Written by serenity | July 11th, 2019

Perceraian bukanlah satu berita yang baik. Namun untuk satu kes ini, perceraiannya disambut dengan ucapan ‘padan muka’ oleh Netizen. Bukan calang-calang dapat ucapan sebegitu.

Begitulah yang terjadi kepada pasangan PU Abu dan Hana Azraa. Baru-baru ini, Hana Azraa mendakwa dia dan PU Abu sudah tidak tinggal sebumbung.

Memang jarang orang menyambut berita sebegini dengan gembira apatah lagi mengucapkan padan muka. Tetapi inilah yang terjadi apabila Netizen mendapat tahu tentang berita ini.

Ini ialan antara komen pedas lagi berasap Netizen berhubung berita perceraian mereka yang didakwa Hana Azraa bakal berlaku:

Apa yang pelik, melalui satu kenyataan, PU Abu menafikan bahawa mereka bakal bercerai, cuma dia baru beberapa hari di Kuala Lumpur kerana bayi lelakinya bersama bekas isteri, Ain ‘Afini baru lahir. 

Bayi mereka lahir pada 7 Jun lepas  dan diberi nama Muhammad Adam Aysar. – beautifulnara.com

63 responses to Bakal Bercerai Dengan PU Abu, Netizen Padankan Muka Hana Azraa

  1. umairah says:

    sedapnya salahkan pmpuan, yg lelaki tu tak bersalah ke agaknya? hal2 mcm ni x perlulah nak komen lebih2. ambik iktibar jgn jd kat kita pula

    77

    0
    • Pencetus Haru Biru??? says:

      Beza dgn Fizo dan Mawar orang ramai kesian.
      Yang ni…orang lagi gelak ada.

      39

      0
      • Macai Sentap DiLazer Ikon FELDA says:

        Kasi dia borang PAS please…huhuk

        5

        6
        • Mat Sahdo says:

          Aku doakan PU Abu berkawin dgn si Wekkkk amin…..hahaahah

          8

          4
        • aku pun x suker komen wekkkkkk says:

          Semoga dicucuri badak..

          17

          0
        • wekkkkkkk says:

          aku nk kau mat sahdo., aku lebih baik dri indon tu, aku kerja tetap, ada epf byk, tanh arwah ayah aku ada 300 ekar sawit.dn sawah..tapi bukan felda..persendirian tau..aku dpt 80 ekar..selebihnya dik beradik..

          ama cam..

          3

          6
        • One says:

          Weekkk nak muntah aku… Biasa yg dok sembang pasal harta ni kaya kononya , up diri sendiri hakikatnya kat luar merempat suka meminta, mungkin terselit duit skt hasil dr meminta2 setelah sekian lama susah, jd rasa kaya sgt.. Riak terus, org lg kecik kaya jarang dok up macam ni sbb dh terbiasa dgn harta… Wekkk

          12

          0
        • Anonymous says:

          Mungkin hana kesian pd ain. Hana pn ada ank dia fhm apa perasaan isteri yg tgh sarat di jatuhi talak. Dia tersilap langkah..pandanglah sisi baik setiap insan. Cuma xfhm knp pu mcm tu. Jgn cpt ikut perasaan, amarah. Byk berfikir sblm keluarkn kata2 atau keputusan.

          6

          1
      • wekkkkkkk says:

        dn ada lgi mat shdo, bebaru ni TNB nak buat pencawang kt tnh sawah aku tu, katanya ada msuk owner .ama cam..

        0

        7
        • Meluat says:

          pot pet pot pet… isi zero!!!

          11

          0
        • Anonymous says:

          wekkkkk..bukan ke aritu ko ckp da kawen ngan lekaki pakistan?

          5

          0
        • One says:

          Silap2 tnb pacak macam tu je, sbb geran takda dlm pemohonan, 300 ekor confirm2 la tanah main pacak je tanam, tp kalau kerajaan nak buat sesuatu.. Nasib kau la kena bla.. tgk dr ayat riak kau ni bkn dr keluarga berharta

          4

          0
        • Tak Tun Tung says:

          Ada ke bilionair dok sembang dlm betiful nara ni sistur? Tanye je

          5

          0
        • Wekkkkkkk says:

          Kosong ke ada ke mna kau tahu. Aku ckp mcm tu bkn apa..sbb lelki zmn skrg kn byk dh mta duitan. Pasti yg nk berada dn brgji bsr.
          Byk dh contoh..tuapun x pe kn.
          Jgn tak akui.

