Written by Bella | August 28th, 2015

Pertama kali belajar memandu pasti sesiapa sahaja akan merasa cuak dan kelam kabut sebab tidak tahu cara untuk memandu apatah lagi jika kita membawa kereta manual. Pendek kata, macam-macam nak kena ingat dan kena tahu.

Itu lah juga pengalaman yang di rasakan oleh Chef Wan apabila pertama kali cuba untuk memandu kereta. Mesti semua ingat “ larhh, selama ini dia tidak pernah bawak kereta ke?” memang benar sekali kerana sebelum ini beliau pergi ke mana-mana menggunakan khidmat pemandu upahan.

Baru-baru ini, dalam sebuah segmen bernama “LiteFM’s First Time” yang dikendalikan oleh stesen radio LiteFm, penyampai mereka iaitu Steve dan Shaz menjemput Chef Wan untuk merasai dan mencuba sendiri pengalaman memandu kereta manual.

Nak tahu gelagat Chef Wan memandu kereta manual buat pertama kali dalam hidupnya? Jom tonton video dibawah:-

Kredit video: YouTube LiteFM

 
Written by AbangNara | August 28th, 2015

Abang Nara kagum melihat kepopularitian dan kehebatan Luminous Skincare yang kini sedang hangat diperkatakan ramai. Mendengar namanya, ingatkan ia adalah ciptaan orang luar. Rupa-rupanya Luminous Skincare diimport dari Itali oleh orang kita sendiri.. Tunjang utama di sebalik penyelesaian terbaik untuk masalah kulit wajah ini adalah Namee Roslan, seorang blogger yang cukup popular.

luminous skincare

dah kahwin dah si Namee nie, jangan nak ngorat plak

95% dari pengguna berpuas hati dan terbukti keberkesanan Luminous Skincare pada kulit wajah mereka! “Macam tak percaya, masalah kulit yang dialami bertahun2 lamanya akhirnya selesai . Syukur sangat.” Itu antara testimonial yang sering diterima oleh Namee Roslan. Namee sendiri mempunyai kulit wajah yang mulus dan tulus. Iyerlah, takkanlah si pengasas kulit tak cantik kan? Hebat sungguh Luminous Skincare ini.

Luminous Skincare adalah set penjagaan wajah 4 in 1 yang mempunyai kehebatan untuk merawat kulit yang bermasalah dan dalam masa yang sama mencerahkan wajah dari dalam secara sihat. Luminous Skincare adalah 100% organik. Diperbuat dari 100% ekstrak tumbuh-tumbuhan memberi khasiat kepada kulit. TIADA pengelupasan. Kesan seawal 1 ke 3 minggu.

Sebelum bercerita panjang, silalah LIKE Facebook Luminous Skincare dan follow Instagram Luminous Skincare terlebih dahulu. Nanti kang terlupa pulak. Dan kalau terasa terus nak buat tempahan atau nak bertanya, boleh terus Whatsapp ke 016-250 9143. Harga? Memang berpatutan sangat-sangat. Semenanjung Malaysia cuma RM157 (termasuk postage) sementara Sabah Sarawak hanya RM165 (termasuk postage). Ok jom kita cerita sikit tentang Luminous Skincare nie.

luminous skincare

100% organik . Tidak mempunyai bahan merbahaya seperti MERCURY atau HYDROQUINON. Formula yang diimport dari Italy . Ramai yang telah menjadi mangsa bahan mercury. Tanda2 wajah anda mangsa mercury adalah bila kulit wajah menjadi kemerahan dan pedih bila terkena cahaya matahari. Malah risiko menjadi kanser kulit. Kulit akan menjadi rosak bila anda berhenti penggunaan skincare mercury tersebut.

luminous skincare

Mangsa mercury dan hasil 4 minggu selepas menggunakan Luminous skincare.

Luminous Skincare
– 100% organik. (Halal)
– Texture yang sangat nipis. Anda tidak akan rasa melekit atau berminyak walaupun berpeluh.
– Diimport dari Italy
– Sesuai untuk lelaki dan wanita
– TIADA pengelupasan
– Wanita mengandung

Dalam set Luminous Skincare ni ada 4 item yang membantu merawat wajah:

Cleanser
– berfungsi untuk membersihkan wajah dari cela dan habuk persekitaran. Mempunyai fungsi merapatkan liang pori.

Toner
– membuang sel kulit mati dan menyegarkan kulit.

Emulsion
merawat, melembapkan , mencerahkan ,dan melindungi kulit tetapi dipanggil Emulsion kerana texture nya yang sangat nipis. Mempunyai sunblock spf18 dan collagen untuk anti-penuaan.

Repair Activator
– Merawat kulit dan memulihkan kulit yang berjerawat , tona tidak sekata, pori terbuka, bintik2 hitam/putih, dan mengimbangkan kelembapan kulit. 

