March 24th, 2020

Tampil mendedahkan mengenai penceraiannya kepada umum, Datuk Alha Alfa dihimpit dengan pelbagai kontroversi dan kecaman netizen. Selepas dituduh mengaibkan bekas isterinya, Noor Azlin, terbaru usahawan kosmetik itu dilabel sengaja mereka cerita dia hampir bergelar bapa selepas Azlin dalam satu kenyataan mendedahkan dia tidak pernah hamil.

bekas isteri alha alfa nafi pernah hamil

Bengang dengan tindakan bekas isterinya itu sehingga dia dilabel sebagai penipu, Alha menerusi akaun Instagramnya tampil mempertahankan maruah diri yang sudah tercemar serta menegakkan kebenaran.

“Saya paling pantang penipu! Awak tau kan?”

Jelas Alha, dia bukan mahu mencari publisiti murahan ataupun belum ‘move on’ tetapi dia tidak boleh mendiamkan walaupun sering dicaci menjaja cerita hal rumah tangga. Dia ingin membersihkan namanya agar tidak terus terpalit dengan tuduhan tidak benar.

“Serius awak tak pernah mengandung?” 

bukti bekas isteri alha alfa mengandung bukti bekas isteri alha alfa mengandung

Alha turut menampilkan ‘screenshot’ mesej perbualannya bersama Azlin di WhatsApp. Dia mendedahkan Azlin telah memakan jamu dalam kuantiti yang banyak sehingga menyebabkan keguguran.

Ia sekaligus membuktikan wanita itu pernah hamil dan apa yang dikatakan oleh Alha sebelum ini adalah benar.

bekas isteri alha alfa nafi pernah mengandung

Terdahulu, Alha berkata perbezaan usia serta penerimaan bekas isteri terhadap kerjayanya berubah selepas mereka berkahwin antara punca mahligai yang dibina selama enam bulan musnah. Sering berlaku perselisihan faham sehingga menyebabkan tekanan emosi.

Alha dan  Azlin mendirikan rumah tangga pada 28 September lalu selepas mengikat tali pertunangan selama setahun.

20 responses to “Bengang Dituduh Penipu, Alha Alfa Dedah Bukti Bekas Isteri Pernah Mengandung & Keguguran”

  1. Minah membawang says:

    Mmgla lmbt period blum tntu peknen..abih tu yg ex wife die beria kte akk die mrh sb bunuh anak sume tu hape?mmg boleh jd die xngndg,tp yg die beria kte i bunuh ank kitela,apela..tu kn da bg hrpn kt si laki ni?kot exwife die xngndg tp kte ngnDg skalipun,xslh kalo si alha ni nk pcye bulat2 bini die pnh ngndg sb bini die konfiden nau2 cte psl ank sume tu..n kot bini die ni xcek kncg tp trse cm ngndg pn yg bangang sgt g mkn jamu byk2 wtpe,sb xnk ank tu ke?alahaiii,bg aku exwife die ni yg slh..org xnk burukkn ko,tp ko yg bukak pekung sdri..da dpt laki helok prgai,segak,kaya,ko plak wt hal

  2. Anonymous says:

    Kdang2 hormon yer klau period lmbt x semestinya pregnant..
    Klau cek upt naik 2 line tp x clear pn x semestinya pregnant..
    Ni dr pengalaman saya sendiri..
    Sbb setiap org hormonnya x sama..

  3. Anonymous says:

    Sayangi perkahwinan ni…muka sama

  4. Cinta ku syg says:

    Laaaa setakat mkn jamu ..pastu period…belum tentu lg sbb preggy , wife u tak ckp pun dia preggy (xde bukti), cuma wife nk ckp ckp manja psl mkn jamu pastu period…pastu anje anje ckp psl anak…padahal sendiri x preggy…cuma nk manja ckp sgn somi je pun..si somi pun jenis anje anje melayan… aduhaiii .

  5. Nothing to say. Kecewe says:

    Sory to say.. pls matang. Dah kwen blajar jdi matang. Dah kwen pegi tekan bnd tu. Lg2 awl kwen. Knp ye. Utk kurus ke ape. Xnmpk ape2 yg gemok kt sini. Psl akk ckp bunuh ank? Sudah cnfirm ke kt prgnant test nek 2 line?? Aduhhh… knp la… kwen jgn sia2 la. Ada kaye. Sng. Rumah besar. Bwt la bisnes sesama ke. Jdi PA suam ke…

Tinggalkan Komen Anda Di Sini