Written by serenity | October 30th, 2017

Sejak kebelakangan ini pelakon Ainul Aishah kelihatan semakin cantik dan bergaya. Bukan saja sering bersenam di gimnasium, Ainul juga dikatakan semakin seksi dalam berpakaian, terutamanya setelah bergelar kekasih seorang lelaki lacak.

Bagaimanapun, ada yang tidak senang dengan cara Ainul berpakaian. Seorang pengguna Instagram telah menghantar mesej terus (direct message) kepada Ainul menyuruh pelakon itu mengenakan bra push-up atau tutup saja payudaranya kerana tidak mempunyai belahan payudara (cleavage).

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Wanita itu yang menggunakan kata pengguna @drnoorkartini memberitahu Ainul:

Payudara awak nampak sangat kecil. Mungkin bra push-up boleh membantu? Atau tutup sajalah (payudara). Jangan beriya sangat nak tunjuk belahan itu, sebab memang jelas awak tak ada belahan payudara. Dari orang mengata, tutup saja payudara itu. Hanya sedikit nasihat.

Ainul menjawab dia tidak kisah jika orang mengata, dan meminta wanita itu jangan jadi kelakar dan jaga payudara sendiri. Wanita itu kemudiannya memberitahu:

Saya bukan nak jadi kelakar. Dan payudara saya besar, jadi tak perlu kisah. Pakailah bra-push up supaya tak sakit mata memandang.

Pinggang dah cantik tapi kalau tak seimbang dengan payudara yang cantik tak jadi juga.

adcf0aa1-1325-4469-83ea-f02a07714a44a6c3afcf-0cd9-4b0e-a32b-8b0d41d355d4

Ainul memuat naik salinan perbualan di Instagram itu melalui fungsi InstaStory. Ainul menulis:

Saya telah diserang kerana kurang sempurna sebagai manusia. Adakah anda (gadis-gadis) semua rasa adil untuk dilayan seperti ini hanya kerana anda tidak ada apa yang orang lain ada?

Tolong bersikap baik dan memperkasa sesama wanita bukannya jadi biadap dan jahat mulut.

Penulis agak kagum dengan sesetengah orang yang begitu rajin menghantar mesej menegur orang yang tidak dikenali mengenai cara berpakaian kerana bagi penulis, memang malas. Setakat pandang sajalah.

Tinjauan penulis mendapati akaun Instagram @drnoorkartini  tidak lagi wujud dan besar kemungkinan hanyalah akaun palsu. Apa pendapat anda?- beautifulnara.com

74 responses to Ainul Aishah Kecewa Disuruh Tutup Payudara Kerana Tiada Lurah

  1. Lala says:

    Ok.ni lawak

    48

    0
    • miamore says:

      oh my….so pity but so true…kihkih

      65

      1
      • Anonymous says:

        Hahaha. This is so hilarious but gotta agreed with drkartini who so ever yang DM si Ainul. Bila org bg teguran terang2, artis2 ni ckp memalukan. Bila org dm, kau mengamuk jugak. Dah la bodoh, seksi, berlakon pun suam suam suku. Tetek pun tak besar. Kesian kau Ainul.

        83

        0
        • Anonymous says:

          Sibuk la jaga tetek org. Kau jaga tetek mak kau dah laa. Kalau besar ko kata mcm2 mcm izara tu, ni kecik ko kata mcm bi. Pegi la hisap tetek sajat tu nak sangat yg perfect. Bodoh punya manusia

          2

          33
        • Anonymous says:

          Tetek bukan isunya mangkuk. Kebodohan dia hebahkan tetek dia kecik tu yg jd isunya. Kalau dia tak print screen dm tu, takde sape perasan tetek dia kecik sbb org tak kisah pun kewujudan dia dlm industri seni ni. Bongok.

          41

          0
      • Mat Ronggeng says:

        Just two mosquito bites… Please cover up! Tak cantik mana pun… Harapkan baju sendat, ketat, singkat, terdedah….

