Written by Bella | August 8th, 2018

Walaupun sering dikecam, model dan pelakon seksi, Alicia Amin masih tidak serik menimbulkan isu yang sensitif dan mengundang kontroversi. Kali ini, Alicia menerusi akaun Twitternya menyatakan golongan LGBT boleh menipu sekiranya mereka mahu menderma darah.

Kenyataan itu dibuat oleh Alicia selepas dia berkongsi ‘tweet’ daripada Ir. Khairil Nizam yang memuat naik foto syarat kelayakan untuk seseorang itu menderma darah.

Untuk pengetahuan anda, golongan homoseksual dan individu yang melakukan seks rambang dilarang keras untuk menjadi penderma kerana dikhuatiri mempunyai penyakit HIV yang boleh berjangkit melalui darah.

Status yang dimuat naik oleh Alicia itu dikecam hebat oleh netizen. Mereka menggelar Alicia seorang yang bodoh serta tidak bertanggungjawab kerana mengundang bahaya kepada orang lain. Malah, Dr Amalina Bakri juga memberikan penjelasan lanjut bahawa seseorang itu tidak harus menipu tentang sejarah ataupun tahap kesihatan mereka kerana ia boleh membahayakan nyawa orang lain.

Derma darah itu memang satu amalan yang mulia, tetapi janganlah penting diri sekiranya  boleh membahayakan orang lain. Rasanya perkara ini tidak perlu menjadi perdebatan lagi, tiada guna mempertahankan LGBT jika ia mengundang keburukan kepada orang lain.

Sumber Berita : Forum CARI & Ir.Khairil Nizam

49 responses to Alicia Amin Galak Golongan LGBT Menipu Jika Mahu Derma Darah?

  1. Beras Nasional says:

    Agree with Dr Amalina on this. Up to you lah nak seks terbalik ke, songsang ke, tunggang langgang ke..jangan sebabkan u menipu about your history, tak pasal-pasal orang lain terkena. Orang nak reduce risiko, bukan nak discriminate.

    Brainless beauty.

    97

    0
  2. kecik says:

    statement bodoh.. semoga mendapat hidayah..

    11

    0
  3. Makcik Cabai says:

    What’s wrong with this girl… memalukan Malaysia je…

    14

    0
  4. Anonymous says:

    aku tunggu je MALAYSIA ni bila TUHAN nak ‘tegur’

    2

    13
    • Anonymous says:

      Xbaik ckp mcm ni.bila “tegur”semua org kena.bukan org “tu” shj kena. Minta simpang jauh2. Semoga Allah lindungi umat Islam. Aku takut azab Allah.

      50

      0
      • Rian says:

        kalau dah melampau sangat tak mustahil. Bala semua orang akan kena. Tu sebab jangan buat perkara2 yang Allah tak bagi buat kat bumi dia ni.

        0

        0
    • Anonymous says:

      Aku tak nak weh Tuhan tegur Malaysia. Tolong la yang kena tegur orang orang cenggini je. Aku tak sanggup nak tanggung seksa sebab orang lain pulak.

      19

      0
    • Anonymous says:

      bodoh ke ckp cmni

      4

      0
  5. THEBEAST says:

    Orang cantik tak semestinya bijak. Tapi masalah skrg Alicia Amin ni mmg x cantik. Tak taw la nak describe dia ape kat muka bumi ni. Jadi model ke, jadi manusia ke, rupa lu mcm haram jadah jugak. Kiri kanan hancur. Sorry for the brutal post.

    59

    0
  6. mak cute says:

    dia ni islam ke kafir..bertatoo kat lengan..layak direjam je betina camni…

    14

    0
  7. aliciakey says:

    dia ni islam ke bukan??I am confuse..

    9

    0
  8. bodoh punya isu says:

    napa mesti dibanggakan LGBT..terang2 benda toh tak ada kebaikannya terang2 dah tercatit…buat apa di dunia ini di jadikan berpasangan dari mula hidupnya manusia ..STUPID dah tau sebab2 di larang masih nak bahas

    14

    0
    • Anonymous says:

      Betul. Kwn aku dr france xde agama, malu nak ngaku dia gay. org2 tertentu je tau dia gay sbb family dia sndr x redha. ini org melayu muslim malaysia, bangga giler nk mengaku lgbt.

      3

      0
  9. Anonymous says:

    muka memang nk kena penampar jerrr…bodoh punya statement..kalu darah yg dorg derma tu dpt kat family ko baru padan muka…

    13

    0
  10. hawau says:

    eh si bohsia ni, dah lama x de knotroversi saja la tu buat publisiti murahan. alicia, cbe blnja gmbr bogel satu.. tapi x pela x yah coz x selera nk tgk kering cm papan.. hahaha

    7

    0
  11. aci says:

    tak cantik dan tak bijak……

    16

    0
  12. Cik_Melah says:

    Dia ni memang suka buat statement tak cerdik untuk dapatkan populariti. Benda basic macam ni pun kau tak tahu ke Alicia? Sedih dengan manusia macam ni.

