Written by AbangNara | October 4th, 2017

Ramai yang tahu Chew N Glow berjaya mendapatkan Neelofa sebagai Duta. Banyak juga yang menghentam kononnya produk ini adalah seperti produk lain yang melakukan propa bagi tujuan menaikkan nama produk dan syarikat.

neelofa chew n glow

Jom kita saksikan pengenalan Chew N Glow:-

Untuk pengetahuan pembaca Beautifulnara, Chew N Glow sebenarnya dimiliki oleh Izdihar Rosland yang mempunyai latar belakang formulasi produk dan adik beradik beliau merupakan pakar perubatan. Kakak beliau merupakan pakar perubatan kanak – kanak dan abang beliau merupakan seorang doktor. Memandangkan produk ini melibatkan kesihatan pengguna, beliau selalu mendapatkan nasihat daripada kakak dan abang iaitu Dr Hannah Wardiah & Dr Shafiq Ayman (Kedua-duanya daripada University of Dublin, Ireland) tentang permasalahan yang berlaku oleh pelanggan Chew N Glow.

neelofa chew n glow
neelofa chew n glow

Penghasilan Chew N Glow sebenarnya bukan untuk mereka menjadi kaya sebenarnya. Cukup dengan kehidupan yang sedia ada dan beberapa perniagaan di Malaysia dan Abu Dhabi, sebenarnya Chew N’ Glow dikeluarkan atas nasihat kebanyakan pakar perubatan tentang lambakan produk yang memberi kesan negatif kepada pelanggan. Maka dengan itu, Chew N’ Glow dihasilkan dan dikeluarkan mengikut prosedur yang betul. Dikeluarkan pada tahun 2014, telah pun mendapat kelulusan Halal daripada Jakim, momentum utama yang diperlukan ialah Branding dan sebab itulah penelitian yang dilakukan oleh Neelofa termasuk mencuba Chew N’ Glow sebelum bersetuju menjadi duta.

neelofa chew n glow

Menyedari masalah utama wanita dan masyarakat Malaysia ialah kulit, Chew N’ Glow diformulasikan daripada ekstrak buah-buahan dan tiada bahan kimia mahupun dadah di dalamnya. Eczema merupakan penyakit biasa yang dialami oleh penduduk Malaysia dan ia berlaku akibat keradangan kulit yang mungkin terjadi disebabkan faktor kebersihan, alahan makanan laut, kesan bahan kimia seperti minyak wangi dan sabun atau lain-lain lain.

neelofa chew n glow

Oleh sebab mereka tahu masalah Eczema ini kebanyakan berlaku kepada bayi dan kanak-kanak, maka produk ini tidak boleh diklasifikasikan sebagai ubat-ubatan, maka mereka menggunakan Hyaluronic Acid yang diambil daripada beras untuk bertindak sebagai anti-keradangan dan seterusnya melembapkan kulit.

Memandangkan Neelofa memang sudah sedia cantik, tetapi ramai yang tidak mengetahui bahawa kebanyakan artis perlu memakai make-up yang tebal untuk menambah seri. Sebab itulah Chew N Glow ini menggunakan Acerola Juice dan ekstrak Sakura yang bertindak sebagai anti-glycation iaitu penghapus kedutan, mengembalikan tona tidak sekata dan penambahan ekstrak Melon untuk menjadikan kulit glowing tanpa make up. Maka sebab itulah kalau anda perasan, Neelofa hanya make up ketika shooting tetapi apabila beliau di luar, beliau tidak lagi perlu make-up yang tebal.

neelofa chew n glow

neelofa chew n glow

Apa yang menarik, mereka yang mengalami alahan makanan laut seperti udang dan ketam, juga dapat mengatasi masalah tersebut dengan Chew N’ Glow. Ini kerana konsep yang digunakan adalah sama iaitu : Anti Keradangan – Lembapkan Kulit – Pembaikan Kulit Melalui Proses Kolagen. Anda mesti kata mahal produk Chew N Glow sebab bayar Neelofa. Ini jawapan yang diterima .

neelofa chew n glow

Bahan Chew N Glow merupakan bahan botanical. Kalau anda cuba produk yang famous lagi satu, ia hanya ada gula. Tetapi produk Chew N Glow mengandungi ekstrak buah-buahan yang asli. Duit bayar Neelofa takde kena mengena dengan hasil produk kosmetik kami. Ia duit business lain. Apabila kami sudah memiliki segalanya dan ada kelebihan, sudah masanya kami “berjihad” mengajak orang semua membeli produk yang betul. Neelofa bersetuju kerana ia salah satu bentuk jihad kami. Money cannot buy your health. We have money to pay Neelofa so ini juga bermaksud kami ada modal untuk hasilkan produk yang berkualiti. This is the only way for you to be healthy bukan beli produk sembarangan yang membahayakan kesihatan anda. Remember, health is beauty and beauty is health. Kita kena tahu apa yang kita nak achieve and problem kulit apa kita nak solves.”

Anda juga boleh memenangi percutian bersama Neelofa ke Mauritius dengan membeli produk Chew N Glow.

Anda boleh membeli Chew N Glow dengan menghubungi hotline mereka di 010- 887 8783 atau boleh beli online di www.MalaysiaCantik.com . Segala informasi produk boleh dilihat di Instagram @chewnglow.hq atau Facebook SunFabulous.Malaysia.

182 responses to Berita Baik Untuk Pesakit Eczema! Produk Chew N Glow Memang Awesome

  1. wekkkkkkk says:

    memberi kesan sgt lah, tapi bdn dh nampk gemuk. Tgok lopak tu lengan pun dh bsr dh masuk dlm makcik2.

    33

    2
    • kak ta says:

      kulit cantik kadang2 bergantung gene kita jugak. selain pemakanan yg seimbang, rawatan kulit pun boleh jadi. jangan nk kelentong sangat haihhh.

