Written by AbangNara | December 16th, 2013

Ramai betul yang menghantar email kepada Abang Nara meminta diletakkan gambar resepsi perkahwinan Jovian Mandagie dan Nina Ismail Sabri. Maafkan Abang Nara kerana terlewat. Yang pasti, memang cantik, menarik dan mempersona sungguh majlis resepsi mereka berdua. Awesome sangat-sangat!!!
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian ninaUntuk makluman anda, majlis mereka telah berlangsung selama 3 hari bermula dari Jumaat sehingga Ahad. Selain daripada resepsi, Jovian dan Nina turut mengadakan “Chinese Tea Ceremony“. Cute sangat apabila melihat mereka berdua dalam pakaian tradisional bangsa Cina.
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina

Persalinan pengantin yang dipakai oleh Nina dan Jovian ketika majlis resepsi mereka memang amat mencuri perhatian. Selain daripada baju tradisional Jawa, mereka juga turut mengenakan pakaian moden. Memang smart dan cantik sangat-sangat.

gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina

Tahniah Abang Nara ucapkan kepada Jovian Mandagie dan Nina Ismail Sabri atas majlis perkahwinan anda berdua. Selamat pengantin baru. Semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat. Lagi 67 gambar sekitar majlis resepsi pengantin baru ini dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar PrettyPeektures.

P.S: Melaka perkenal bas eletrik Januari 2014

gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina
gambar majlis resepsi perkahwinan jovian nina

141 responses to (70 GAMBAR)Majlis Resepsi Perkahwinan Jovian Mandagie & Nina Ismail Sabri Daripada PrettyPeektures

  1. nizarm_shah says:

    very nice…beautiful ..superrbbb….no need to wear tiara tinggi mencakar langit pun….

  2. abang yang tak bangang says:

    mohon che ta tengok dan flush muka ke mangkok jamban. ni baru betol grand dan nampak bandar. ini mcm ape dah majlis che ta. grand tapi kampong.

  3. TRUENetizen says:

    this wedding the one that should deserve WEDDING OF THE YEAR. awesome…

  4. Mak Temah gojes says:

    Cantik sgt c Nina ni..suke mak temah tgk..x pyh nak mekap tebal 10 inci macam Nek Ta..natural beauty je..ops! Haha..

    • malingsia itu maling says:

      cantik kerna maling budaya indo…wanita di indo semuanya cantik, malayshit itu cuma copy indo…ya iya lah…wanita di malayshit itu kan semuanya jelik

      • indonshiattt says:

        yaa kamu mesti jelekkkkk uwerkk banget kan ? dah udah menyemak di sini , budaya indonshiattt itu botox aja , semua plastik . dah udah bibik pergi cuci tandas sana . bergosip aja kamu !

        • malingsia itu maling says:

          artis kamu itu yg jelik, malay ngak ada satu pun yg cantik kecuali Siti…itupun udah tua, malay juga suka nonton sinetron indo kerna artis indo semua cantik & ganteng..coba aja loe datang kemari…di indo ngak ada satu pun sinetron malay…siapa mahu nonton sinetron malay kampong..bosan deh bweekkk

        • Fazrifani Alaudi says:

          Jovian amat genteng lagi hansem donk.
          Mau ku teguk kontol dan juga air pelir nya gan.
          Wuihhh…enak bangat.
          Pasti. Slurp …slurp.

        • surti orang gaji indog says:

          amat terhina indon di malaysia tiada darjat kerana yang ada semua pendatang haram, orang gaji, buruh kasar yang suka merompak mencabul, perempuan indin juga sangat jijik berpereseran di club dangdut, merampas suami2 orang, euwwwww jijik amat sih sama indog… kalau aku dah malu jadi indon

        • kalau dah namenya indon..tetappp indon!! dh la rakyat pembunuh!! suka amik kesempatan kt org2kaya…rampas laki org….kuat santet….!!!

          indon ni kami sume pandang jijik je wei…law dh melarat kt negara sendiri..tk pyh la semak nk komen2 kt blog malysia!! kekonon artis ko top sgt la? merempat jgk masuk mlysia!!

          indon kt sini taraf bibik…tukang je wei…..puiii…tk guna lyn mat indon meroyan ni… tetap bodoh abadi…!! geli aku!!

      • Pergi Mampus says:

        iye la.. cantik la sangat artis kau tu.. macam luna maya kan3? tapi berzina.. biasala inDOGnesia memang suka maling Hollywood.. haha.. kesian.. dah la miskin.. perangai pula macam syaitan.. elok la tu.. nama pun inDOGnesia…

      • DIA says:

        sorry to say…. saya kew bandung kemarin ngak jumpa yg cantik& ganteng2… kalau ke mall & pasar baru hanya boleh d bilang dengan jari kalu gue jumpa sama yg cantek & ganten. sebenar nya kita sama saja, ada yg cantek & jelek. semua tuu kan ciptaan yg maha ESA.

