February 20th, 2018

Sekitar awal tahun 2000, rancangan berbentuk majalah 3R yang ditayangkan di TV3 cukup popular sekali dengan topik-topik yang menarik. Pengacara mereka yang bersilih ganti juga mempunyai peminat yang ramai. Antara pengacara untuk program tersebut ialah Low Ngai Yuen, Rafidah Abdullah, Azah Yazmin Yusof, Kartini Ariffin dan Celina Khor.

Terbaru, ada berita panas mengatakan Rafidah  telah berkahwin dengan pasangan sejenis di Australia selepas beberapa tahun bercinta.

Menguatkan lagi dakwaan tersebut, pasangan Rafidah menerusi akaun Instagramnya @konigsegelfisch telah memuat naik foto dirinya dan Rafidah mempamerkan cincin di jari masing-masing dengan kapsyen menggambarkan mereka sudah berkahwin dalam sebuah majlis yang sederhana.

Walaubagaimanapun,kesahihan berita ini tidaklah kami ketahui. Sekiranya berita ini benar, kami pasti ramai yang kecewa dengan keputusan yang dibuat oleh Rafidah.

Sumber Berita : Tonton Extra


106 responses to “Bekas Pengacara 3R Kahwin Pasangan Sejenis Di Australia?”

 1. Nuteza Aida says:

  Buat Encik Nara,
  Sila la buat kesahihan terlebih dahulu sebelum menerbitkan artikel. Mohon dan tolong2lah belajar ETIKA KEWARTAWANAN. Jangan jadi penyebab pembaca mendapat berita yang tidak sahih. Tolong jadi wartawan yang ada akal bukan setakat ada otak

 2. Anonymous says:

  Mana komen aku nara?? Penat aku taip panjang2 tadi..

 3. Anonymous says:

  Please harap wartawan2 tanya lah menteri2 kat Msia ni wat they think of lgbt. Nak jugak tau pendapat diaorang sbb mmg ada menteri yg x straight pun.

 4. wekkkkkkk says:

  hrp aku x trlmbt komen, kyataan James Taylor mmg hanya dri segi pndgn bukan pgalaman.
  U nk tau x James Taylor, u kata agama lain x kacau islam, pdhl bangsa kafir ni trutamanya yg kuasa ekonomi no 1 dunia di dunia. U tau sapakan.
  Mereka2 pengacau dgn cara byk cara.
  Ada satu kisah di Taliban Afganistan (The real Taliban), ada pompuan omputeh telah ditangkap oleh Taliban2 di sana hanya kerana salah faham, org Taliban tu suruh wanita2 Taliban bukak pakaian wanita omputeh tu di tmpat yg tersembunyi tanpa ada lelaki. Maka wanita2 Taliban tu sudah periksa semua dn didapati wanita omputeh tu hanyalah wartawan.

  Wanita itu di bebaskan dgn selamat oleh Taliban2 tu, tidak lama selepas itu wanita omputeh tu masuk Islam dgn rela hati sbb terpegun dgn cara islam yg diamalkan di sana.

  So jgn anggap islam itu kejam.
  Agenda kafir mmg ada tersembunyi utk menakluki kekayaan bumi Islam yg Allah berikan.

 5. Masjongot says:

  Astagaaaaaaaaa… kenapa dikaitkan tentang agama pula??? tiada agama dalam dunia ini mengajar perbuatan yang songsang! Salah tetap salah.. pliss la jgn dikaitkan dengan agama atau racist…menentang hukum alam perbuatan berkahwin sesama jenis.. minta dijauhkan dari keluarga sendiri.

Loading...