak kurus boleh tapi janganlah sampai menyeksa diri. Yang penting kita bersenam. Jangan makan ubat yang pelik-pelik.

P.S: Terkejut kitorang tengok jumlah komen yang masuk semenjak pertandingan pengkomen terbanyak dijalankan. Korang memang best. Salute!!!

Page 1 of 212