Written by serenity | January 17th, 2018

Dua klip video didakwa personaliti media sosial Safiey Ilias dan Baby Arra yang terbabit dalam pertengkaran di media sosial sejak semalam.

Dua video memaparkan kejadian itu dari dua kamera berbeza telah dimuat naik ke media sosial oleh Netizen. Ia dikatakan berlaku di sebuah kedai makan sekitar ibu kota.

Khabarnya. ia berpunca kerana ketidakpuasan hati Safiey terhadap Baby Arra yang telah merakamkan Safiey menari ‘bagai orang gila’ di sebuah parti sambutan ambang tahun baru di Langkawi 31 Disember lepas di Instagram Live. Rakaman itu kemudiannya telah menjadi viral.

Dua video tersebut boleh ditonton di bawah:


Pertengkaran tersebut menjadi serius hingga melibatkan adegan tampar-menampar.

Rata-rata Netizen mempersoalkan kenapa sekumpulan lelaki menyerang seorang perempuan sehingga melibatkan serangan fizikal. Ada juga pihak yang meminta pihak Polis Diraja Malaysia membuat siasatan lanjut.

Setakat ini, tiada komen lanjut dari Safiey dan Baby Arra mengenai kejadian ini. – beautifulnara.com

63 responses to Bertengkar Bawa Geng: Video Safiey Ilias Vs. Baby Arra Jadi Viral

  1. Anonymous says:

    Jakim..sila ambil tindakkan….

    40

    0
    • Anonymous says:

      mcm budak2 terencat akal je.
      eeee…pleaseeeee.

      10

      0
      • Che ah says:

        Bila nak keluar produk baru, mula dah pakai baju jubah, bersongkok berserban bagai. Buat posting baik acah bertaubat. Bila sales dah meletop, barang dah habis stokis ambil dia pg jual borong. Leas tu enjoy duit sales tu transform jadi perempuan semula. Memang tu la dia buat dari awal “keinsafan” tu. Alasan- iman dia naik turun. Jangan bagi ada satu produk dia pun dalam rumah korang. Tak guna untungkan orang macam ni

        20

        0
    • mak minah says:

      sejenis attention seeker……

      7

      0
    • Anonymous says:

      KEJAP POMPAN KEJAP JANTAN..TK FAHAM AKU..

      7

      0
  2. nok gebuzzz says:

    semua sampah giler glamour…

    14

    0
    • didi says:

      Baca nara berturut2 citer pasal pondan…roslan shah, sajat, safiey….aiyohh nara ni mmg pendukung pondan ke?

      19

      0
      • marhain says:

        Nara berturut2 post cerita pasal pondan? Sebab pondan-pondan ni dah berleluasa, bermaharajalela. Pondan2 ni bawa gejala yang negatif dikalangan masyarakat. Tak kanlah nak jadi macam Thailand, bersepah pondan, pelancong asing datang ke Thailand semata-mata nak melanggan pondan. Pondan jenis macam ni jadi contoh tak baik pada remaja yg ada kekeliruan identiti. Pihak berwajib patut pantau sebab ianya penyumbang kepada gejala maksiat. Jahanam negara kalau ramai kaum ni tak segan silu lagi buat perangai macam ni..contohnya, yg ini lah..bergaduh di tempat awam. Kau kutuk nara, tapi tak malu datang page nara baca cerita pasal pondan2 ni.

        4

        0
  3. benci orang hipokrit says:

    Pergaduhan sampai pukul memukul. Mohon pihak polis ambil tindakan dah siasat. Sekian.

    11

    0
  4. ikan masin says:

    apa punya bodoh camera man ni ambik video..dengan goyang2 xjelas..view lg muka2 kwn dia..

    15

    0
  5. Anonymous says:

    Hahahahaha adik adik bergaduh.tarik tetek plastik dier la

    23

    0
  6. Jojo says:

    Muka2 ‘penonton’ lelaki tu semua macam cuak semua…he!he!

    3

    0
  7. Lambai Sikit Tangan Tuuuuu !! says:

    Heyyy .. Dah tak ade citer lain dah !!! Retis ke diorang nie ?? Pelakon ke ?? Penyanyi ke ??

    14

    0
  8. Ibu says:

    hmm tempat apa ni, ramai sungguh org melayu yg pastinya org islam, baby arra tu perempuan betul atau mcm safiey jugak tu?