      45

      0
      • Funky Jemah says:

        bongkar la sangat. sebelum makan natang nipun kulit dia ok per. cuba ko ambik duta ruminah sidek ke? normah damnahuri ke? baru la org percaya.

        98

        0
        • Anonymous says:

          agree, cuba ambik pian cecupak. glow ke idok? atau zaibo..

          37

          0
        • wekkkkkkk says:

          atau mamak penang dlm MLM tu sapa nama dia…Kumpulan Puteh tu..
          suruh dia jadi duta produk ni…
          ni dh amek lofa, org tu dh femes dn ada rupa sikit lah. Cakap saja mau lariskan brg…RM90// utk 30 biji tau.
          Mahal tu…

          34

          0
        • Anonymous says:

          gitu ye? glow pun masih x berlaki.

          k byelah!

          28

          1
        • Mat Ronggeng says:

          Cuba amik model anak Dato Seri Vida.. Cik Be tu… Kalau product putih kulit yang Vida jual Qu Puteh atau Mellinia tu takde pun dia bagi anak dia telan. Dok promote suruh orang putih kan kulit makan product dia, anak dia yg kulit gelap tu takde pulak dia bagi mencekik product dia. Ceh.

          60

          0
        • Anonymous says:

          Cantik nara hoi. siapa cakap Lopah x cantik? Orang kalau dah cantik, sumbat belacan hari2 pun cantik.

          29

          0
        • iv says:

          kannnn. nak menipu pun agak2 lah…..hanya makcik2 yg dok rumah ppr jae mampu tertipu

          12

          2
        • ahaks! says:

          jgn uolss… akan ada nanti geng2 wechat dan snapchat beli disebabkan muka lopak menghiasi poster. dengan harapan gigih nk jadi lopak dan matlamat hidup nak menang dewi remaja..

          13

          0
        • Rugayah says:

          Nak muka “bercahaya”..cuba solat. Pasti muka timbul Nur.

          32

          0
        • Anonymous says:

          apa guna kulit berkilat keluar cahaya kalu mengemas x pandai, masak pon fail, menjahit x tahu,..yg ko kesah dan pandai menghabiskan duit laki.

          27

          0
        • Opah says:

          sangkak nya neelofa. product low class ni pun gigih promote. eee…kalau fara mendoza ke..lain la.

          15

          0
        • Anonymous says:

          sama cam ayat bapak aku…asal iklan produk2 kat tv sure bebel2 dia…sume yang da lawa2 blaka cuba ambik yang berkeladak tengok perubahan tu baru orang pakat percaya

          11

          0
        • anyn says:

          bodo nye iklan n promosi… sampai bayi pun boleh consume…. nti adala mak yg x sayang anak sumbat kat anak

          5

          0
      • Kak Besah says:

        belum kira pakai foundation, concealer seangkatan tu lagi.

        18

        0
      • patah mematah semangat says:

        takmo ahh, besok nk masuk 30an xberlaki aku. karang jadi mcm hajjah lopak nie.. xleh nk move on!!!

        hihihiks

        11

        0
        • Anonymous says:

          Lepas tu cuba nk tackle anak raja..KENA REJECT. AMINNNN.

          14

          0
        • dirgahayu kerabat diraja melayu says:

          anak raja sorang pun tak berkenan ke dengan dewi remaja ni.. agaknya taste anak raja tu baka caucasian kan dengan harapan zuriat nanti ada wajah kacukan.. tak caya?? camtu ler trend kerabat diraja melayu sekarang. selera mereka cari baka caucasian ok..

          14

          1
        • Anonymous says:

          Raja pun xmo gedik sgt. Diaorg nk yg low profile. Biasa2 aje. Bukan tiap2 minggu jual muka kt Astro malam Selasa dgn Nabil. Apa kelas?

          20

          0
      • Saodah Serkup says:

        amek model dah dari kalangan ratu, muda dan cantek. cuba ko sumbat kt mulut sahara yaakob…bersinar ke idok???

        18

        0
      • Anonymous says:

        Mati2 aku ingat Neelofa ni cantik. Rupa2nya palsu jugak.
        Hihihihiksss

        15

        0
    • Anonymous says:

      kata kak nita serawak…awek muda hasil.. berwuduk.

      kay baiii.

      8

      0
      • Anonymous says:

        ye lah tu…hahahahaha

        2

        0
      • neelofak says:

        muka Neelofa ne biasa2 saja.. muka melayu biasa.. yang bagi ia femes.. tu teteknya yang besar menjadi pujaan lelaki, semasa ia belum bertudung dlu.. for me yang cantik tu kakaknya Noor nabila dan adiknya Amirahkhan.

        3

        5
        • ice blended my favorit says:

          tetek besar sekalipun.. bila nak menyusukan anak.. tetek tu tujuannya untuk dihisap oleh bayi untuk dapat susu ibu secara alamiah / natural.. susu tepung lembu tu tak cukup zat sangat.. susu ibu jugak yang penting..

          si lelaki puja tetek besar sekalipun.. si lelaki ke yang nak hisap tetek tu?? baik hisap benda lain.. hisap ais krim ke. hisap straw minum air ke.

          2

          2
        • Anonymous says:

          AmirahKhan tu cantik ko kata? juling ke apa? She’s a lost princess. Dok jadi parasit kat kakak lopa dia je. Noor nabila tu sweet la jugak…but masih parasit walaupun dah berlaki.

          1

          0
    • Mak Becok says:

      Antara bisnes melayu bodoh, pasai tu tak maju:

      1. ubat seks
      2. ubat cerah kulit
      3. kosmetik
      4. krim besar payu dara
      5. jual bundle dan tudung

      19

      0
      • Eva says:

        saya cuba yer..

        6.jual MLM
        7. jual jus detox
        8. bengkong ajaib
        9.kek lapis serawak
        10.blogging

        15

        0
      • Anonymous says:

        11. internet cafe
        12. insuran agen
        13. senam poco2 instructor
        14. sabun cuci pepet/faraj
        15. sabun peeling/pengelupasan kulit.