        33

        0
    • Japanese boy says:

      Ok netizen nowadays mmg lawak.
      Org tetek besar / kecik smua nak complain. At least this ainul girl is confident with her body, tak beria nak buat surgery tetek cam lana nodin.
      Yg paling xleh blah is that noorkartini smpai sggup dm siot! Giler xde life kah kah kah

      2

      28
      • Pekerja Gomen says:

        Actually DrKartini tu DM sbb mengikut saranan pakar motivasi yang mana.. teguran kalau ikhlas perlu dilakukan secara diam2.. org lain tak nampak. Teguran di FB atau socmed bersifat menjatuhkan.

        Sadisnya wanita berdada lempeng ni pi malukan diri sendiri dgn post that DM.

        Lempeng… kalau ko bersyukur dengan lempeng ko… bukan dgn cara mendedahkan pada umum. Apa punya syukur ko belajar ni. Hanattt

        98

        0
      • RakyatMarhaen says:

        Korang ni tak faham kot..dia ckp mcm tu bukan nak kecam rasanya..dia ckp mcm tu nak bagi hint kau tu dahla body tak cantik nak seksi pulak baik kau tutup aurat jer..cuma dia tak ckp direct body kau menyakitkan mata tgok..sama mcm minah rambut karat dia igt dia lawa laa tak pakai tudung..so boleh ckp kau igt kau tak pakai tudung lawa ke?baik kau pakai lagi ok..dia nak tegur bukan cara ustazah tu tapi cara nak sedarkan dgn cara ibarat tampar muka si ainul tu hahahaha

        66

        -1
        • Saper2 je la says:

          Yes aku pn pikir cam tu…kang kalo dia terus ckp tutup aurat nnt melenting lak si retis kata ustazah segera bg nasihat so tulis la gaya2 cm tu. Tp so retis dungu ini tidaklah paham dpt lak abg nara mendefend haaa …subur saham ko nara

          22

          0
    • Mata mata says:

      Aku tgk la seksi pun. Sekeping je. Anyway byk la retis pakai seksi tp xde lak korang kutuk tp siap komen cantik la ape. Ape pun nama pun islam kan retis2 ni tak reti2 ke pakai elok skit

      3

      1
    • kne kutuk tetek kecik pon nak triggered..lain kali jangan jadi bodoh nak payung tetekk.muka dah la xcun..pakai je la tudung syial.

      8

      1
    • tetek kecikk lpastu nak meroyan..kau pakai tudung tutup aurat kan xjadi isu..bikin malu nama sndiri je..bodoh gak ainul ni..dah la muka buruk.tetek kecik..

      5

      0
    • Bukantinie says:

      Aku rasa kawan tu perli je. Tutup je la dada tu sbb bkn elok sgt pun..tu je msg dia. Hahaha

      24

      0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      jangan peduli orang nak mengate takda lurah ke takde itu ke ini ke peduli lah kalau susah ada orang tolong tak ? so jangan peduli semua tu buat pekak aje suda ..mungkin u punye so so aje lah..daripada yg gedabak ..! syukur ape yg kite ada ..

      0

      8
    • Suasuwei says:

      Dan ketiak dia masih kelam

      3

      0
  2. Shhh says:

    pakai lah seksi, nak tgk lama mana boyfren ko ni blh tahan, lelaki mmg suka tgk ppn cntik dan, last sekali dia akan cri gak yg bertutup bt bini..kalo kurus da bentuk cantik gak pkai mcm tu cth lah aku ska tgk pelakon bollywood, mcm katrina kaif dan kareena kapoor badan dorg mmg rangka besar tpi ada figure so mmg cntik..hahaha

    31

    0
    • Terimalah Kenyataan says:

      Ramai je retis pompuan sexy elok je dpt laki. Sakinah, izara, ramona, lisa, scha, semua tu sexy kot, cuma nak tunjuk atau tak je kat insta. Elok je sume kawin sume dpt laki..
      Even izara yg kontrovesi tetek tekeluar pun siap dpt kawin dgn menantu tokti, nak heran apa diorang..