    8

    0
  9. wekkkkkkk says:

    Persoalannya kenapa sekumpulan lelaki menyerang seorg perempuan hingga menyebabkan serangan fizikal.?..kata ayat dlm B.Nara ni.

    Yg memukul pompuan tu maknyah, maknyah mmg x suka pompuan ori. Tambah kalau ada lelaki byk kat kawasan situ, naik lah belalai dia..
    Gologan LGBT dh mula naik tocang.
    Tidak hormati Wanita.
    wekkkkkkk

    betulkan.

    58

    0
  10. miss_oppppssssss says:

    Baguslah, remaja cina semua bz belajar, remaja melayu kita bz tgk org bercakar….

    63

    0
  11. Anonymous says:

    budak sekolah kah mereka ini?

    2

    0
  12. ezze says:

    Nara,satu je aku nak ckp.ko punya blog traffic tinggi kan.so TOLONGLA STOP CTE PASAL SAFIEY,SAJAT dan GENG2 KONPIUS JANTINA ni.tolong jangan bagi galakan dengan up cte dorang ni kalau ko takleh bantu dorang kembali ke pangkal jalan.please ek nara.budak skang ramai baca blog ko.nanti dorang rs baek jadik pondan,kaya sikit.please ek naraa…STOP CITE SAMPAH PASAL DORANG NI.

    74

    0
  13. Anonymous says:

    buat urine test!

    1

    0
  14. Fukeklaut says:

    Laut sigi dadak

    7

    0
  15. No more says:

    Hmmm x kan viral pun kalau tak de yg gatal tangan rakam video dn sebarkan di media sosial.

    0

    0
  16. hakak tanya je says:

    jap2.. baby ara tu Farah Mendoza ke?

    1

    0
    • mimos says:

      fara mendoza yang bantut rambut blonde tu. kwn baik safiey pondan. baby ara yg tocang kena lempang ngn abg bertetek baju hijau tu, dituduh record n viral safiey menari mcm deadpool masa sambutan new year kt lgkawi. kisahnya ni baby ara tgh minta maaf kat safiey tp si bebal abg tetek bj hijau tu naik hangin ….

      14

      0
  17. MakDar says:

    Tak payah nak blame siapa2. Sah2 kau yg salah pilih kawan. Tak payah nak meroyan bagai.

    8

    0
  18. Bosan says:

    Ilang respect bila tgk org2 popular ni gaduh mcmni.. before this aku leh lg respect dorg atas dasar kemanusiaan, tp klu dah mula gaduh2 mcmni. Maaflah saya benci kaki gaduh..

    2

    3
  19. onions says:

    hmmmm..mana2 la …….

    1

    0
  20. aku tetap aku says:

    baby ara ni sape sbrnya? poroks juga ke?

    3

    0
  21. miss A says:

    hahahahahaha bangang! aku x faham nape si safiey ni nak marah org post video dia menari cam tutttt tu padahal memang dia terang2 pegi tempat tu n org kenal dia.. nak menari gitu kalau x nak org tengok buat dalm bilik ka apaka bukn untuk tontonan umum! serius bangang! haiihhh

    15

    0
  22. Rs says:

    Nara yang bersalah dalam menviralkan kisah pondan. Tanggung lah ko nara.

    2

    0
  23. Ros says:

    Nara yang bersalah dalam menviralkan kisah pondan. Tanggung lah ko nara.

    0

    1
  24. mak cute says:

    len kali soh lori DBKL pungut sampah2 ni…memualkan btol…x macho la sapi bergaduh ngan pompuan…

    7

    0
  25. babe says:

    Fara Mendosa ni mmg bawak masalah ea kalau dia g mana2?
    org y bkawan dgn die ni asyik dpt kontrovesi je.Emma lah janna nick la.die ni pgaruh buruk rakan sebaya.

    8

    0
    • Mimi says:

      setuju. Ingat tak kes Tasha Sheilla? Dengan Hans and new gf tu? Kan new gf tu dulu bff Fara ni. Siap dok pegi balai polis bagai temankan bff buat report

      0

      0
  26. lala says:

    sesungguhnya beruntunglah aku dan kalian2 yg tidak tergolong dlm klgn org kaya raya..ada rezeki lebih sikit pun dh cukup..kekayaan ni pun 1 ujian dari Allah..Kalau kita gunakan ke jalan kebaikan, Alhamdulillah selamatlah hidup..Kalau lalai/hanyut macam ni lah jadinya..