        12

        0
        • mls cari says:

          ala senang ckp…NASI LEMAK LAH….tepi jalan. Nasi lemak pun dh di copy oleh org asing.
          Tapi nasi lemak dri negara mana ah asal nya…malas google.

          4

          4
        • Penjual Apam says:

          jual makan okay lgi kak. sbb semua orang perlukn makanan. lagipun jual makan berkat dan modal xlah byk kuar. make sure you xmmudaratkn dan bersih dah aaa. nk jdi millionaire tu susah la sket melainkn you buka franchise atau fine dining. penat juga tpi duit mmg xputus.

          8

          0
      • 9/10 cara buat duit --> bisnes says:

        dengki ler tuu.. ok apa bisnes cenggitu.. kerajaan pun bagi lesen.. ikut undang-undang.. bukannya bisnes dadah ke, rokok ke, arak ke, judi ke, pelacuran ke, barang klon ke.. tu memang bisnes pasaran gelap la sayang..

        3

        6
      • Boy Keimanan says:

        32. Jual rumah baglo 80k

        10

        0
      • 8 says:

        Tapi Dato Vida, Alif Syukri, Safiey Ilias, Sajat tu semua maju kaya raya buat bisnes kosmetik. Acaner tu?

        0

        1
        • Anonymous says:

          dia melabur la ngok. bukan business tu saje.

          1

          1
        • Daun Kesum says:

          Org cam alif. Sajat. Safie lias tu kaya sebab dia founder. Dia promote je brg dia, stokis yg kene bg duit klu nk jual brg2 dia. Tu klu tgk ig sajat duit kepuk2. Nk jd direct stokis under sajat tu..ko kene standby 13k.. amik brg. Pastu pandai2 ko la nk jual brg2 tu

          0

          0
      • Random says:

        bravo melayu..orang2 mcm korang memang sesuai kerja gomen je..at least org2 ni berbusiness, berani berbusiness bukan mcm korang yang hanya mampu jadi keyboard warrior..kalau korg study sorg2 ni semua pernah susah nak start up business weyy..no wonder we are so so behindd compare to other races..i know this is cliche,kalau taknak support beli brg2 org melayu jual sekalipun, support dengan bagi kata2 semangat..bukan cacian macam ni..

        5

        3
    • rembat says:

      undi PH dan kita tengok kroni2 dumno tumbang, kalau tidak melayu hanya tahu meniaga kosmetik dan ubat seks sahaja. Ustard2 PAS beli ubat sekd nak kahwen 4

      6

      4
      • PH - GULINGKN says:

        apa yg ko ckp tu semua dtg dri org2 yg “mengvote” PH.

        1

        5
        • Anonymous says:

          aku kesian pada orang2, kampung. kita kt bandar ni pun terasa inikan pulak di kampung2 ygn daif. yg kaya makin kaya, yg miskin makin tersepit. najib mahu jadikan malaysia mcm indonesia. jurang antara kaya dan miskin menebal. bila dah miskin ada ke modal nk menetang umno. tu la taktik umno. ketuanan melayu mcm trump’s make america great. yg great geng2 korang boleh bilang dengan jari tangan dan kaki. kalau tu pun x nampak, xtau nk ckp apa2 lagi dah. serik dgn janji umngok.

          15

          0
        • wekkkkkkk says:

          ko ckp pasal kpg, teringat aku baru je 2 hari lepas, di kpg aku tu byk org kaya2 dn tanah mmg byk, dh kaya bertmbah kaya dn ada satu rumah tu Tnb dh amek 1 ekar buat pencawang letrik, byr kt tuan tanah 3 juta tau.
          Lepas tu dlm minggu yg sama, ada 3 biji rumah kena samun, yg di samun org kaya2 je, yg menyamun adalah indonsia, habis emas dn equipment kena samun.
          Kebanyakan rmh yg kena samun tu hanya tinggal makcik/pakcik je, anak2 kat bandar.
          Sian kn org kita, indon pandai pukau, buat duit dn balik indon byk duit buat harta.

          6

          0
      • senah gemenceh says:

        buat kali pertama dlm sejarah akak nk undi pembangkang. disebabkn penipuan ahmad maslan-umno, susah nau cari makan skrg. kos makin tinggi dsebabkn gst menda allah tu wey. bukan xpercaya umno, tpi sudah muak percayakn menteri2 kabinet najib. kos kenaikan barang mendadak sgt. untung kecil, kerja teruk, sewa mahal, harga bahan api naik, minyak, gula,… padahal kita ada hasil minyak kut. gst dikenakan keatas pengluar, pembekal juga peniaga. dah 3 kali ganda kot kerajaan ambik untung. x cukop? lepas tu duit pencarum kwsp rembat buat labur di usa konon nk bantu trump.. rakyat ko x bantu trump. beli kapal terbang. ya, akak besuk pergi meniaga naik kapalterbang najib beli dikkk! hawauuu.

        28

        1
        • shopia lorren says:

          PM cam lawak kn nk bantu trump kak senah..

          7

          1
        • Siti Kassem says:

          Rakyat sendiri pun x terbantu, ada hati nak bantu USA. Harga minyak masak pun takleh nak subsidi. Lawak tak UMNO?

          22

          0
        • Anonymous says:

          hahahaha…hidop kak senah!!!!

          10

          1
        • senah gemenceh says:

          geram la i. bukan msia ni makin makmur. makin najib tun nazak ada lah dgn masaalah bebanan kpd rakyat. yg ko tahu dok jumpa presiden usa main golf. dok ampu jubur londeh kafir2 tu semua. duit rakyat cepat je ko kikis , harga barang xmo turun. beribu jenis alasan. bila kritik sikit ckp melayu xkenang jasa. waktu budget haram habok apa pun x dpt. yg ko tahu naik harga rokok. lahabau!!!