      19

      2
      • wekkkkkkk says:

        boleh je kalau nk pakai seksi sebelum tua…tapi jgnlah terlampau seksi sgt mcm nak koyak kain tu dn nk cicah atas cipap belah nye..dh mcm “äyam”. Kalau pakai seksi umur dh lbih 30an…tolonglah sopan sikit seksinyer. Umur sudah 33 tahun kn taon dpan.

        Mmg lah mati x sapa yg tau.

        3

        6
        • ukelele says:

          boleh seksi sebelum tua? ajaran sesat mana kau ikut ni? kalau pakai seksi, menjalang depan org ramai dan jatuh terjelepuk mati..mati dgn berpakaian mcm pelacur, apa kes?? dulu ada bohsia terkenal di negeri tettt bonceng motor mat rempit partner sex dia utk malam sebelumnya, sekali accident, tertonggeng tercampak mcm supergirl kat tepi lereng..skirt pendek ala2 skirt tennis ternaik ke atas, spender pun pakai..terus nampak semua…meninggal pulak tu..ko boleh imagine tak berapa ramai jantan dtg tgk accident tu? sebeb accident depan kedai kopi, dengan pak haji, dgn budak muda, dengan segala mcm org ada..dah tutup skirt nya ke bawah (cover kemaluan) pun masih nmpak aurat seluruh badan..kau boleh tak fikir kalau org yg kau nasihat utk sexy waktu muda tu jadi mcm ni? atau kau yg tak tutup aurat tu jadi mcm ni lagi 20 minit ke kau kena langgar bas ke, mati..kau sempat taubat ke?

          13

          0
        • wekkkkkkk says:

          aku tujukan pada dia..sbb dia nk seksi sgt kan..kalau kita larangpun dn nasihat, terpulanglah, tapi ada gak aku ckp kt situ JGN TERLAMPAU SEKSI..ke ko yg x fhm maksud akunyer ayat..kalau dh seksi waktu tua, sapa nktgok..ko yg tgoklh..waktu tua pkai seksi dh gila ke hape..
          (Tu sbb aku kata..mmglah mati x sapa yg tau.)..kalau dia dh btul2 berubah sebelum mati oklah)..x tentu pasal meroyan.
          aku ni ada kebandaran dn kekampungan, lainlah ko tu mmg ustazah dri azali kn..ha baguslah…dpt jugk laku purdah/niqap kt luar ko beli.

          0

          6
        • wekkkkkkk says:

          cuba tgok pengacara pompuan2 tu, (trivago agent & hlive Astro) mereka pakai seksikn..tapi seksi mcm tu kira sedap jugak lagi mata memandang dari pakai mcm sedat di atas ni, mcm nak masuk ke katil je.
          Itulah maksud aku..pakai mcm ala2 office secretary/PA….itu lah mksud aku.
          fhm x…”JGN TERLAMPAU SEKSI MCM PAKAIAN DIA PAKAI TU HAMPIR BELAH KE CIPAP.”

          (kes bohsia tu, itu dh mmg bohsia…semua motor di balun naik..belum di payung lagi)

          1

          2
        • Anonymous says:

          Wekkk ni mmg mangkuk. Bodohhhhh

          2

          0
        • wekkkkkkk says:

          wekkkkkk

          0

          1
  3. Sepah 2 says:

    Macam2 hal sekarang neh!

    1

    0
  4. hmmmm says:

    Ni lah artis.. bila di tegur secara terbuka kata membuka aib.. bila di ‘direct msg’ (DM) di tunjuk kan kat public pulak.. so.. it shows that.. kita (org yg bukan artis ni) tak boleh tegur dorang langsung.. semua kena pekak kan telinga & butakan mata dengan segala kerenah mereka. (face palm)

    101

    0
  5. no name says:

    ok la tu dari kena tegur secara terbuka.ni x, dengan bangganya upload pulak.hahaha.then org pun tahu.manusia tegur tau pulak nak rasa kecewa. Allah dah tegur n bagi pesanan lama dulu xpikiq apa pulak.lawak.lawak

    18

    0
  6. Maz says:

    Cover jer semua dek kan helok. So tak stress di komen pasal bentuk badan la shape payudara la so on hmmm

    7

    0
  7. wekkkkkkk says:

    pepeh pun x apa, itu ori. Nnti masa hamil bsrlah. Bsr mcm sajatpun x guna jugak.