Produk ini membantu untuk:
– merawat masalah jerawat , blackhead dan whitehead,
– merawat jerawat pasir
– meratakan kulit yang menggerutu
– memudarkan parut
– memudarkan pigmentasi
– mengurangkan masalah kulit berminyak/ kering
– mengimbangkan kelembapan kulit
– memperbaiki kulit kusam dan tona tidak sekata
– mempunyai agent anti peneuaan.
– bertindak sebagai sun-block spf 18

ANTARA TESTIMONI PENGGUNA YANG BERPUAS HATI !

luminous skincare

Pengguna mempunyai masalah jerawat batu yang amat teruk dan kulit yang amat berminyak di bahagian dahi. Telah berjumpa dengan pakar tapi telah menelan kos beribu ringgit. Ini hasilnya selepas menggunakan Luminous skincare selepas 3 weeks.

luminous skincare

Pengguna mempunyai masalah kulit sensitive dan allergic. Ini adalah kesan selepas 1 minggu menuggunakan Luminous Skincare.

luminous skincare
Pengguna mempunyai masalah kulit berminyak da tona tidak sekata. Ini hasil selepas 1 minggu menggunakan Luminous Skincare. Kulit menjadi lembap dan tidak berminyak. Adik sepupu tegur kulit nampak cerah dan sekata.

luminous skincare

Masalah parut hitam yang bertahun tahun lamanya. Kesan selepas 3 minggu menggunakan Luminous Skincare.

luminous skincare

Pengguna adalah mangsa mercury. Kulit wajah menjadi rosak selepas berhenti menggunakan produk mercury.Menggunakan set Luminous sejak dalam tempoh mengandungkan anak kedua. Organik dan selamat.

luminous skincare

Pengguna mempunyai masalah kulit jerawat, berminyak dan pori terbuka. Hasil selepas menggunakan Luminous skincare, pori semakin tertutup dan kulit lebih cerah sekata !

Luminous skincare set 4 in 1 sangat selamat ! Tiada pengelupasan atau bahan2 terlarang. Anda akan jatuh cinta dengan set Luminous skincare ini. Belum cuba belum tahu !

Harga
Semenanjung : RM157 (termasuk postage)
Sabah Sarawak : RM165 (Termasuk postage )

Boleh whatsaapp ke no 016-250 9143 untuk dapatkan Luminous anda! :)

Boleh lihat banyak lagi testimoni di fb page : FB : Luminous_Series dan Instagram : Luminous_Series

Written by Bella | August 28th, 2015

Umum mengetahui bahawa Ashraf Muslim bakal menimang dua cahaya mata pada tahun ini selepas isteri pertama beliau Noor Dayana Lokman telah sah mengandung selepas beberapa tahun berkahwin. Malah, isteri kedua  beliau, Wan Sakinah juga sedang hamil anak mereka yang kedua.

Baru-baru ini, Ashraf ada memuat naik foto kedua isterinya di Instagram dengan kapsyen yang memohon doa agar segala proses semasa bersalin berjalan dengan lancar.

Melalui foto itu juga, jelas kelihatan baby bump  Dayana yang kini sedang hamil 4 bulan manakala Sakinah pula sedang hamil 8 bulan.

Alhamdulillah.. Hanya hatiku yg tahu betapa bersyukurnya aku pada Allah dgn setiap kehendakNya. Hanya SABAR yg mengajar erti kehidupan yg lebih bermakna.

Ya Allah Ya Tuhanku, ampunilah dosa isteri2ku, tenangkanlah hati mereka setiap masa, jgn sesekali beri mereka kesakitan semasa, sewaktu dan selepas melahirkan anak, janganlah ada komplikasi pada mereka, permudahkan segala urusan, lindungilah mereka dalam apa jua keadaan, lahirkanlah anak kami sihat tubuh bdnya, sempurna sifatnya, baik akhlaknya dan hidupnya kelak hanya untukMu Ya Allah.

Memang sudah terserlah baby bump masing-masing dan tenang kami melihat kebahagiaan mereka sekeluarga. Harapnya Ashraf Muslim akan terus berlaku adil kepada Noor Dayana dan Wan Sakinah sehingga akhir hayat mereka. Besar tanggungjawab untuk membimbing dua orang isteri.  Apa-apapun semoga segalanya berjalan dengan lancar nanti.

Written by serenity | August 28th, 2015

Peminat dunia hiburan pasti mengetahui bahawa Tasha Shilla dan Hans Wong, seorang peninju Tomoi pernah berkasih, bagaimanapun telah berpisah atas sebab yang tidak diketahui. Sejak itu, Hans telah move on dan mempunyai kekasih baru yang bernama Carmen Emirda.


 photo 11809989_143502832657184_1457864801_n.jpg

Bagaimanapun, Carmen telah memuat naik profil Instagram Tasha Shilla memberitahu bahawa Tasha telah menyerang dia dan Hans di sebuah kelab, dan telah Tasha juga telah disimbah air oleh orang ramai kerana perbuatannya itu. Selepas itu, Carmen mendakwa Tasha telah menghantar 40 orang lelaki untuk memukul Hans.


 photo 11355267_1487293808231526_484406942_n.jpg

Sehubungan itu, Carmen telah membuat satu laporan polis terhadap Tasha Shila. Dia juga memberi amaran agar Tasha tidak lagi mengganggu mereka berdua kerana menurutnya, Tasha sering mengganggu dia dan kekasihnya. Fara Mendoza kelihatan turut memberi komen tentang perkara ini.
 photo 1.jpg
 photo 3.jpg
 photo 2.jpg photo 4.jpg

Memang serius apa yang diperkatakan oleh Carmen ini. Bagaimanapun, Carmen memberitahu bahawa Hans berada dalam keadaan baik saja. Apakah susulan dari laporan polis Carmen? Benarkah Tasha berbuat begitu?

Nampaknya, satu demi satu kontroversi menimpa Tasha Shila. Kita tunggu perkembangan lanjut kes ini nanti.

Perghhh..seteLah berehat selama hampir 2 bulan (Ramadan & Syawal)..kini Panggung Seni Tradisional 2015 kembaLi…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Sunday, 23 August 2015

 

Page 5 of 63« First...34567...102030...Last »