    11

    0
  27. Afifah Bagus katanya says:

    Mesti safie tu kuat kan, bukan penangan wanita kena. Tamparan lelaki. Hehehe… oh ya, kalau gaduh-gaduh macam ni budak sekolah menengah punya level. Mereka ini budak sekolah menengah kah?

    3

    0
  28. Anonymous says:

    kesian sgt pada manusia2 tak ada harga diri langsung dah lor peribadi gaya pakaian dah tu terpekik pekikk lak..buat lh apa kamu suka …tgk pun da luakk..ingat smua org suka gaya gitu..jgn sja bumi tmpt berpijak ni timpa bala..tak tau lh cana llaki test kat dorg2 nih

    1

    0
  29. bukan giler glemer says:

    Apsal marah sgt ni sapi? Kau malu eh nitizen tau kau menari terkinja2 sebab sebelum ni kau gigih sgt pamerkan imej “ustaz wanabe”? Sekarang ni dah terbalik, hilang kisah kau insaf etc. Tu yang mengamuk sampai nak pukul orang tu. Boleh blah eh? Memang dasar hiporkrit!

    7

    0
  30. Intai2 says:

    Makin teruk budak ni lps covert blk jd Nyah…..sian mak bapak dia

    2

    0
  31. Anonymous says:

    Budak Melayu baru nak up… pondan, tomboy, jantan pompuan semua dioarang layan.

    2

    0
  32. damai says:

    Baby Ayra in juga confused jantina juga ehk

    1

    0
  33. Anonymous says:

    Bila orang2 agama kita nak bertindak.
    Balik2 kes khalwat juga diaorang focus

    3

    0
  34. pompuanasli says:

    antara pompuan cap ayam atau pompuan asli mana satu korg sokong? kahkahkah.

    semak tengok

    2

    0
  35. Anonymous says:

    Kemon lahh zaman skrg semua busy nak kejar pahala nak kejar harta nak survive hidup.Korang je sakai hutan begado gado mcm dah takde benda lain nk bt. tegelak gelak bangsa lain tgk ank org melayu agama islam lak tu mcm org bodo takda akai.

    1

    0
  36. sajat says:

    tendang je telor seko sekor

    1

    0
  37. takeloknipu says:

    alah baby arra tu pun sama naik mcm spesis pondan,,
    dia tu budak lagi tapi badan mcm mak2..ahahah
    mcm bohsia pun ada…

    geli

    lawan pulak dgn si jantan tu.mmg mendapat la citenya

    2

    1
  38. Sarah says:

    Mmg dunia dah akhir zaman betul2 dh, sejak ad social media nie, mcm2 manusia pelik muncul. Allah maha Penyabar, kalau kaum Luth terima balasan yg dahsyat..tunggulah, jnji Allah itu pasti, klau bkn di dunia, diakhirat nnt dpt balasan juga. Dkt malaysia nie semakin byk kaum transgender dn LGBT, zina tkyah ckp lah, rahsuah pn cm bnda biasa, puak liberal makin brtambah & byk lgii…xkan nk tunggu tsunami second round smpai musnah semua baru nk bertaubat & ingat hukum agama kot???

    0

    0
  39. minahover says:

    aku pun tak faham pahal fara mendosa tu over terlebih dari safiey tu. aritu masa dia upload kt igstory sampai nampak dye tarik kaki dan tgn si baby arra tu. dhla igstory selalu buat video menggoda tunjuk tetek pastu letak sticker kt situ dh mcm apa dah. nk tunjuk sgt, tnjuk je lah terus

    1

    0
  40. matame says:

    wei kawan dia yg sama2 hijrah dgn dia elokja kekal hijrah..nmpk macho skang..dluu harry ni cm p.a dia..nama pa tah harry zul*** xigt sgt.. so alasan je si piee ni kmbali ke wanita

    2

    0
  41. cikedis says:

    bikin kecoh je kt gobox!!

    0

    0
  42. Anonymous says:

    ape2 pun si baby ara tu perempuan tulen n safiey tu tetap lelaki..so tahniah baby ara dah menang kat situ hahahahahaha

    1

    0
  43. Peah Bawang says:

    Baby arra tolong la jgn mengaku islam ok..tetek ko terjulur2…free bg org tngok…malu weh mak bapak ko…!!!!

    0

    0
  44. I enjoy what you guys are up too. This type of clever work and exposure!
    Keep up the fantastic works guys I’ve you guys to my own blogroll.

    0

    0

Leave a Comment

Optional