Written by Bella | January 7th, 2019

Selamat bergelar suami dan isteri pada 1 Januari lalu, pasangan paling sensasi kini, Elfira Loy dan suaminya, Faris Khairol Anuar Sabtu lalu telah mengadakan majlis resepsi pertama bagi meraikan perkahwinan mereka di Putrajaya International Convention Centre (PICC).

Majlis tersebut berlangsung secara besar-besaran dengan dekorasi mewah ibarat perkahwinan putera dan puteri raja.

Elfira kelihatan sangat cantik persis Cinderella dalam gaun perkahwinan hasil rekaan eksklusif pereka fesyen terkenal Rizman Ruzaini. Faris juga begitu tampan memakai suit rona putih sedondon dengan isterinya.  Pasangan ini juga berkongsi momen romantik ketika menari bersama.

Di hadiri keluarga, teman rapat dan rakan artis, jom kita lihat beberapa lagi foto sekitar majlis resepsi pertama Elfira dan Faris yang cukup dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Kredit Foto : Rizman Ruzaini, Project Two-Pi, Wananiq Photography & #elfaris

54 responses to (17 FOTO) Sekitar Majlis Resepsi Pertama Elfira Loy & Faris K Anuar

  1. mak jemah says:

    baju tu berat sgt nampak..tapi ok lah better lah dari time nikah haritu…tapi knp makeupnye pucat sgt? x naik seri lah dik non.

    20

    2
    • yinboyfriendsajataccident says:

      ini namanya makeup timeless nyah

      5

      5
    • Anonymous says:

      haah…esp kat kepala. tak berseri pon dia.
      sayangnya kalau jd pengantin tp tak berseri.

      16

      3
    • Anonymous says:

      pada aku, outfit husb dia ok.
      tp outfit/ wedding dress n veil elfira tak sesuai.
      dia tu kecik & rendah, outfit dia buat dia nampak sarat mcm bakul bunga berjalan. esp kat kepala ..emmm…too bad when u try so hard to look glam. less is more gurl.

      34

      0
    • Anonymous says:

      makeup mahal2… jgn2 seribu untuk muka kecik tu ko kata tak naik seri. Bukan zaman mak jemah dolu2 kena gincu merah nyala baru naik seri.

      1

      8
  2. yinboyfriendsajataccident says:

    club bawang fc dah letih nak cakap pasal epira.. include aku

    11

    0
  3. nok gebuzzz says:

    baju tu mmg cantik….tapi tang atas kepala tu npk mcm x kena…tapi kesian la kat ko pasangan yg paling teruk kena kecam…lagi2 dlm fb bebakul kena kutuk….kadang2 baca komen dyorg aku turut bedekah…maap la ye…..x leh tahan!

    28

    0
  4. bawangpencen says:

    make up tebal pun dia tak kena
    less make up pun mcm pucat tak seri
    jadi makanya bila MUKA GAME KAN ORANG SUKA2 KAU JE
    gitu lah muka kau dapat ..muahakakakaka
    jgn esok lusa pak mak mertua yg meluat sbb yg kaya family nya bukan anak nya muahakakakaka

    11

    2
  5. bawang says:

    mohon majlis resepsi yang kedua ..laki dia baca surah al mulk ..depan tetamu

    33

    0
  6. gg says:

    sia2 je mekap smp beribu ringgit tp x nmpk menyerlah pon..

    7

    1
  7. pelik aku says:

    kalo tgk betul2 kain utk dress dia tu dh mcm kain lapik meja… ooppsss

    18

    1
  8. Anonymous says:

    klu kawin ngan pian dulu, tak merase la si el ni nak buat sampai 5 resepsi…bile pikir blk popular sgt ke si el ni

    32

    2
  9. Anonymous says:

    viel dia mcm rahib je gaya tudung .. kahwin anak orang kaya uolss

    6

    2
  10. Anonymous says:

    tak penat ke..ada 5 majlis. Tahulah u bkn buat keja pun..ingat keja lain ada lah.

    Agung pun simple. ..bagus agung ni…salute.

    Rakyat yg melebih2 kan Agung.

    8

    3
  11. Anonymous says:

    Impian mak ngan ank tcapai kwen mnglahkan Artis popular….bacat klurga ne kemaruk duit..

    5

    3
  12. Anonymous says:

    tak penat ke..ada 5 majlis. Tahulah u bkn buat keja pun..ingat keja lain ada lah.

    Agung pun simple. ..bagus agung ni…salute.

    Rakyat yg melebih2 betoi tak Agung.

    5

    2
  13. Bee says:

    honestly..kalau dulu family si el ni x bunyi bnyk sngt and macam2 permintaan masa dia ngn si pain dulu, mgkin org xkn kutuk dia bnyk sngt..kan ke sng dulu sng bgtau :”sy xnak awk sbb awk x bkemampuan, sy nk majlis 5 ‘..ko bolak balik..suruh mber hafal surah bagai..bertunang smpi 2-3 persalinan..tup2..now try hard buat mcm2 pon still xmampu nk tarik seri sbg pgntin lagi..

