Written by serenity | October 25th, 2018

Penyanyi terkenal dari Indonesia, semalam telah menerima Darjah Sri Sultan Ahmad Shah Pahang (SSAP)sewaktu berlangsungnya Istiadat Pengurniaan Darjah-Darjah Kebesaran Negeri Pahang sempena Ulang Tahun Hari Keputeraan Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah, semalam.

Ini sekaligus memberi gelaran Datuk Seri kepada penyanyi it atau nama sebenarnya, Rosa Roslaina Handiyani.


Rossa yang berusia 40 tahun mengatakan ia antara anugerah terindah pernah diterimanya kepada Harian Metro:

Mungkin 2018 adalah tahun bertuah saya, bulan lalu saya menerima Anugerah Khas dalam Anugerah Planet Muzik (APM2018) dan pingat ini adalah hadiah hari lahir terbaik serta satu penghargaan yang tidak terhingga sepanjang 21 tahun berkecimpung dalam industri seni.

Penganugerahan ini juga memberi saya tanggungjawab yang lebih besar dalam memartabatkan lagi arena muzik serantau kerana industri muzik Malaysia dan Indonesia saling mendukung antara satu sama lain.

Berikut ialah gambar-gambar lain Rossa di majlis itu. Lagi lima gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | June 24th, 2009

rossa

Title J sesungguhnya digeruni oleh semua perempuan yang bergelar isteri. J atau nama penuhnya Janda mempunyai seribu satu maksud tersirat di sebaliknya. Tapi bagi artis-artis Malaysia, jika anda berstatus J (sebagai contoh Rozita Che Wan) maka saham anda akan melonjak naik di kalangan Dato’-Dato’ di Malaysia.

Lain pulak ceritanya ngan si Rossa nie. Sekarang nie tengah digantung tak bertali ngan suami dia si Yoyo, Rossa cakap yang dia takut sangat kalau bergelar janda. Mungkinkah sebab kami pernah memaparkan gambar Rossa tanpa make up yang nampak macam bibik?

Kalaulah Rossa nie artis Malaysia, pastinya ramai Dato’ Dato’ dan VIP VIP tengah mengusap-ngusap dagu menunggu masa Rossa bergelar MJ. Sayangnya dia artis Indonesia. Jadi agak kurang bernasib baik di situ.

Lagi gambar terbaru Rossa semasa majlis pelancaran konsert mininya di Malaysia dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Jika anda seorang lelaki dan sudah bergelar suami, pastinya anda berminat untuk mendapatkan rahsia menjadi suami perkasa. Klik sini untuk membongkarkan segala rahsia menjadi seorang suami yang disayangi.

 
Written by AbangNara | May 26th, 2009

rossa tanpa make up

Terkesima sekejap kami bila dapat gambar Rossa tanpa make up di atas. Memang sebijik macam bibik Indon yang ada kat rumah kami nie. Nampak sangat “keIndonan” muka Rossa bila tak ada make up.

Inilah namanya kecantikan tak asli. Bila make up, nampak cantik dan lawa sangat. Bila tak ada make up, nampak macam orang biasa jer. Tapi pelik macam mana peminat-peminat boleh kenal nie Rossa. Kalau kami compem ingat Indon pendatang haram. Hehehe.

Tapi ada artis-artis Malaysia dan orang-orang biasa yang tak perlukan make up untuk menunjukkan kecantikan diorang. Kata orang kalau muka memang dah cun, make up tue sekadar penyeri sikit-sikit jer.

Lagi gambar Rossa tanpa make up dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | March 9th, 2009

gambar seksi dan comel rossa

Rossa, penyanyi Indonesia yang sangat-sangat comel dan tidaklah terlalu seksi sememangya sentiasa kelihatan cantik dan berseri. Masih terbayang-bayang lagi betapa cutenya Rossa semasa menari dalam video klip lagu hitnya, Pudar.

Untuk peminat-peminat Rossa, kami telah kumpulkan beberapa keping gambar Rossa yang terbaru dan tercomel(di mata kami) untuk tatapan anda.

Jom layan lagi gambar-gambar si comel Rossa dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

 
Page 1 of 212