Written by Bella | October 12th, 2015

Walaupun sering tampil mesra melalui fot-foto yang beliau kongsikan di Instagram, Zulin Aziz tetap mengakui bahawa hubungan beliau bersama Ariz Forteen tidak lebih daripada kawan.

Bila ditanya soal cinta, Zulin tidak menolak jika beliau ada jodoh bersama Ariz dan menyerahkan segalanya kepada takdir.

Selagi kami tak cakap bahawa kami bercinta, orang akan tetap bertanyakan soalan yang sama. Kadang-kadang saya pelik, mereka tak penat ke sering tanya soalan yang sama. Jika benar saya ada perasaan terhadap Ariz, lebih baik saya beritahu dia terus, buat apa saya bercerita pada orang lain.

Tapi buat masa ini kami selesa berkawan. Jika ada jodoh di masa hadapan, biar Allah yang tentukan. Saya tak mahu komen lebih-lebih sebab macam-macam boleh jadi. Nanti kalau cakap ya kami bercinta, sekali hubungan itu tak menjadi.

Pada masa yang sama, Zulin tidak menafikan Ariz seorang yang memahami dan “masuk air” juga sebenarnya. Ia membuatkan mereka lebih senang untuk berkawan kerana sikap yang hampir sama.

Bagus juga kalau tidak canangkan sedang bercinta dan sebagainya, bak kata Zulin kalau tak jadi memang segan dibuatnya. Lebih baik go with the flow dan biarkan takdir menentukan perjalanan seterusnya hubungan mereka.

Sumber Berita: Tonton Extra

48 responses to Zulin Aziz Serahkan Soal Jodoh Bersama Ariz Forteen Kepada Takdir

  1. Jadoo says:

    Mak aii..pucatnya kaki ariz..

    0

    0
    • BilaSi Zulin Julin Perasan Sorang says:

      Perigi nk cari timba..susah jugak tu ya cik kak julin errr…ya tak…ya tak..,

      0

      0
      • Nia says:

        Jealous hater alert!

        0

        0
      • Anonymous says:

        Alah…nak bercinta….bercinta jelah… Malu-malu kerbau pula nk blagitahu.. kalau tak kahwin je terus…habis cerita….Dah kahwin kena pam nanti bertambah-tambah anginlah dlm badan kau tu zulin oiii…jadi mcm belon ke mcm tong dream ke jadi mcm segala tong ke…Baru kau tahu…jantan yg layan kau selama ni sebelum kau berkahwin dulu layan kau sama mesra lgi Ke tk….gok..ah jadi pergi cepat2 buat uji kaji selidik…,jadiiii..hati2 jugalah badan kau sekarang dah macam kakak2 gajah bertukar jadi mak2 gajah lepas berkahwin ya…. Gol gek

        0

        0
        • LOLA says:

          bila hada manusia dengki mcm ko ni yg jadikan size badan sebagai ukuran…ko lupa yang jodoh tu rahsia Allah..mcm mana Allah nak tentukan jodoh seseorang hanya Dia yg tau..tapi aku tak aras pulak Allah tu nak tentukan jodoh seseorang melalui size badan…

          lain kali nak cakap ,pakai otak baru cakap…bangang tu simpan sat dalam rumah…

          0

          0
        • Kelompok Lola Yg Sombong Bodoh!!! says:

          Kelompok Lola mmg sombong bodoh….orang yg menegur tu ada kebaikkannya….sombong bodoh mmg susah nk terima kenyataan.. Maklumlah banyak badan2 tong dram kat malaysia dan kat sini jgkn.. Tu yg terasa tempias tukn….Yalah kalau mencekik makan apa je kasi kn pada diaorang ni semualh…semua makanan yg ada depan mata..Kelompok2 gajah ni semua akan bantai makanan tu sampai licin…tk kiralh yg dh berkahwin ke belum ke…atau ada yg mmg azali atau keturunan saiz double trouble tu semua..kalau dh tabiat memang dah mcm tu…tk boleh ditegur dn memang susah nk berubah…. diaorng buat dek je dgn pandangan orang lain…katanya janji aku dapat kepuasan dn lantak akulah……kn… Pantang ditegur ada je jawapan bodoh yg disangka pandai diaorang berikn…..menjawab kasikn pada diaoroang ni semua…sapa yg makan terlebih cili padi dia yg terasa bahangnya mcm gunung berapi….api….api…api…… takut dan gerunnya uiiiiiii.,,,,,bila segala kelompok saiz gajah mengamuk….lari……lari………. Baik selamatkan diri……..oiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!! sorryyyyyy!!!!!! :O:O:O:O:-BB-):-P

          0

          0
        • Kelompok Lola Memang Sombong Bodoh says:

