Written by serenity | February 26th, 2018

Malam tadi telah berlangsung majlis resepsi perkahwinan pelakon Fazura dan Fattah Amin di Hotel Mandarin Oriental.

Majlis itu turut dihadir ramai rakan selebriti seperti Fasha Sandha, Lisa Surihani, Mira Filzah, Zarina Zainuddin, Datuk Shah Rezza, Alvin Chong, Hisham Hamid, Zizan Razak, Vanidah Imran, Datin Nina Juren, Datuk Aznil Nawawi dan juga dihadiri tetamu kehormat Datuk Seri Zahid Hamidi dan isteri.

Lagi gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Bersama kita doakan perkahwinan Fazura dan Fattah akan berkekalan hingga ke akhir hayat. – beautifulnara.com

106 responses to (24 GAMBAR)Lagi Dari Majlis Resepsi Perkahwinan Fazura Dan Fattah Amin #FattZura

  1. Anonymous says:

    Fattzura dah macam prince and princess ! barakallah Allahuma Wabarakah!

    167

    0
    • Meow says:

      aaa..baru nampak jelas muka. flawless bebeh…sama cantik sama padan.
      apa perlu dikomen lagi…sweet habis.

      83

      1
      • Jemah says:

        ok lah tu kan, x nampk pembazirannya disitu. trend skrg majlis simple but sweet. time wedding engku imran -laudya cynthia bella dan yuna-adam pun sama tpi.. tetap nmpk meriah.

        48

        0
        • miamore says:

          akhirnya…bahagia itu hadir juga….sama cantik sama padan…semoga jodoh mereka ke akhir hayat….love it.

          68

          0
        • Anonymous says:

          tngok video lagi marvelous…

          39

          0
        • ayang says:

          simple tapi berseri-seri. congrats..

          31

          0
        • Miss Unibes says:

          Cantik. Tapi tak boleh lawan kan kahwin Anzalna. Aku ingat kahwin Fattzura lebih WOW dari Anzalna. Rupanya tak. Tapi jujur cakap yg ni pun masih cantiklah pengantin lelaki dan perempuan wlu aku tengok pelamin lagi cantik dari pengantin. Fattzura jgn marah ye. Fattah dan Fazura rileks je. Lopak semoga kau tabah. Ahli taliban ramai masih solo.

          5

          48
      • Nana says:

        One thing I like about this wedding is that… they are not trying hard or screaming “look at us…look at us!”. Simple sweet and beautiful. The most importantly, they look so happy! Hands down.

        108

        0
        • Betty says:

          seri pengantin tu ada lagi..
          dua2 nampak radiant and glow.

          64

          0
        • Anonymous says:

          Yup…. Agreed. TU mmg sikap faz. She never tried to gain attention but it comes to her independently. That’s why I love her now n then.

          79

          0
        • Anonymous says:

          fashion fazura dri dulu mcm tu. sopan, simple tapi elegant. tak serabot mata….tak semak. org cantik…tak perlu byk ekseksori. makeup pun tipis light n easy aja. <3

          85

          0
        • Mat sahdo says:

          memang la tak semak. pengacara e!news kot bukan meletop hauk tu.

          46

          0
      • Nona says:

        Pasangan Paling Bersemut Mata di Malaysia:-

        1)Fazura- Fattah
        2)Kavita Kaur- Roberto
        3)Wawa-Aeril
        4)Izara-Adib
        5)Juliana Evans-Tengku Sharifuddin.
        6)Scha-Awal
        7)Yuna- Adam Sinclair
        8)Nadifa- Kareef Daniel Abdullah (Mat Dan)
        9)Ummi Nazeera – Mohd. Izzar
        10)Sarah-Shuib (Sepahtu)

        22

        12
    • T says:

      Rasa2 shery n lofa menagis x?

      2

      57
    • Anonymous says:

      Complexion Fazura memang gred-A. Tengok live lagi lawa weiii. Semoga kekal hingga ke Jannah.

      49

      0
      • Anonymous says:

        padan la dgn fattah…sama cantik. mcm awal dan scha dulu….nice couple. sejuk mata.