    1

    0
  8. nok gebuzzz says:

    kalau x nak kena tegur jgnla pkila seksi2 lagi…ingat ko hupload tu cantikk kewww…!jgn perasan eaaaa……..

    14

    0
  9. ohyeah.. says:

    astaghfirullah……

    0

    0
  10. Ex-Amnet Forumer says:

    Saya doakan awak tidak ditinggalkan dan dijadikan wastage. Moga boyfren awak segera menikah dgn awak. .

    15

    0
  11. misssss says:

    bile org komen/nasihat kt ruangan komen, dorg kate kalau nk nasihat xperlu nk tunjuk2 kt ruangan komen, boleh je DM… tp bile org DM, dorg sndr pulak yg tnjk kt org lain.. ermmm…

    21

    0
  12. Anonymous says:

    budak kecik pun takde brg tapi byk jgk kena rogol dgn ahli keluarga sendiri…

    1

    4
  13. anon says:

    ko boleh kata kecewa org suruh tutup tetek ko ??
    ko tak tahu betapa kecewanya NABI MUHAMMAD SAW melihat umatnya berpakaikan seperti ko ..!

    51

    0
  14. bob says:

    dh elok dh org tu tegur secara dm…tbe2 ko plak nk malukn diri sndiri….hurmm…xtaula org skg…kte nk jge aib die…die sndir mgaibkn diri…hu3

    33

    0
  15. Mek Ti says:

    padan lah kena serang thru dm. Mmg ptt pun kena. tak sedar diri lg ke? aku kalau ketiak hitam xkan la nak selfie tunjuk ketiak hitam. aku kalau breast kecik mmg aku tutup and sedar kan diri. Bila di tegur gitu nak melenting kata org mengutuk ciptaan Allah? pdhal sendiri yg tayang. sendiri lah hadam netizen.

    9

    0
  16. benci btina tetek lembu says:

    tak yah sibuk pasal breast org la bdoh

    breast cam ainul la cute mcm supermodel bukan mcm kopek lembu jatuh beranak sepuluh ko tu, gigih tul ko nak direct message benda sia² mcm tu busuk betul hati betina ni lol

    1

    17
  17. wawa says:

    hahaha…tak yah la gaduh pasal tetek orang…bior la tetek dia kecik ke besor ke…siap suruh org tu pakai push up bra…ntah apa2 netizen ni

    3

    2
  18. mamafasha says:

    alahaiiiiiiiiiiiiiiii ni pun jadi cerita…mamapuih esuk…buah dada tulah kena gantung….buat apa tunjuk buah dada tunjuk keranglahhh sure ada belah..!!

    1

    2
  19. tt says:

    netizen kepochiii!!! tetek orang pun diseboknyee.. orang malaysia sekarang banyak masalah psychology!!

    2

    3
  20. Anonymous says:

    Ketiak ainul hitam.. ewwww

    4

    0
  21. Anonymous says:

    Artis semuanya bangang…golongan sampah. Buat maksiat,seksi,caras laki orang,menunjuk anak yg tak berapa conel dan bijak, bercinta, kawen, pregnant, bercerai pun kecoh, melatah bila ditegur. Tulah kerja atris2. Org tu dah dm tegur secara elok. Gi upload lakkk

    7

    0
  22. titik_kicik says:

    Kasi tutup itu titik la achi. Titik kicik tappaya tunjuk. Suda banya orang pakai. Simpan sikit aurat untuk bakal shuami. Sikit lagu dari saia. You tried so hard, and got not far. In the end, you doesn’t even matter-Chistir Penington

    3

    0
  23. 123 says:

    Perempuan yang pakai seksi dahagakan satu je bende…’PERHATIAN’.

