Written by AbangNara | November 2nd, 2015

Selepas 2 minggu berturut-turut tiada penyingkiran, akhirnya Gegar Vaganza 2 minggu ketiga berakhir dengan penyingkiran 2 peserta sekaligus. Perjuangan Zul Handy Black dan Ezlyn telah pun tamat di Gegar Vaganza 2 selepas nama mereka diumumkan tersingkir. Abang Nara terkejut juga bila Zul Handy Black tersingkir kerana persembahannya pada minggu pertama dan kedua memang power.

zul handy blackNamun persembahan Zul Handy Black pada minggu ketiga ini  yang menyaksikan para peserta menyanyikan lagu di luar genre mereka memang agak mengecewakan. Kedengaran agak sumbang. Biasalah tue. Selalu nyanyi lagu rock tiba-tiba kena nyanyi genre dangdut, rock dan lagu joget memang ke lautlah jawapannya. Abang Nara sedih juga bila Zul Handy Black disingkirkan sebab dia merupakan salah satu peserta feveret.

zul handy black

Walaupun begitu, semoga nama Zul Handy Black dan Ezlyn akan kembali popular setelah menyertai Gegar Vaganza 2. Buat 10 peserta lain iaitu Haiza, Nassier Wahab, Farahdhiya, Nizam Laksamana, Acong Sweetchild, Siti Nordiana, Azian Mazwan Safuan, Ezad Lazim, Sheeda dan Amir Ukay, semoga berjaya membuat yang terbaik pada minggu hadapan dengan tema “Berdua Lebih Baik”. All the best!!!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

54 responses to Zul Handy Black & Ezlyn Tersingkir Di Minggu Ketiga Gegar Vaganza 2

  1. Anonymous says:

    me 1st hihi

    0

    0
  2. Anonymous says:

    aq heran nape asyik2 lagu Nasser wahab tak lagu mcm y lain cuba klu Nasser wahab tuh bagi lagu rossa cne jdinya gak..or lagu heavy metal, rap y rocker2

    0

    0
  3. hihihihihiii says:

    ptt sheeda yg keluar dgn ezlynn

    0

    0
    • minah jambu says:

      kenape zul tersingkir pulakkkk eeee geram minah jambu lah ! biasa la kasi lgu rossa surul zul nyanyi mana lah zul boleh nyanyi lagu lembek lembek tu…patut Nye lagu lembek tu kasi ngan si Nasser wahab baru lah kenaaaaa…mungkin zul tk boleh bawak lagu lembek tu pastu di singkirkn pulak huh ! helo zul u sabar aje ok kite tengok sape yg tersingkir pada mingu depan..mintak2 sheda la yg tersingkir suara dia bukan Nye sedap sangat !

      0

      0
    • Cilipadi says:

      M Nasir semalam dah kenapa? Komen mcm taknak komen. Nasib baik Tok Ram bnyk cover!

      0

      0
      • minah jambu says:

        a.a.ah..minah jambu tengok pon m nasir macm tk semangat aje nk kasi komen kenape eh ? pasal bini dia ada tak dia tk dapat komen dngan betol..sabar aje lahhhhh…

        0

        0
    • cik meng says:

      aku sokong!!!!! patut shida yg kluar dh la suara entah ape2

      0

      0
  4. ALIVEA says:

    seriously patutnya sheeda yg keluar mlm tu..syg lah zul kluar..favourite kot..

    0

    0
  5. aku says:

    bila gegar vaganza dh nk d jadikan macam akademi fantasia…hai laaaaa..kesian kot..yg dh berusia d beri lagu ntah apa2…cabaran? huhh…ye la tuuu

    0

    0
  6. kentang.bulat says:

    sapalah yg bagi lagu dekat peserta ni ? shida tu nyanyi menyeramkan.. bagi laaa lagu yg kene dengan usia walaupun lain genre.. takkan tu pon aku nak ajor.. adehh kesian aku tgk org dah berusia soh nyanyi lagi tah pape.. zul tak patut dapat lagu mcm tu,, bnyak lagi lagu lama tapi lain genre.. si shida pon aku kesian, dah mcm terencat aku nengok atas pentas gara2 dibagi lagu yg tak sesuai dengan usia.. takde sensitiviti betul laa pihak yg bagi lagu ni =.=’

    0

    0
  7. Lolita says:

    Dua dua patut tak tersingkir semalam! Grrr…

    0

    0
  8. melati says:

    sepatut nya Sheeda gan Nabil yg tersingkir semalam….baru lah syok tgk minggu2 seterus nya…

    0

    0
  9. Miss F says:

    seri yang x berseri lagi… Kalau di beri peluang mmg nak Zul di GV..Music arrangement lagu Rossa mmg dah slow..dia dah buat full arrangement untuk lagu tu termasuk low kan key utk suits suara lelaki…apakan daya bkn rezeki Zul.. doakan yang terbaik..