      • hola says:

        Oiiii org indon tak sedar diri… dasar hidup merempat.. menyemak kat malaysia seramai ramai yer.. dah la dtg naik tongkang haram.. masuk sini mcm pengemis.. ada hati nak belagak.. org indon low class… aku pegi negara kau menakutkan.. dah la hodoh.. buruk.. jijik aku.. mcm negara penjenayah.. semua nak ambik kesempatan.. langsung tak rasa selamat berada kat negara kau!!! rasuah kuat!!! sikit2 nak main duit!!! cantik sgt lah budaya & org2 negara ko tu?? biar tak cantik janji beradap!! dari cantik tp perangai mcm penyamun buat apa!!! indon memalukan.. xsedar diri.. negara miskin.. pengemis byk.. merempat byk… byk citer plak ko kan..

      • Anonymous says:

        Udah,jangan dijelesin sama orang Malaysia.Kami tau kami lagi hebat.Pergi main jauh2 haha

      • tak baik menghina ciptaan Allah says:

        wahai minah indon! Tak baik menghina ciptaan Allah.. wanita malaysia ka, indon ka.. semuanya ciptaan Allah yang Maha Esa.. tahukah anda sudah mengkeji ciptaanNya? bertaubatlah

      • bodoh says:

        you are so funny. don’t you have life to live? seriously, get a life.

  5. Anonymous says:

    cntik gile

    • wau says:

      Wah wasatiyyah betul majlis anak menteri ni kan….
      Penuh dgn kesederhanaan dan ciri2 kemelayuan..
      Ini lah yg dinamakan majlis bertemakan keTUANan melayu..
      Hidup melayu…
      Takkan melayu hilang di dunia
      Kikikiki…
      Jom bayar cukai.. kearah negara berpendapatan tinggi..

      • k says:

        untung nina dpt kahwin jovian..yg kaya dkt sini jovian..tak kata nina tak kaya..tp jovian lagi kaya rasanya..

        • miss ynwa says:

          yehaaaaaaaaa KESAS belom naik harga tol…..horayyy
          kalau naik jadi rm2.60 aku mampu menangis tadah tangan mcm makcik….
          dan merintih SYUKURLAH MALAYSIA MASIH AMAN!!
          before my husband fuck me, goverment fuck me first ooo yeahhh

        • hanna says:

          cantik giler baju melayu yg bertanjak dgn keris tu….mcm raja2 melayu dulu2

        • Didi says:

          Nina kaya, tapi bukan kaya darinya. Dari bapaknya. Jovian pulak kaya darinya sebab brandnya. Gitulah ceghitanya :)

        • Kakpah says:

          Ni baru betul wedding of the year. Tengok tetamu yang hadir. Jarang kita dpt lihat di majlis perkahwinan artis yang lain. Owner of ferrari turun padang, sultan pahang pun turun padang. Decorationnya juga bertaraf tinggi. Mesti mahal semuanya ni kan? Tp berkat usaha gigih mereka dua. Inilah hasilnya :)

        • Baby ZS says:

          Nampak lebih spontan & meriah dari RCW-ZS punya wedding…kan?

        • Olga says:

          Kenduri Cik Ta…walaupun 13 juta nampak seakan-akan kampong. Cam keduri di Felda je. Semak mata.

        • dol says:

          mewah sungguh perkahwinan anak pak menteri.. kalau semua anak pak menteri mcm ni makin naik lagi harga nrg kat malaysia ni.. :D

        • amoi says:

          anak org kaya oi…wat simple pun cantik jugak..duit byk…haha

          complain ape nye…x suke kluar dari malaysia lah..kah kah kah..selamat membayar Tol utk thn depan…GST juga menanti…tahniah lah kepada otak kebingaian yg memilih mereka yg sdg mengemokkan kakmah balik sawah tu..

        • fffffffppp says:

          normal kehidupan anak menteri mcm ni.. kat malaysia ni semua anak menteri mewah.. padahal si bapak je yg menteri.. hari tu bila keluar gaji menteri yg takat puluhan ribu sebulan tp kehidupan diorg mcm berganda2 dari jumlah pendapatan.. mana dtgnya ganda2 itu????? no wonder perut pak menteri pun agal berganda2 nampaknya..

          p/s : comel perut papa Nina Ismail Sabri

        • Anonymous says:

          Gaji ahli parlimen RM4,000 sebulan
          Gaji Menteri Kabinet RM14,907 sebulan

          Gaji bapak aku RM20,000 sebulan tp aku hanya pakai kereta myvi dan kawen pun di dewan org ramai

        • anna says:

          yang btl2 kaya, jovian..
          those yg follow instagram jovian tau la dengan sape die kerja..
          majlis perkahwinan keluarga diraja brunei hari tu, dia yang dapat job tu..
          bayaran daripada kerja tu jek dah lebih dari cukup untuk dia buat majlis grand macam ni..job dengan artis2 lagi..