    12

    0
  24. erin says:

    ooo…abes tu pompuan sexy x kawen la smpi bila2 ek..dh korang kata lelaki nti pilih pompuan yg elok2 jer buat bini…ehh..jgn lupa..mizz nina & pelakon2 lain yg sexy tu elok je berubah pas kawen…hari ni mungkin semua dise dedahkan..esok2 insyaallah semua die tutup rapat2..

    1

    4
    • Donttakeforgranted says:

      So kita yakin ke umur kita esok lusa ada lagi… & sempat bertaubat mcm m.nina dll.
      Kalau umur pjg pun pasti ke kita terbuka hati nk bertaubat.
      Kalau terbuka hati tu, yakin ke kita sihat & berupaya nk pulun kejar masa nk buat banyak2 amalan utk beribadat.
      Bertaubat bkn sekadar niat. Bertaubat bkn sekadar berckp.
      Bertaubat bkn sekadar tutup aurat semula.
      Bnyk usaha perlu dilakukan kalau betul2 brrtaubat. Masa tu mampu ke kita nk buat. Sempat ke?
      Allah tu penerima taubat tapi kualiti taubat tu hanya Allah yg tahu. Maka baru la ADIL syurga dikurniakan utk mereka yang bertakwa sedari umur baligh dan mereka yg taubat dikala tua.
      Allah tak kan semudah2nya menyamakan golongan yg bersungguh2 menjaga umur mudanya dgn golongan yg tua baru beramal. Sbb Allah tu MAHA ADIL.

      2

      0
  25. kaki tabur says:

    kire ok la tetek kecik dari tak de tetek cam sajat..buat2 acah ade..

    0

    0
  26. Cikbedah says:

    Pernah sy bc.. Org ckp.. Kalau kita nk menegur artis.. Dm jer làh.. Xperlu tegur diruangan komen.. Sbb nanti akan mengaibkan artis tersebut… Org ni dah dm.. Artis ni pulak gi publishkan… Hahaha.. Jadi xde beza la kan??.. Dm atau komen public terus… Hahahahahahaha

    8

    0
  27. uuu says:

    sekali pandang mcm pelac tet kecik..
    berubah pakai yg senonoh kan elok

    0

    0
  28. kau says:

    PAP ci bile nk tayang plak….ohhh yeahhhhhhhh

    0

    0
  29. tt says:

    so tetek peminat tu cantik ke uols? belanja la sikit.. kosser netizen sekarang macam sakit mental semua!! tetek orang diseboknyeeee chooiii

    0

    2
  30. oppa says:

    it doesn’t change a fact that ur still muslim woman… kalau xnak tutup aurat pun at least malu sikit .. need to cover up a bit more..n jangan jadikan alas an “saya jadi diri sendiri”..talking bout empower otha people..empower diri sendiri dulu at least tuk lebih sopan supaya xmalukan agama

    8

    0
  31. Hanky Panky says:

    Cite dia mcm ni. Aku rasa..drkartininoor tu..dia nak kata..”bagi melengkapkan figure kau yg cantik tu ainul..pakai la push up bra..” ni je mesej dia. Tp yg si ainul ni myb tak pandai tafsir benda tersirat. Si drkartininoor ni pulak tak pandai pasal choice of words. Jadi..dua2 pn salah kat sini.

    I dont know. At some point of time..ada benda yg kita patut diam. Kartini diam je la kalau mata kau sakit tgk dia tak pakai push up bra. Yg ainul ni diam je la bila org bash cara kau berpakaian.

    Last2 yg aku nmpk..takde sape yg betul pun. (Sigh)

    2

    2
  32. benci betina bdoh says:

    siap mention dia voluptuous la konon jdi kalau big boob baru blh tunjuk ke? biul punye betina

    2

    1
  33. anonymous says:

    muka boipren dia nmpak cam porn star omputih

    0

    0
  34. Ugly Nara says:

    Ouch, burn. Hahaha.