        29

        0
      • timah says:

        ye. pernah jumpa fazura dlm kedai 2 tahun sudah. ada couple matsalleh dlm tu juge. faz masuk je..dua2 menoleh.. terpegun memandang faz. memang cantik la dia. bangga la juga jdi melayu waktu tu…hahah

        46

        0
    • mie says:

      siapa sangka siapa menduga jodoh mereka mmg kuat….
      dua2 disenangi peminat2. dua2 pandai bergerak dlm industri. paham apa kehendak industri dan peminat2 mahukan. semoga kekal sampai ke jannah….

      44

      0
    • Anonymous says:

      Tk lawa ah baju dia..princess tk menjadi.kalu dah dasar fake buat apa pun nmpk fake..

      0

      51
    • Anyn says:

      Gambar ke 6 tu terlalu cantik!!!!

      1

      0
  2. shayana says:

    xde orang komen ke

    0

    11
  3. reen says:

    knpe x nmpk mcm xde tetamu je…mcm suram je…

    0

    48
  4. Weena says:

    First….. :) Ya Allah cantik nya this sweet couple….. Semoga berbhagia hingga ke jannah. Berseri2 Fazura. Make up nampak simple sweet and soft…. Thumb ups kepada juru make up. Bagai pinang di belah dua… Sama Cantik Sama padan…. So Pretty….

    84

    0
  5. Anonymous says:

    Nenek kebayan mana… gambar mak mentua dan ipar duai tudung labuh mana…. kawan2 LGBT yg di bela kimk fratzura mana gambarnya…… bukan peminat loopak, frattah, fratzura ya

    0

    89
    • dah keneps says:

      aku pn tk minat…tp dah kenapa pulak gambar orang lain nak dipost …org memg nak tgk pengantin ler…yang disibuk gambo kengkawan dgn keluarga dah kenapa kiah oiii!! ko ingt blog ni blog kawin diorg ? nak full coveraged!?

      54

      0
    • KimK says:

      Kau ni samaada peminat lopak or adik lopak si tetek libas tu anon 8.29 …sad life and get a life move on .

      25

      0
    • cinta says:

      Sejak bile pulak album gambo org kawen beriya nak tgok gambo tetamu? Dah namenye gambo majlis kawen, tnjuk gambo pengantin jelah! Kang letak gambo tetamu atau vvip byk, kata nak menunjuk majlis ramai tetamu kenamaan pulak.. serabuttt org2 camni! Doa yang elok2 jelah woih!

      #bukanFansFattzura
      #bukanjugakFansLofa
      #danBukanJugakMakcikBawang
      ???

      24

      0
    • Alanice says:

      Kwn2 lgbt kne tnye lopak. Sbb die yg sibuk angkut geng2 lgbt ke hulu hilir. Elok lopak kwin je dgn pondan2 tu drpd mkn ati tgk wedding ni hahahaha

      2

      0
  6. And1 says:

    Simple and sweet and nampak sangat faz and fattah really in love each other..moga bahagia hingga ke syurga..aminn

    44

    0
  7. chempaka says:

    Canteklah korang ni.baju fazzy lawaaaaa.mekap simple.fattah handsome.aishhh.semoga kekal bahagia hingga ke syurga

    maybe ramai expect wedding diaorang ni gah gila.tapi biasalah fattah fazz.diaorang suka less is more.suka ikot kemampuan sendiri.yelah buat apa buat grand gila.nak ikot taste orang,pendapat orang.last2 yg kn byr,yg kn tanggung hutang diri sendiri.ye tak?yang penting kehidupan selepas kawen tu.tahniah korang!

    59

    0
  8. Lina says:

    Erm pelamin tu mcm too tacky..baju and make up Faz pon mehh..but she does have a good complexion..cuma I think dlm artis2 yg kawen lately adam dgn yuna punya pelamin nikah paling wow..fattzura buat kat hotel 5* but pelamin why kakak faz setuju like that Walaupun fairy tale theme? Oh wells janji kome berdua bahagia la..oh sblm fans fattzura nak kutuk komen i for the record I bukan fans #lopak #fattzura #adamyuna. Just saje comment pasal wedding haha.. #donecomment

    4

    48
    • Anonymous says:

      Poyo…x payah nak compare wedding org sgt…kalo org komen wedding ko nnt baru tau

      33

      2
    • sue says:

      bangsa melayu kalau x mengata.. bukan melayu la kan. jenis sekolah x tinggi byk dlmni. kesiannnn….