    56

    0
    • Anonymous says:

      sy pon pkir cmtu..kalo bkn pasal tu..takdela org menyampah sgt kann

      23

      0
    • Bee says:

      pain pon bolehh..hahaha..sorry pian..lps lunch mata pon separa2

      4

      0
    • leez says:

      setuju..kalau dulu semua pihak senyap-senyap je, maybe netizen tak mengata El ni yang bukan-bukan. Semoga mal Elpira ni rei jaga mulut selepas ni
      btw, bukan peminat EL, tapi diorang nampak sepadan la..

      5

      0
  14. Anonymous says:

    baju sume lawa…. tp spoil mekap… silap pilih jurumekap
    panggil la kbong mekap.. kasi naik seri tu

    1

    1
  15. Anonymous says:

    nak lihat majlis baca quran..

    12

    0
  16. gigih sangat says:

    ni dah berapa majlis ni? dari majlis berinai, akad nikah ngan yg ni.. dh 3 kan? maksudnya ada 2 majlis lagi…
    nampak gaya bertabahlah kita wahai rakyat marhaen sekalian sebab lepas ni ada 2 lagi majlis si kening ni yg nara nak up…kita pastikan stok bawang kita cukup

    12

    0
  17. Anonymous says:

    Fazura paling jelita mlm tu…sweet je.

    8

    3
  18. Anonymous says:

    silap nyer cara el putus dgn pian… mak el pulak meroyan2 kt media social… org makin laa respect dia & family yg byk diam jer….

    kalo putus elok2 dulu… family el diam jer sure majlis kawin ni org jd respect…. tgk skrg baju cantik pun org create isu

    15

    0
  19. Anonymous says:

    Ada 4 lagi majlis. Kalau 1 majlis pakai 50k.. 5 majlis?? waduhhh…mamang kayoo bebenor laki dia ni. Patut pun dia tinggalkan Pian hari tu

    9

    0
  20. Ban says:

    Movie the nun …??

    1

    1
  21. Anonymous says:

    Tak bosan ke..majlis punya banyak. Pompuan ni ingat main2 Kawin ke pun? tukar2 baju. Tak nak ke start a life together? Chill privacy sama2. Tak habis2 kendurinya. Ingat fashion show ke? Confirm, laki dia melayan je kehendak org. This is all a show. Bahagia ke berkat ke…belakang cerita.

    11

    -1
  22. Anonymous says:

    mmbazir amalan seton

    6

    0
  23. Nana says:

    Martabat keluarga pian lg tinggi..keluarga dia baik2 kan.mak guru dan educated

    9

    1
  24. Cocok banget keliatannya.

    2

    0
  25. hmmm sejujurnya xnaik seri,,, baju cantik tp nmpk biasa,,, semoga berbahgia,,, baik sedekah duit dr membazir pada yg xperlu kawin sekali je,,, esok org lupa dah,,,

    5

    1
  26. Matahati says:

    Dressed tu lebih cantik klu tak ade bunga2 kat lengan. Overall cantiklah. Cuma warna lipstiks lebih cantik klu terang sikit. Tahniah el.

    3

    0
  27. Yekeni says:

    Sakit leher ke? Di bandage gitu?

    5

    0
  28. Anonymous says:

    kemewahan tidak menjamin kebahagiaan rumah tangga…rumahku syurga ku…

    2

    0
  29. Anonymous says:

    family suami el ni tak panas telinge ke dgr org kutuk menantu die

    3

    0
  30. makcik joyah says:

    semoga hidup bahagia ye el dgn faris… jaga suami hang elok2..suami hang tu blh dikatakan hensem..duit berkepuk lak tuh..hati2..byk penyondol zaman skrg ni…

    4

    0
  31. The nun says:

    The Nun ……the nun ……the nun

    3

    0
  32. Sally says:

    kawin ada 5 resepsi tapi sedara2 dekat keluarga Faris tak dapat jemputan…kecik hati…

    1

    1
    • Anonymous says:

      Nnti hari isnin ada gmbr baru…resepsi ke dua..muak..oi..muak..muak..oi..muakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

      0

      0
  33. Anonymous says:

    Penyuka Lubang Taik

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Lqki dia ada rupa sikit anak cheta tapi versi cerah

    1

    2
  35. Ana says:

    Pisau cekur cap buaya

    3

    0
  36. Bawang goreng says:

    Pape pun tahniahhh. Gojes kauuu.. Bagi aku la kan. kalau elfira dgn pian tu amik gambar tak sesuai sbb pian nampak tak matured. mcm budak2. tp bila dia dgn suami dia ni baru la ngam! tu la nama dia jodoh. k tu je nak komen. bye!

    1

    0

Leave a Reply to yinboyfriendsajataccident - Cancel

Optional