Written by Bella | December 20th, 2016

Gara-gara ingin bergurau  dan menukarkan perkataan akad nikah kepada angkat nikah, pelakon Zulin Aziz menerima kecaman yang teruk daripada netizen

Pelbagai komen yang dilemparkan kepada Zulin sehingga ada yang menggelarkannya bodoh kerana menyalah anggap Zulin melakukan kesalahan ejaan.

Tidak tahan dengan komen pedas dan kritikan yang agak biadap, Zulin telah mengeluarkan satu kenyataan membidas setiap percakapan negatif terhadap dirinya.

Berikut kenyataan Zulin mengenai isu berkenaan :-

Difahamkan Zulin yang sudah bosan dengan isu remeh tersebut bakal memadam akaun Twitternya  dalam masa terdekat.

Hmmph, kadang-kadang bukan semua orang boleh faham dan terima gurauan kita. Sabarlah Zulin..

41 responses to Zulin Aziz Mengamuk Digelar Bodoh Oleh Netizen

  1. Anonymous says:

    alah…. tu pun nk layan…
    buat x tau dh le

    13

    0
  2. Anonymous says:

    netizen makin bodoh. semua nk hentam. tu semua budak2 wechat.

    39

    0
  3. adudu says:

    kurangkan jela bersosial di twitter atau ig.. settle..

    0

    0
  4. Zulin Buntal# says:

    Gasak kaulh…..buntal….!!!!!!!

    1

    16
  5. Anonymous says:

    Bahana zmn fitnah setiap saat.

    7

    0
  6. kak piah says:

    Selalu yg pakai tudung dan terlebih muslimah adalah antara spesis yg bodoh dan mentaliti kampung. Senang diperdayakan oleh Umno dan PAS sebab tak boleh berfikir mendalam; cetek minda.

    Spesis sepeti ini tolong lah jangan kawen sebab ia akan melahirkan zuriat yg lemah secara genetik dan bagsa secara keseluruhan akan tengelam.

    0

    79
    • Nana says:

      Moga keturunan kak piah tak mewarisi mentaliti kak piah tau. Cukup la kak piah bodoh sesorg.

      81

      0
    • kampung girl says:

      to kak piah… tolong ubah pemikiran sikit boleh? Asal dri kampung je kolot, asal kampung je pemikiran cetek??? I mean what the hell is wrong with ‘asal dari kampung’?

      FYI, saya asal dari salah sebuah kampung di Perlis to be exact. Sekolah rendah di Perlis, menengah rendah di pekan Kangar, result PMR straight A’s, sambung di SBP di Selangor, masuk Matriks di negeri jelapang padi, sambung degree kat Melaka, now keje kat tgh2 KL. Ramai je kwn2 dri sekolah dulu sambung degree kt overseas. please, buang jauh2 pemikiran KAMPUNG=KOLOT. Ingat org kampung tak ikut arus peredaran semasa? org asli pun jgn pndg sebelah mata tau. ada antara dorg degree, smpaikan phd holder, dan bukan lepasan universiti tempatan, tapi luar negara. Please, ubah pemikiran & penulisan tu. Dah lama perati.

      *** mentaliti kelas ketiga sedap sikit baca dri mentaliti kampung. Belajar pikir perasaan org lain sebelum tulis.

      10

      0
    • zeetajones says:

      aku salam sorg wanita bertudung..dakwaan kau ni menyinggung perasaan aku drpd salah seorg yang pakai tudung..mentaliti aku sikit pun tak kampung dan bukan senang2 kena perdaya mcm kau cakap..so good luck cari aku di masyar minta maaf dan juga wanita2 bertudung yg lain ye..

      15

      0
      • zeetajones says:

        salam.. i mean salah..karang ada panggil aku bodoh plak..tak psl2 kena cari aku lagi minta maaf lg.haha

        6

        0
  7. abg angkat says:

    kau marah org take serious.,.. tapi kenapa ko pun take serious benda bodoh ni? angkat nikah betol la ko ni…. hahahhaha

    0

    11
    • damai says:

      kalau org dah tegur fizikal kita dan ckp kita bodoh pasal mak bapak x hantar pergi sekolah, mana x melenting, bagus lah zulin tutup twitter account lagi baik ada fb dah cukup. mmg netizen skg suka sgt cari kesalahaan artis kan, sendu, yg org politik banyak yg pandai tapi bodoh adab dan otak x nak pula hang bising kan

      25

      0
  8. kak kiah says:

    rilex sudah,..kalau X nk org komen apa2 jgn jd retis

    0

    16
  9. DASTAR says:

    Dunia internet dari dulu macam ni, kalau tak sanggup tahan kena bash tak payah post ala2 nak mencari ‘like’.
    bak kata orang2 dulu yang tak ada internet, “Kalau takut dilambung ombak, jangan berumah ditepi pantai”

