Written by Bella | September 2nd, 2016

AF2016 telah pun bermula dan kali ini Alif Satar digandingkan sebagai pengacara bersama Zizan Razak. Meskipun baru pertama kali mengacarakan program berkenaan, ramai yang memuji Alif dan mengatakan cara beliau menjadi pengacara adalah lebih baik berbanding Zizan yang sudah empat musim bersama AF.

Walaubagaimanapun, Zizan nampaknya tidak cepat melatah dan mengambil setiap kritikan itu dari sudut yang positif. Tambah Zizan, beliau akan cuba memperbaiki kelemahan beliau.

Setiap pengacara ada kelebihan dan cara mereka sendiri ketika mengendalikan program. Begitu juga saya dan Alif. Walaupun baru kali pertama bergandingan, kami tiada masalah untuk mendapat keserasian di pentas AF. Saya juga akan memperbaiki kelemahan sedia ada dan berusaha memberikan komitmen terbaik pada AF.

Berbicara mengenai kerjayanya, Zizan memberitahu kontrak beliau bersama Astro akan tamat pada tahun hadapan dan ia masih lagi menjadi tanya tanya adakah kontrak beliau akan bersambung ataupun tidak.  Zizan juga sedang sibuk dengan projek filem Polis Evo 2.

Setiap orang mempunyai cara yang berbeza dalam  mengacarakan sesuatu program, mungkin Alif Satar mempunyai auranya tersendiri tetapi Zizan juga mempunyai kualitinya tersendiri. Kita lihat sahaja mungkin ada pembaharuan yang akan dilakukan oleh Zizan.

Sumber Berita : Harian Metro

51 responses to Zizan Razak Tidak Kisah Ramai Puji Alif Satar

  1. melati says:

    R.I.P ..mendiang Zizan….!!

    0

    0
    • Kak Nam says:

      Aku tengok Astro ni kalau seorang pengacara tu popular ..semua program asyik pengacara tu je bolot. Sebenarnya Zizan ni bukan tak bagus cuma kalau dah lama penonton2 mula fed up. Astro harus gilap bakat pengacara-pengacara baru!

      0

      0
      • Melayu Mudah Melatah says:

        pelik aku. dulu korang kemain angkat zizan ni. bila dia dah kt atas dah fofuler, mula lah pakat2 benci meluat menyampah semua nya keluar lah. ada tu yg meluat dia sebab tak nk kawin dgn si emma. luculah…org punya jodoh korng pula yg over.

        0

        0
        • Pekerja Gomen says:

          Tak pelik….
          Hasad dengki dan manusia berpisah tiada…
          Ko bagi la iklan digi nangis macam nak rak sekalipun
          insaf 5 minit je.

          0

          0
        • senyum kambeng says:

          Astro ni sbnrnya udah terdesak. Ramai retis2 mee segera keluaran program hauk ni udah jadi bapak2 dan mak2 budak. Semuanya menuju ke arah kesenduan! Patutnya sejak era Hazama lagi dihentikan saja. Sekarng dah jadi bahan jenaka AF ni. Rancangan yg sudah menuju ke keranda!

          0

          0
        • Anonymous says:

          aku x minat pn zizan pendek ni…dulu,kini dan selamanya….dah laa zizan…muak dh org tgk muke ko…pengacara klu x buat gaya lucah x sah…asik terkepit2 cam org thn kencing pastu gaya nk tunjuk bebird….g la kawen cpt..

          0

          0
      • Nyah says:

        Pesal a ar ..pengacara2 di Msia xde yg handsome2? Kalau tk bapok…muka ala jawa??? Tak taste!

        0

        0
      • Huhuhu says:

        ada jer yg tk kena…habis nk cari siapa yg betul2 bagus? azwan ali?!

        0

        0
      • Heran says:

        Alif satar ni terlalu serius, dulu zizan ngan fbi lagi best.. nak tgk jugak berapa lama org akan puji alif sataplak…

        0

        0
    • Org Tua says:

      Biasa lah..kalu dh lama org mula jemu asyik ulang lawak2 basi dan style pengacaraan yg sama. Mula la penonton nk bandingkn yg lama dgn yg baru. Masing2 ada bakat kelebihan.

      0

      0
    • Melah says:

      Eh pulak. Apa pula korang nk sibok pasal mutu pengacaraan? AF ni rancangan mencari bakat2 baru ..bukan mencari pengacara2 yg best atau x. Pengacara ..kalau best pun tapi pelajar2 x boleh menyanyi vokal ke laut..x jln jugak beb!

      0

      0
    • Cili says:

      Terbukti kedua-dua lebih bertamadun dari Nabil yang melawak entah apa2 tu.
      Lawak level Accapan dan AR Badul tahun 80an!

      0

      0
    • takziah says:

      x perlu beria-ria sgt la. af ni sesuai dikapankan saja!!!!!!!

