Written by AbangNara | February 25th, 2013

Abang Nara ialah seorang pengguna tegar Maybank2u. Bayar bil, check baki duit, transfer duit kat mak ayah dan macam-macam lagi semuanya Abang Nara guna Maybank2u. Memang mudah dan menjimatkan masa.

maybank

Kadang-kadang Abang Nara bukak juga laman web rasmi Maybank di alamat www.maybank.com. Bukan apa, banyak info menarik seperti biasiswa, peluang kerjaya, aktiviti terkini anjuran Maybank dan macam-macam lagi.

maybank

Selaku seorang yang pernah belajar web design di university dulu, rekabentuk laman web rasmi Maybank ini memang up to date sungguh di mata Abang Nara. Warnanya sangat terang dan jelas manakala keseluruhan laman webnya sangat inovatif. Mungkinkah tahun 2013 akan turut menyaksikan lebih banyak produk baru yang inovatif daripada Maybank seiring dengan perubahan pada laman webnya?
maybankSekali pandang, Abang Nara perasan yang design laman web Maybank terbaru ini menyerupai Windows 8. Ini bermakna ia lebih mesra kepada pengguna tablet dan smartphone. Yang pasti pengguna computer tidak akan ada masalah untuk melayari laman web secanggih ini. Nampaknya Maybank telah bersedia untuk kebanyakan pengguna yang akan online menggunakan smartphone dan tablet di masa hadapan. Memang cool dan hip sungguh!!!
maybankAbang Nara tertanya-tanya adakah laman web Maybank2u juga akan turut diubah mengikuti teknologi dan trend terkini seperti laman web rasmi Maybank ini. Kalau betul, Abang Naralah orang paling suka. Pasti selepas ini Maybank2u akan lebih senang dinavigate, lebih pantas loading, dan lebih mudah membuat urusan perbankan menerusinya.
maybankKalau tak silap Abang Nara, inilah laman web bank yang pertama di Asean yang lain daripada yang lain dan menggunakan teknologi terbaru. Memang satu langkah yang bijak daripada Maybank. Korang pun jangan lupa layari www.maybank.com untuk merasai sendiri kehebatan rekabentuk terbaru mereka!!!

Written by AbangNara | February 25th, 2013

Walaupun pernah digigit manja oleh aweknya, hubungan cinta Ammar Alfian dan Puteri Sarah tidak berjaya bertahan sehingga ke jinjang pelamin. Mereka berdua sudah clash sekitar bulan November tahun lalu. Yang machonya, Ammar mengakui perpisahan itu berpunca daripadanya.

puteri sarah dan ammar alfian

Mengakui tiada lagi keserasian, Ammar Alfian berkata kesilapannya yang tidak pandai menghargai hati Puteri Sarah adalah punca perpisahan mereka. Kata Ammar:-

Sebenarnya setiap hari timbul rasa kesal dengan perpisahan kami tetapi hendak buat macam mana sebab kami sudah tidak serasi lagi. Perpisahan itu berpunca daripada kesilapan saya yang tidak pandai menghargai hatinya ketika bersama dulu. Sepanjang lima tahun hubungan kami, memang ramai yang dengki dengan memburuk-burukkan nama saya kepada Sarah. Apabila terlalu banyak fitnah kononnya saya curang disampaikan kepada Sarah, lama-kelamaan dia menjadi tawar. hati. Walaupun saya sudah berusaha untuk meyakinkannya bahawa itu hanya fitnah tetapi ia sukar untuk memulihkan persepsinya kepada saya.

puteri sarahPengajaran daripada kisah cinta mereka ialah walaupun anda sudah digigit oleh awek anda, itu tidak bermakna anda akan kekal bercinta sehingga ke akhir hayat. Jadi ada sesiapa pembaca BeautifulNara yang nak mengorat Puteri Sarah? Mana tahu ada rezeki anda pulak digigit olehnya. Hehehe ~~

P.S: Chopper versi Wayne Rooney

Written by AbangNara | February 24th, 2013

Tahukah anda apa persamaan Natasha Hudson dan Irma Hasmie? Kedua-duanya telah berhijrah ke arah memakai tudung tidak berapa lama dahulu dan kedua-duanya kini sedang hamil hasil perkahwinan mereka.

natasha dan lisa
Memang jelas terpancar sinar keibuan di wajah mereka berdua apabila menghiasi muka depan majalah LISA keluaran Mac 2013. Pasti kedua-duanya tidak sabar untuk bergelar ibu terutamanya Irma Hasmie yang bakal melahirkan anak sulungnya. Abang Nara yakin peminat Irma sentiasa mendoakan agar Irma sihat sejahtera sepanjang kehamilannya.
natasha dan lisaAbang Nara sebenarnya tak sabar untuk melihat kecomelan anak Irma Hasmie kelak. Kalau lelaki, pasti sekacak ayahnya. Apa pun jangan lupa dapatkan majalah LISA di kedai buku berhampiran anda untuk mengetahui perkembangan terkini Irma Hasmie dan Natasha Hudson.
natasha dan lisaP.S: Tercari-cari rahsia untuk tampil menawan dengan mudah dan berkesan? Cubalah Bedak Arab Kokuryu sekarang jugak. Tak perlu pakai make up lagi selepas anda menggunakannya. LIKE Facebook CantikNara atau email ke [email protected] untuk info lanjut.

Written by AbangNara | February 24th, 2013

Nampaknya masalah gigi kuning Abang Nara akan selesai tidak lama lagi. Ini kerana Colgate telah muncul dengan produk Optic White dan melantik si cantik manis Nur Fazura sebagai dutanya. Tak lama lagi confirm Abang Nara akan tampil dengan gigi putih berseri macam Fazura.

nur fazura

Rezeki Nur Fazura pada tahun 2013 nampaknya semakin dimurahkan. Selain dilantik menjadi duta produk Colgate Optic White, Fazura juga kini kembali aktif berlakon. Malah dengar ceritanya, Fazura berharap agar tahun ini dapat mendirikan rumahtangga bersama orang tercinta.

nur fazura

Semoga tahun 2013 akan membawa lebih banyak kebahagiaan, peluang pekerjaan dan rezeki yang lebih banyak buat Fazura. Tahniah diucapkan atas perlantikan ini. Lagi 6 keping gambar Nur Fazura sebagai duta Colgate Optic White dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Facebook Colgate Malaysia.

P.S: Google Glass, cermin mata pintar dengan alat kawalan suara