    4

    6
    • .....no war! says:

      terbaik….
      ustaz dgn ustaz lagik kan hentam satu dgn lain…
      apalah sangat artis2..yg memang2 kaorang suka publisiti…
      lagik satu..
      Minah nie pulak sejak dah kurus…
      tak humble mcm dulu..
      dia rasa….tawaran banyak sdg menunggu kot

      1

      4
  10. kak mah kebabom says:

    Dunia dh nak berakhir dh oi..jom kita sibukkan diri dgn cari kebaikan..benda2 negatif jgn dilayan…bg sesiapa yg nak syok sendiri dialam maya..bior le ke die..apa kate kita komen diri sendiri pulak…

    3

    0
  11. Hamba allah says:

    Mmg btul pun ckp zulin tu org utara kebanyakannya sebut angkat nikah. Tu bahasa kampung. Bahasa agama akad nikah. Kalau xcaya cuba la pi utara dengaq sendiri makcik2 ckp. Semua ckp angkat nikah. Sian dia xpasai2 jd bahan org yg xmengetahui

    27

    0
    • Ruz says:

      Yes! Kawan aku dari Kedah pun sebut angkat smpai aku pun dah teriku ikut. Bila aku baca tweet zurin tu mmg aku faham angkat nikah=akad nikah. Not sure what’s the big deal with Malaysians sometimes. Lepastu suka benar kutuk physical orang… menyampah tengok

      22

      0
  12. free thinker says:

    ok..kesimpulan nye..
    die nk wat lawak..nk jd viral..tetibe kne hentam..
    SENTAP..
    rmai org kne lg teruk..diam je da la..

    8

    0
  13. ririri says:

    amboii sesejak kurus keding niiiii kemain lagiiii beliau ni. insecure ke kakkk

    2

    3
  14. Mimi says:

    Lantaklah…tak minat pun

    0

    0
  15. Mimi says:

    Tak minat lah si zulin ni

    1

    1
  16. MochaBanana68 says:

    Betoi kata2 Zulin tu…hak dia…kata2 dia bukan yg mencarut, menghina & mengeji pun…toksah kata kalau x mau di kecam, jgn jadi retis…Zulin tu manusia biasa…ada perasaan…kalau t’jadi pd hangpa sendiri, mesti hangpa pun akan melenting kan?? Nak pulak pi sebut mak pak bagai…nawaitu dia tu, xda nak komen pasai sesape, yg hangpa pi komen bukan2 tu pasai pa?? Hangpa x pikiaq ka nak jwb mcm mana dgn Allah di akhirat sok ni…mmg x pahamlah mentaliti org Melayu lani…Cer pikiaq dgn mentaliti seorang Islam…Walau nampak dgn biji mata sendiri & dengaq dgn telinga sendiri, belum tentu perkara yg di lihat & di dengaq tu adalah cerita sebenaq…Sentiasalah b’sangka baik wahai netizen Melayu & b’pikiaq sebagai org Islam, bukan Melayu

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Mmg tak ada keja lain kot dia org ni..suka collect dosa dr pahala..moga hidup pjg smpi 100 tahun baru mulut tu diam kot ..sick ppl !!

    3

    0
  18. Anonymous says:

    sabar zulin….xyah layan manusia2 sengal mcm tu.
    u r far far better then them all.

    1

    0
  19. Anonymous says:

    Bgi pndpt saya,cik Zulin tdk akn mrah mlulu thdp org yg mnggelr dirinya.’bodoh’..ttapi kdg2 mnusia tlbih dlm brkta2 shingga mnyinggung prsaan org lain..trutama yg mngaitkn mruah kluarga..trutma ibu bpa..

    Maaf yer..skdr mmbri pndpt

    5

    0
  20. Anonymous says:

    siapa yang tak sentap kalau membabit kan ahli keluarga. netizen malaysian ni sama juga bodoh.

    0

    0
  21. Amran says:

    “..dah la gemok hitam bodoh pulak tu..” kata AmranFans kepada Zulin (bukan nama sebenar)

    1

    0
  22. Yekeni says:

    Don’t have to melatah apa orang cakap. Biar apa orang nak fikir. I kekadang suka buat mcm blur gitu, depending on situation mana yg more beneficial to me. If you’re not stupid, you won’t care if people think you are. You don’t have to justify and explain.

    But tu lah. Try to make use of quotation marks such as inverted commas – ‘angkat’ nikah…. that will eliminate accusations and such…. sekolah kan ….

    0

    0
  23. Geli2mat says:

    Relax Zulin. Don’t be angry because of that stupid things. Just ignore them. Lama-lama mereka pn senyap dari bahan u.:-)

    0

    0