      0

      0
  2. Cassandra Eve says:

    Agree with you Zizan ! Each and everyone of us have own talent, own performance & own quality .. And That is what make us ‘ special in our own way :)
    If all the same – it would no entertaining than ..
    I like your positive attitude Zizan – Be yourself and don’t bother if people out there wanna make comparison ! You are working with Alif , not competing so be it !
    Love you both ..

    Cheers,
    CassandraEve

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Zaman Zizan dipuncak dah berakhir. Nak tengok muka2 baru la pulak. Joke Zizan ni dah basi!

    0

    0
  4. JOYAH says:

    I tetap sokong Zizan…. Alif okey but Zizan still the best…. tak boring ada sahaja di selitkan komedi tak terlalu serius….

    0

    0
    • Anonymous says:

      komedi ala2 lucah mmg laa ko ske kan joyah…lawak tunjuk bebird dan terkepit2…kah kah kah…

      0

      0
  5. melati says:

    Ada lagi ke AF bodoh ni??? Kuburkan saja la Astro. Yg tahun lepas juara pun sendu!

    0

    0
  6. Kak Kiah Kongo says:

    Akak suka Zizan sbb joke dia tak keterlaluan. Pak Nil okay tapi suka buat muka sememeh nangis2. Geli lawey! AC Mizal tu lagi la..over dik. Terus terang pengacara paling akak meluat. Dengan rambut karat lagi lawak bodoh entah apa2 dier tu..eee please lah.

    0

    0
  7. Takziah says:

    buang masa. nanti yg jadi juara budak sabah atau singapore. vokal belakang kira. mawi pun dah sendu..stacey pun makin suram sejak kawin. hafiz pun dah tenggelam. adira juga bahagia hidup menelan madu..hingga buncit perut dia!

    0

    0
  8. Anymore... says:

    nasib RETIS malaysia..
    masa nama naik…
    berdentam dentom…
    bergerlapan mcm bunga api…
    award yg tak sepatut di terima..
    pun dia dapat jugak…
    bila dah nak malap…
    mcm lampu kelapkelip…
    sekejap hidup sekejap mati..
    kalau dan lama tergantung..
    silap2 rosak mati terus…
    pada aku Zizan maseh mampu menghidupkan suasana..
    Si Aliff nie….
    maseh lagik tak berapa confident…
    dia maseh perlukan “backup” support.
    Lain padang lain lalang..
    Lain orang lain pandang…

    0

    0
  9. shahz says:

    Dah 2 konsert aku layan.. tgk zizan n alif ada kelebihan masing2. Zizan dgn lawak selamba dia tu okla utk hiburkan audiens. Dia pon xde la nak cakap lepas n bahankan org sgt especially fizikal org. Not bad la zizan. X tau apsal org dok kutuk2 dia.

    0

    0
  10. Jep Sepahtu says:

    rmi lg yg layan AF rupenye..

    0

    0
  11. Kucing says:

    Bila diatas panas disanjung. Bila dah sejuk mcm nasi basi…kena kutuk!

    0

    0
  12. Cengkerek says:

    Kuburkan saja…bagus ke tak pengacara, yg juara tetap xde commersial value. Suara mcm anjing menyalak. Buang masa! Ada yg tenggelam jadi Titanic…sepi.

    0

    0
  13. tarabas says:

    alif tu pun popular pas drama dia ngan siti nordiana tu jer..
    slama ni pun da jauh kelautnya..
    dan yg pasti dia masih terbawak2 dgn karektor dlm citer tu smpai skrg..
    zizan..gosip murahan yg menjatuhkan anda…

    0

    0
  14. Imam Duda says:

    Program bodoh yg x membawa faedah. Tu lah Melayu2. Lepas tu berhajat nk ke syurga. Layan juga realiti sampah lepas tu komplain ..

    0

    0
  15. sam says:

    utk entertainment show mcm AF in perlu orang yg entertaining jugak…lawak tu sgt important ok …so mmg perlu yg pandai lawak. masalahnye zizan pulak suka over dan kadang2 lucah. so bila mengacara sebelah alif nampak lah zizan ni ntah apa2. alif bagus tapi belum cukup kuat to stand on his own.

    0

    0
  16. Pas says:

    Tak bawa faedah. GST tetap ada..Najib tetap kata dia tak salah!

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Buang masa jew!

    0

    0
  18. ara says:

    memang alif lagi best dari zizan.. boring la.. sume pak lawak nak bolot. buat lawak gelak sendiri. dalam banyak2 pelawak. sepahtu dan je best.. tanpa body language yang ntah pape pun still lawak… ni tak. terkinja kinja atas pentas.

    0

    0
  19. Rtm says:

    Talkin kan saje rancgn yg x bawa faedah ni secepat yg boleh. Dah nyawa2 ikan pon.