          18

          1
        • Anonymous says:

          sabar kak nah, urut dada you. nanti naik pulak darah tinggi x pasal2. salam mahgrib ye.,

          4

          0
        • wekkkkkkk says:

          senah gemenceh, itu hari ada luahkan dlm “budget 2018” tak…rasanya…mgkn najib akan timbang balik kata2 ni…tapi dh tutup skrg kalau nk bgi cad.

          0

          0
        • wekkkkkkk says:

          luahkan saja kt Nara, Najib x tau pun ada wujudnya Nara blog ni. Utk menghasut rakyat undi pakatan boleh lah. Tapi saya prcaya, org byk mrh dn bangkang pakatan, bila masa mgundi pangkah BN jugak…kan

          3

          1
        • wekkkkkkk says:

          jadi tunggu je lah budget akan dtg tahun 2019 atau 5 tahun, atau 10 tahun lagi…

          0

          0
    • Kiah says:

      nonsense..
      hakak dulu dulu belum 30an pon glow gak lar. mcm izara aishah dari pandangan 100 meter. siapa pon time muda kulit tegang. tunggu la 20 tahn lagi.

      16

      0
    • Anonymous says:

      Uqasha Senrose pun licin gak kulit. Propa la Nara ni.

      9

      0
    • neelofak says:

      cantikkan neelofa ni?? perasaan aku mukanya biasa2 saja…cantik lagi kaka nya noor nabila dan adiknya si ameera khand

      1

      5
    • twilight katenye says:

      bodo la sape pecaye psl chewnglow ni punye marketing kahkahkah. mslahnye lofa mmg da sedia kulit cantik bagai, xde beza sgt pun before dia ambik chewnglow n after.
      tpi yg psti marketing mamat chewnglow ni nmpak cam kampung giler.. tgk kat ig dia pon cam try too hard nak try ngorat lofa, very the tak professional k. lofa stuju jadi duta atas sbb duit je, idak le dia kisah sikit pun psl ko terbyg muka dia ke apa kahkahkah.

      17

      0
    • Lopok says:

      Pathetic lopak. The next fatiya

      3

      0
    • daniel says:

      for me as Lelaki. neelofa ne tak lah cantik muka melayu biasa2 saja. yang cantik tu macam Siti nurhaliza, Zara salim Davidson (raja permaisuri perak) , Erra fazira dan macam Dian satro, Chelsea Islan pelakon Indonesia.

      13

      0
      • Anonymous says:

        zara salim davidson tu mmg cantik. dahla 1st class chemical engineering dekat university UK. padan pulak dgn sultan nazrin yg grad degree from oxford pastu phd dari harvard. pergh mmg ni la sultan n permaisuri paling intelligent kat msia ni. tapi diorang ni low profile, takde la nak keluar ohbulan dgn siakap keli setiap minggu.

        17

        1
        • shopia lorren says:

          Sungguh x dinafikn Permaisuri Zara mmg win..pakej lgkp..pernah jmpa dia dari dkt wow.. ckp lembut sopan..suka lh..
          .

          9

          0
    • Just STOPPPPPP says:

      Ramai sangat manusia2 berpenyakit hati dalam hati.

      1.kalau tak suka produk ni n rasa ia tak berbaloi untuk di beli,tak perlu nak kutuk maki.the best thing u can do…IGNORE
      2.semua benda perlu ke komen?Muka tak cantik sangat,lemak kat situ sini.Semua tak puas hati.Kalau anda cantik sekalipun rasanya tak perlu untuk menjatuhkan orang lain…lagilah kalau anda tu tak berapa cantik. ALLAH cipta setiap manusia dgn kecantikan masing2..mungkin rupa tak berapa cantik tapi hati dan akhlak terpuji.Cantik juga.Pokok pangkalnya,Bersyukur bukannya dengan mengata orang itu ini.
      3.Ini bisness. Bukan eksperimen.Jadi terpulanglah pengusaha tu nak guna model 80an ke yang tua ke yang kedut ke, dia punya perniagaan,BUKAN KO PUNYA NAK KENA IKUT KEPALA KO.Pernah ke anda nampak orang guna orang kurang berketerampilan untuk lariskan produk??Kalau nak buktikan pakaikan kat orang tua baru nak beli, anda buat dulu!!Baru orang semua terbeliak biji mata.Marketing strategy,suka hati dia lah syarikat dia.Kalau rasa ambil model orang berusia dan produk tu berjaya lagi menguntungkan tapi dia tak buat macam tu then itu maknanya bukan rezeki dia.PAHAM?

      4.Sudah2 lah nak kutuk maki orang tanpa sebab.semak berperangai macam ni.aku ni pemerhati bukan sokong artis itu ini pun.Just so annoying dengan mentaliti manusia seperti ni.

      0

      7
    • Anonymous says:

      bodo nye iklan

      4

      0
      • wekkkkkkk says:

        itu hari dh kuarkan iklan ni, x ada org nk beli ke…skrg mau kasi iklan lagi…atau x dpt cover byr iklan kt Nara…Nara kena byr kan.
        Dh la…..stop iklan dh basi ni. Byk citer lain Nara bila nk kuarkan ni…asik iklan ni skrg di tangga teratas…padahal dh sebulan punya iklan

        5

        0
    • mahacheta says:

      Kelulusan KKM mana? Mana??
      sembang…

      0

      0
    • Anonymous says:

      lopa ade eczema ke…

      2

      0
  2. Layola says:

    90rm x 12 bln= rm1080.
    A decent budget hotel will run you between RM 90 – RM 150 a day. Transport can be anywhere between RM 10 to RM 50 depending if your hotel is close to the LRT lines. If not GrabCar and Uber are pretty decent choices. Imagine how many vacations you can enjoy a year? Hotel? Trivago!

    18

    0
  3. bazilah bazil says:

    bila la lofa nak kawin erk?

