Written by AbangNara | June 26th, 2015

Tak masuk akal!!! Murah sangat-sangat ini. Terkejut juga Abang Nara bila dapat tahu tentang tawaran OHSOM Poh Kong ini. Mana tidaknya, boleh dapatkan berlian, permata, gelang dan rantai yang super duper cantik bermula dengan harga RM250. Memang bling bling lah di pagi raya nanti.

tawaran poh kong

Bermula 26 Jun sehingga 26 Julai ini, korang wajib pergi ke Poh Kong Ampang Point atau Poh Kong Subang Parade untuk melihat sendiri pelbagai rekabentuk yang ditawarkan bersempena tawaran OHSOM ini. Abang Nara sendiri dah pergi tengok dah. Memang cantik-cantik. Meh sini Abang Nara kongsikan beberapa gambar.

tawaran poh kong

antara yang ditawarkan bersempena tawaran OHSOM ini

Apa yang menarik tentang tawaran OHSOM ini ialah range harganya yang sangat meluas. Bermula dari RM250 pun dah boleh dapat satu barang kemas. Kalau rasa ada duit lebih sikit, ada juga barang kemas pada harga pertengahan. Kalau bonus raya dapat banyak, bolehlah tengok barang kemas pada harga yang lebih tinggi. Kiranya untuk golongan pendapatan ada. Tak kiralah gaji tinggi ke, gaji rendah ke. Insya Allah ada barang kemas untuk anda bersempena tawaran OHSOM ini.

tawaran poh kong

cincin yang ditatah dengan emas 18k dengan permata cuma RM890 sahaja

tawaran poh kong

rantai berbentuk hati dengan emas putih 18k dengan permata

tawaran poh kong

gelang tangan emas puteh diserikan dengan permata berwarna biru menyerlahkan lagi kejelitaan si pemakainya

tawaran poh kong

anting-anting dengan 2 biji mutiara dan juga permata di sekelilingnya

tawaran poh kong

rantai berwarna kuning keemasan dengan gem yang amat bernilai dijadikan batuny

Ini antara koleksi barang kemas yang ditawarkan sempena tawaran OHSOM Poh Kong. Banyak lagi yang korang boleh tengok di Poh Kong Ampang Point dan Poh Kong Subang Parade bermula esok. Memang berpinau lah mata dibuatnya. Diingatkan, kesemuanya dijualkan berdasarkan first come first serve. Kalau dah habis, jangan menangis pulak. Hehehe.

tawaran poh kong

Jangan lupa layari laman web Poh Kong di www.pohkong.com.my dan juga Facebook Poh Kong untuk informasi lanjut. Selamat membeli-belah!!!

Written by AbangNara | June 25th, 2015

Power!!! Selalu kalau artis tampil untuk menafikan khabar angin, gosip, tuduhan atau fitnah, jarang dibawa bukti untuk menunjukkan mereka berada di pihak yang benar. Namun tidak bagi pelakon Teman Lelaki Upahan, Ungku Ismail ini. Dituduh lewat tiba 3 jam ke sebuah sesi fotografi dan juga bermasam muka sepanjang penggambaran berlangsung, Ungku Ismail muncul dengan bukti perbualan bersama media tersebut dan juga cerita sebenar yang terjadi.

ungku ismail

Berdasarkan bukti perbualan di Whatsapp, Ungku Ismail sudah memaklumkan lebih awal tentang kelewatannya. Malah penangguhan yang diminta oleh Ungku Ismail juga dipersetujui oleh pihak media tersebut. Tak sangka pula apabila selesai semuanya, keluar gosip murahan menyatakan Ungku Ismail tidak menepati janji dan tidak profesional sepanjang penggambaran. Kata Ungku Ismail:-

Saya tak gemar kepada publisiti murahan seperti ini kerana saya jaga reputasi kerja dengan baik. Tetapi bila cerita itu keluar, saya jadi ‘sentap’ dan tak boleh terima.

Peliknya saya sudah memaklumkan mereka bahawa saya akan lewat sampai kerana sehari sebelum itu kerja saya habis sehingga lewat pagi. Dan mereka pun bersetuju untuk melewatkannya. Tak sangka pula ia menjadi gosip di akhbar.

Saya sanggup mencari masa untuk menjalani fotografi itu walaupun tidak ada masa memandangkan sudah tiga kali pihak penerbitan itu menghubungi saya. Bila jadi macam ini, saya rasa tak seronok. Ia bukan sahaja memalukan diri tetapi juga keluarga saya

ungku ismail

Malah Ungku Ismail juga turut memaklumkan konsep sesi fotografi tersebut bukanlah seperti yang dimaklumkan kepadanya. Namun atas dasar profesional, Ungku Ismail menurut sahaja kehendak media tersebut dan tidak mengeluh walaupun penggambaran berlarutan selama 3 jam. Kata Ungku Ismail lagi:-

Ketika tiba di lokasi, saya meminta maaf kepada mereka dan kemudian menjalani sesi fotografi seperti biasa.