    Orang kate, if you’ve got it, flaunt it. Kalau takde, apa yang di flaunt kan?

    Tapi ape2 pun, lebi baik tetek kecik dari tetek palsu macam bro sajat tu.

    0

    0
  35. A B C D E F G says:

    masih okey jika di bandingkan dgn Alicia Amin, AA lagi bogel….hehehehehehehe
    tapi kenapa dgn pangkal nama AA …suka pakaian seksi.
    AA-Ainul Aisyah
    AA-Alicia Amin.

    1

    0
    • omaigaddddd says:

      AA Azwan Ali???
      omaigaddddd..
      lari semua kerbau dan lembu dan kambing hatta semut segala lipas dan lain2 binatang kalau Diva AA bogel..apatah lagi manusia, boleh terus bernanah telinga dan kena kanser! hahahahahahaha..tak sanggup nk imagine punnn..hahahaha

      2

      0
  36. loversvshaters says:

    kurus bukan tiket untuk jadi seksi dan tayang itu ini ye. nnti Allah bg ko gemok sampai susah nk jln baru ko tau….time tu klau ko nak tayang lurah a.k.a longkang pun org x nak kesahhh.

    0

    0
  37. mok cute says:

    xpa…kecik besar bangga nak tayang…kulit kebal kan ti kena panggang kat akhirat…per kisah…skrg ko jwb la…tgh masih bernafas…

    0

    0
  38. pushupbra says:

    minah ni yg sebenarnya ORG TAK KENAL DIA SAPA (SUMPAH AKU TAK KENAL, DIA NI SAPA LA OII!) jadi benda2 sebodoh ini dijadikan issue..modal untuk jaja nama walaupun hanya pasal tetek dia kecik mcm siput sedut..tak de rasa malu ke dia upload benda2 bodoh gini? boleh imagine tak apa rasa mak bapak dia kat kg? adik beradik dia, sedara mara..gila malu siyot!!

    2

    0
  39. monster says:

    ketiak hitam kesian dikk tutup jelah. siap ada yang coment macam mane boleh confident pakai seksi dengan lutut dan ketiak hitam berkerak eh? aduii

    1

    0
  40. Sumandak says:

    Bodoh punya ainul.. orang tu elok ja tegur secara tertutup..ko yang bangang gi post2 tu dah kenapa? Nak orang kesian kat ko ke? Tu namanya sindiran reverse phsycology la.. org tu nak tegur ko jgn dedah sgt. Tak menggiurkan pun..

    3

    0
  41. Kedondong says:

    Tetek boyfriend dia lagi berlurah…idaman kunyit2 di luar Sana.

    1

    0
  42. tek sak says:

    tetek tak laku buat la cara tak laku….kecoh la ainul….

    0

    0
  43. insan biasa says:

    sy penah kena dgn puteri sarah liyana kt ig…tapi sy tegur cara elok n direct mesenger dia bkenaan post dia di ig mengenai pam susu ..aishh..dia punya jwb sekian hal,dia bleh pulak buat ig palsu gunakan nama sy n tulis kt ig tu,sy sundal n nakkan konek jantan..mengucap panjang sy..nape la isteri syamsul perangai cmni…

    1

    0
  44. Anonymous says:

    lacaknye laki dia ? typo

    0

    0
  45. Anonymous says:

    Aku xkenal artis ni. Yg aku pelik..dia suruh bersikap baik dan memperkasakan sesama wanita tapi dia sendiri xbersikap baik dan TIDAK LANGSUNG memperkasakan dirinya sebagai wanita muslim. Nak org hormat kita..kita dulu yg kena hormat diri sendiri.

    2

    0
  46. Kesiannnn says:

    Baru couple dgn mamat kelantan mixed dah perasan camni. Klu tercouple dgn org putih betul mau bogel terus si tampok manggis ni.

    5

    0
  47. ct says:

    dalam banyak-banyak gosip..hat ni paling lawak..

    0

    0

Leave a Comment

Optional