    0

    3
    • Anonymous says:

      apa punya bangang tanya soalan bukan kawalan ni. melayu2 suka tanya soalan mcm ni.

      13

      0
    • Kawin tapi merana???? says:

      Entah, da tentu la sbg manusia x tahu bila dia nak kawin beranak or cerai n mati.
      Ko manusia ke ape? Nak kata bodoh kang kuang aja tp kalo asyik je mbodohkn diri sendiri cam na?….
      Jgn igat yg da kawin dah ada anak dah lepas ye. Selagi x sampai lagi ujung nyawa kita mesti kene risau gak laki kita, walaupun die sok alim n ckp sayang gile mcm nk mati utk kita
      Jadi jgn pandang rendah kat org yg belum kawin, ada byk sbb kenpa ramai org belum kawin selain sbb jodoh. Jaga je la laki kat uma hati2 tau. Jgn kang kite lak yg jadi single or mkn madu, menagis x beirama kak

      4

      0
    • Ko peduli ape? says:

      Entah, da tentu la sbg manusia x tahu bila dia nak kawin beranak or cerai n mati.
      Ko manusia ke ape? Nak kata bodoh kang kuang aja tp kalo asyik je mbodohkn diri sendiri cam na?….
      Jgn igat yg da kawin dah ada anak dah lepas ye. Selagi x sampai lagi ujung nyawa kita mesti kene risau gak laki kita, walaupun die sok alim n ckp sayang gile mcm nk mati utk kita
      Jadi jgn pandang rendah kat org yg belum kawin, ada byk sbb kenpa ramai org belum kawin selain sbb jodoh. Jaga je la laki kat uma hati2 tau. Jgn kang kite lak yg jadi single or mkn madu, menagis x beirama kak

      0

      0
  4. Anonymous says:

    confirm lopak bayar nara post mende ni promote produk ni hahahaha

    4

    0
    • Anonymous says:

      tak payah bayar… kelantan sesama kelantan memang kenegeriannya tu kuat…kalau sapa jumpa puak kelantan baik belah je cepat….

      3

      0
  5. itu je says:

    makan mcm2 barang, nnti ssh nak hamil.
    pakai mcm2 brg, nanti tua 50an dh nmpak mcm 70an…
    ini semua auta.

    Apa rahsia org2 dulu yg hidup smpai ke hayat 100 tahun.
    Makanan segar semulajadi, kurangkan manisan/garam/lemak dlm makanan/kafein.
    Tidur secukupnya 7-8 jam waktu mlm.
    Amalkn pantang yg betul, dh hati mesti ikhlas, jgn aniya org.

    14

    0
    • anonymous says:

      sorry to say, ni fakta salah :orang orang dlu2 life expectancy mereka rendah :- hidup sampai 30 tahun saja paling2 pun smpi 50 tahun . disebabkan air tidak bersih dan environment yang kotor menyebabkan pelbagai penyakit. contoh yng bgi mati cepat rh tanah S.E asia contoh d malaya,borneo,filipina dan indo.. kebanyakkan disebabkan cholera , typhoid etc etc.

      1

      1
  6. Anonymous says:

    nara diupah…lopah?

    5

    0
  7. Kak long says:

    Nara klu lopak..mmg dia puji melangit. Bpa lopak bagi Nara?

    5

    0
  8. go naturale says:

    rm90 sebulan..berapa bijik epal korang boleh beli.
    selamat pun ye.

    12

    0
  9. pelislahsenahh says:

    ko tepek la 1000000 pill chewnglo ni nara, takde flawless jadinya muka ko dgn spek setebal 100000 kanta pembesar tu.

    kalau rupa serupa nedim, jgn angan2 menjadi fattah amin

    12

    0
  10. Anonymous says:

    sayangnya glow x dpt membeli cinta. next?

    8

    0
  11. bekas pengguna jenama X says:

    makan benda2 ni memang ade kesan tapi jangka panjang dan dalaman?
    kaurang tengok lah nanti bila buat blood test..pressure, blood, sugar level, buah pinggang, pundi, jantung, cholesterol kau semua tu…mesti ada effect. dia kasi satu benda elok tapi yang lain2 akan kacau. the best way go natural.

    13

    0
  12. Anonymous says:

    nara la pulok. kentot lopah pun boleh jadi penawar. :(

    7

    0
  13. Anonymous says:

    Neelofa ni model iklan saja. Yg membeli kna pikir la. aku teramat hati2 apa nk sapu ke muka. Ubat atau supplement nk telan ihanya klu ada prescription / rekomen doktor. Klu main bli saja klu kita sakit kita yg derita. Lagipun ubat kecantikan di pasaran tu adakah semua bagitau kandungan content? Pikirkan

    3

    0
  14. Anonymous says:

    SATU JE SOALAN…KILANGNYA DIMANA?
    KALAU MCM QU PUTEH TAK PERLU.
    KAROT.

    12

    0
  15. Anonymous says:

    topik ni lawakkk..hahahaha…tergelak aku sorang dlm monorel ni.

    5

    0
  16. Anonymous says:

    takotttt…nanti gedik.

    3

    0
  17. Anonymous says:

    over la bang nara ni. mcm kami ni budak2.
    nak kelentong pun agak2 la.

    7

    0
  18. Anonymous says:

    Besok Lopak jd duta TN50, Nara ckp Lopak lah menjana ekonomi Malaysia ni. Kuat propaganda geng2 makan budu ni.

    8

    0
  19. sue says:

    ni lah matlamat hidup melayu. nk gebu, nk mulus, nk bersinar, nk beli jam rolex..

    7

    0
  20. BudakJohore says:

    Kelantan tu, mmg kolot. Penuh senangat kenegerian. Aku meluat Kelantan. Keluar dari Msia pun x siapa peduli!!!

    8

    1
  21. hanani says:

    banyak betul produk zaman sekarang. nak makan kena pilih2 takut ada long term effect. apa2 pun biar bersederhana. elakkan ambil mana2 produk yang overclaim.