Walaupun penggambaran tersebut mengambil masa sehingga tiga jam untuk dua baju sahaja saya tidak merungut pun. Tambahan pula konsep fotografi itu tidak seperti yang dibincangkan sebelum ini.

Cuma saya bertanya sebanyak dua kali bila fotografi itu akan selesai kerana jika ia habis lewat, saya mahu batalkan kerja lain pada hari tersebut. Mungkin mereka tidak senang dengan pertanyaan saya itu.

Isu-isu seperti ini membuatkan saya berasa putus asa, takut dan malas untuk terlibat dengan kerja-kerja membabitkan media, takut jika disalah tafsir sedangkan saya mahu berkenalan dengan pihak media lebih rapat

ungku ismail

Pastinya pihak media dan pihak yang menjaja tuduhan ini tidak senang duduk mendengar penjelasan kukuh daripada Ungku Ismail. Sebelum ini pun Ungku Ismail memang tidak pernah dihinggapi sebarang kontroversi. Mungkin ada pihak yang cemburu dengan kepopularitiannya kini. Siapa tahu kan? Apa pun kepada para selebriti lain, tirulah Ungku Ismail yang menyimpan segala bukti perbualan untuk kegunaan di masa hadapan. Hehehe. Sumber Mstar Online.

Written by Bella | June 25th, 2015

 Susulan berita Zulin Aziz yang diganggu dan dituduh menggunakan bomoh untuk memikat hati Ariz Forteen, penyanyi kumpulan itu mengakui beliau turut diganggu oleh wanita misteri  apabila bertindak untuk memberikan komen yang boleh menjatuhkan reputasinya sebagai seorang selebriti.

Malah, wanita misteri itu pernah menghubungi beliau dan tidak bercakap sepatah perkataan selain mengugut untuk meludah muka Ariz sekiranya berjumpa di luar.

Saya pun pelik dan terkejut, wanita yang sama juga pernah menghubungi saya tetapi bila bercakap di talian dia diam dan tak bercakap apa-apa.Kehidupan saya ini diganggu berlarutan hampir 3 tahun, sehinggalah sampai satu tahap saya buat tak tahu, dia mesej saya yang berbunyi ‘kalau aku jumpa kau di luar, aku ludah muka ko’.

Ariz menyifatkan wanita itu sebagai seorang yang psiko dan turut akan mengganggu ahli Forteen yang lain apabila tidak berpuas hati dengan beliau. Namun, Ariz sedar perkara seperti ini adalah harga yang perlu dibayar olehnya saat bergelar seorang artis.

Saya pun tak tahu kenapa, saya ni baik hati sangat tak buat laporan polis  mengenai kes ini, sebelum ini kalau dia tak puas hati ganggu saya, dia akan ganggu ahli forteen yang lain. Orang yang sama juga akan komen dekat Instagram Amir dan Wan cakap yang bukan-bukan, saya agak trauma tetapi inilah harga  yang saya perlu bayar untuk bergelar selebriti, sabar sahajalah yang mampu saya buat.

Ya memang ada risiko untuk berhadapan dengan perkara ini apabila memilih jalan untuk bergelar seorang artis, tetapi adalah lebih baik untuk Ariz membuat laporan polis jika perbuataan wanita misteri itu sudah melampaui batasnya sehingga menimbulkan rasa takut dan trauma.  Anda harus berjaga-jaga dengan wanita tersebut kerana tidak tahu apa yang difikirkan mungkin ia akan membahayakan anda.

Sumber Berita: Murai

 

 

 

Written by AbangNara | June 25th, 2015

Apa yang menariknya tentang produk Ellfie Essence ni?  Sana-sini Abang Nara dengar orang sebut Ellfie Ellfie Ellfie..  Abang Nara dengar cerita produk ni dah merata-rata tersebar bukan setakat semua negeri dalam Malaysia.. Austria, New Zealand, Australia, London, Singapore dan Brunei pon ramai order.. Ada tu siap kirim sedara-mara dari Malaysia yang nak melawat diorang kat luar negara..

Ramai agent-agent produk ni pon terkejut sebab walaupun postage mahal giler tapi diorang sanggup je demi nak dapatkan Ellfie Essence nie.. Abang Nara dapat info agent-agent kat Malaysia ni dah lebih dari 40 orang.. Macam tak percaya tapi silalah percaya.. Korang kena yakin dengan Produk Tempatan dan yang penting produk ini setiap satu didalam set ini telah mendapat kelulusan KKM.
ellfie essenceSet ni pun simple je dan cara pakai pun tak complicated.. Itu yang kita mahu.

ellfie essence

Mereka ni juga adalah salah satu syarikat bumiputera yang berlokasi di Danau Kota Setapak, Kuala Lumpur.. Sebelum-sebelum ni dah berbuih mulut Abang Nara cerita kat korang pasal produk Ellfie Essence nie.. Berlambak-lambak dah testimoni customer Abang Nara share kat entry yang lepas.. Boleh baca di entry 1 dan entry 2.