          1

          2
        • Wekkkkkkk says:

          Ada pulk yg sentap sakit hati aku ” sembang”..wakakaka..
          Menyamar pulk tu tagline…aku nk ” sembang” dgn org tu pun mna dah lari..email palsu.
          Berani mcm saya la..ada logo coklat..berani di kecam.

          0

          2
        • Anonymous says:

          wekkkkkkk berbual konek berbual world lah ko. Pegi tolong laki paki ko jual karpet sana.makan gaji buta ko ni. masa bekerja ko dok sibuk kasi comment bodo ko pat BN. tak berkat gaji. Rugi dapat pekerja macam ko. Nanti ko comment balik ko pangkat besau lah boss sayang ko lah betul punyer berbual konek lah wekkkkkkk

          0

          0
    • faraj says:

      muka mcm abu ni pun ada yang nak ehhh? heran aku..

      19

      0
      • Anonymous says:

        jangan ckp beb….ada orang yg obses sama retis asalkan status “selebriti” je terus kangkanggg 180 darjah..

        9

        0
    • Jana says:

      PU Abu…please la masuk meminang si Wekkkkkkk.. supaya ko merasai keperitan hidup.

      7

      1
    • Padan Muka says:

      Memang elok pun dipadankan dgn dua org tu. Tak layak dikesiankan!

      3

      1
    • Anonymous says:

      Cpt betul balasan yg dua2 org tu terima, sbb menganiaya Ain. Hati derang pulak yg hancur dan dimalukan dgn bakal perceraian ni. Beringat2 la kita dgn pengajaran ni. Jgn sondol hak orang, pilih pasangan berdasarkan agama n akhlak, bkn rupa n harta. Setia

      8

      0
    • Anonymous says:

      Kita yg bukan selebriti ni beruntung x terkenal, so x diaibkan begini sekali disebabkan kebodohan sendiri. So, ambik pengajaran percuma babe sambil layan popcorn

      7

      0
    • Mak Senah says:

      Yang untung Abu. Kiri kanan dapat perhatian.

      1

      0
  2. Anonymous says:

    padan muka..itu maksudnya..sbb menganiyai org lain sebelum itu..mmg tepat perkataan padan muka…atau skrg kau rasakan.

    4

    2
  3. Anonymous says:

    padan muka utk lelaki tu juga., kendong cicir, kejar x dpt..

    8

    0
  4. Macai Sentap DiLazer Ikon FELDA says:

    Islam hanya di kopiah?

    12

    2
    • Minah tetek bertudung says:

      Islam ka in the first place …. Mcm beruk aje muka n perangai … Pandan muka ..harap si first wife tu tak kan terima si but_h ni

      6

      1
  5. Anonymous says:

    Kisah pulak aku….

    2

    1
  6. Anonymous says:

    tabur sperma lepas tu lari…. now?

    11

    0
  7. Anonymous says:

    sales hana jatuh ke tu?

    8

    1
  8. pukimawati says:

    burit nya kamu dua ekor ni. gatal je lebih melanji dengan laki orang. nah apa kau rasa lepastu?

    3

    2
  9. Anonymous says:

    Wekkkkkkk…ko goda la si Abu tu. Sesuai dgn ko wei. Merepek2 korang kalu jd kapel..

    3

    1
  10. queen says:

    aku rasa hana saja nk drag attention la. tah2 tak cerai pun. saja ja wat cita. nnt tau2 tak cerai pun. saja nk bg netizen besorak

    6

    0
  11. PU Yang Terlampau says:

    Ciritan Abu!!!

    2

    0
  12. Kesian, dua2 ada masa depan cerah, satu bakal pendakwah dan yg satu usahawan tapi kerana ikutkan nafsu, habis semua, bak yg di kejar tak dapat yg di gendong keciciran. Bertaubatlah Abu, minta maaf pada bekas isteri dgn seikhlas-ikhlasnya supaya dapat bersihkan hati, kemudian minta petunjuk dari Allah utk jadi org yg lebih baik. Ambil ikhtibar dan perbetulkan apa2 kesilapan yg pernah di lakukan.

    15

    1
  13. Kesian, dua2 ada masa depan cerah, satu bakal pendakwah dan yg satu usahawan tapi kerana ikutkan nafsu, habis semua, bak yg di kejar tak dapat yg di gendong keciciran. Bertaubatlah Abu, minta maaf pada bekas isteri dgn seikhlas-ikhlasnya supaya dapat bersihkan hati, kemudian minta petunjuk dari Allah utk jadi org yg lebih baik. Ambil ikhtibar dan perbetulkan apa2 kesilapan yg pernah di lakukan.