    1

    0
  22. El says:

    Dada makin tersembul.. Tutup lah sikit mak jah

    1

    1
  23. Zie says:

    orang jahil- makan supplement muka glow.
    orang alim-hati bersih, wuduk dan solat muka ada nur.

    5

    0
    • Anonymous says:

      Setuju..nk glow sgt ko telan mentol lampu tu haa..gloww in the dark lg, xde duit nk byr bil api sbb abih duit bli nnde ngarut, berguna gk diri ko menerangi hidup keluarga ko dlm rumah..drpd beli bnda nih baik ko g beli mknn yg fresh2 tu ha buat stok kt dapur

      0

      0
  24. Poyo says:

    Ermmmm chew n glow la sgt….sooooo neelofake sgt…dh tentu retis pergi spa n facial bagai buat treatment.jgn igt semua org bodoh mcm ko ye.

    5

    0
  25. Nona says:

    Betul lah anon. Raja pun x nak yg gedik sangat. Diaorg nk yg low profile n jenis yang tak loud. Biasa2 aje.

    5

    0
  26. Anonymous says:

    bohong. complexion lopak dri dulu mulus. bukan sebab gigit produk ko ni. awal2 dah menipu.
    tuihhhh….pookie!!!

    5

    0
    • Bety says:

      Kerana duit, brand x terkenal pon jd duta. Nampak sgt tidak ada integriti sebagai muslimah. Secara xlangsung satu bentuk penipuan secara halus. Eee… pleaselah.

      6

      0
  27. Anonymous says:

    Produk ni ala rumah banglo Boy Iman tu gak la. Hambek retis utk tarik pembeli.

    8

    0
    • Anonymous says:

      X semestinya ambik artis .,produk ko elok dan quality! Artis ni mcm umpan cacing hujung mata kail.

      3

      0
      • berkhayal ketika memancing says:

        setuju.. ibarat memancing ikan di laut.. kita letak umpan di hujung mata kail.. ada probability kita dapat ikan besar.. mungkin jugak ikan kecil.. faktor masa pukul berapa kita mengail.. di mana kita tangkap ikan..

        1

        0
  28. nhs says:

    kulit licin tapi bantal berbau

    1

    0
  29. PlaYboY says:

    “Kecantikan Neelofa sememangnya tidak boleh dipertikaikan”

    Kenapa x boleh dipertikaikan?

    2

    0
    • wekkkkkkk says:

      bgi pendapat saya, muka lofa boleh lah tahan/lawa jugak..tapi body hancur…x lawa dn x ada cutting pun…sbb tu ada positif & negatif. Bila tua dh tentu gemuk dlm 90 kilo ke atas. Mcm kuarganya jugak.

      2

      1
      • baka caucasian tetap number one says:

        rangka tulang dia besar.. untunglah smooth and steady je tumbesaran dia.. ada orang tu rangka tulang dia kecik tak cukup zat tumbesaran terbantut..

        1

        0
    • miss universe miss world ok says:

      nak tanya soalan.. kenapa neelofa tak masuk miss malaysia??

      0

      0
      • wekkkkkkk says:

        sbb ketinggiany x cukup, miss melayu x dibenarkan skrg joint miss222, mgkn time era fazira je yg last…sbb lepas erra fazira dh x ada melayu joint.

        0

        0
        • kihkihkihkih says:

          kalau mr sajat boleh kot.

          1

          0
        • hidup umno kerana ban miss unibes says:

          miss melayu pun tak kurang hebatnya boleh bersaing menang miss world dan miss universe.. asyik-asyik cina india je wakil malaysia tapi diorang ni bertanding level dunia tak masuk top 15 pun.. entah macam mana penganjur miss malaysia pilih juara ye..

          yang hairannya, fatwa kata orang melayu tak boleh masuk miss malaysia.. tapi dewi remaja boleh pulak.. persamaan dua-dua membiarkan perempuan dedah rambut, dedah bahu, dedah ketiak, dedah lutut, dedah paha.. apa kes.. mungkin dewi remaja tak bagi dedah perut.. sebab miss malaysia mesti dedah perut nak pakai two-piece bikini.. jap jap.. korang paham ke apa tujuan pakai two piece bikini?? nak buktikan perempuan tu takde parut di badannya tidak didera, tidak dianiaya, tidak dicalarkan.. so kulitnya yang licin tu membuktikan orang yang membesarkannya jaga dia dengan prinsip menjunjung hak asasi manusia.. tak buat salah buat apa nak sembunyi.. selalunya jantan dayus yang pukul perempuan yang gelabah bila perempuan tu nak dedah bukti badannya cedera..

          1

          1
        • bila malaysia nak mng miss unibes says:

          pernah korang terpikir ke?? kenapa negara yang ada kadar jenayah tertinggi seolah-olah rasa tak terselamat untuk survive di sana boleh menghasilkan miss universe dan miss world?? sebut saja venezuela colombia mesti teringat di sana ada jenayah kongsi gelap.. kartel dadah semua memang makanan diorang.. tapi acara ratu cantik jugak yang mereka bolot.. siap ada sekolah ratu cantik lagi nak train macam mana present diri di depan khalayak.. walaupun negara tu ada banyak masalah sosial..

          0

          0
      • Anonymous says:

        sbb katik

        1

        0
  30. LIN says:

    PUIIIIII..NEELOFA MMG DH CANTIK..CUBALAH CARI DUTA MACAM FAFAU KE?? FEEFAA KE? ADOI NAK MENIPU PON AGAK2 LA..

    4

    0
  31. bali says:

    nara kalau lopak semua gossip good-good je! kosser comolot dengan lopak ke???

    4

    0
  32. Ninza says:

    Agen chew n glow hereeee ????Jom wa 0192198619 nowwww ????? i bagi TIPS untuk jadi flawless dalam 3 hariii???READY STOCK kkkk??? WORLDWIDE postage ????