        • Nina says:

          Betul.Majlis Jovian & Nina nampak natural & classy.Majlis Che Ta & Zain macam Cinderella kampung

        • Anonymous says:

          tak kan la semua kawen jovian yg tanggung even dia kaya raya.. nina belah perempuan pun mesti ada sumber kekayaannya juga… mana tidak kalau kekayaan itu dtg dr belah bapaknya sebab peterena baru je beroperasi aku rasa… yg penting semua menteri di malaysia memang mewah.. nak tanya nina ni dapat SPM berapa? adik kwn aku dpt SPM 10A (7A+ 2A 1A-) pun tak dpt belajar sampai oversea.. dekat UIA dia sekarang amik medic.. yg penting atas usaha sendiri dan bukan harap bapa yg memang dh kroni…

        • Anonymous says:

          Alahai tak habis2 anak menteri. Ni pun nak dipolitikkan. Groom dia Jovian Mandagie la. Aku tak heran kalau semua perbelanjaan Jovian yang keluarkan. Rasanya kaya lagi Jovian dr keluarga Nina oi.

        • MR.YNWA says:

          Miss YNWA , why not u have a threesome with your husband and the government im sure youll have a very nice exprerience there ….. xoxo

      • hunny says:

        apasal yang kau nak cemburu? dia mampu, suka hati dia la hoiii

        • Dewi Persik says:

          hebat bangat neh……sultan Pahang dijemput juga ya. ya ampun. menjerit si nenek Rozita Che Uwan ya pasti.

        • setuju says:

          kan?
          mcm pelik je..
          gaji kabinet 14k tp gah gile majlis
          gaji geng2 oil n gas 20 30k..mcm tu je la life je..
          bukan jeles..tp kami gaji puluh2 k pon kena byr balik income tax..
          anak2 menteri tahu huhahuha sana sini..
          golongan mcm kami nk senang kena belaja tinggi2, usaha dptkan scholarship, masuk u elok2..apply company besar2..
          anak2 menteri? xpyh susah2 nk stay up mlm2…hbs spm x kesah ko gred brp..bapak hntar ko masuk private U kat obersee..

          harap dapatlah pemimpin yg berjiwa rakyat yg mmg x dilahirkan dlm dulang emas…harapan kami..huhu

        • Anonymous says:

          Eh yang tak habis2 nak compare anak menteri kahwin macam mana tu,kau cari la husband macam Jovian tu.Ingat Jovian tu orang Indo naik perahu mai sini ke?
          Gaji puluh ribu tp tak boleh hidup & sesak. Bullshit la. Beli bag Louis Vuitton Channel berpuluh puluh boleh lak?Tak payah nak blame govern la.Semua nak sponsor

      • malingsia itu maling says:

        maling budaya indo sama chinese….kenapa ngak pakai aja tu baju kurung sama baju melayu yg jelik itu..?? malu ya kerna jelik…dasar malingsia ngak punya budaya sendiri

        • malingsia itu maling says:

          udah maling makanan indo…sekarang maling budaya indo, liat aja besok malingsia bakalan maling budaya thailand, dasar negara miskin budaya…malingsia truly maling

        • malingsia itu maling says:

          malayshit negara loe kecil aja tuh….kalo indo mahu perang…malayshit bakalan hancur…dasar maling, gue ini benci bangat sama malay…orangnya berlagu sok moden padahal miskin

        • ada indon sesat di blog gosip says:

          ek eleh indon ni berangan nak perang plak…ingat skit Malaysia ni anggota komenwel…kau serang Malaysia.. automatik UK dan negara komenwel yg lain akan serang balik negara kau…. dasar indon bodoh !

        • hamba allah says:

          eleh..yang rakyat indon dok masuk malaysia sampai sanggup mengemis kat sini tak sedar diri pulak..ye, memang malaysia kecil tapi tak miskin macam indon.sampai ada yang sanggup jadi pendatang asing kat malaysia nie..weh, tak payah nak cakap besar lah..diam2 sudah..

        • surti orang gaji indog says:

          amat terhina indon di malaysia tiada darjat kerana yang ada semua pendatang haram, orang gaji, buruh kasar yang suka merompak mencabul, perempuan indin juga sangat jijik berpereseran di club dangdut, merampas suami2 orang, euwwwww jijik amat sih sama indog… kalau aku dah malu jadi indon

        • nadia says:

          eh indoneSIAL jaga bahasa kau!
          sedar diri sikit ramai puak2 kau cari makan kat sini!