          Lola Kelompok sombong bodoh… Kalau ada menegur cara ganas mcm tu ada baiknya….bahlol…. Apasal kau terasa….badan kau pn macam tong dram ya Lola Bola… Biasalh kat malaysia dan kat sini jg Pn banyak saiz kelompok gajah… Tak kiralah samaada yang Dah berkahwin ke dn yang belum ke kalau bab makan mencekik kasikn pada diaorang ni semua…habis semua makanan apa yang ada depan mata diorang ni semua.. dibantainya,disebatnya dan dibedalnya..tk kiralah dh kenyang Ke belum…selagi belum puas selagi tu susah nk berhenti….kalau yang dah memang dh azali atau Dah memang keturunan mcm tu pn macam saiz gajah double trouble pn susah nk kawal nafsu gelojoh jugak tu…kebanyakkannyalah… Tak ada usaha nk berubah kearah kebaikkan untuk diri sendiri…lepas tu tk boleh ditegur ada je jawapan bodoh yg disangka pandai yg diorang berikan……menjawap kasi kn pada diorang ni semua…Nk menang je….dia je betul…..Tuhan bagi akal fikiran taknk dn malas berfikir dgn waras…mana bagus mana tk bagus…..bahlol betul…. Melenting kasikn pada orang malaysia nk2 orang melayu ni semua kebanyakkannyalahkan…. sapa yang makan banyak sangat cili padi memang Mudah terasa bahangnya mcm gunung berapi…. api…api…api…takut dan gerunnya uiiiii……Bila kelompok gajah dan sakai dn kelompok tenuk mengamuk….!!!!!!! Lari ……lari…. lari……selamatkan diri oiiiiii…….. sorrryyyyyyyyy…..:O:O:O peace…… …………………………….B-)

          0

          0
        • Lola Kelompok Sombong Bodoh... says:

          Lola Kelompok bodoh sombong…. Biasalah melayu bodoh sombong memang banyak kat sini… Tak boleh kena tegur….nk melenting je kasikn pada diorang ni semua….. Tegur cara ganas tu ada baiknya bahlol……sebab manusia mcm kau ni semua liat nk mampos….tolol!!!

          0

          0
    • peah says:

      dasat ko ye….siap belek smp ke kaki

      0

      0
      • Lola Bola....... says:

        Lola bola….lola bola….lola bola……. Berrkkkkkkkkk…….>:)

        0

        0
        • Kelompok Kingkong Tunjuk Perasaan says:

          Kelompok Kingkong bila bersuara dn Melenting……Tunjukkanlah perasaan ya….keluarkan…. keluarkan….Apa yg terpendam ya……biarkan jelah diakn.. Hahaha…….

          0

          0
      • Lola Kelompok Sombong Bodoh... says:

        Lola bahlol….tolol….bonggol…… jongggoooollll……..biooolllllllllll…………

        0

        0
      • Lola Badak Sumbu says:

        Hai Lola..kau badak sumbu ke…jgn nak pandai mengata orang je…. Cerminlah diri tu dulu Bodoh….Cermin tau,jangan tak cermin Si badak sumbu….

        0

        0
    • minah jambu says:

      kalau dh suka tu kawin aje lah kalau betol u tk bomohkn si ariz ni…tapi kalau u main bomoh sengaja nk tundok n nk kasi ariz suka dngan u memang kalau u kawin nanti u rumah tangga u tkan bahgia n idup aman..

      0

      0
      • mamami says:

        tak takut jatuh fitnah ke smp cakap mcm ni…

        0

        0
        • minah jambu says:

          eh ni bukan minah jambu yg pandai2 cakap ..si pengomen yg kasitau kt BN pada bulan2 yg lepas ..kau tk baca ke ? bukan Nye minah jambu yg start dulu ” kalau tk betol ape yg si pengomen tu dh fitnah kan ha suda lupakn sajeee..pandai2 aje nk cakap jatuh fitnah rotan kt bontot tu baru tau eh huh !

          0

          0
  2. Anonymous says:

    retis ni jawapan x bcinta la apa la nk nafikn.. apa tkot saham jatuh ke?? klu dh kepit kehulur hilir pastu nafi bgai.. lma2 org bosan..

    0

    0
    • Nia says:

      Tpi ni rasa nya c zulin ckp yg betul kot…gosip2 mcm ni boleh buat friendship dorang jd awkward.Lebih2 lg bnyk pompuan dengki ngan zulin,siap kutuk2 bagai.Kalau I jd zulin dh lma menjauh dri c ariz ni x thn dgn pendengki2(peminat ariz).Lgpun ariz tu mcm bengkok jer,x suka pmpuan.

      0

      0
  3. Anonymous says:

    ok ok.. .takpa.. kawan laa dulu..

    0

    0
  4. yaya says:

    lelaki kacak usually akan memilih perempuan yang biase2 je manakala laki muke pecah rumah cume bajet ensem akan pilih awek yang hot2 lawa2..hehehe

    0

    0
    • Gok kau....!!!!!!! says:

      Gok kau…….!!!!!!!!!!!!

      0

      0
    • Zulinnnnnnnn...........:-# says:

      Zulin yg mcm apam balik tu ya…..kesian dia kau…..kn…kn…kn……hehehe….

