“Buat Apa Je Kat Rumah?” – Suami Tanya Aktiviti Isteri Tak Bekerja, Wanita Ini Bagi ‘Sedas’ Di WhatsApp

Kehidupan

“Buat Apa Je Kat Rumah?” – Suami Tanya Aktiviti Isteri Tak Bekerja, Wanita Ini Bagi ‘Sedas’ Di WhatsApp

Gara-gara tersilap cakap, seorang suami dihujani dengan penerangan panjang lebar oleh si isteri di aplikasi WhatsApp.

Difahamkan, wanita ini telah disoal oleh suami tentang aktivitinya di rumah bersama-sama dengan anak ketika dia keluar bekerja mencari nafkah.

Advertisement

facebook

Haritu laki aku ada terlajak kata, dia tanya ‘apa je sayang buat kat rumah?’ jadi harini aku decide untuk cerita kat dia apa aku buat dalam waktu setengah hari kat rumah.

Wanita itu turut memuat naik foto anak-anak dan kelakuan mereka selain ‘update‘ kerja yang dilakukan dari pagi hinggalah ke waktu tengah hari.

Kata si isteri, dia tidak marah apabila diajukan pertanyaan begitu dan memahami mungkin pasangannya itu tidak mengerti.

Aku bagi dia fahamlah. Post sini untuk renungan suami-suami dalam friendlist aku juga. Sepenat-penat kau bekerja mencari nafkah, ada isteri di belakang yang struggle bersama-sama.

Menjengah ke ruangan komen, ramai netizen terutamanya mereka yang bergelar isteri dan ibu bersetuju dengan luahan wanita itu.

Facebook

Apatah lagi buat ibu yang bekerja, mak-mak ni memang hebat sebenarnya kan!

Ain Husniza
4 bulan lalu

"Pakaian Macam K*fir"- 'Upload' Gambar Terbaru Di IG, Ain Husniza Dikecam & Terima Ugutan Rogol

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : Facebook

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

2 Comments

  1. brunes

    July 25, 2022 at 5:03 pm

    unpopular opinion: ibu yang berkerja lebih penat dari stay at home mother. tapi yang tak aci nya stay at home mother yg kuat mengeluh di medsos?? btw kudos to working mother yang tak ada pembantu rumah yang masih dapat kemas rumah dan urus anak dengan bijak sambil menjadi wanita berkerjaya serta tidak mengeluh akan tanggungjawab kerana membuat segalanya dengan ikhlas. credit where credit’s due

    • Anonymous

      July 27, 2022 at 9:04 am

      agreed

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...