Written by Bella | December 26th, 2016

Perubahan Zulin Aziz dalam usaha untuk menurunkan berat badannya harus dipuji kerana beliau kelihatan cukup berbeza sekali dan kini tampil lebih sihat dengan susuk tubuh yang langsing.

Walaubagaimanapun, entah kenapa sesetengah netizen masih lagi mengkritik beliau gemuk meskipun berat badan beliau susut sebanyak 10 kilogram.

Menurut Zulin, beliau tidak dapat puaskan hati semua pihak dan “redha” dengan mereka yang meghina beliau.

Kalau saya kurus pun belum tentu mereka berhenti menghina saya. Kita bukan boleh puaskan hati semua orang dan ada sahaja yang tidak kena di mata mereka. Pada saya, mereka (netizen yang mengutuknya) ini mungkin ada banyak masa terluang untuk menghentam orang dan menjadikan perbuatan itu sebagai aktiviti pada masa lapang. Jadi, saya redha sahajalah. Nak cakap banyak pun tidak guna.

Janganlah membunuh orang dengan kata-kata negatif. Sepatutnya kita harus memberikan sokongan moral buat Zulin Aziz yang berpenat lelah berusaha untuk kekal lebih sihat. Bukan mudah untuk beliau tampil langsing seperti sekarang.

Sumber Berita : Kosmo

16 responses to Zulin Aziz “Redha” Digelar Gemuk Oleh Netizen Walaupun Berat Badan Sudah Susut

  1. nok gebuzzz says:

    org malaysia ni mmg ssh…lagi2 melayu yg suke jatuh melayu..gemuk salah..kurus salah…kawin salah..x de anak salah…sabar jer la..

    14
    0
  2. Anonymous says:

    Bagi pndpt saya,itulah yg trbaik dgn kredhaan dan ksabaran Zulin..tak prlu brbls kta..msing2 ingin mmbri pndpt mreka dgn prsepsi yg brbeza..trima sjalh dgn ati trbuka..hehehehe..

    Sesungguhnya ciptaan Tuhan mmpnyai keindhan trsndri..

    Maaf yer..

    5
    0
  3. Shesabl says:

    For me, zulin ni macam over sensitive. Its normal if dalam dunia ni ada orang suka kita, ada yang tak suka. It looks like you’r the one yang ada banyak masa to be bothered by these netizens. You yourself know that you’re progressing well with yr weight loss program, so biar lah apa orang nak cakap unless the reason of it just nak puaskan hati diaorang and to gain compliments. You cant expect compliments all the time, from everyone. There will always be somebody who d either like you or not. Bear with it lah, lumrah as manusia ( bukan artis je merasa ). And despite of all critics, you still terima banyak compliments for you career, for your effort on losing weight and bla bla bla. Pros and cons la. Take it on the bright side. I wish you all the best btw. Its just, stop this posting yg trigger sort of sympathy and empathy ni. Be positive, be inspired.

    1
    0
  4. Huhu says:

    Takpe yg penting niat zulin. Kurus utk lebih sihat, and kalau bleh betulkan utk lebih kuat beribadah bukan utk tampak lebih cantik di mata org tp di mata Allah.. Sebab org ni sentiasa x puas hati itu ini.. InsyaAllah kurang2kn tunjuk gmb pose bentuk badan.. Biar diri kita je tahu betapa fit dan sihat nye kita

    4
    0
  5. Aishwarya says:

    Tahniah Zulin!moga berjaya dlm misi Zulin dan sentiasa positif ya.

    1
    0
  6. minah jambu say no to DRUG says:

    tkpe biar orang nak mengate u gemok asalkn u bahgia n hepi dengan keadaan u skarang…peduli ngan percakapan orang2 ni semua tkde hasil pon kalau kite nak dengar ngan cakapan orang ..jadi diri sendiri sudaaa jaga kesehatan makan makanan yg sehat …..lov u zulinnn…

    1
    0
  7. PizzaHut says:

    Gemok ke kurus ke semua d mata org kita ne tetap je ada yang kurang. Abaikan aje. Asal kita happy n jadi diri sendiri dah le. Jnji sihat n x paksa diri untuk penuhkan kepuasan mulut org mengata tu. Kipidap.

    2
    0
  8. Anonymous says:

    Nanti gemok balik la tu…dah gemok.nak buat camner..

    1
    4
  9. MinahKilang says:

    habis tu takkan nak expect org puji ko hari ” kurusnya zulin..kurusnya zulin” sudah2 la tu..yang penting kita tau badan kita sihat..mintak puji betul la ko nih

    2
    3
  10. KakLinaPomMeletop!!! says:

    Kak Lina sokong Zulin????????????

    0
    0
  11. ririri says:

    Aku rasa dia kurus nak impress orang je. Ko kurus diam2 dah la. Orang puji amik. Yang orang keji tu ko sibuk cotcetcotcet sana sini. Aku tengok orang yang amalkan healthu lifestyle buat fitness programme elok jee. Ko ni dah kenapa. Next!!!!

    0
    2

Leave a Comment

Optional