Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Artis Yang Pakai Barang Tiruan Jangan Melenting Kalau Hasil Kerja Atau Jenama Sendiri Diciplak – Michael Ang

Sehingga hari ini, sebuah akaun Instagram yang mendedahkan beberapa artis dan Instafamous masih lagi aktif menjalankan siasatan mereka. Malah, jumlah pengikut mereka sudah meningkat naik kerana pendedahan yang mereka lakukan itu mendapat perhatian yang sangat luar biasa daripada netizen.

Advertisement

Terdahulu, ada juga artis yang mengatakan tiada salahnya unutk memakai jenama tiruan. Buat pengarah popular Michael Ang, beliau meminta seseorang artis yang menyokong dan menggunakan barangan palsu tidak melenting ataupun menagih belas kasihan sekiranya hasil kerja ataupun produk mereka diciplak.

Bagaimanapun, Michael berharap kenyataan beliau itu tidak menimbulkan salah faham ataupun mengguris hati mana-mana pihak kerana ia sekadar pandangan secara umum.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

14 Comments

  1. missonion

    August 2, 2018 at 12:42 pm

    mcm si anjoulie vocahhh tu, kata xpe la pakai fake tapi haritu product dier kena copy ngamuk sakan nampakkkkk!

  2. Anonymous

    August 2, 2018 at 11:44 am

    bagus micheal ang… ko sound jer yg mulut2 lantang ade hati nak bising2 hasil sendiri kene ciplak… diorg sendiri bangga post2 melaram brg ciplak…

  3. WeWa

    August 2, 2018 at 11:12 am

    Alahai.. korang ni.. maksud pakcik doraemon tu bukan lah setakat hasil yang berbentuk fisikal seperti kasut/tshirt/bag/jam sahaja.. tapi pada skop meluas seperti hasil kerja “seni” (seni lah sangat kan…?) seperti album/lagu/movie yang diciplak @ cetak rompak. Kan ramai artis meroyan bila hasil seni mereka diplagiat? Itulah maksud ang ang ang doraemon…

    • Anonymous

      August 2, 2018 at 2:20 pm

      apa masalahnya ko ni? memang terang2 semua pun paham je apa statement MA tu..ingat kitorang ni bodo sangat ke?

  4. wekkkkkkk

    August 2, 2018 at 9:53 am

    masalahnya..ada ke “barangan artis Malaysia” ni mcm pakaian tu ori yg mereka buat. Setakat beli ori tu lain, then kamu reka pakaian. Mcm Kain Batik dn Baju Batik buatan Malaysia tu lain, kain tu kamu beli dn buat rekaan.

    Apapun kenyataan MA ni betoiiiii…mah.

    • Anonymous

      August 2, 2018 at 10:29 am

      paling jelas si shahnaz.. kuar statment terlupa cermin diri.. gigih laaa backup diri tak salah pakai brand ciplak sbb peminat bagi… yg bini sendiri dpt tau tudungneelofa kene ciplak smpi vietnam family paki tu meroyan…
      wat goes around comes around laaa betul si micheal ckp…

    • Anonymous

      August 2, 2018 at 12:30 pm

      hahaha btul2 xde plak yg sound setepek kat muka acah gengster tu tapi sampai ke sudah kata nak amek tindakan lah yg cipak tudung tu senyap aje, nampak no diorg pon kaki ciplak hasil keje org lain sbb tu what goes around comes around

  5. Anonymous

    August 2, 2018 at 9:42 am

    kalau x mampu pkai international brand, pakai jela local brand or brand2 yg mampu beli cth mcm nike ke adidas ke, ni nak jugak beli kasut gucci tapi fake. pastu kemain amek gmbr mcm 100% ori. pastu bile hasil kerja ko org curi tau plak ko meroyan.

    • Anonymous

      August 2, 2018 at 9:52 pm

      Nike adidas pn klu ori mahal wei…..fake je bersepah..

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top
x
Puasa Barakah Bersama