    0

    0
  33. Anonymous says:

    makan hati la lofa.. semalam birthday bash fattzura.. jealous tak ? haha

    4

    2
  34. Anonymous says:

    die makan crystal tomato la.. mahal gila 1 box tu 400..takde maknanya nak makan produk murah ni

    5

    0
  35. elle says:

    cehh lofa dlu jual produk die sendiri pon x menjadi ntah ke mane yg die, mak n nenek die jd duta tu, ini die jd duta produk org, pcaye sgt ke lofa makan semua tu, pandang ke lofa tu kan die high taste kuikui

    6

    0
  36. dh kul 10.30am says:

    dah pukul 10.30am pagi ni, mana tajuk citer baru ni…lopak nyer je yg latest. Nara belum bangun ke.

    2

    0
  37. Anonymous says:

    mana berita fattzura birthday bash ni nara.. fattah n fazura memang confirm couple

    2

    1
  38. melati says:

    Cantik..???? nanti saya Fikir…Mcm tukang masak Kantin Sekolah jer saya tgk..!!! dh tua tu, tahi lalat tu yg Geli sebab tu takder jantan nk, yg nk pun cuma Mat2 Rempit & Mamat2 Kete tayar terkankang…ini kenyataan..kikiki

    0

    0
  39. Anonymous says:

    mana gosip aidil zakuan didenda rm 21,000 sebab maki pengadil antarabangsa???

    4

    0
  40. Oppa says:

    aku tgk pengarah2 urusannye xde pon glow mane phuii

    5

    0
  41. Kumbang says:

    Korang pn xyah komen sgt DUTA loopa tu,dia dah tentu putih..Yg pengarah urusan tu..Yg kulit nye xde seri n glow pn..nak laku produk la tu..nk chew..mkn chew gum jer la..nk putih sgt,cpt dpt penyakit.

    6

    0
  42. Zainal says:

    Banyak sangat comment takde otak.
    Ni la zaman orang bodoh bercakap.
    Korang tak baca dulu pasal produk, kenapa lofa jadi duta..
    Main sebut je.
    Patutlah korang kerja tukang komen. Lofa kaya, owner chew n glow pun kaya.
    Itu beza orang buat kerja dengan korang yang semua dok bash sana sini.
    Dorg pakai otak buat duit. Pakai badan buat duit. Korang? Beli kereta pun agaknya berhutang.

    0

    5
  43. antiproducttipu says:

    PRODUK KELENTONG..CHEW N GLOW LA SGT…CUBA KAU AMBIK YG MUKA BERKARAH BERDAKI LEBAM SEMACAM TU BAGI MAKAN DUA BULAN TGK, ADA BEZA TAK? NI KAU AMEK NEELOPAK YG MMG KULIT CANTIK, MUKA COMEY..PIGIDAHHHHH!!

    4

    0
  44. Anonymous says:

    133 komen…1 je yg menyokong.

    hahahahaa…

    4

    0
  45. Dina says:

    And yet u still need tons of make up and hours to get urself ready…. ye dakkk?
    Stop bluffing to people lah.
    Ohh wait… since only lobenak n lopatah the only one supporting u then it’s OK… hehehe… Who knows ada anak raja yg terpikat dgn that so called glow tu.

    7

    0
  46. Anonymous says:

    Padan muka, siapa suruh ko promote dlm ni. Memang ko kena bahan ler dek kak2 joyah sini. Diaorg ni ibarat gangster2 kt sini.

    8

    0
  47. Vidamongol says:

    Eleh. Ok ape produk ni dari vida yg anak pun hitam x puteh puteh.

    0

    1
  48. wuuuuu says:

    Putih tu sebab WHITENING INJECTION tp claim bagai..lpstu ckp sebab mkn produk itu ini..so kita pun beli n last2 tiada effect..kesian org cm kita ni kena tipu hidup2

    1

    0
  49. mok cute says:

    artis ni jgn percaya sgt la guna produk muka flawles…kulit lawa…dorg ni g buat treatment laser…drip vitamin C bagai…klo tanya xkan mengaku…xda mkna pki produk kulit boleh menten lawa…nak lakukan produk memasing je…pastu jd duta

    5

    0
  50. STOP IT says:

    OBVIOUSLY KULIT LOPA DAH MMG MCM TU DARI DULU SBB KACUKAN.. HARAP MAKCIK2, ADIK AKAK STOP JADI BODOH.. ASAL ARTIS CANTIK JADI DUTA, PERCAYA YG PRODUK TU BERKESAN.. COME ON LA.. SAKIT BUAH PINGGANG BARU TAU MAKAN PRODUK2 YG ENTAH DARI MANA PEMBUATANNYA.. TAHU2 DAH KAYA FOUNDERNYA… STOP IT.

    5

    0
    • semua manusia pasti mati says:

      apa salahnya mencuba produk kosmetik.. biarlah kami menjadi bahan ujikaji keberkesanan produk itu.. jika ditakdirkan sakit buah pinggang kerana telan ubat kimia beracun, pasrah je la.. actually nak play safe boleh je stay natural.. makan buah makan sayur.. tapi kerana sifat ingin tahu dan impian tinggi menggunung maka no pain no gain le slogan kami..

      1

      1
  51. Anonymous says:

    berniaga biar jujur…kulit muka lofa mmg dah asalnya elok bukan dek kerana penggunaan produk chew n glow ni. org2 akal cetek bolela tipu…tp kesian sb bazir duit menghrpkan hasil yg sama mcm lofa…walhal byk lg produk yg sama cuma penjenamaan je berbeza…sama gak dgn tudung dia. design ala2 sama corak n letak batu lip lap lip lap tu je yg beza…aduhaii…

    3

    0
  52. melati says:

    Neelofa kawin dgn Rani Kulop baru saya beli ….wakakakaaaa

    1

    0
  53. Anonymous says:

    Knapa lofa gambar terkangkang kaki mcm tu?xmuslimah langsung!!!