      15

      0
    • Anonymous says:

      La… Ikut citarasa msing2 la. Aku setuju pelamin Yuna pling cantik n baju kahwin anzalna pling cantik. But as fazura fans since filem bicara hati, I know fazura is a very simple person. She never tried to be the best among her celebrity friends, she never tried to beat her celebrity friends or Cuba utk kelihatan lebih hebat Dr org lain. Walaupun die mampu buat mcmtu if she wants to. Yg penting die nk buat ikut Cara dia, Cara simple tapi bermkna. Faz selalu ckp, die Tak berminat nk bersaing dgn sesiapa. Selebriti lain adlh kwn die, buknnya org yg die patut ‘kalahkn’.

      44

      0
    • aa says:

      tu lah pelamin dah macam kat disneyland.

      nampak so childish.

      0

      4
  9. nok gebuzzz says:

    1 jer nak cakap…….mmg WOW!!!

    32

    2
  10. nok gataii says:

    pas ni byk la cite lofa try to hard nak npk sweet…dia la yg paling ayu pd abad ini…lol!!

    32

    2
  11. Anonymous says:

    cantek yang tak logik

    6

    2
  12. lulu says:

    cantik teruk…..suka sangat-sangat ….. <3 <3 <3

    15

    1
  13. Mami Lauren says:

    apa la orang2 melayu sangkak kt atas tu. rampas laki org salah, kawin bujang salah, resepsi simple pun salah….makeup nipis pun salah. korang je yg betul kan? eeeee…please lah.

    25

    0
  14. Anonymous says:

    relaks je nampak. tak beriya-riya nak trying hard.

    19

    0
  15. Anonymous says:

    cantik gilerr!

    12

    0
  16. MOLLY says:

    I love fattzura..cume sanding ni xnampak wow sgt..i suka dress 1st but cam biasa nampak…yg 2nd plak…warna kot xmenyerlah…pelamin pon bese2 je..fazura pon bukan jenis nak compete dgn sapa2 utk jadi the best wedding among celebrities…maybe sebb expectation tinggi kot pd diaorang..apa2…semoga bahagia until jannah…

    14

    0
  17. Anonymous says:

    Fazura nampak berseri2 sangat2 . Evetho dia dah memang selalu makeup and dress up cantik2 sebelum ni,tapi tetap berseri2 di hari pernikahan . Hati baik,mungkin? Resepsi Fattah Fazura nampak simple, tapi glam !

    30

    0
  18. whatever they said says:

    Fazura nampak berseri2 sangat2 . Evetho dia dah memang selalu makeup and dress up cantik2 sebelum ni,tapi tetap berseri2 di hari pernikahan . Hati baik,mungkin? Resepsi Fattah Fazura nampak simple, tapi glam !

    11

    0
  19. kakikucinghitam says:

    xminat diorg pun.. sbb x dan nk tengok drama kt tv.. tp masyaAllah x pernah aku terpegun tengok pengantin perempuan. cantik dan simple…

    29

    1
  20. Rania says:

    APA yg cantiknya? Biasa2 je X fairytales betul2 pun. But biasalah X dpt Istana Johor Istana jadian pun blh.. to ingat islamic naw si fattah yg dikata beriman Tu. Buat Majlis melamar private dah pegang2 peluk dlm hotel Tu. Tu peminat kata bercinta selepas nikah?.will u marry me ??? SBB pandai sorok JD xlah kena bashed.dulu awal scha ,kena hamun huhuhu

    1

    40
    • konon says:

      eeewwww….engkau ni mesti spesies hati busuk kan…dia yang kawen ko pulak yang panas. engkau kawen cantik sangat ke??

      10

      0
    • Anonymous says:

      ok jugak tu x amek mase lame trus kawen drpd org lain pegang peluk siap on screen bagai tapi kawen nye x jugak, trying to look sweet on screen lagi meluat ok xdpt pahala tapi dpt dosa watpe

      19

      0
    • Anonymous says:

      ko jeles ler tu, ni kan diorg ckp kesinambungan dr cerita HSC diorg jumpe then fall in love then trus decided kahwen. untung dpt fattah yg tau mmg dr family baik2, bakal laki ko tu ntah nnt cukup ke x 5 waktunye.. puiiii

      8

      0
    • move on says:

      yang ko ni tk ada model ker nk komen asyik cerita dh basi tu Nampak hati busuk ko tu kan dan ko ingat fazura terigin sgt ker nk jdi kerabat tk mcm org tu kn trying hard sgt knc cukup mintak doa yg baik2 lgi ..
      bukan itu lakonan semula ker ngok? dah lh tk suka jgn tengok!