    2

    1
  14. Anonymous says:

    Kesian, dua2 ada masa depan cerah, satu bakal pendakwah dan yg satu usahawan tapi kerana ikutkan nafsu, habis semua, bak yg di kejar tak dapat yg di gendong keciciran. Bertaubatlah Abu, minta maaf pada bekas isteri dgn seikhlas-ikhlasnya supaya dapat bersihkan hati, kemudian minta petunjuk dari Allah utk jadi org yg lebih baik. Ambil ikhtibar dan perbetulkan apa2 kesilapan yg pernah di lakukan.

    0

    0

    3

    2
  15. faraj says:

    B.Nara… kalau Abu berdiri sebelah Aron Aziz..?? termuntah tak? yg lain pikiaq sendiri, B.Nara jaga lah industri Malaysia, Pembantu2 Rumah mesti tgh Ketawa dan mereka tgh berbisik camni..!! Industri Malaysia ni Berok pun boleh Terkenal.(Berok cam muka Abu)..sebab Indonesia punya Industri Seni Lawa2 dan indah2 belaka..!!!

    0

    3
  16. apeeee says:

    1 je cara utk hanat n punai abu hidup tenang dan aman, mintak maaf kat ain dan anak ain serta family ain…..

    4

    1
  17. Anonymous says:

    biasa laaa ni ugut2 cerai jerk.. tgk suami tgh excited tido kan anak kt kl jadi meroyan laa hana tuh…

    teruk lah ko hana… dengki sungguh bila abu tinggal ko kejap nk jaga anak dia… besok abu balik kedah settle laa kisah nii… hana tgh meroyan jer rindukan air pak abu…

    9

    1
  18. Anonymous says:

    pu abu ni mcm busuk je… tak lalu nk ngadap.

    7

    1
  19. Meon says:

    malas nk komen byk2. nanti abu jilat…cair la balik. baik la balik…drama!!!!!

    9

    0
  20. Anonymous says:

    Hanabitch tu sebenarnye bengang sbb pukiabu berbaik balik dgn ex wife nyer ain… opkos la dia bengang sbb dia kan merampas hak org nk dkt dia sorang alih2 si abu nk blk dkt ex wife…. hancus la puki dia… eh hati dia.. skrg dia terima la balik apa yg dia buat dkt ain dulu… dicerai masa pregnant… amacam, best tak kene cerai masa ngandung? Best tak jadi janda balik? He3

    7

    0
  21. Elliza Razak says:

    PADAN MUKA BETINA MUSLIMAH JALANG!!

    3

    1
  22. faraj says:

    satu jer nk ckp..Ungka lagi handsome lah dari Abu ni…camna lah minah 2 org ni mengawan…mesti tutup lampu..

    1

    0
  23. Anonymous says:

    Eloklh bercerai . Pengjaran.dn pmblsan .

    1

    0
  24. Anonymous says:

    Blsan perbuatan kmu

    1

    0
  25. Anonymous says:

    Lelki mlyu byk pmls. 10 org..2 je yg btui2 lki mithali

    5

    0
  26. Anonymous says:

    Bila wanita ada duit., org lelaki sukalh. Klau wanita x ada duit..sygpun hilang.

    3

    0
  27. Anonymous says:

    Jgnlh msukkn kisah mereka ni. Mympah..nk muntah.

    0

    0
  28. Anonymous says:

    Dah barai.
    Smlm anak pergi zoo..anak ckp..org utan dah x ada. Rupanya dlm ni duduk..

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Zoo byk kosong lgi utk haiwan. Kerajaan perlu penuhkn haiwan utk melengkapkan erti perkataam zoo tu. Jgn biar kosong. Msuk dh mhl..40 keatas adult.

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Ada org dengki..

    0

    0
  31. Anonymous says:

    Masa bercinta x ingat ada yg derita

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Muka gataiii

    0

    0
  33. Anonymous says:

    Rmbut gtai..kaki gatai..perut gatai..

    0

    0
  34. faraj says:

    Tukaq ler cepat kisah si Hodoh Abu ni ..nara oiiii..Geli lahhhhhhhh tgk..

    1

    0
  35. faraj says:

    Aduiii ader lagi …mahkluk Hodoh ni…tukaq ler citer lain , Nara oiiii…!!

    0

    0

Leave a Reply to PU Yang Terlampau Cancel reply