    1

    0
  54. Anonymous says:

    Ini ka yg mau dibanggakan? Mintak maap lopa..aku xmau keturunan aku jadikan kau ikon.kalau nal bniaga pun jgn guna nama muslimah kalau berpakaian pn telanjang.

    0

    0
  55. Anonymous says:

    Ni owner produk pn satu hal. Agak2 la nak buat marketing. Kau pakaila muka yg mmg bermasalah then buat testimoni. Ini TIPU org namanya. Budak kecil pn tau berfikir. Adoiiiiiiiii…

    4

    0
  56. Anonymous says:

    Mengucap panjang aku tengok manusia ramai yg dengki dan busuk hati dgn lopa ni…now dia kat us ni bagi talk kat forbes event. Korang yg mengata ni skang kat mana?

    Dah dah la tu busuk hati…tgk la diri sendiri tu..hmm

    0

    5
  57. MelebihNi says:

    apahal sekarang aku tengok si fattah macam tiru gambar neelofa eh? asal lopak post gambar buat gaya pose A.. pattah pun akan buat gaya pose A. opsssss ke i je yang melebih ni ?

    0

    0
  58. Anonymous says:

    HONESTLY MEMULA INGAT MEMANG NAK BELI TAPI BILA TENGOK NEALOFA YG JADI MODEL TERUS RASA HMM OK X JADI LA.. KBAI

    2

    0
  59. nabila says:

    aku tengok iklan dia macam chibai..ingatkan nak chew and glow kelentit..terkangkang aku tengok gambaq lopakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk hmmm tak payahlahhhhh apa cerita nak bagi tau doctor yang buat product,…………..hampehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    2

    0
  60. Anonymous says:

    Glow ke? Owner pun mcm leh go jee.

    2

    0
  61. Mia says:

    Lofa mmg dah cantik.. so payah sikit nak percaya product ni.. tgk iklan lemonax enot susut byk so boleh gak la percaya.. hehehhehe.. btw kenape lofa buat kaki gaya gitu yg baju merah tu.. mcm x kena pulak.. just saying..

    1

    0
  62. abg ikea cheras says:

    dah kenapa owner cam gila pubilisiti murahan siap soh nara sumbat masuk gambar kakak & abg dier skali?? tak penah lagi aku nengok org buat biz sibuk nak jaja cite family dier doctor la study kat scotland lah ireland lah…?!?!
    apooooooooo. gmbor tak professional lgsg ternganga pegang produk cmtuh..
    plg takleh blah owner siap bgitau family mmg dah kaya ada biz kat mlysia & abu dhabi, perlukah???????
    biznes apooooooooo ???

    3

    0
  63. Anonymous says:

    Tapi kenapa neelofa makin tak lawa.. tembam.. n kepam skrg?

    0

    0
  64. shell says:

    I am so embarrass for neelofa….and i dont even like her.

    0

    0
  65. hmmm says:

    “If you take hyaluronic acid as a supplement, your stomach acid would simply destroy it”.
    For glowing and smooth skin, ambil topical/cream. not kunyah and telan!

    3

    0
  66. me says:

    Nak lawan ngn produk yg apa tah Patah jd duta tu..ala..per tah nama…Oli oli ke apa …sama je ni…
    Patah ati

    0

    0
  67. Anonymous says:

    bosan…tak habis2 retis kelantan….jual jamu semua kelantan…borong siam…pastu testimoni tak semenggah…….harap2 lopa dptla ekzema lepas ni br rs derita mcm mn…ni kuar2 perut dah kaya dan sihat

    0

    0
  68. RND Department says:

    Jangan nak guna title Doktor kakak dan abang sangat la..Aku nak tengok bukti dari R&D dulu baru aku beli..report kajian dan penyelidikan semua..bagaimana bahan-bahan kat dalam produk ni boleh membantu masalah yang ko cakap ni..sekarang semua boleh claim ada ekstrak delima la, melon, berryla, habbatusauda la..takde gula whatsoever..sekarang ni berlambak produk kat pasaran yang tak tau kilang kat mana..research kat mana? dah berapa lama buat research? semua cuma nak DUIT…

    2

    0
  69. maria says:

    TAKNAK CAKAP BANYAK, SATU JE YG MASYARAKAT MALAYSIA KENA HADAM…INI PRODUK MENIPU DAN TOKEYNYA PENIPU SEMATA2 KEUNTUNGAN..SEKIAN..

    2

    0
  70. senjakala says:

    aku nk cadangkan kat owner chew n glow agar gunakan copywriter sediakan write up utk advertise produk. owner produk ni merapu sgt. habih family history masuk sekali. kakak dan abang yg pakar perubatan kanak2 dan MO biasa takkan lah involved directly with the development and research of the said product since bukan bidang mereka pun.

    kata kaya kan? nk berjihad kan? upah copywriter ciput jer kalau nk bandingkan duta lofa.

    by the way, hyalouric acid yg skg ni femes sgt dlm barang2 cosmetik dan dlm produk ni dari sumber apa? buah2 yg disebut hanya kaya dgn vit C.

    2

    0
  71. Anonymous says:

    aku jangan ka barang.. duta.. tokey..tah apa2 la yang bersangku dengan loppak ni dah aku buang.. buang macam sampah.. ada kisah nak p kutip.. mmg tak lah…banyak propa lah ..

    0

    0
  72. Tipah Lepah says:

    Bila keluar je cerita psl Lofa byk haters yg berebut nak komen. See their life? Haters yg plg suka skodeng life Lofa kan kan? Hehehe uneducated, bad mouth and no life.

    0

    0
  73. mok cute says:

    duta je pun bkn ko hadam pun pil tu lofa…xyah la menipu…duta2 ni sumer berbyr tuk iklan kan je…dorg kulit cantik g laser..cucuk & drip vit c bagai…blom ke yg operate..apa brg pkai local produk…

    0

    0

Leave a Comment

Optional