Macam-macam jenis masalah kulit dah berjaya Ellfie Essence selesaikan.. Tak payahlah nak gi pakar kulit yang menelan kos ribuan ringgit tu..

ellfie essence

Kotak yang dah berseal tu order dari Agent sah Ellfie Beauty.. Agent pon senyum lebar sebab ada je yang whatsapp nak produk.. Kita bagi peluang Ellfie Essence untuk buktikan keberkesanan dia kat kulit korang sendiri.. Murah dan berkesan, itu yang kita mahu..

Meh kita tengok cara nak gunakan produk ni. Dalam satu set Ellfie Essence ada 4 produk iaitu:-

1 Cleanser 30ml
1 Toner 30ml
1 Day Cream 10g
1 Night Cream 15g

ellfie essencePastikan tapak tangan bersih dan pump kan 2-3 kali cleanser.. Siapa dah try cleanser Ellfie Essence sila angkat tangan hahahah.. Ramai yang suka sebab bau dia wangi tapi lembut je.. salah satu ingredients yang terkandung di dalam cleanser ini ialah Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract.  Sebab tu bau dia harum dan muka rasa segar selepas dicuci.
ellfie essence

Bila tangan kita bersih dan bebas minyak, buih pon terhasil dengan banyak.. syok je basuh muka.. Cleanser Ellfie Essence ni mampu membersihkan kotoran di wajah tanpa mengeringkan kulit seperti sesetengah cleanser lain.. ni kita rasa bersih tapi lembut dan tak kering..
ellfie essence

Lepas basuh muka dah lap bagi kering.. boleh pump kan 2-3 kali toner.. cara pakai toner ialah pump kan di facial cotton macam gambar di atas.. kemudian sapu ke seluruh wajah.. kene pakai facial cotton ye!! bukan pump kat tangan pastu dab-dab kat muka..
ellfie essence

Ini paling digemari customer.. Siapa pernah pakai concealer? ye dia seakan-akan concealer dan mampu bertahan lebih dari 3 bulan.  Lepas pakai toner boleh sapu rata day cream ni kat wajah.. Jangan risau bila mula-mula sapu kat muka tu nampak macam eh selepong ke apa ni? relakss jangan panik.. lepas blend kat muka, lepas beberapa minit dia akan serap ke wajah dah takde nampak selepung dah.. Ramai customer suka sebab sejak pakai day cream ni muka dah tak oily macam dulu.. Day cream ni mampu mengawal pengeluaran minyak di wajah, sebab tu boleh selesaikan masalah jerawat.

Ada yang tanya, kalau dah pakai day cream boleh ke pakai compact powder.. sebenarnya terpulang..Tiada masalah nak apply make-up selepas menggunakan day cream Ellfie Essence. Oh ada yang tanya, if tak keluar rumah boleh ke pakai day cream? Jawapan dia boleh!! kenapa pulak tak boleh.. Orang lelaki pun boleh pakai, cuma lelaki ni selalunya pemalas sikit.. Tu Abang Nara sendiri akui hehehehe…

ellfie essence

Night Cream sama jugak macam Day Cream.. lepas pakai toner boleh sapu nipis night cream ni.. Boleh dipakai sebelum tidur.. night cream ni senang sikit nak blend kat muka sebab dia very moist.. Tapi jangan risau.. esok bangun tidur takde pon muka jadi orang minyak ke apa.. memang kulit akan betul-betul absorb night cream ni sebab tu bila bangun tidur tu muka rasa lembut dan tak berminyak.
ellfie essenceAntara customer yang sangat-sangat berpuas hati dengan result penggunaan Ellfie Essence selama 3 minggu.  Kalau nak tengok banyak lagi testimoni dari pengguna boleh lah visit:

IG: ellfiebeauty

Sempena bulan puasa ni pihak Ellfie bagi harga special sikit… Baik order cepat, kang promosi habis rugilah kan.

ellfie essence

Tak lama lagi dah nak raya ni.. siapa nak cantik jom order Ellfie Essence.. Sempat lagi nak lawa.. Eleh nak lawa tak semestinya raya je kan? Hari-hari pon nak lawa..

Harga 1 set Ellfie Essence sempena Promosi Hari Raya:-

RM120  110 (SM)
RM130 120 (SS)
*Free Postage seluruh Malaysia

ellfie essence

Jom order cepat, sebab setiap pembelian 1 set Ellfie Essence kita nak bagi sampul raya!!!! while stock lasts ye..

FB: Ellfie Beauty
IG: ellfiebeauty
 whatsapp/sms: 013-2755197

Senarai agen boleh baca di sini. Kalau berminat untuk menjadi agen, sila email ke [email protected]

Page 9 of 56« First...7891011...203040...Last »