      0

      0
      • pale otak kau says:

        kesian kau nie kan…agaknye ape la title org bg kt kau ek sampai kau suka2 title kn si zulin tu apam balik…sadisss

        0

        0
        • BOooooooooooo......... says:

          Otak kambing kau….keldai kau… Bangang kau..si pale otak kau err.. Booooooooooooo…….werrrrkkk!!!!

          0

          0
        • kanak lagilah..saja menyebuk... says:

          Aku budak baru bawah 12 tahun dogol…main tel bapak aku.. Hahaha…..bodohnya dah terkena dengan situa bangka Si pale otak kau..broooommmm….brooooommmmmmmmmm….seronoknya wei menyebuk hal orang tua ni..dan kenakan situa bangka kat sini….. La lalalalalaaaaaaaa…………:-o

          0

          0
    • EUWWWWW says:

      POWER OF MONEY, MONEY , MONEYYY!!!!!!!!

      0

      0
  5. bigmummy says:

    typical malaysian

    nk tau artis ni bercinta ke tak..nk2 lg mcm zulin n ariz ni
    bkn apa sb nk ngutuk dok kata tk padan la
    guna bomoh la
    apekebende ayat kluar
    padahal jelezz sb ariq hensen

    doakan yang baik2 lg molek

    jodoh itu Allah yg tau..dah bertunang pun putus

    jadi baik cakap beralas

    kipidap zureen

    0

    0
  6. Gok kau....!!!!!!! says:

    Gok kau…….!!!!!!!!!!!:-P

    0

    0
  7. nak taw says:

    salam..tumpang tanya..yang dok mengata org..size badan, muke sume tue..agak2 berdosa ker tak ek? agak kalau dosa(terhadap manusia) taubat kira hapus tak dosa?ok tue jer..tq wasalm

    jangan nak kutuk org sangat..kene kat btg idung sdri baru berhuhuhu sorang2..lol

    0

    0
  8. Black says:

    Bukan si Ariz ni gay ke? Kalau betul Ariz tu gay, dorang rapat sbb best friend. Mungkin Ariz selesa bkawan dgn Zulin. Biasalah lelaki lembut or gay boy ada bff perempuan

    0

    0
  9. Zulinnnnnnnn...........:-# says:

    Oh Zulin yang mcm Apam Balik tu errrr….. Kesian dia kau….kn…kn….kn……

    0

    0
  10. Zulinnnnnnnn...........:-# says:

    Oh Zulin tu ya…..Apam balik…..Apam balik… Apam balik…..mari….mari….mari……sini ada juallah……..

    0

    0
  11. Lola Kelompok Sombong Bodoh... says:

    LOLA KELOMPOK SOMBONG BODOH…..

    0

    0
  12. Zulin kera...... says:

    Yake kera…hahaha………..!!!!

    0

    0
  13. Mak aiiiiii........ says:

    Mak aiiiii…..belum kahwin Dah macam mak2 orang…..Takpe…takpe… Teruskan ok….

    0

    0
  14. Belon Zulin ya... says:

    Pop…Pop….Pop….macam belon nk pecah…

    0

    0
  15. ila abdullah says:

    Pedulikan haters… yg penting aku mmg suka zulin n ariz.. sgt sporting n xsombong, hubungan diaorg pun memang ngam jer.. okbaiiiii

    0

    0
  16. cecitececite says:

    Dah tu,jgn la upload gmbr yg mgundang spekulasi klu x nk org mhencap ko..abis cite..nk kawen next month br hebahkn..lantak la ko nk kawen dgn sape

    0

    0
  17. Nampak tua lah says:

    Berapa Umur Zulin ni eyk? mcm baya mak sharul AF2015 pula… ibarat ibu dan anak jew….aku heranlah perempuan2 kl area ni, kebanyakanya muka cam mak org da, cek ic tahun 90 an lahir tp nampakkkkk tua nampak tua nampak tuaaaaaaaaaaa.k la bye!!!!!

    0

    0
    • Si Zulin Yang Bodoh says:

      Woi Zullin….Tolol Kau…Banngang Kau..Bodoh kKau….. Ejustkanlah muka Kau sengal

      0

      0
  18. Beautiful Norra says:

    alahai, carilah yg str8 sikit Zulin oii…!!

    0

    0
  19. arsyad zikry says:

    dorang nmpk sesuai la..sweet couple of the year..biar la bdn die bsr sekali pon asalkn dua2 suke sama suke..kipidap zulin n ariz

    0

    0
  20. miss A says:

    sweet ape.. go zulin go!

    0

    0
  21. Tema Camelia says:

    Ariz, tasty sungguh la you ni.

    0

    0
  22. Hafiz says:

    Apa benda si Bodoh ni cakap..Tak paham aku

    0

    0
  23. sweet 17 says:

    biasa2 jer kapel ni laki tu bkn ensem mn pon,putih jer

    0

    0