    6

    0
  13. hahaha says:

    sapa sokong LGBT sama loh otak2 mereka tu SONGSANG

    7

    0
  14. whitelily says:

    same like siti kasim. tak nak labelkan diorang ni tapi macam dah ke arah sangat liberal sangat. malaysia dah terlalu open pasal lgbt. i ada kawan pondan pengkid. cukup la kenali mereka sebab seorang manusia tapi janganlah iktiraf golongan ni. kalau bole selitkan la nasihat dan bukan galakkan contohnye “wah makin cantik sis” walhal dia seorang pondan.

    14

    0
  15. kak melah says:

    statement bodoh dari orang yg bodoh, what do you expect from a low class IQ model…aku tunggu ko perlukan darah masa tu suruh gay2 or lesbian yg ade HIV derma kt ko..baru ko tau langit tinggi rendah.

    17

    0
  16. shitam says:

    Beza kenyataan seorang model berIQ rendah dan doktor yang bijak.

    9

    0
  17. Anonymous says:

    kesian bapanya tinggi pelajaran tapi dapat anak macam ni……..

    2

    0
  18. hanya seorang hamba says:

    Moga si AA ni kembali kepada fitrah sebenar.
    dan semoga keluarga kita sentiasa terjaga daripada perkara2 yg mungkar. aaminn

    3

    0
  19. ChickFlick says:

    Takut tgh jln kena petir aje dia ni. Kalau sendiri tak gunapakai islamic values as a pillar, hormatlah org dinegara yg u cari rezeki ni where majority are Muslim. Your publicity stunt only gathers more hate unless your goals are to be infamous. Even non muslim agrees that blood transfusions bkn perkara yg blh ditipu sbb blh mengundang bahaya tak kira kaum atau agama. I will say jgn malukan agama but more appropriate to say jgn malukan Malaysia !

    4

    0
    • Anonymous says:

      get yourself out of malaysia. We don’t want you and your type of LGBT friend with this type of lifestyle di sini. Nanti darah kau org derma tu contaminated.

      1

      0
  20. alicia amin bodoh says:

    Alicia Amin bustard

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Itu la aturan Allah tu dah cukup cantik tapi kenapa x nak ikut? Bahaya pada org yg x berdosa yg memang amalkan healthy lifestyle/relationship akan jadi mangsa as a blood receiver. Mintak dijauhkan.

    0

    0
  22. Ingin tau says:

    Dh naik takut pulak aku ngan tabung darah yg kat hospital tu…mana tau ada darah LGBT yg perangai cam Alicia giler menipu..haaih tawakkal ajelh kann..skrg ni ada x jlnkn ujian hiv pd setiap penderma sebelum derma darah..ingin tau jer..tlg jwbkn sape2 yg tau kes ni.

    1

    0
  23. Haha says:

    takpe,ada backup besar tu,,anak PM ke 4

    2

    1
  24. Penentang LGBT says:

    Sekarang ni takut nk terima drh dr hospital tu..bahaya kpd si penerima…geng LGBT ni paling ramai dpt HIV baru ni di tweeter viral meninggal dunia akibat HIV dn dia seorang gay……elok2 cari bini ko cr jubur jugak..mainblkg tu la mendapat kuman..pas berak ko cucuk sana sini…jijik btol golongan cmni.
    Nauzubillh

    1

    0
  25. Anonymous says:

    bagi la betina nie kne HIV+… selesai 1 masalah…

    1

    0
  26. Joyah pok pek says:

    Kena faham maksud tersirat sebenarnya si Alicia ni..dia ialah LESBIAN okay..LESBIAN..that why la dia kata jgn ganggu golongan LGBT nih!!!
    Dia ni penentang segala apa agama ckp dan ketentuan naluri manusia..mana Islam kata jgn itulah dia nak buat..cubaan bunuh diri,minum arak,berbogel – dikatakan melayu x open minded dan mundur..kalau dikatakan perempuan x sopan isap rokok itulah dia menghisap rokok..kalau kata perempuan vs lelaki..no dia pilih perempuan..kesian dia hnya manusia dgn tubuh badan tapi roh, dan otak tanpa akal..hidup dia sebenarnya kosong dan sia sia..dia pn x tau apa makna kehidupan dia di dunia nih

    0

    0

Leave a Reply to Joyah pok pek - Cancel

Optional