        • bos says:

          indon tu tahap2 orang gaji aku aje…ape yg miskinnye..aku yg bayar gaji die.pfft..

        • Pergi Mampus says:

          yang ko tak puas hati ni kenape? sebab jovian tu tak pilih ko ke? cakap malaysia maling.. pakaian kau, budaya kau, dan sikap kau macam orang barat.. nak tiru hollywood konon.. puiiii… maling hollywood… indognesia.. indognesia.. inDOGnesia.. patut la negara ko ALLAH laknat.. negara kecil pun.. kalau malaysia nak bom negara kau yang besarrr la sangat tu… sekejap je hancur.. tak de la keturunan inDOGnesia nanti.. kalau bukan sbb jovian yg design baju tu.. aku rasa si nina tu pun tak nak pakai pakaian indon yang entah ape2 tu.. haha

        • pa ku duli says:

          INDON BODOH.. !!! MUKE RAKYAT INDON SUME MCM ORG KAMPONG..BETEKANG KATE ORG MELAYU KAN!! HAHA.. SUME MUKE INDON MCM KATAK!!! HUHU…

        • anak jati kedah baq ang!! says:

          ngak usah basa basi.. kalo udah nikah sama keturunan indon masa sih ngak bisa ngikutin budayanya indonesia????? gak usah nunjukin begok loeh.. makin di tunjukin makin bodoh.. emang loe pikirrrr negara loe kaya raya banget sampey rakyat d sana cari rejeki di malaysia.. loe itu bajingan tau ngak.. dasar sok sok tau aja malaysia miskin.. begok loe!!!

      • fendimendi says:

        dulu semua kutuk cik ta.. semua duk pakat puji jovianina ni HUMBLE…SIMPLE…DIMPLE..nahhhhhhh!!!!!humble la sgt kannnnnnn…sekurangnya cik ta tu byk yg sponsored..tak kan nak tolak kannn?yang jovianina ni??hurmmm..humble la sgttt..

      • hidupmelayu says:

        oh. anak menteri rupanya. patut sangat2 humble kawen nya. ada adat istiadat indon lagi. takkan melayu hilang didunia. org melayu ni x mudah lupa. benar kata dr.m

      • dena says:

        ni resepsi belah jovian ke? sbb semuanya macam ala2 chinese/jawa indon walaupun modern.. cantik..suke!! untongnye kawen ngan fashion designer design, yg terbaik and lain dr yg lain adalah pakaian untuk majlis sendiri..mungkin bukan jovian yg buat tp the idea tu mesti dr die jugak.. tp songket jawa n pelamin yg mula2 tu aku suke sgt..nina kecik, comel gile pakai cm tu… semoga kekal sampai bila2..

        **tak yah pertikai la straight ke tak straight jovian ni melainkan org yg tuduh tu penah tengok ngan mata sendiri yg jovian ni x straight..kalau xde bukti baik cakap benda baik2 je..kalo mulut tu jahat sgt x leh taip benda baik2.. taip ‘bye’ je cukup

        • Sarah says:

          yg pakai baju songket plus tanjak tu lah belah Nina (Malaysia)…..belah Jovian (indon) pkai istiadat Jawa

        • mak jemah says:

          yg pakai tanjak/ tengolok tu lah belah Malaysia…usually malay yg pakai tanjak/ tengolok bila kawin or ada istiadat berkaitan istana

        • Haikal says:

          @dena
          adalah…yg belah Nina Malaysia pakai custome baju melayu songket + tanjak….orang jawa tak pakai mcm tu…..selalunya sultan melayu atau malay yg kawin pakai mcm tu ada tanjak

      • lone longer says:

        kesederhanaan yg mcm mne kah itu??

    • kipas siling dan kipas tangan says:

      aku buat rumusan.. pekahwinan nih.. adalah wedding of the year.
      sorry lah cek taa.
      walaupon aku suka pkhwinan. Habib & Diana dan Fiza & Adam

      • malingsia itu maling says:

        wedding of the maling

        • hamba Allah says:

          i think you are not from indonesia but you are from malaysia…this is because when i recognize and analyze your type writing your language sound like you are malaysian..in other words you are the national traitor…
          for your information, i or saya they not write ‘gue’ but its gwe…..take not!! moreover lots of your write in BN all like malaysian write in bahasa….
          gotchaaaa!!!!

          ** takkan nak menyamar jadi orang asing gara2 tol dan barang keperluan naik…nak taknak kau kena hadap jugak…

    • astaga says:

      tapi seri pengantin xde rasenye..muke die same je dlm mne2 foto sblm kawen /kawen..

    • Mdm Temah says:

      Sumpah cntik..sensuai tok non Muslims..