    0

    0
  20. Mama says:

    Kesian tgok zizan nie..skrg mkin ramai plk tak suka dia.bila dia bg korg hpy tgelak korg puja..bila bosan dan muak korang maki.apa slh dia..nak kata dia lupa diri..ok jer dia.dia msih lg zizan yg sme..zizan yg bantu mak ayh.zizan yg tak bsosial sne sini wlau dia artis..kalau dia lupa diri..dia sorg yg gagal dia takkn mkin bjaya..skrg mcm2 bizns dia buat.dia berusaha cari duit wlaupon dulu ank kampung yg tak der apa pon.
    Kalau korg benci dia sbb dia bcinta dgn prempuan tu perempuan nie..plz la..bkn slh dia kalau jodoh tak panjang.dia bhak utk memilih teman yg dia rasa selesa dan tbaik utk dia.dia bujang dia artis so sape di sisi dia media akn sensasikn..tu bkn slh dia kalau nmpk mcm dia kaki perempuan.
    Kita dok mbenci dia itu ini tak kena..tp dia mkin bjaya..dia bjaya pd diri sndri..dia bjaya bantu keluarga dia..dia bjaya bantu org lain sme dgn buka peluang perniagaan utk mereka.kita nie bjaya apa.???

    0

    0
  21. Kak says:

    Astro ambil dia supaya acara tu xde la boring sgt.alif cara dia matang smart..zizan cara dia poyo2 bodoh gitu..so balance la.tak de la nebes peserta2 semua tu dgr juri komen itu ini.
    ala dulu org x pandang pon alif nie..artis x tkenal la..buang mse layan la..skrg bila dah terkenal puja dia melangit..dia la plg hebat bg korang..eh skrg la tbe2 korang nmpk dia ansem..nsib la dah kwin ada ank..kalau tak rmai la pompuan2 nk mgayat dan bharap.
    bnde yg sme berlaku di zmn kegilaan thdp zizan dulu..skrg bila dah tak suka zizan, semua la nmpk bodoh..nmpk tkinjal kinjal..nmpk boring.pdhl dulu dia pnh buat kita ketawa tbahak2 lupa abis stress.
    Gitu la manusia..mudah lupa.
    Lumrah kehidupan.kejap kita d ats kejap kita d bwh..nsib baik si zizan nie bkn artis jns joli dia pndai buat duit..so d saat peminat dah tak suka dia..duit masih bkepok2..huahahaha.

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Dua2 x minat..sorang ketot sorang lagi hidung belatuk. Next?!

    0

    0
  23. Love Hurt says:

    Apapun Aliff Satar…pada saya dia baik, ada rupa, pengacaraan bagus, saya suka Aliff berlakon, menyanyi…

    0

    0
  24. Wawa says:

    Alif memang best!! Dia ada class yg tersendiri..

    0

    0
  25. Anonymous says:

    AF tak akan ditamatkan selagi anak anak dari keluaran AF1 tak masuk AF. AF1 zaman diaorang Vince dulu kalau tak silap…

    0

    0
  26. bentayga says:

    pengacara af rs paling best ialah ialah paknil masa zaman2 af 1 hingga 3. Tp bile die start tetibe nak emosi x tentu pasal bile af 4 dan seterusnya, dan kemudian menampakkan kefavouran die pd peserta yg dpt undian top (esp lelaki), dh mula rs boring.. then comes dato ac which made the show became worse, zizan tops it all menjadikan orang dh x tgk lgsg. yelah, walaupn pengacara x la boleh disalahkan secara total, tp tindakan bias pd peserta2 lain yg x dpt undi banyak adalah tak adil. kalau astro teruskan mcm ni mmg alamat x kan ada sesapa nak tgk af lg. which i did few years back.

    0

    0
  27. joshua says:

    AF ni bkn nak cari bakat baru je, juara ditentukan atas undian, lmagine org mcm mawi yg suara mmg out, Tak sedap langsung, boleh jadi juara. Sepatutnya dia tak terpilih pun dlm AF, usahkan jadi juara.
    And for pengacara, zizan lbh ok drp sape2 yg sebelum ni. Aliff tu pun rasenya serius sngt kot…..jadi pengacara dokumentari oklah, tapi bkn berbentuk hiburan…

    0

    0
  28. Aku says:

    Aku rasa Zizan ni ok je. Lagi lagi masa dengan FBI dulu. Nampak balance. Alif Satar kalau chill skit aku rasa ok dah. Cuma yang takleh belah kalau Nabil jadi host. Haruk. Buat lawak gelak sendiri. Pastu suka potong cakap orang.

    0

    0
  29. Bubar AF says:

    Rancangan AF nie, pendinding dah tak kuat, sekali imam negara azankan, lenyap dari muka bumi.

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Mu mmg xde bakat mengacara zizang tp mu jgn risau hidungmu tetap mnjadi pujaang hatiku muaaaa

    0

    0
  31. sentap says:

    aliff ni lagi bagus dr nabil yg suka bahan org…jgn la amik pak lawak sgt jd hos…buat spoil majlis je….x abis2 melawak bodoh pastu kdg sendiri gelak…

    0

    0