      4

      0
    • wak lus says:

      ni mesti team lopakk
      meroyan tak habis2
      kalau ye pun dia dulu mmg dia rapat dgn sesorang anak sultan
      ok lah itu sejarah cinta dia yang termahal
      dari lopak ,,nak himpit anak raja tu ,,kesian tidak di layan ..muahakakakaka
      lagi seram anak kenamaan dari negeri sendiri pun tak hadap lopakk …sadissss

      14

      0
  21. Yeah says:

    Simple giler. Really fattzura.

    9

    0
  22. Anonymous says:

    ok laa at first aku expect resepsi diorg wow giler mcm yuna or anzalna or che ta, tapi bile pikir2 balik ok laa sbb duit poket sndiri kan, yg simple2 n sweet2 cmni je pon da ok. yg penting faz mmg cantik gilos, nasib je baju x brapa nak wow sgt.

    9

    0
  23. Anonymous says:

    Simply beautiful….

    7

    0
  24. dalita says:

    dia dipropose tu ada kawan dalam bilik la bukan dia berdua je…dah jeles apapun tak boleh…ahahahhaa

    14

    1
  25. Zasss says:

    Fazura cantik, Fattah handsome. Indah sungguh ciptaan-Mu Ya Allah. Berseri-seri muka both and the way that look at each other, well that’s true love mann!

    21

    0
  26. Anonymous says:

    memang nampak bersinar muka.

    12

    0
  27. Anonymous says:

    tahniah sama cantik sama padan. walau dh 3 bulan lebih kawrn still nampak seri pengantin. apa yg menarik weeding fattah dan fazura yg jelas aq nampak ialah:

    1. xde joget2
    2. xde mjlis berinai
    3. respect sbb dua2 x pakai inai
    4. xde sponsor
    5. simple dan nampak mahal dan mewah

    22

    0
  28. Anonymous says:

    SIMPLE BUT CLASSY LOOK! Simpan duit tu fazz..xperlu terkejar attention “our wedding is the best” etc..tp utk selebriti..ni dah cukup…zaman ekonomi gawat..banyakkan menyimpan…syukur semua nya ok..!Barakallah..semoga dikurniakan anak yang soleh dan solehah..aisyah dan fatimah

    23

    0
  29. nuyu says:

    Sweet sgt my kakak ni…may Allah always memberkati kakak i ni.

    5

    0
  30. Anonymous says:

    lawa…x keterlaluan. just nice..ok la tu..

    4

    1
  31. baby says:

    agree..seri pengantin tu ada lagi..
    bagus lah.

    6

    2
  32. Anonymous says:

    Pengantin cantik, majlis cantik..perfect!

    4

    3
  33. Anonymous says:

    biasa2 je…nothing special

    1

    2
    • Anonymous says:

      Betul..nothing special..pasal dh tk fresh..pengantin pompan dh byk kena lanyak..dari dulu kini dan selamanya

      6

      3
      • Anonymous says:

        at least die berubah from worst to better, bukan mcm sorg ikon tu from worst to better pastu ke worst balik

        14

        1
      • anon says:

        sekurang2 nya dia beruba utk jadi lebih baik
        darii sesorang tu ” hajah ” DARI TUDUNG TUTUP DADA ..sekarang dah MENDADA Pulak..
        mohon sedar diri

        16

        1
      • Anonymous says:

        tak better pun aku tengok si fake ni. berselindung di sebalik kebaikan fattah amin jer la.

        0

        7
        • Trime kenyataan says:

          Kesiannye msih xdpt trime kenyataan jodoh tu milik dorang.. Sedihnye hdup org2 yg cmburukn pasangan nie smpi sgup menonggak dosa semata mata nk puaskn hati mengutuk mengata.. Sdangkn xdpt ape pn… Nasihat sy move on laaa… Cri ketenangan keredhaan dgn mendoakn kebahgiaan org laen.. Inshaallah pulih hati anda..sguh sy simpati pd awk yg membenci pasangan ini..

