“Baju Lembu Juga Dipilih!” – Netizen Persoal Pakaian Ismail Sabri, Anggap Tak ‘Proper’ Ketika Pertemuan Formal

Kehidupan

“Baju Lembu Juga Dipilih!” – Netizen Persoal Pakaian Ismail Sabri, Anggap Tak ‘Proper’ Ketika Pertemuan Formal

Sedia maklum, baru-baru ini Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Ismail Sabri mempunyai kesempatan untuk bertemu dengan rakan sejawat di Singapura iaitu Lee Hsein Loong.

Pertemuan secara ‘face to face’ itu telah mendapat perhatian netizen, bukan kerana atas dasar kerja, namun pakaian yang dikenakan oleh Ismail Sabri ketika itu.

Advertisement

Netizen berpendapat ‘design’ baju seakan-akan kulit lembu itu sama sekali tidak sesuai untuk dipakai sewaktu menghadiri pertemuan formal seperti sedemikian dan lebih baik jika memakai baju batik.

Tidak habis disitu saja, harga pakaian jenama Burberry turut dipersoalkan kerana netizen merasakan harga baju yang mencecah RM5000 itu tersangatlah mahal serta berlebihan, lagi-lagi ‘design’ nya seperti itu.

Komen twitter

Dalam pada itu, sempat juga netizen mengaitkan pereka fesyen, Jovian yang juga merupakan menantunya untuk berhenti jadi perunding fesyen kerana pakaian yang dipakai oleh bapa mentuanya itu boleh memalukan imej negara.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending pada pautan di bawah.

6 bulan lalu

"Hodoh Sangat Ke Gelap?!" - Panggil Anak Kulit 'Hangus', 'Founder' Dikecam Bagi Anak 'Consume' Kolagen Untuk Putih

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : Twitter

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

2 Comments

  1. anonymous

    May 27, 2022 at 12:51 pm

    menantu pondan anak pon pondan tapi pm kayangan baju 5k ….klepto is coming back beware rakyat !

  2. Anonymous

    May 27, 2022 at 11:57 am

    si bera ni macam kera dapat bunga perangai. sudah2lah nak tunjuk fashion sense bodo ko tu. ko jgn ikut sangat nasihat anak menantu designer ko tu. ni sejak korang netizen ni semua bagi muka sgt time pandemic dulu dok buat collage baju2 batik dia so dia dah syok sendiri.

Loading...