    0

    0
  10. budk kampung says:

    konsep pertndgn dh lari ke laut. Mereka smua adalh artis Pro yang dah berbelas tahun kat industri seni. Msg2 dah ada bunchmark tersendiri. Nie dah bagi tetap lagu ntah apa2 mmg sgt unfair dan memalukan! dorng buknnya pserta uji bakat nak kena chalnge dgn lagu diluar plihan mrka! The right concept was: Astro plih tema mingguan but lagu biar pserta yang pilih sendiri! Plis show some respect n give them show their abilities to sing wht really song they want to full blash!! barulah qempak and x akn ada yg blaming sna sni coz lagu plhan sdri.They have own maruah and dgn plihan lagu yg sgt x msuk akal mybbkan ada sdkit `kecalaran maruah disitu’..

    0

    0
    • hihihihihiii says:

      yg ni bgos pmy cadangan!!! sokong

      ala2 MLM kan… bg tema ja

      0

      0
    • Cakap melayu je la budk kampung says:

      Alahaiiii…cakap melayu je la..pening aku bace ayat ko..benchmark (tanda aras) bkn bunchmark..

      to sing wht really song they want….ape tu? :p

      0

      0
    • alahai budk kampung says:

      Komen dah bernas..tp bahasa tunggang langgang tu adooiiii!

      0

      0
    • tupperwarepink says:

      entah2 dia nak cakap trademark tak? huhuhu

      0

      0
    • Pekerja Gomen says:

      Idea bagus… cuma nak kena baca 3 kali baru paham perkataan sbnr yang nak digunakan….

      0

      0
    • kg sebelah says:

      Good idea! Kalo lagu atas pilihan peserta sediri bermaksud xde sesiapa yg Akan mempersoalkan juri or pihk astro.Terkluar pun xde yg bising.

      0

      0
    • MrSaint Hood says:

      Well said Budak Kpg….!! Idea ini patut dimajukan terus kepada pihak ASTRO. Mesti ada nampak perbezaan antara program realiti AF dan GV…..perbezaan rancangan budak2 yg sedang mencari platform populariti dgn program otai yg majoriti mereka berstatus penghibur gah dlm industri muzik tanahair. Idea yg disebut oleh sahabat ini mmg bagus:-

      (1) ASTRO tentukan tema mingguan.
      (2) Peserta berdasarkan pengalaman masing2, menentukan sendiri lagu dan bentuk persembahan yg bertepatan dengan tema yg diberi.
      (3) Juri memberi komen yg lebih fokus dan membina berdasarkan tema diberi.

      Dan satu lagi, Nabil perlu belajar bagaimana untuk menjadi pengacara yg menghiburkan, beretika dan berilmiah. Sepatutnya dia belajar dan mengambil contoh dari rakan sebelah, Jihan. Melawak pun kene menggunakan akal fikiran, bukan nya kepala lutut. Bila bahan lawak disampaikan dengan menggunakan kepala lutut, maka hasil lawak itu dilihat sebagai perbuatan yang kurang sopan, kurang ajar, sindiran tidak bertempat dan sebagainya. Nabil has to change his approach or…….ASTRO boleh saja memberi peluang kepada ramai lagi pelawak lain menggantikan Nabil untuk bergandingan dengan Jihan mengacara program ini.

      0

      0
  11. ayah anda kulup says:

    untung la nasser wahab tiap2 mgu dpt lagu tone dia jer

    0

    0
  12. rozmah manshor says:

    yg paling lawak juri bole puji psembahan sheeda..lakalaka yg amat..

    0

    0
  13. zulhandywhite says:

    suara zulhandyblack xakan dpt kalahkan suara nyamuk sheeda tue.. ntahlah.. mungkin “UNIK” suara nyamuk mcm tue kot bagi juri..

    0

    0
  14. anak mak abah says:

    betabahlaaa..next week tv retak lg nengok si nenek sheeda sengau mengeja…hakhak

    0

    0
  15. lin says:

    ala..astro saja buat kejutan tu…next week mesti zul duet dengan ezlynn..percayalah…kan jehan dah cakap minggu depan ada kejutan…gila la kalau zul keluar awal..

    0

    0
  16. minah jambu says:

    nyampah ngan nabil la selaluuu sangat nympok nympok orang punye cakap huh ! padan muka kena tegor ngan sifu m nasir pasal nabil asek cakap pasal bini m nasirrr aje padan muka kau nabil huh ! helo astro tolong keluakn nabil ni ambek azwan ali or johan pulak..lov u astrooo…! untok jihan minah jambu suka diaa..lov uuu..