          3

          0
  34. Noname says:

    Pic fazura n fattah dari angle mana pn sweet n cantik..
    Suka sbb baju x berlebihan ..sopan n sweet je..
    X de baby shower…inai yg menakutkn or makeup yg over..
    Himpunan anak2 seni…semua happy n great singers like dayang..sheila majid even ruffedge non stop singing…baru la cm fairytale bkn pd baju pengantin je.
    Mood n colours so beautifully organised…

    11

    0
  35. Anonymous says:

    sebab ianya fattzura, fans pun ckp…sweet & simple..x perlu nak compete dgn org lain..classy look…cer klau org lain..sama je korang hentam…

    2

    1
  36. MMMMM says:

    BAGI AKU BIASA JER MAJLIS DIAORANG, TAKDE YG WOW… SEBAB FAZURA DAH BIASA SIMPLE DALAM MANA2 MAJLIS, SO BILA DIA SIMPLE DALAM MAJLIS WEDDING MCM NI, TAK TIMBUL WOW NYA.. BTW TANIAH TO BOTH. SATU LAGI PASAL PELAMIN, FAIRYTALE TAK SEMESTINYA ADA ISTANA DLM DEWAN, SORY TO SAY, MAYB I EXPECT MORE. BAJU PUN MCM BIASA DIA PAKAI DALAM MOVIE OR DRAMA HSC DULU, SEDANGKAN RIZMAN RUZAINI DESIGNERNYA. BEGITU JUGA BAJU FATTAH, MAYB DIA SELALU BERPAKAIAN MCM TU, SBB TU NAMPAK BIASA. YG LAIN AKU TAK NAK KOMEN, NANTI KENA KECAM. HARAP MAJLIS UTK PEMINAT 11 MAC NANTI MEREKA LEBIH WOW.

    5

    2
    • Anonymous says:

      Abis kau nak nampak mcm Mana? Nak nmpak luar biasa Masa mjlis kawin? Klu hari2 biasa mmg muka kau lagu tu, kawin pun lagu tu la muka kau. Takkan nak mekap mcm alien brrtepek bedak mekap Kat muka Masa wedding? Baru dikatakan bukan ‘biasa2’ ataupun Masa kawin kau pakai baju tema power rangers pink nampak alur kemaluan, ataupun baju kerawang sotong kurita merah Masa kahwin baru kau anggap luar biasa?ok klu cmtu masa ko kahwin aku cadangkan ko buat tema alien workshop. Ko ngn pasangan ko mekap ala2 alien vs predator. Baru nampak luar biasa. Amacam best Tak idea. Konpem jadi wedding yg bukan BIASA2 ahahah

      0

      0
  37. azimah says:

    selamat pengantin baru fattzura

    1

    0
  38. Anonymous says:

    What i admire most about the comments in this article is that kebanyakannya komen2 positif yang mendoakan yang baik-baik buat Fattzura. Indeed, the wedding looks elegant and simple. Most important, the couple looks blessed and happy. Congrats Fattzura!

    4

    0
  39. Anonymous says:

    Geli je, wedding dress dan veil nak tiru kate middleton. dapat jadi princess semalaman jadi la kannn. baju fattah pun biasa-biasa je, tak nampak prince sangat. hokay bai.

    0

    3
  40. Anonymous says:

    overrated!

    0

    0
  41. dalita says:

    diaorg yg cakap pelamin tak cantik tu macam pernah gi Disneyland…mmg lawa Fazura ni dgn Fatah…lawa dari saya..

    0

    0
  42. Anonymous says:

    MashaAllah, cantik sangat sangat! This is first time i puji artis khawin, I’m happy for you guys!

    0

    0
  43. Anonymous says:

    Mereka berdua lebih kepada mampu untuk buat majlis lebih grand, but this is their style simple and elegent. For me, dorang punya wedding mmg win! Fazz & Fattah berseri seri sangat Ya Allah!

    0

    0
  44. Anonymous says:

    Ibarat Prince & Princess Oh my god! I love it!

    1

    0
  45. lily09 says:

    rasanya dress kahwin anzalna lagi lawa la.. takde sape boleh beat lagi so far..
    Hehehe~ sila jangan kecam saya..

    0

    0

Leave a Reply to nok gataii - Cancel

Optional