Written by Bella | January 2nd, 2019

Semalam, pelakon Elfira Loy sah menjadi isteri kepada Faris Khairol Anuar hanya dengan sekali lafaz. Pasangan itu dinikahkan oleh bapa Elfira sendiri dalam acara yang berlangsung secara tertutup di Cyberjaya.

Ramai yang memuji Elfira cantik dan anggun mengenakan busana pengantin serba putih hasil rekaan Rizman Ruzaini manakala Faris pula mengenakan baju melayu lengkap dalam rona yang sama.

Pasangan ini juga bakal melangsungkan lima resepsi sepanjang bulan Januari bagi meraikan hari bahagia mereka.

Tentunya ia permulaan yang cukup indah buat mereka berdua bersempena tahun baru ini. Hanya beberapa bulan berkenalan, bibit cinta mula timbul dan akhirnya kini sudah bergelar suami isteri.

Beberapa lagi foto sekitar majlis pernikahan Elfira dan Faris dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit Foto : Project Two-Pi , Sweet Pictures & #elfaris

120 responses to (15 FOTO) Sekitar Majlis Pernikahan Elfira Loy & Faris

  1. Anonymous says:

    Sumpah lawak…mcm budak2 sekolah buat mock wedding hari pementasan.

  2. kak ta says:

    mcm ni kalu, hang pakai kebarung putih pun cantik. tak payah susah2 ber designer bagai.

  3. watever says:

    ni yang mak bapak ko nk kan el?….kalo ngan pian dulu nnt sume bnd ko kluar duit maklum la pian kan tk berduit .harap bertabah la laki nye el ok!!!..lepas ni bleh shoping barang make up 10k lg…ko shoping la barang makeup 10k mcm mn sekali pun muka ko ttp macam tu gak..tk kn bleh ubah pape pun el oi..#makbapakanakmataduita ..#watever

  4. Anonymous says:

    pirah loy oiii. knp sampai jdi smp camni? kena sumpah dgn pian ke?

  5. Anonymous says:

    kalau kening lebat tolong jgn ambil gambar close-up. lagi nampak ngeri dik..

  6. aku says:

    ciri2 islam ada x

  7. Anonymous says:

    Cantik and tahniah. Janji dia bahagia.

  8. pemerhati jerrr says:

    bunga tangan tu pun nmpk lbh panjang drpd dia…semak la makcik…tu nak panggil pelamin ke backdrop aku pun x tau… artis lain kawin pun aku tengok ok je,nmpk le cahaya cinta diorang tp yg ni entah la…mcm xde seri…tgk pun mcm terdesak

  9. El Loya says:

    Tak cantik. Hodoh. Sorry terpaksa jujur.

  10. Anonymous says:

    bkn salah RR, salah empunya bentuk badan

  11. Anonymous says:

    nk cantik sgt, akhirnya mendapat x cantik..

  12. Anonymous says:

    Alahai..foto yg no 4 tu sape tudung merah…aduh nmpk spoil lh, dia yg menonjol lak..el mmg katik..carilh org yg rendah bkn tinggi yg mcm tudung merah tu..hrmmmmm

  13. Nobody else.. says:

    Takpe El.. Banyak lagi doa orang yang baik2 kat ko. Semoga bahagia.. Karma baik atau buruk, Tuhan tentukan. Takde siapa tahu apa akan jadi hari esok. Manusia skg semua nak jadi Tuhan.
    Congrats…

  14. Wekkk di mana? Rindulah says:

    Sbnrnya takdela teruk sangat pun fesyen pengantin EL. Tapi org dah menyambah semua nampak tak cantik.

  15. Anonymous says:

    biasa je. gitu-gitu je lah. next please?

  16. Kak perihatin says:

    Kau orang kutuk dapat dosa….elfira kena kutuk dapat kemewahan…..

  17. Kak mistun says:

    To all yg mengata designer, kalo dah hodoh pendek menempa jgn la salahkan designer. Salahkan mak pak dia yg haluih2. Lg 1 kening dia kembang semangkuk. Mana hangpa pusing pun nmppk kening dia saja. Mulut merah nak lagu tu nak buat mcmana? Hangpa ni kalut aihhhhh

  18. Cik jah lipan says:

    Kalau dah mcm tu pakai telekung semayang pun org tak perasan jimat duit ya.

  19. Anonymous says:

    aku igt kawen ceo gempak sgt lah majlis bley wat aku terkesima aduhh skali tgk sayangnye gaun pengantin fail, hand bouquet fail, pelamin lagi mcm x blend dgn kawasan sekeliling, biase2 aje lah, ok lah dah lepas 1 majlis, 4 lagi aku nak tgk cmne pergi die. still moment artis kawen paling fail yg aku igt smpai ni, cheta, samtilla dgn ni si elfira loy aduhhhhhh

  20. Anonymous says:

    hambar nye weh, aku still x boleh move on lagi dgn majlis nikah fazura, kaka azraf, yuna n izara aishah.. in fact gmbr lepas nikah diorg pon nampak sgt berseri ni aku tgk mcm el sorg je yg senyum sampai telinga wakakakaka

  21. Anonymous says:

    say no to dress.

    say no dress RR to EL.

  22. sedihhhh says:

    Pelik la trend kahwin ongkaya zaman sekarang. Kenapa nak kena tutup muka dengan veil and jalan dekat aisle macam omputeh eh?? Bukan ke tu dah mengikut budaya barat. :(

  23. SS says:

    Tahniah El..tapi semua komen kata tak berseri…kau mesti sedih..masih ada lg kan nnti sanding n cuba ubah gaya mekup tu..sabar yer

  24. meetomato says:

    woah 5 resepsi???!!??? byk betul la belanja utk malay wedding ni…

  25. Anonymous says:

    Lemas tengok.

  26. Anonymous says:

    bukan ke elfira hampir muflis, sepatutnya buat la majlis ringkas2 sahaja tp majlis nya mcm mewah la pulak siap buat 5 resepsi dalam bulan januari… hmmm, ape2 pon semoga sentiasa dalam kebaikan didunia dan akhirat

  27. Anonymous says:

    5 resepsi… overnya. Macam ko level internasional padahal.. (malas nk maki)

  28. Anonymous says:

    Aku tengok pun dah rimas.. berlapis-lapis.

  29. Auntie onion says:

    Baju elfira macam badut sarkas je.. Tang leher tuu..

  30. Alnice says:

    Klau dh x Lawa designer wt cmne pn xdtg tlg