    0

    0
  17. nak cuit sikit says:

    ada ke 10 juta tutup TV ? spt yang di war warkan oleh Pengomen Kerajaan tu…

    lagi hangat ada…yang terlebih emonya ko!

    0

    0
  18. nil says:

    sya suka juri jemputan yg mula2 mcm faizal hussein dan m daud kilau..
    faizal hussein even bukn seorg penyanyi tapi cara dia komen sikit pun tdak mngecewakn mesti yg baik2..mcm tu juga dgn m daud kilau..ok je dia..

    bila adanya juri jemputan mcm m nasir dgn rela hatinya sya terus padam tv..bila dia komen slpas amir nyanyi sya naik meluat mnyampah…betul kata kathy dan ramli ms..suara amir ok apa..nyanyi dangdut..memanglh dia xde gaya dangdut..sebb bukn spesis nyanyi lagu dangdut…bagus juga amir jawab..pada m.nasir “dah saya dapat lagu dangdut”…
    m.nasir..baik x payah jadi juri..buat susah susah je.

    0

    0
    • Maroohhh marohhh. says:

      part aku paling tak suka part siti nordiana tu. tetiba M. Nasir komen pasal pemakaian nana. tak sesuai dengan imej tudung + rock. DAH KENAPA?! menutup aurat tu wajib. tak kesah la pakai tudung ke atau plastik. janji tutup. dan GV pasal suara. bukan makeover. takder kena mengena langsung komen M.Nasir kat Nana. (nak gak ckp. sbb tu ke bini awok tak pakai tudung? tak sesuai utk industri seni?) haaaaaaa marohhhh ni!

      Nasib baik Dato Ramli komen balik pasal suara dia.

      *Im not big fan of Nana*

      0

      0
  19. razara says:

    nek shida ksian btol nyanyi lagu nanashime..xde lagu len kah nk bagik..de nyanyi..MAU JADI APPA?APPA? da cam tamil pnye versi..ngat nek sheeda yg kuo..tp zul..tekezott hakak..

    0

    0
  20. penjejak selatan says:

    Patutnya sheeda yang patut kuar…korang x perasan ke suara dia sgt sengau bila nyanYi lagu rentak lain.dah 2 minggu mcm tu.izlyn ptt keluar sbb nampak mcm mengada2…m.nasir kena control semua ulasan dan komen dia lepas dia bantai amir ukays punya part.mgkn dah kena nasihat dengan dato katy ..walaupun sbnrnya dia mmg x puas hati dengan hampir semua lagu mlm tu…nampak sgt dia kontrol.

    0

    0
  21. mimi says:

    mmg la lepas iklan dh lain komen Dto M nasir huhu…
    Nabil ko baik cmne pun dgn Tok Ram tu jgn la dh ko nak sebut balik karang gaduh ke ape ke… gurau jgn libat kn bini masing2 boleh tak… hmpir nk tkar chanel sbb dok myampuk2 lg….
    Eizlyn best sebutan terang n lantang,…. xde rezki lar….

    0

    0
  22. mak c kina says:

    dato m sepatut nye bg kredit pd mereka tu semua sbb nyanyi lgu yg bkn pilihan mereka..usaha keras dorg..dorg bkn budak af yg nk kne btlkan teknik o nk tentukan genre apa yg patut..aku suka dato r..mcm dia komen utk nana..bagus dan perlu tingkatkan usaha utk bersaing dgn artis yg lbh hebat..

    sheeda – patut keluar…xsedap langsung..
    ezlynn – over..

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Yesss, Nenek Shida yg patut out

    0

    0
  24. Moi says:

    Hek eleh Naseer Wahab asyik lagu senang je setiap minggu. Siti Nordiana dua minggu berturut dapat lagu susah tapi nyanyi tetap steady. Tapi aku tetap sokong Acong dan Farahdhiya.

    0

    0
  25. M naser says:

    Datuk Vida yg sepatutnya keluar

    0

    0
  26. Tp says:

    Siapa M Nasir……………;))

    0

    0
  27. lina says:

    sheeda yg kena kuar laaa, x sedap

    0

    0
  28. mak c kina says:

    dorg ni 100% markah dari juri ke?..ke + undi penonton

    0

    0
  29. iye ker... says:

    Ezlyn out yessss. Meluat tgk. Over. Suara keras. Menari pun keras cm kayu.. agaknye dia dh buat yg terbaik.. Tp janggal nengok gayanya.

    0

    0
  30. Valentin says:

    An increasing number of vet schools are seeking well spherical people that demonstrate life balance and a
    life exterior of veterinary medication.

    0

    0